Luchtruimte: 8 manieren om ruimte te besparen in een eenkamerwoning

Wanneer u een eenkamerwoning koopt, wordt het besparen van kostbare woonruimte een prioriteit. en de vraag hoe je de ruimte optimaliseert en je flat functioneel maakt terwijl je kostbare ruimte bespaart, rijst onwillekeurig? Pavel Gerasimov, mededirecteur van de Geometrium-workshop.com, geeft advies en begeleiding over hoe dit te bereiken.

1. Bepaal de functies: wie en hoe brengt zijn tijd door in de flat?

Het is belangrijk eerst de functie van de woning te definiëren, d.w.z.. uitzoeken wat u, uw familieleden en gasten in de flat zullen doen. De belangrijkste vuistregel is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de grootte van uw huis Hoe meer details, hoe beter. Schrijf de dagelijkse routine op voor iedereen die in de flat woont en maak een lijst van activiteiten.

Bepaal vervolgens welke items nodig zijn voor elke activiteit. Dit zal u helpen beslissen welke dingen u wilt en welke u kunt opofferen, of verschillende acties in één stuk kunt combineren. U kunt bijvoorbeeld werken en dineren aan dezelfde tafel. Misschien dient deze zelfde tafel ook als strijkplank, wie weet..!


Lees ook:

  • Hoe haalt u het meeste uit uw appartement met één slaapkamer?
  • To be or not to be: een volwaardig bed in een eenkamerwoning
  • Advies voor eigenaars van het Chroesjtsjov-gebied

Stel zorgvuldig prioriteiten en houd rekening met de dagelijkse routines van de gezinsleden. Als iemand bijvoorbeeld achter de computer werkt en iemand anders op hetzelfde moment aan het eten is, heeft het geen zin om werk en eten op hetzelfde moment te combineren.

2. Maak een nauwkeurige opmetingstekening en werk de indeling uit

Merk op dat de plannen van het Bureau voor Technische Inventarisatie en van bouwers hier niet passen. Ze zijn architecturaal en kunnen afwijken van de werkelijkheid. Elke centimeter is belangrijk in een kleine flat, omdat de kleinste afwijking misschien niet past in de afgewerkte meubelproducten ze moeten terugbrengen, aangepaste meubels maken, enz. ., wat je zenuwen en tijd zal kosten.

Wat te doen? Er zijn instructies om de maten te nemen en ze over te brengen op het plan: u kunt ze vinden op het internet, of vraag het aan een ontwerper. Op het maatplan dat je hebt, zorg je ervoor dat je het meubilair precies op maat krijgt. Het is echt belangrijk. Plan de indelingen – en dit zal u helpen zien welke spullen u in uw flat wilt hebben een "frame" van het hele verdere project, het is als de fundering van een huis. Het is in de planningsfase dat u in detail moet nadenken over het interieur en zoveel mogelijk ruimte moet besparen. Leer de technieken die daarvoor kunnen worden gebruikt.

3. Gebruik ingebouwde meubels

Bij de planning moet worden nagedacht over de opbergsystemen, zodat deze in de nissen en wanden worden ingebouwd. Het is belangrijk dat zij niet worden gezien als op zichzelf staande objecten. Houd rekening met de standaard kastmaten die u in deze nissen kunt plaatsen om het zonder aangepaste meubels te doen. Het is een geweldige manier om tijd en geld te besparen, want u kunt plug-and-play, geprefabriceerde modellen kopen en installeren. Het voordeel van inbouwkasten is dat ze de flat groter doen lijken. Het lijkt alsof er helemaal geen meubels zijn – alleen gladde muren die iets vasthouden.

4. Overlaad het plafond niet met onnodige details

In kleine ruimtes kun je beter niet experimenteren met plafonds.. Laat ze plat en zonder waterpas liggen. Onnodige details op het plafond en de verdelingen ervan verminderen de ruimte visueel.

5. De ruimte verenigen

Het principe is eenvoudig Het is beter om, indien mogelijk, de keuken en de woonkamer te combineren en er een studio van te maken dan deze in kamers te verdelen. Dus vrije ruimte en "lucht" zal veel meer opvallen.

6. Gebruik hetzelfde kleurenschema in de hele flat

Ik raad aan niet alleen kamers te combineren door muren te verwijderen, maar ook kleur- en materiaalcombinaties te gebruiken. Hoe het werkt? Wanneer dezelfde materialen worden herhaald in alle ruimten en kamers van een appartement het wordt waargenomen als één geheel. En dat geeft in feite het gevoel van ruimtelijkheid en vergroot visueel de omvang van de hele kamer.

7. Breng licht in de kamer

Het is het beste om de algemene lichtheid van het interieur.. Zo lijkt de flat groter. U kunt de ruimte visueel vergroten door één muur te accentueren met een contrasterende kleur of materiaal, u kunt een vloerbedekking op de muren gebruiken, terwijl u het algemene palet licht houdt.. een interieur met "lucht" hoe dan ook en visuele ruimte.

8. Gebruik de eigenschappen van spiegels

Vergeet de spiegels niet. Door ze vakkundig te gebruiken in een flat, kunt u de ruimte optisch vergroten. Bijvoorbeeld, de spiegels in de hoek zullen als het ware de muur voortzetten en de ruimte vergroten, waardoor het effect van de voortzetting ontstaat. Een spiegel tegenover het raam kan het licht in een ruimte versterken door indirect licht toe te voegen. En hoe meer licht.. hoe meer ruimte je hebt.

Interessante platte projecten

Interieur van de flat van een door de ontwerper gerealiseerd project appartement van een project van LBA-INTERIOR Het interieur van de flat van een door de ontwerper gerealiseerd project
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: