LEXUS DESIGN AWARD 2020 Hoofdprijs

Lexus Brand kondigt virtualisatie van Lexus Design Award 2020 Grand Prix aan. De jury begint in augustus met de beoordeling van de projecten van de deelnemers en de winnaar van de eervolle titel wordt op 1 september bekendgemaakt. Een van de finalisten voor de prijs was Irina Samoilova, een Nederlands ontwerpster die een project voor een draagbare lichaamsreiniger heeft gemaakt.

Dit jaar werden de inzendingen voor de wedstrijd ingediend 2042 inzendingen van 79 landen – Dit is een nieuw record, maar slechts één van de zes finalisten zal de hoofdprijs winnen. De internationale jury voor de virtuele fase van de wedstrijd bestaat uit Paola Antonelli, Jeanne Gang, John Maeda en Simon Humphries. Bij de beoordeling zal de jury zich laten leiden door drie belangrijke beginselen waaraan het project moet voldoen: anticiperen, innoveren en intrigeren, en een betere toekomst creëren door middel van design.

Grand Prix trofee

In januari van dit jaar reisden de zes finalisten naar New York om deel te nemen aan masterclasses met de deskundigen van de wedstrijd: Joe Doucet, Bethan Gray, Philippe Maluin en Shohei Shigematsu… Elk van hen deelde zijn professionele wijsheid en praktische ervaring. De masterclasses vonden plaats in de stijlvolle Intersect by Lexus-ruimte in New York en vormden het begin van een voortdurende interactie tussen de finalisten en de experts Deze steun hielp om de creatieve kant van de projecten verder te ontwikkelen en ze nog beter voor te bereiden op de eindronde van de wedstrijd. Experts zullen ook deel uitmaken van de jury voor de virtuele Grand Prix.

De winnaar van de eretitel ontvangt een speciale Grand Prix trofee, gemaakt door ontwerper Hideki Yoshimoto- winnaar van de allereerste Lexus Design Award in 2013 en vervolgens succesvol ontwerper. Hij woont nu in Londen en werkt met verschillende grote merken. De trofee die hij creëerde is een weerspiegeling van Hideki's technische expertise en zijn inzet voor het Japanse vakmanschap van Takumi. Vanaf dit jaar wordt deze prijs uitgereikt aan alle winnaars van de jaarlijkse Lexus Design Award.

LEXUS DESIGN AWARD 2020 FINALISTEN

  • Project L.I.C.K, ontwerpster Irina Samoilova, Nederland
  • Biocraft project, ontwerper Sutherlin Santo ( Sutherlin Santo ), USA
  • Het project Feltscape, van de architecten Theophile Peju ( Théophile Peju ) Frankrijk, en Salvatore Cicero ( Salvatore Cicero ) Italië
  • Flash Pak project, industrieel ontwerper Yaokun Wu ( Yaokun Wu ), China
  • Open Source Communities Project, BellTower Studios, Kenia
  • Project Pursewit, industrieel ontwerper Aqsa Ajmal ( Aqsa Ajmal ) Pakistan
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: