Interieur van een smal huis: hoe langwerpige kamers te regelen

Het grootste probleem van een smal huis zijn de langwerpige kamers en gangen. Als dit tijdens de bouw niet kon worden vermeden, kunnen intelligente zonerings- en decoratietechnieken het probleem helpen oplossen. Ze kunnen worden gebruikt om een smalle kamer evenrediger te doen lijken.

 • 1. Bestemming. Een lange kamer kan in afzonderlijke sectoren worden verdeeld, zodat elk deel van de kamer een meer comfortabele geometrie krijgt. De keuken kan bijvoorbeeld worden opgedeeld door een kookeiland en een eettafel.

  2. Ingebouwd meubilair. Opslagsystemen in krappe ruimtes moeten langs korte wanden worden geplaatst en alle fronten zoveel mogelijk verbergen. Gebruik dezelfde afwerking als de muren, of ten minste een kleur die daar dicht bij ligt. Hierdoor lijkt de kamer vierkanter.

  Probeer lichtgekleurde kasten af te stemmen op dezelfde tint als de muren.

  • Genesis Kledingkast van Turri
  • De SCHUIFKAST van de Caccaro fabriek
  • 560W kast van de BTC fabriek
  • MD425 Kledingkast van CAVIO

  Genesis Kledingkast van Turri.

  3. Spiegels. Wanddecoratie met spiegels zou de ruimte visueel vergroten.

  4. Kleur. Het kan een zeer interessante manier zijn om in een kleine ruimte te werken. De juiste accentkleur op een korte muur maakt hem "veel dichterbij" en lijnt de kamer uit. De lange muur kan in kortere stukken worden verdeeld.

  5. Glazen scheidingswanden. Met verborgen bevestigingen voor scheidingswanden van glas nemen ze geen ruimte in beslag. In dit geval kan het privé-gedeelte 's nachts door gordijnen worden afgescheiden voor meer comfort.

  Meer landhuisprojecten bekijken

  Interieur van een landhuis uit een project van decorateur Jekaterina Fedortsjenko Het interieur van een landhuis uit een project van de architect Totan Kuzembayev Interieurontwerp van een landhuis uit een project van architectuurstudio Ruetemple
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: