Interieur fotografie

Het doel van een interieurshoot is om de meest interessante kenmerken van het interieur te laten zien, om het unieke karakter van het ontwerp te benadrukken. En natuurlijk, om de textuur van de afwerkingen en het interieur tot uitdrukking te brengen.

Deze opname bestaat uit de 5 laatste frames, en laat duidelijker zien hoe gevarieerd het resultaat kan zijn, en hoe opvallend verschillend de belichting in dezelfde opname kan zijn.

Welke van de 5 manieren om te schieten? Het hangt af van het interieur. Mijn advies – wees niet bang om het simpel te houden en maak je shoot niet te ingewikkeld, tenzij je zeker weet dat het nodig is. Persoonlijk vind ik de eenvoudige derde optie veel correcter en interessanter dan de eerste twee. Je had gewoon het licht uit moeten doen in plaats van het te "repareren". De laatste twee methoden kunnen ook worden gebruikt als u een interieur wilt veranderen en verbeteren met licht. Dat gezegd hebbende, de door mij genoemde is de meest eerlijke – het is niet voor niets dat de meeste tijdschriften zouden instemmen met juist dit soort fotografie. Het is alleen belangrijk om voor elke opname het juiste moment te kiezen voor een maximaal effect, wanneer de zon het juiste licht geeft om de sfeer van het interieur weer te geven. Of het lange harde schaduwen zijn of zachte gelijkmatige verlichting is aan jou.

Welke van de 5 manieren om te schieten? Hangt van het interieur af. Mijn advies – wees niet bang voor iets eenvoudigs, maak het niet te ingewikkeld als je niet zeker weet of het nodig is. Persoonlijk denk ik dat de eenvoudige derde optie veel correcter en interessanter is dan de eerste twee. En je had gewoon het licht uit moeten doen, in plaats van het te 'repareren'. En de laatste twee methoden van fotografie kunnen worden toegepast als u een interieur wilt veranderen en verbeteren met behulp van licht. Degene die ik heb uitgelicht is ook de meest eerlijke, en niet voor niets accepteren de meeste publicaties alleen deze manier van fotograferen. Het is alleen belangrijk om voor elk shot het juiste moment te kiezen voor een maximaal effect, wanneer de zon het licht geeft dat de sfeer van dit interieur goed weergeeft. Of het nu lange harde schaduwen zijn of zachte gelijkmatige verlichting, aan jou de keus.

Verberg

Een verbazingwekkende paradox: in een tijd waarin het interieur snel verandert, behoren wandbekleding, plafondtaarten tot het verleden.. De kwaliteit van een interieurfoto verbetert niet, maar vermindert eerder. En fotografie is vaak het enige medium dat u een idee geeft (( bij het kiezen van een ontwerper ) of van de inrichting ( bij het bestellen ).

Helaas is alleen de wens om mooi te fotograferen niet voldoende, en de kwaliteit van interieurfotografie is bijna altijd een compromis. De fotograaf moet kiezen wat prioriteit heeft Natuurlijk licht, maximale detaillering van voorwerpen in het interieur of een optie die de visie van de auteur nauwkeurig weergeeft. Hier zijn 5 basismanieren om foto's te maken. Ik geef niet opzettelijk de voorkeur aan een van hen, noch zeg ik hoe men wel en niet moet schieten. Alle opties zijn geldig, maar onder bepaalde omstandigheden kan één ervan de voorkeur verdienen boven de andere.

Methode één

Gelijkmatige verlichting. Technisch gezien niet de makkelijkste manier om te beginnen. Het gebeurt dat veel fotografen dit soort foto's maken. Het licht binnen is aan of juist niet uit. Bovendien worden ( flash ) gepulseerde lichtbronnen gebruikt die langs de as van de lens schijnen om de belichting over het hele beeld gelijkmatig te maken. Bij dit soort interieurfotografie is elk object in het interieur te zien… Alle – elke knoop op een fauteuil, een fineer op een tafel, de gebeeldhouwde poten van een schoorsteenmantel.. kun je elk detail zien, maar het interieur komt vlak en saai over.

Optie twee

Natuurlijk + kunstlicht. Wanneer u binnenshuis foto's maakt, kunt u verschillende lichtbronnen gebruiken- bijv. zonnig uit een raam en "brandend" kroonluchter plus spotverlichting. De onderwerpen krijgen vorm, maar de kleurverzadiging en zuiverheid gaan verloren. Er is nog een ander neveneffect. De verschillende kleurtemperaturen van de lichtbronnen beïnvloeden de voorwerpen in het kader; op sommige voorwerpen verschijnen blauwe reflexen door het verschil in kleurtemperatuur tussen zonlicht uit een raam en gloeilamplicht.

Methode drie

Alleen natuurlijk licht. Technisch de gemakkelijkste en verre van de slechtste oplossing. Dit is de methode om binnenshuis foto's te maken, die populair is bij de meeste toonaangevende interieurbladen. We gebruiken alleen daglicht en krijgen een beeld met zuivere kleuren zonder overlappingen in de kroonluchter en zonder blauwe reflecties.

methode vier

Alleen kunstlicht. Net als in de eerste variant gebruikt het frame gepulseerde lichtbronnen, maar dit keer is het licht in de kamer uitgeschakeld en imiteert de richting van de lichtbronnen het licht van de ramen. Het beeld lijkt sterk op de versie met natuurlijk licht, maar met een paar eigenaardigheden: gelijkmatigere verdeling van de helderheid in het kader en duidelijkere kleuren. Natuurlijk zie je minder details dan bij de eerste optie, maar de sfeer wordt veel nauwkeuriger weergegeven.

Methode vijf

«Artistiek' achtergrondverlichting. Zo'n opname is moeilijker uit te voeren. De dingen verlichten zodat ze hun beste eigenschappen naar voren brengen en "ruimte maken" kijk weg van de kleine details. Om natuurlijk licht na te bootsen, hebben we besloten verlichtingsarmaturen toe te voegen. Paradoxaal genoeg creëerde het de illusie van natuurlijk licht. Daardoor is het frame visueel verdeeld in twee functionele zones, wat de perceptie van het idee van de ontwerper verbeterde. Reflecties en schaduwen in de rechter benedenhoek corrigeren de compositiefout in deze opname.

En een kleine bonus: een foto van de uiteindelijke opname, waarop duidelijker te zien is hoe de afzonderlijke objecten in het kader worden belicht.

Genomen in de showroom van Piacere.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: