Olieverwarmingsketels

Wat zijn de verwarmingsketels voor vloeibare brandstof: Wat zijn de verschillen in ontwerp die de prijs en prestaties van het apparaat beĆÆnvloeden?. We zullen leren over branderconstructie, installatiemethode en brandstofinlaatdiepte voor dieselketels.

Olieketels zijn technisch vergelijkbaar met gasketels ( behalve de constructie van de brander ). Binnen hun eigen "familie" hebben de apparaten echter verschillen.

Dieselboilers verschillen in brandertype, montagemethode en brandstofinlaatdiepte.

Type brander

De branders voor ketels op vloeibare brandstof kunnen worden gemonteerd of gemonteerd.

  • Inbouwbranders zijn star "gebonden" eenheid op Ć©Ć©n type brandstof is het meestal stookolie.

Stookolie en andere alternatieve brandstoffen worden nauwelijks gebruikt vanwege hun geringe efficiƫntie en milieueffecten. Veel fabrikanten beschouwen zware stookolie niet eens als de bedoelde brandstof en produceren geen apparatuur die erop kan lopen.

Een boiler op vloeibare brandstof lijkt op een miniatuur koelkast.

Welke brander? Er zijn twee soorten branders voor ketels: atmosferische en blaasbranders. In dieselketels kunnen branders echter alleen met ventilator ( supercharged ) d.w.z. met geforceerde luchttoevoer met behulp van ventilatoren. Hun atmosferische branders gebruiken een natuurlijke luchttoevoer door het gecreĆ«erde vacuĆ¼m in de verbrandingskamer. Olieketels hebben geen atmosferische branders.

Op de foto: Sun G oliebrander van de Ferroli fabriek.

  • Afgestemde branders maken verwarmingsketels universeel: zolang deze niet verschillen van die op gas, is het mogelijk om, indien nodig, over te schakelen van diesel naar gasnet of vloeibaar gas en omgekeerd, door eenvoudigweg de branderuitrusting te vervangen. Dit gaat snel en gemakkelijk en vereist geen grote financiĆ«le uitgaven behalve natuurlijk het feit dat je niet Ć©Ć©n maar twee branders moet kopen… De mogelijkheid om op drie soorten brandstof tegelijk te werken is echter het onmiskenbare voordeel van dergelijke apparaten.

Installatiemethode

Theoretisch kunnen alle warmwaterketels worden opgehangen ( aan de muur ) of op de vloer.

Zoals u gemakkelijk kunt raden, zijn de eerste lichter in gewicht dan de tweede, en hebben ze een lagere capaciteit en output. Wandketels zijn compacter en handiger, maar de ruimte die ze verwarmen is meestal beperkt tot 300-350 m2. Toch zijn de wanddieselboilers, in tegenstelling tot de gasketels, niet te koop… Dit kan te wijten zijn aan het feit dat oliegestookte eenheden over het algemeen minder populair zijn dan gasgestookte.

Stalen wandverwarmingsketel.

Brandstofinlaat diepte

Deze parameter is belangrijk bij de keuze van een ketel op vloeibare brandstof. Het hangt af van kenmerken zoals het vermogen van de brandstofpomp en de hoogte van de brandstoftoevoer die de pomp kan leveren.
Tanks voor vloeibare brandstof worden om veiligheidsredenen vaak onder de grond verborgen. Zo bepaalt de ( inlaatdiepte ) de maximale hoogte van de tank en de mogelijke locatie ervan.

Aanwezigheid van condensatiekamer

Sommige oliegestookte eenheden zijn uitgerust met een condensatiekamer die hun efficiƫntie verhoogt. Dergelijke olieketels zijn precies hetzelfde als hun condenserende tegenhangers op gas.

Voorbeeld van een condensatieketel op vloeibare brandstof.

Wisselaar materiaal

De warmtewisselaars voor dieselketels zijn, net als die voor gasketels, gemaakt van gietijzer, staal of koper. Gietijzer wordt beschouwd als het meest duurzame, maar onderdelen ervan hebben het hoogste gewicht. Bovendien wordt gietijzer gekenmerkt door een lage warmteoverdrachtscoĆ«fficiĆ«nt, die zowel het rendement als de prestaties van de ketel negatief beĆÆnvloedt. Stalen warmtewisselaars zijn minder duurzaam, zodat zij alleen worden gebruikt in relatief goedkope eenheden met een laag vermogen voor deze categorie apparatuur prestatie. Koper heeft de hoogste warmteoverdrachtscoĆ«fficiĆ«nt, met meer dan 8 keer de warmteoverdrachtscoĆ«fficiĆ«nt van gietijzer en meer dan 7 keer de warmteoverdrachtscoĆ«fficiĆ«nt van gietijzer staal. Koperen warmtewisselaars zijn echter bang voor oververhitting: dat kan de hele structuur vernietigen. Daarom hebben ze speciale controle- en veiligheidssensoren nodig. Koper wordt vooral gebruikt in dure warmwaterketels met een hoger vermogen.Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: