Isoleer uw flat tegen geluiden van buitenaf

Geluidsisolatie in appartementsgebouwen is een echte uitdaging. Zodat u niet huivert als de deur van iemand anders dichtslaat, moet u ervoor zorgen dat de flat geluiddicht is. Welke materialen zijn nodig voor de geluidsisolatie van muren, vloeren en plafonds??

Welk geluid stoort?

Lawaai in huis is anders: ( gesprekken, televisie ) en impact ( gekletter, dichtslaande deuren, rammelende liften ).

Het verschil tussen de twee is dat luchtgeluid door de lucht wordt overgedragen, terwijl contactgeluid door het ontwerp van het huis. Dus, voordat je op zoek gaat naar een antwoord op de vraag.. Als u uw flat geluiddicht maakt, bedenk dan welk soort geluid u stoort? In één geval is het voldoende om de ramen en deuren te veranderen. In de andere Je moet jezelf 'beschermen' Aan alle kanten: vloer, muren en plafond isoleren. Dit zal "wegvreten" centimeters of zelfs meters volume, maar gegarandeerd stilte en comfort.

Controleer de contactdozen! Het is mogelijk dat het geluid van de flat van de buren, dat van achter de muur komt, via het stopcontact in de flat doordringt. Meer bepaald de niet-geïsoleerde gaten tussen de flats waarin de contactdozen werden geïnstalleerd.

Op de foto: SI 01 LM van Luxonov.

Waar te beginnen?

Gedetailleerd onderzoek van de flat. Zoek eerst naar kieren, gaten en barsten waar lawaai van de buren naar binnen kan sijpelen. Al deze openingen moeten worden afgedicht. Kleine gaatjes kunnen worden gevuld met stopverf. Idealiter is het goed om alle muren voor te strijken om alle microscheurtjes weg te werken. Soms zijn deze maatregelen al voldoende om de flat tegen lawaai van buitenaf te isoleren.

Als de eenvoudigste geluidsisolatie van uw flat niet volstaat, kunt u speciale absorberende en geluidsreflecterende materialen gebruiken.

Als u van plan bent veel lawaai te maken in uw eigen huis – bijvoorbeeld een timmerwerkplaats of repetitieruimte inrichten – zorg dan voor een goede geluidsisolatie.

Muurisolatie

De materiaalkeuze hangt af van de decoratieve wandbekleding die over de akoestische. De materialen zijn in de volgende volgorde gerangschikt

1. Onderlaag voor behangpapier. Kurk, in de vorm van rollen of panelen, is goed voor minimale geluidsisolatie. Een andere optie is.. POLIFOAM onderlaag met goede isolerende en isolerende eigenschappen. Dit zijn vellen polyethyleenschuim aan beide zijden bekleed met speciaal papier.

2. Backing voor decoratieve panelen en textiel. Hoe de geluidsisolatie in uw flat "serieuzer" te maken? Gebruik minerale wol. Dit onbrandbare, ademende en ecologische materiaal is zeer gemakkelijk te bewerken ( het kan worden gezaagd met een ijzerzaag of gesneden met een mes;. U kunt geen gewoon behang op de minerale wol aanbrengen…

3. Scheidingswanden in houtskeletbouw. Dit is een metalen profielframe, bekleed met gipsplaat, met daaronder minerale wolplaten. Het is beter om deze scheidingswanden aan de ( vloer/plafond ) vloerplaten te bevestigen dan aan de muren, omdat het raamwerk ook geluidsgolven kan overbrengen. Gipsplaat kan worden geschilderd, behangen, betegeld of van een mozaïeklaag worden voorzien.

Soorten kozijnwanden met Knauf-isolatie als voorbeeld.

4. Geluiddempend paneel systeem ( ZIPS ). ( lagen minerale wol en gipsvezel ) bedekt met gipsplaten. Vezelplaatpanelen worden rechtstreeks op de muur gemonteerd en zijn verkrijgbaar in verschillende diktes ( 40, 70, 120 mm )- afgestemd op het geluidsniveau.

5. Akoestische panelen. De decoratieve wandbekleding zelf kan het geluidsniveau van uw buren helpen verminderen. Denk aan de tapijten aan de muren die elke Sovjet flat sierden. Dit was de eenvoudigste en meest voorkomende geluidsisolatie van een flat in een paneelgebouw. De mode voor kamerbrede tapijten is voorbij.. Akoestische panelen hebben hun plaats ingenomen. Ze kunnen trouwens uit meer dan alleen textiel bestaan.

Akoestische panelen zijn de beste optie voor geluidsisolatie van muren. Tegenwoordig bieden fabrikanten een ruime keuze aan opties, zowel qua ontwerp – van modulaire eenheden tot boiserie-wandpanelen – als qua vormgeving.

Geluidsisolatie van de vloer

Meestal denkt men dat een akoestische ondervloer onder een laminaat- of parketvloer de situatie zal verbeteren. Maar het is meer een bescherming voor je buren om het stampen van je voeten weg te houden. Wat kun je doen als je alles in de flat beneden kunt horen?? Er is maar één uitweg om een sterker "anti-geluid" effect te creëren pakking.

  • Akoestische zwevende vloeren. Het is ontworpen om contactgeluid tegen te gaan dat door plafonds wordt doorgegeven. Het is gemaakt van harde steenwolplaten U kunt ze rechtstreeks op het plafond van ferrobeton plaatsen om een geluidsbad te creëren ( de vloer en een lage nok ) vervolgens wordt het bedekt met een waterdicht materiaal en wordt er een dekvloer in gelegd. De afwerking is bovenop gezet- parket, laminaat, tegels.
  • Geluiddempende vloeren op balken. De vloer wordt geplaatst op houten balken die ongeveer 100 mm hoog zijn om minerale wolplaten in de tussenruimte op te nemen. Een gestreepte, veerkrachtige akoestische onderlaag wordt onder de balken op de betonnen vloer geplaatst.

Geluidsisolatie in plafonds

Hoe een plafond geluiddicht maken? Gebruik een verlaagd akoestisch plafond ( dit beschermt echter alleen tegen luchtgeluid ). Het 'eet' wanneer het geïnstalleerd is.. 60-70 cm van het ruimtevolume; deze ruimte kan worden gebruikt voor communicatie en ingebouwde verlichting.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: