Karaf

De wijn moet ademen. Het is ideaal als het kan ademen in een karaf. Er zijn verschillende basisvormen van karaffen die speciaal ontworpen zijn voor een bepaald type drank. De vormen van karaffen en de subtiliteiten van het serveren van wijn leren kennen.

Waar een karaf voor is?

Laat de wijn ademen! Decanter ( van Fr. Karaf – Decanteren, decanteren )- Een wijndecanter voor het beluchten ( oxygeneren ) van wijn. Zodra de fles ontkurkt is, hebben de meeste wijnen een korte adempauze nodig: 20-30 minuten voor het serveren overbrengen in een open karaf, terwijl hij zijn eigenschappen verandert. Kenners zeggen dat de smaak van wijn in een karaf nog beter smaakt.

Karaffen zijn gemaakt van glas of kristal, maar dat betekent niet dat hun verscheidenheid alleen afhangt van de vorm van de karaf. Karaffen zijn ook beschilderd, gegraveerd of met metalen, vaak zilveren, versieringen verkrijgbaar.

Afgebeeld: Dienblad Pm 03799 van Eichholtz.

Beleg – geen! In tegenstelling tot flessen ( waar meestal donkere of getinte "gebottelde" wijn wordt gebruikt glas ) wijnkaraffen worden uitsluitend gemaakt van helder glas, kristal en kristal. De decanteerder maakt het mogelijk de wijn voorzichtig in glazen te schenken, de zuiverheid ervan te controleren en het bezinksel te verwijderen Het belangrijkste probleem bij het rijpen van wijnen.

Fabrikanten omvatten karaffen vaak handgemaakt.. In sommige verzamelingen van wijnglazen voor verschillende soorten. Zij maken het mogelijk het bezinksel in gerijpte wijnen te controleren en de jonge wijn van zuurstof te voorzien.

De juiste karaf kiezen?

Wat de vorm van de karaf ons vertelt? De vorm van het glas hangt rechtstreeks af van het soort wijn waarvoor het bestemd is. Aanbevolen wordt een karaf met een brede bodem en halsvoorkant, een karaf voor gerijpte wijn – voor jonge wijnen wordt een karaf met een brede bodem en halsvoorkant aanbevolen met bolvormige bodem, zodat het gemakkelijker is om sediment in de edele drank kwijt te raken. De karaf in de vorm van een vaas of amfoor is bestemd voor roséwijnen. Voor witte en rosé wijnen worden de karaffen meestal gemaakt met een deksel Zulke rassen mogen niet te veel ademen.

De vorm van de karaf moet geschikt zijn voor het druivenras en de rijping van de wijn.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: