Oksana Mas.365

In de nieuwe Cube kunstruimte.Amsterdam" opende de eerste solotentoonstelling in Nederland van een van de meest gevraagde kunstenaars van het afgelopen decennium, Oksana Mas, "365.Amsterdam".

Het project is gewijd aan de studie van een hele reeks menselijke emoties, de waarde van elke dag. Er zijn meer dan 400 schilderijen van de kunstenaar. Dit project is ter ondersteuning van de Faith Foundation, dus een open veiling van een deel van de opbrengst van de verkoop van 365. Leven voor de rest van mijn leven reeds naar de Stichting gestuurd.

1. Oxana, we kennen elkaar al lang, wat is nu het belangrijkste in je kunst??

De spiraal van de tijd, informatie wordt gecomprimeerd. Dit alles geldt in volle omvang voor de ideeënwereld, die steeds complexer wordt en vele bladzijden beschrijving vereist … Maar ik geloof in schone, heldere, geschrobde ideeën. Ik geloof in Schoonheid ( hoe afgezaagd het ook klinkt ), in de creatieve en transformerende kracht van kunst in al haar vormen en genres. Ik geloof dat er een enkele culturele code was… Toen werd het verscheurd door oorlogen, economieën, rijken, religies….. En ik geloof dat het kan worden samengesteld, en door dat te doen, zullen we begrijpen wie we zijn. Voorlopig is dit het doel van mijn werk.

De projecten zijn allemaal divers: schilderkunst, objecten, installaties, fotografie, beeldhouwkunst, urbanisme en een voortzetting van het project dat voor het eerst werd getoond op de 54e Biënnale van Venetië voor hedendaagse kunst – het Altaar der Volkeren. Ik hou van experimenteren met materialen.

2. Wat kun je zeggen over het Amsterdam-project??

We hebben onze krachten gebundeld met de liefdadigheidsinstelling Vera Foundation maakte een samenwerkingsproject, 365. Het is een jaar van mijn leven, ongeveer 400 dingen die ik elke dag deed, soms één, soms meerdere. De kunstenaar, zoals elke meester in elke kunst, ontwerper, architect, moet elke dag werken, werken, verbeteren, ontwikkelen… Dit jaar was het begin van veel van mijn projecten, die al bekend zijn en op vele tentoonstellingen en beurzen zijn gepresenteerd.

3. Hoe ging de veiling??

Elke liefdadigheidsveiling is gewoon een excuus om een goede daad te doen… De veiling was enthousiast, met 9 van de 12 kavels voor het grijpen, 3 kavels werden gekocht tegen de hoogste schattingen. Er was ook een loterij die geld opbracht voor het liefdadigheidsfonds.

4. Kunst in het interieur is zoals, gepast? We hebben het hier over hedendaagse kunst.

Moderne kunst kent geen grenzen. Het begint in wetenschappelijke laboratoria ( saenzart ) dan marcherend door galerijen, musea, interieurs komt naar de straten van steden, vliegt de ruimte in, duikt naar de bodem van de oceaan, dringt door tot de diepten van het hart en het bewustzijn. Hedendaagse kunst kent geen fysieke grenzen. Het beslaat meer dan 30 procent van de interieurs en is soms heel geschikt, maar soms ook niet zo geschikt. Het hangt af van de curator van de collectie, de ontwerper, de decorateur, de magie van de ruimte zelf en de keuze van de werken die in die ruimte worden geplaatst… Wanneer al deze parameters samenvallen, krijg je perfecte werelden.

5. De tijden veranderen, er is meer conceptuele, tactiele, sensuele kunst? Waar het van afhangt?

We kunnen niet zeggen dat iets verandert en van de ene staat naar de andere gaat, het bevriest tot de volgende verandering. Wij leven in het hier en nu, in een ziedende cocktail van tijden, stijlen, concepten, transformaties, trends enzovoort. . Niets zal ooit nog hetzelfde zijn. Er is veel kunst en veel lawaai in de hedendaagse kunst, waarin het moeilijk is echte meesterwerken te zien. Maar ze zijn er, er zijn algoritmes die onmogelijk te berekenen zijn. Alleen de tijd zal het leren.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: