In de kleur van gebeurtenissen: populaire kleurenschema’s in de moderne flat 2017

Interieurontwerp is veelzijdig, en het juiste gebruik van de juiste kleuren is essentieel. Met kleur kunnen we immers veel interieurproblemen oplossen, ook al is het niet de primaire manier van doen. Welke kleuren en hun combinaties zullen dit jaar het meest relevant zijn voor het hedendaagse leven??

De laatste trends op verschillende gebieden, waaronder interieurkleur, zijn verleden tijd is leuk en nuttig. En dit betekent niet dat we de flat dringend moeten opknappen. Maar we kunnen ons laten leiden door dergelijke nuances in het gebruik van details en kleine dingen voor het huis.

De irrelevante tinten van weleer

Het is dus tijd om enkele populaire ideeën uit 2016 los te laten, namelijk:

  • Loft-achtige sferen Donkere kleuren in houtmaterialen, chromen of andere metalen details en ontwerpen, contrasterende en monochrome primaire kleuren.. al een beetje saai. U wilt meer warmte toevoegen aan het interieur.
  • Hetzelfde geldt voor helder glas, zilver en spiegels, vooral in dezelfde loftstijl. Wij willen al deze koelte verdunnen met huiselijk en gezellig hout en warme textieltinten.
  • Heldere tinten en accenten, veelzijdige contrasterende details en elementen.. dit alles veroorzaakt al een gevoel van overkill en vermoeidheid… We proberen het waarschijnlijk nog steeds met neutrale achtergronden en andere ideeën.

We kunnen de modetrends van vorig jaar nog niet helemaal loslaten. Maar dat is helemaal niet erg. Wij zullen sommige van deze technieken in de toekomst blijven gebruiken. Het is moeilijk om geen wit te gebruiken, bijvoorbeeld, evenals het populaire grijs… Alleen om ze nu te gebruiken, niet om te spelen met contrasten, maar om toe te voegen aan een gezellig en warm huiselijk interieur.

Afgebeeld: Badkamerinterieur, gerealiseerd door Geometrium Workshop.com

Opmerkelijk is ook de populaire roze tint Gold Rose uit 2016, die letterlijk overal en op alle oppervlakken opdook. Het is zo'n favoriet bij de meesten van ons dat het dit jaar ongetwijfeld doorgaat, want het is.. Een prachtige variatie van iets luxueus en effectiefs in het interieur.

Het messing, koper-roze (diverse buizen, kranen, kranen en elementen )zal de trend blijven in technische fittingen van sanitair;.

Pastels en stoffige kleuren winnen aan populariteit, maar alleen warm en complex, met diepe ondertonen, gemengd met verschillende kleuren en uiteraard duidelijk.

De meest modieuze en toptinten van 2017

Groen. Nogmaals, het moet verfijnd en gedempt zijn, in staat om te figureren in elke ruimte, of het nu de woonkamer of studeerkamer, slaapkamer of badkamer, hal of keuken is. Het is warm en huiselijk, brengt een vleugje natuur in het interieur, doet je ogen rusten en geeft momenten van rust en ontspanning. De kleur groen wordt dit jaar hot volgens het Pantone Colour Institute.

Roze. Zacht roze is ook relevant en combineert in vele combinaties met pastel of verfijnd groen. Zo'n rustige tint kan ideaal zijn als achtergrond voor interieurs en is ook een lust voor het oog.

Blauw en blauw. Diep, matig donker en gedempt blauw is perfect voor een evenwichtig interieur. Blauw daarentegen is verfrissend, minder serieus dan blauw maar zachter, ook al is het koel. Ziet er geweldig uit in combinatie met warm oker, geeltinten, metallic roze en geel en hout. Flexibiliteit is evident. Een donker, diep blauw is dit jaar zeer relevant volgens het Pantone Colour Institute.

Grijs plus blauw. De combinatie van grijs en blauw ( de zogenaamde Denim Drift )- De kleur van 2016 ( door AkzoNobel ). Het zal ook dit jaar zijn stempel drukken op interieurs, en denim kan ook worden gecombineerd met diepe blauw- en grijstinten.

Blauw plus groen. Turquoise tinten zijn bij veel mensen geliefd: ze zijn veelzijdig en doen denken aan de zee en de lente. Alleen dit jaar gebruiken we een koeler, lichter en rustiger turkoois. En er is geen twijfel mogelijk dat we er van gaan houden!

Licht hout of oker. Zonder de schaduw van natuurlijk hout.. gaat nergens heen. Combinaties met beige zijn zeer veelzijdig. In het algemeen belooft het interieur in het nieuwe jaar helder te zijn, met een eenvoudige neutrale achtergrond, waar het meubilair zelfs elk jaar kan worden veranderd, zodat het op de golf van de mode blijft.

Geel. Gedempt geel kan, met de juiste keuze en in combinatie met andere tinten, heel rustig en neutraal zijn. Zo'n lichte en luchtige kleur vrolijkt je op en maakt je elke dag blij als je de muren in deze kleur schildert of de meubels kiest in een zachte pastelgele tint.

Helder houtrood. De rustige tinten van houten interieurelementen vervangen door meer levendige, getextureerde en natuurlijke hout- Levendig rood, donkerbruin, okerrood we maken onze pastelachtergrond in blauw, blauw, groen, roze en geel voor een oogstrelende combinatie na een vervelende winter.

Het interieur van 2017 is dus aangenaam en gezellig, maar toch gedurfd en actueel. Het is een geweldige combinatie van natuurlijke elementen.. takken en hout. Het is een tijd van rust van schreeuwende ideeën en energieke keuzes. Het is zeker de moeite waard om naar binnen te kijken en u te richten op uw eigen smaak en voorkeuren voordat u uw interieurkleuren verandert.

Probeer te beginnen met interieurdetails, zoals een gekleurd tapijt van IKEA. Volg de ( Pantone ) experts, tijdschriften en verffabrikanten ( Dulux, BenjaminMoore ) om de kleur- en kleurtrends te zien.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: