Kast in de gang

Er is nergens een werkplek door ruimtegebrek? Een gang zou je kunnen helpen! Hoe zet je een "kantoor" op in de onmiddellijke nabijheid van de voordeur??

Je hebt je werk gedaan, je kunt weglopen! — Een motto dat heel toepasselijk is wanneer een minikastje direct voor de toegangsdeur staat.

Onzichtbare kast

Voor kleine gangen is alleen "gesloten" relevant indeling van de werkruimte. Hoe compact uw werkruimte ook is, in een kleine hal ziet het er vaak wat onhandig uit. Dus het eerste wat we moeten doen is het probleem van de camouflage oplossen…

Garderobe. De perfecte plek om je werkruimte te verbergen voor nieuwsgierige ogen. Een van de modules bevat een computertafel, een printer, een plank voor dossiers en cd's; het verschuifbare tafelblad is geen kantoordissonant in een voorkamer. We verbergen de computerstoel in het aangrenzende deel van de kast. Met een kastdeur kunt u eventueel snel 'creatieve rommel' verbergen.

Voorbeelden van een werkhoek in een kast.

  • Model PANTOS 1 COMPOSITION XI van Driade, ontwerp Astori Antonia
  • Model 564 van de Bizzotto fabriek
  • Model Bibliotheek met klaptafel van de Lumi fabriek
  • De Gregorio PC unit van Galimberti Nino, ontworpen door CRS Galimberti Nino

PANTOS 1 COMPOSITIE XI van Driade, ontworpen door Astori Antonia.

Leunstoel. Als er in een gang niet genoeg ruimte is voor een volwaardige kast, maar uw computer toch ergens moet staan, moet u eens kijken naar fauteuils. Bij sommige modellen is een van de armleuningen een tafelblad waar een laptop op past. Voor hetzelfde doel kan ook een muziekstandaard worden aangeschaft. Als u het ongemakkelijk vindt om half voorovergebogen te werken, kunt u gezellig zitten in een eenvoudige fauteuil met een voetenbankje op schoot ( vaak gebruikt in slaapkamers ).

Voor een stoel is een nis voldoende, waar je meestal een ingebouwde kast hebt. In dit geval is het mogelijk de werkplek te camoufleren met een rolgordijn van textiel. Dit heeft het voordeel dat je met je gezicht naar het gangpad zit, zodat niemand "ademt" op je rug.

Een minikantoor in de gang kan worden ingericht met een verrijdbare fauteuiltafel of een fauteuil aangevuld met een tafel met laptoplade.

Verlichting en bedrading. Wanneer u begint met het bouwen van een werkruimte in het interieur van een gang, denk dan eerst aan de bedrading voor de computer en de verlichting van de werkruimte. Er moeten enkele stopcontacten in de buurt van de computer zijn, zodat de snoeren en draden zich niet door de kamer uitstrekken naar uw "kantoor".

De meeste voorkamers van moderne flats hebben geen ramen, zodat iemand die hier werkt voor extra lichtbronnen moet zorgen. Een kast kan worden voorzien van spots of, bij gestoffeerde meubelen, van een staande lamp vloerlamp. U kunt ook een usb-lamp krijgen die rechtstreeks op uw computer kan worden aangesloten. Een andere optie Draagbare verlichting op batterijen.

Ook zeer nuttig voor de ganghoek bij de ingang: een lamp op batterijen met geïntegreerde accu of een lamp met een flexibele diffuser die 300° kan worden gedraaid, kan een mooie extra lichtbron zijn.

«Open" optie

Ruimteregeling. De onzichtbaarheid van je "kantoor" Niet alleen een pluspunt, maar ook een nadeel: je moet het doen met een miniatuurwerkblad ( het is onmogelijk om alle papieren te organiseren als er veel zijn ). En de verlichting van de werkplek laat veel te wensen over. Als het interieur van een gang het toelaat, kies dan voor een open kantooroptie. U kunt kiezen voor een groter bureau, beter verlicht. Om je blik niet op de kastenwand te richten, maar tenminste op de gang.

Een bureau, planken en een fauteuil in een overzichtelijke hoek van de hal. Een goede indeling van de entreehal helpt de grenzen van het kantoor aan huis te benadrukken. De werkruimte kan bijvoorbeeld worden bedekt met een contrasterende vloer, een verhoogde vloer of een verlaagd plafond. Het doel is hetzelfde het kantoor visueel scheiden van de rest van de ruimte.

De voordelen van een open minikantoor in de hal.. betere verlichting, en de mogelijkheid van "kantoorwerk" met papieren aan de bureau-transformator.

Idealiter wordt de werkplek zo geplaatst dat u tegenover een voorbijganger zit De onzichtbaarheid van personages die de hele tijd achter je aan kruipen kan psychologisch storend zijn.

Vergeet niet dat het meubilair in de werkruimte stilistisch moet passen bij het interieur van de gang ( vooral als de spullen in het zicht staan ).

In plaats van een scheidingswand. Verschillende schermen, jaloezieën of zelfs rolgordijnen onder het plafond kunnen de illusie van privacy creëren: ze isoleren u van de drukte van thuis voor de duur van uw werk en creëren een gevoel van psychologische veiligheid van "achteren".

Voorbeelden van schermen voor werkplekzones.

  • SOFTWALL van B & B Italia, ontworpen door Gerhards Carsten - Gluecker Andreas
  • Het Narciso scherm van Cantori
  • LE PARAVENT DE L AUTRE door Driade
  • Model Eos ACPV1 van Maxalto by B&B Italia, ontwerp van Citterio Antonio

SOFTWALL van B & B Italia, ontwerp Gerhards Carsten – Gluecker Andreas.

Onder de trap. Als er trappen in het huis zijn, kan de werkplek daaronder worden georganiseerd. En er is meer ruimte dan op het eerste gezicht lijkt. Het bureau en de planken kunnen de nis overnemen en de boekenkasten geven het bureau een duidelijke afscheiding van de rest van de ingang.

Het nadeel van deze oplossing is dat u de ingang en de werkplek altijd netjes moet houden.

Als de eigenaar van een kleine kast onder de trap voortdurend met boeken bezig is, heeft God alleen een modulaire kast besteld, die perfect past in een ruimte met een getrapte configuratie.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: