Laminaat vloeren

Hoe hoger de rang van de laminaatvloer, hoe duurzamer de vloer. Maar moet u het coolste, klasse 34 laminaat voor uw huis kopen??

Indeling in theorie

Test het uit? Historisch gezien was het belangrijkste criterium voor het bepalen van de klasse van laminaatvloeren de weerstand tegen slijtage – dit werd bepaald door een tabbladtest op een pad met een slijpschijf. Tegenwoordig echter testen de bedrijven die lid zijn van de European Laminate Flooring Association ( EPLF ) hun producten volgens 18 parameters. Naast slijtvastheid is het slagvast, UV-bestendig, bestand tegen huishoudelijk vuil, enzovoort.

Op de foto: Pattwall van Fantoni.

Commercieel en huishoudelijk. Net als linoleum wordt ook laminaat conventioneel als "huishoudelijk" geclassificeerd ( alleen thuis gebruikt ) en "commercieel" ( bestand tegen zwaardere spanningen ). U kunt commerciële vloeren in uw flat leggen. De nummers die u op de verpakking ziet laminaat klasse- helpen u het juiste materiaal te kiezen voor uw specifieke toepassing.

Markering. De laminaatvloeren worden aangeduid met twee cijfers. De eerste geeft het type ruimte aan waar de vloerbedekking wordt aanbevolen. Er zijn niet veel opties: "2" — particuliere woning "3" — openbare gebouwen. Het tweede cijfer beperkt de mate van draagkracht: het laagste.. «1". De volgende kwaliteiten laminaat zijn vandaag beschikbaar: 21, 22, 23 31, 32, 33, 34. Visueel zijn de laminaatkwaliteiten niet te onderscheiden. Twee ogenschijnlijk identieke producten van dezelfde fabrikant kunnen aanzienlijk verschillen qua weerstand en dus qua prijs.

In de praktijk

Te koop. Klasse 21 en 22 ( aanbevolen voor slaapkamers, kleedkamers, enz.. ) vandaag kun je nauwelijks. Zelfs ondanks zijn relatieve goedkoopheid was er geen vraag naar en is het dus bijna uit de schappen van de Nederlands detailhandel verdwenen. Het laminaat van klasse 23 &#4040 is beschikbaar in zeer veeleisende woonruimtes, maar wordt meestal gebruikt in de kamers, niet in gangen en hallen, waar het niet langer dan 3 jaar meegaat. «Commercieel" Rang 31 tot 34 Een populair product dat steeds vaker wordt gespecificeerd voor "niet-commerciële" toepassingen gebruik.

Welke klasse te kiezen voor het huis. Uiteraard gaat laminaat van klasse 31 in de slaapkamer veel langer mee dan de beloofde 3 jaar voor kantoren en vergaderzalen. In gangen, hallen, vestibules van particuliere woningen en appartementen is het zinvol om de 32 klasse. Hier is de belasting vergelijkbaar met in kantoren, waar het gegarandeerd 3-6 jaar ( in woonkamers gaat het 10-12 jaar &#41 mee;. Voor klasse 33 ( 5-6 jaar intensief gebruik in commerciële ruimtes ) sommige fabrikanten geven een levenslange garantie op deze coating bij gebruik in huis.

Geen hebzucht maar zuinigheid. Gebruik uw gezond verstand wanneer u besluit te kopen. Als u renoveert in een huurwoning waar u niet langer dan 2-3 jaar verblijft, kunt u beter uw geld sparen Klasse 23 is prima. In openbare gebouwen, op voorwerpen van commerciële activiteit moet een laminaat worden gelegd dat niet lager is dan klasse 32. Bij een hogere belasting dan de gekozen waarde kan de laminaatvloer te snel kapot gaan.

De Nederlands markt heeft vrij recent laminaat van graad 34 geïntroduceerd. De producenten verzekeren: de levensduur onder zware omstandigheden in grote winkelcentra, autoshowrooms, dansclubs, enz.. Op de markt gaat het laminaat 7-15 jaar mee.


Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: