Om de grootte van het wisselbestand te bepalen

Het wisselbestand in Windows werkt samen met het RAM om het naar behoefte aan te vullen. Gegevens gebruikt door het actieve programma worden eerst verwerkt en in RAM geplaatst. Voor een stand-by programma worden ze gecached op de harde schijf. De benodigde hoeveelheid virtueel geheugen wordt bepaald door het systeem en verandert dynamisch. Onze experts tonen u hoe u de grootte van het paginabestand kunt bepalen voor handmatig beheer.

De grootte van het RAM-geheugen

De hoeveelheid virtueel geheugen die het systeem nodig heeft voor een stabiele werking hangt af van de grootte van het op de computer geïnstalleerde RAM-geheugen.

Open het dialoogvenster “Uitvoeren” door te drukken op Win+R. Voer het commando “ms-settings:about” in voor directe toegang tot de systeeminformatie in het tekstvak. Druk op Enter op het fysieke toetsenbord of klik op “OK”.

Windows Instellingen wordt geopend onder “Over”. Scroll omlaag naar het venster Apparaateigenschappen. De regel met de RAM-grootte is in de schermafbeelding gemarkeerd met een groen vinkje.

Beheer wisselbestand

Nu we de RAM-grootte hebben begrepen, gaan we verder met het beheer van het wisselbestand. Er zijn hier enkele eenvoudige regels te volgen. Als het RAM minder dan 4GB groot is, verdubbel dan de grootte. Van 4GB naar 8GB – anderhalve keer. Boven 8GB laat u het aan het systeem over. Volledige deactivering wordt niet aanbevolen, maar is mogelijk met 16 GB of meer RAM. Merk op dat zonder een wisselbestand Windows geen debug-informatie kan opslaan in geval van een storing.

Open het venster “Uitvoeren” en typ “sysdm” in.cpl”. Klik op “OK” om het systeemeigenschappenblad te openen.

Klik op het tabblad “1”. Toegang tot de instellingen van het onderdeel “Prestaties”.

Ga opnieuw naar het tabblad “Geavanceerd”. Druk op de knop “Wijzigen” in het blok “Virtueel geheugen”.

Het keuzerondje staat standaard in de middelste stand. Om het paginabestand te deactiveren, verplaatst u het paginabestand naar het gebied gemarkeerd met “1. Handmatige bediening wordt geactiveerd onder “Grootte opgeven”.

Laten we omwille van het voorbeeld het wisselbestand vergroten door een factor 1,5 toe te passen op de grootte van het RAM-geheugen. Voer dezelfde waarde in de groen gemarkeerde vakjes in. Klik op de knop “Instellen”.

De nieuwe waarde wordt weergegeven voor het station waar het paginabestand zich bevindt. Sluit het venster voor virtueel geheugenbeheer door op OK te klikken.

Ga terug naar het bureaublad en start opnieuw op om de instellingen toe te passen.

Samengevat

In dit artikel leggen onze experts de instellingen van het wisselbestand in Windows uit. In de meeste gevallen is er geen winst in pc-prestaties wanneer het virtuele geheugen handmatig wordt beheerd. Als uw computer stabiel draait, kunt u de keuze van de grootte het beste overlaten aan het besturingssysteem.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: