Ontwerpproject: altijd lang en duur?

Mensen die van plan zijn te repareren, het bestellen van een ontwerp project lijkt vaak onpraktisch en verspillend. U kunt immers uw eigen behang en tegels kiezen. Dus wat zijn de diensten van de ontwerper, hoe besparen ze tijd en geld voor de klant?? Is een ontwerpproject altijd duur?? We spraken erover met interieurontwerpster Viktorija Schwab.

Wat is het voordeel van een ontwerpproject ten opzichte van een zelf uitgevoerde renovatie?? Waarom een beroep doen op een ontwerper?

Er zijn momenten waarop mensen hun eigen renovaties beginnen. Maar op een gegeven moment komen ze tot de conclusie dat de stortvloed aan informatie en advies van het internet hen alleen maar verwart. Sommigen doen het zelf, en anderen besluiten de hulp van een professional in te roepen.

Belangrijkste voordelen van het ontwerpproject:

  • tijd besparen. De ontwerper zorgt voor alle stappen van de ontwerpontwikkeling. Hij denkt voor u na, kiest materialen, meubels, verlichting, sanitair, rekening houdend met uw budget. En je doet je eigen ding.
  • binnen het budget blijven. Met een duidelijk plan bij de hand geeft u niet meer uit dan het geplande bedrag voor reparaties.
  • nauwkeurige reparatie-instructies. Naast prachtige interieurfoto's beschikt u over tekeningen, berekeningen en schema's. De bouwer zal begrijpen hoe uw ideeën moeten worden uitgevoerd, en u kunt controleren of alles in het project past.
  • een kant-en-klaar beeld voordat u begint met renoveren. Een van de fasen van het ontwerpproject is de visualisatie – een 3D realistisch beeld van het interieur. In dit stadium heeft u een unieke kans om het eindresultaat van een kale muur makeover te zien in het interieur van uw dromen voordat de reparatie- en bouwwerkzaamheden beginnen.

Hoe kiest u een ontwerper?? Waarop te letten?

Het zoeken en goedkeuren van een ontwerper moet ruim van tevoren beginnen. De selectiecriteria kunnen de kosten van de diensten zijn. Bij ontwerpbureaus zullen de kosten hoger zijn omdat er minimaal 3 medewerkers aan het project werken, terwijl een freelancer een goedkoper tarief heeft omdat hij het project vaak van begin tot eind zelf ontwikkelt.

De feedback van de klant zal u ook helpen bij de keuze van een kandidaat. De meeste ontwerpers hebben pagina's op sociale media waar ze hun werk aan het project gedetailleerd beschrijven, het eindresultaat posten en feedback geven. Als de stijl waarin de ontwerper werkt u aanspreekt, moet u hem schrijven om de kosten van de diensten te verduidelijken en vragen om een voorbeeld van een voltooid ontwerpproject te sturen.

Werken met je toekomstige ontwerper moet comfortabel voor je zijn: deze persoon moet je van buiten en van binnen leuk vinden. Er zijn momenten dat de ontwerper en de klant vrienden worden aan het einde van een project…

Wat wordt er van de klant gevraagd om met een binnenhuisarchitect te werken?? Welke documenten moet u de binnenhuisarchitect bezorgen??

Het eerste wat je nodig hebt – het overhandigde object, waar de ontwerper kan komen meten. Vlak voor de start van het project krijgt de klant de tijd om een briefing in te vullen – een soort vragenlijst die de wensen met betrekking tot het toekomstige interieur weergeeft.

Beslissen over de stijl waarin u uw toekomstige huis ziet. Dit is belangrijk omdat de kandidaat in een of andere stijl moet werken. Maak een selectie van inspirerende interieurs en laat de ontwerper zeker zien.

U moet wellicht een plan hebben van de Technische Inventaris van de flat van de klant en een plan van de BTI boven en onder de flat ten opzichte van de flat van de klant. Als de flat in voorbewerkte staat is en het muurmateriaal moeilijk visueel te identificeren is, kan een bouwtekening nodig zijn. Het laatste document is het paspoort van de klant om een contract te sluiten voor het dienstencomplex.

Hoe beslissen klanten over een stijl?? Welke stijl is het beste voor een beperkt budget??

Interieurtijdschriften, designportalen en de populaire sociale netwerksite Pinterest kunnen u helpen de stijl van uw toekomstige woning te bepalen. Noteer alle foto's die je mooi vindt en noteer precies wat je opviel. Een grote reeks foto's zal u helpen om overeenkomsten te vinden.

Het is mogelijk de twee processen te combineren: de zoektocht naar een ontwerper en de stilistische definitie. Gewoonlijk werken de meeste ontwerpers niet in alle stijlen tegelijk. Ga naar de portfolio van de ontwerper en bekijk zijn voltooide projecten. Als het reageert – geweldig, nee – blijf zoeken.

Bij het kiezen van een stijl is het noodzakelijk uw financiële mogelijkheden te begrijpen. Als u een beperkt budget hebt, ga dan niet voor een dure stijl zoals neoclassicisme of art nouveau.

Overweeg een meer economische stijl zoals Scandinavisch. Gezellige en eenvoudige stijl die er op verschillende manieren uit kan zien. Dit is een goedkopere optie in uitvoering en ziet er even modern en waardig uit. Het is beter uw budget te besteden aan wat realistisch is voor uw portemonnee dan te proberen een duur interieur te realiseren met goedkope materialen.

Wat zijn de deadlines voor het ontwerpproject??

De tijd om het ontwerpproject te ontwikkelen hangt af van de grootte van het object, de stijl en het budget. De totale uitvoeringstijd wordt berekend op basis van de tijd die aan elke fase afzonderlijk wordt besteed.

Fase 1. ( 1-2 weken ).

Een degelijke en wettelijke planningsoplossing is de basis waarop het project wordt gebouwd. De ontwerper werkt een paar lay-out opties uit en presenteert deze aan de klant. Meestal houdt de klant selectief van iets. Als resultaat trekt de ontwerper alles samen en presenteert de uiteindelijke lay-out aan de klant.

Stap 2. ( 2-4 weken;

Zodra overeenstemming is bereikt over de eerste fase, is er al een "skelet", waarmee aan het totaalconcept van de toekomstige flat of woning kan worden gewerkt.

Het zwart-wit beeld begint te transformeren en wint aan volume en kleur.

Fase 3. Interieur visualisatie ( 1-3 weken )

In dit stadium hebt u een reeds overeengekomen concept, specifieke meubelartikelen met links naar de bron en een deel van de projectdocumentatie nodig. Het kost de visualiser meestal een paar dagen om een realistisch 3d beeld van één kamer te maken.

Fase 4. Projectdocumentatie ( 2-4 weken )

De taak in deze fase is om uw ideeën op een technisch correcte manier weer te geven, zodat het werk van de bouwploeg van de opdrachtgever wordt vergemakkelijkt, en om het aantal vragen tot een minimum te beperken, als het project zonder toezicht van de ontwerper wordt uitgevoerd.

De werktijden van ontwerpers en visualisten kunnen variëren. Ook moet rekening worden gehouden met de timing van de coördinatie van elke fase van de klant en de timing van de door de klant in elke fase van de projectontwikkeling aan te brengen aanpassingen.

Als de klant een beperkt budget heeft, welke diensten van de ontwerper moeten dan worden gekozen en welke kunnen worden opgegeven??

Deze fase van de planning kan niet worden verlaten omdat het hele project hierin is opgenomen.

De conceptfase in de vorm van collages is ook de moeite waard, want deze omvat de keuze van het meubilair, de verlichting, de decoratiematerialen.

Indien het budget beperkt is, kan deze fase van de creatie van de 3d realistische visualisatie kan worden overgeslagen.

U kunt ook afzien van auteursbegeleiding en ontwerpbegeleiding.

Is het mogelijk om een ontwerpproject op afstand te doen, zonder de klant te bezoeken?? Of u kunt niet zonder een persoonlijk gesprek?

Het is mogelijk om een ontwerpproject op afstand te doen. De eerste persoonlijke ontmoeting kan bijvoorbeeld via Skype plaatsvinden. Het invullen van een opdracht en het verstrekken van de nodige lijst van documenten is niet moeilijk, met behulp van boodschappers. Iedereen ondertekent het contract en stuurt een scan ervan per e-mail, terwijl de ontwerper het origineel aangetekend opstuurt.

Een klant of een uitgenodigde specialist kan een meting doen van het object. Kant en klaar ontwerpproject ook aangetekend verzonden. Wat betreft de follow-up, dat is ingewikkelder. Niet iedereen is bereid te betalen voor een ontwerper om naar een andere stad te gaan, alsook voor accommodatie.

Ik geef de voorkeur aan projecten binnen handbereik, zodat er gelegenheid is om het pand te bezoeken. Voor mij is het belangrijk de realiteit te zien van waar ik mee moet werken…

Waarop u kunt besparen bij renovatie?

Als u voor de taak staat een interieur op te frissen met een minimum aan inspanning, kunt u het beste beginnen met het herschikken van het meubilair. Ook het overwegen waard zijn dingen die getransformeerd of veranderd kunnen worden. U kunt bijvoorbeeld de keukenfronten vervangen of ze gewoon schilderen. Probeer de handgrepen van keukenlades en binnendeuren te vervangen.

Als de muren van uw huis geverfd zijn, kunt u ze opnieuw schilderen, of een muur accentueren met een afbeelding. De beste optie is om de oude gordijnen te vervangen door nieuwe in een andere tint die past bij de algemene stijl. Als de bank decoratieve kussens heeft, kunt u er nieuwe hoezen voor maken, bijvoorbeeld in de kleur van de gordijnen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: