Marco Romanelli en Marta Laudani over de nuances van Italiaans design

Wat is "mediterraan minimalisme"?? De richting van het ontwerp? Hoe de zogenaamde "nieuwe levensfilosofie" te begrijpen? Wij interviewden de ontwerpers Marco Romanelli en Marta Laudani op de Salone del Mobile beurs.Milaan 2016.

Over het beroep van ontwerper. In onze jeugd was het onmogelijk om te studeren voor ontwerper, alleen voor architect. In het midden van de jaren '70 werd Italië al beschouwd als "thuis" Er bestond niet zoiets als een ontwerpafdeling aan de Italiaanse hogescholen. Daarom zijn we architectuur gaan studeren, waar we geen spijt van hebben. Integendeel, we denken dat de afdeling architectuur ons heeft geholpen te begrijpen waar het bij ruimte om gaat.

Afgebeeld: Sherazade tapijt van Driade.

Over de invloed van Italiaanse oorsprong op design. Wij vinden dat onze Italiaanse oorsprong ons in staat stelt sfeer te creëren en niet alleen een designobject. Uiteindelijk is het de sfeer die een project uitstraalt die bepalend is voor het succes ervan.

Over "Mediterraan Minimalisme". Wij zien onszelf als mediterrane minimalisten. De definitie komt voort uit het besef dat er twee zielen in ons zijn. De ene is een noordelijke ziel, meer sober en aandacht voor details, terwijl de andere een zuidelijke ziel is Gepassioneerd en dramatisch. Met deze mix kunnen we met evenveel succes werken met schaduwen als met licht.

Over de richting van het ontwerp. Het eerste wat wij willen benadrukken is dat interieurontwerp en meubelontwerp nauw met elkaar verbonden zijn. Persoonlijk houden wij bij het ontwerpen van onze voorwerpen rekening met het beeld van de ruimte waarin de afgewerkte voorwerpen zullen passen. Deze aanpak zorgt voor meer karakteristieke, emotionele stukken. Wij denken dat dramatische interieurs, met sterke, donkere kleuren en voorwerpen die soms met elkaar botsen, in de nabije toekomst in de mode zullen zijn. Het is erg moeilijk om zoiets te creëren: het proces vereist de volledige concentratie en constante controle van de ontwerper, wat niet het geval is bij de reeds gevestigde interieurtrends.

Over het project gemaakt voor Salone del Mobile. Milano. Op de Salone del Mobile van dit jaar.Milano is niet alleen om te pronken met wat nieuwigheden. Ons project ROOMS. Novel Living Concepts ( "ROOMS. Een andere filosofie van het huis' ) gehouden als onderdeel van de XXI Internationale Triënnale- Een hele kamer met drie meubelprototypes. We zullen ons richten op artistiek vakmanschap als onderdeel van onze tentoonstelling. Ik noem in het bijzonder het project van de Japanse ontwerper Kanaami Tsuji ( Kanaami Tsuji ) die voor Hands on Design een koperdraad creëerde. Een vaas met verse bloemen zal te zien zijn op onze tentoonstelling een bloem gemaakt van deze specifieke draad. Het is een klein designobject, maar in onze ogen een schoonheid.

Over het concept van een "nieuwe levensfilosofie". In de huidige politiek moeilijke realiteit is het moeilijk om te spreken van een "nieuwe filosofie". Voor ons gaat deze filosofie over de erkenning van de hoge waarde van schoonheid en daarmee van democratie en vrijheid. Dit zijn waarden die we kinderen moeten leren.

Onze vijf favoriete design objecten.
De Superleggera stoel van Gio Ponti ( GIO PONTI ), Cassina 1957: Een symbool van design dat gedijt op licht, maar het verleden niet vergeet.
Pannocchia-kommen van ALBINI-HELG, San Lorenzo 1971: een decoratief object dat op een "anti-decoratieve" manier is gemaakt.
De Cumano bijzettafel van A. e P. CASTIGLIONI, Zanotta 1978: een voorbeeld van hoe een analyse van een anoniem ontwerp leidt tot prachtige nieuwe objecten.
Lella Vignelli ( LELLA VIGNELLI ) Senza fine necklace, San Lorenzo 1992: Een ontwerp dat bewijst dat sieraden niet alles zijn.
Het meubelsysteem Oikos van Antonia Astori ( ANTONIA ASTORI ), Driade 1972: een demonstratie van hoe meubeldesign wordt omgezet in interieurdesign.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: