Persoonlijke ervaring: renovatie van de badkamer

Leren van andermans fouten is nuttig. Des te meer als u denkt aan het opknappen van uw badkamer. Welke moeilijkheden kunnen zich voordoen, de projectontwerper en de opdrachtgever delen hun ervaringen. Zodat je, als er iets is, "er een stroman van kunt maken".

Begroting: 10.000 dollar
Sanitair: Hansgrohe
Sanitair: Duravit, Kaldewei
Meubilair: IKEA
Flat in Krylatskie Hills ( m. Amsterdam ).

Lessen uit de renovatie. Geschiedenis – inclusief renovatie – maakt de aanvoegende wijs niet. Als je klaar bent met de renovatie van flats en badkamers, kun je bijna niets meer veranderen. De helden van ons artikel – de ontwerper en zijn cliënt- Deel de geschiedenis van de renovatie van een badkamer in een Amsterdamse flat ( budget – 10 duizend. ). Ze durfden te speculeren over wat ze anders zouden hebben gedaan als de renovatie net was begonnen. En vertel ons ook wat ze uiteindelijk leuk vonden, wat ze niet leuk vonden en wat ze zouden willen veranderen.

De ontwerper vond dat een plint vervangen had moeten worden door een betegelde plint en dat de deur van het zonnedak voorzien had moeten worden van houten luiken.

P.S. eerste persoon. Over het geheel genomen ben ik blij met het resultaat. Op een paar uitzonderingen na is de badkamer precies zoals hij bedoeld was. En nog meer globale veranderingen aanbrengen is waarschijnlijk niet de beste manier. Omdat het een andere omgeving zou zijn, met een nieuw karakter. En al met hun eigen ontwerp project.

P.S. vanuit de eerste persoon. Al met al ben ik blij met het resultaat: op een paar uitzonderingen na is de badkamer precies zoals hij was bedacht. En om nog meer globale verbouwingen te doen, waarschijnlijk niet. Omdat het een ander interieur zou zijn, met een nieuw karakter. En al met je ontwerp project.

Verberg

Conclusies van de ontwerper:

  • In badkamers waar de meeste wanden geschilderd zijn en slechts een klein gedeelte bij de badkamer betegeld is, is het beter een plint te leggen van ( dezelfde tegels als die bij de badkamer ). Een gewone plint ziet er niet goed uit in de badkamer, en zonder plint ziet de muur er rommelig uit.
  • Door de haast was de klep die het toiletluik afdekt verkeerd gekozen. Houten jaloezieën op maat zouden er veel beter uitzien. De deur is nog steeds meer geschikt voor openbare ruimtes.
  • De muur rond de wastafel en de spiegel had bekleed moeten worden met een ( tegelmozaïek dat lijkt op het schort over het werkblad en de gootsteen in de keuken ). Het zou een stuk makkelijker zijn geweest om dit gebied schoon te houden op die manier.

Het betegelen van de wand tussen de spiegel en de wastafel met een mozaïek van tegels zou uit hygiënisch oogpunt de juiste oplossing zijn.

Ik ben zo blij dat ik dit aan de ontwerper heb gevraagd. Met zo'n bescheiden budget, heeft het ons geholpen te besparen. Ik droomde bijvoorbeeld van een mozaïek – zij stelde een onverwachte oplossing voor: een tegel met een valse vlag. Het is die speciale tegel: Het is als een echt mozaïek, maar 3 keer goedkoper.

Afgebeeld: Antonina Gorodetskaya, klant
liss-aa.livejournal.com

De conclusies van de klant:

  • Beknibbel niet op de bouwploeg. Het was een fatale fout om een bouwer te zoeken op het internet. Ik werd aangetrokken door de prijs Voor de reparatie van badkamers vroegen ze de helft minder dan andere bouwvakkers. Als gevolg daarvan moesten we herhaaldelijk fouten van bouwers corrigeren en werd de deadline verschillende keren verschoven.
  • installeer geen geïmporteerde handdoekbeugels. Te hard water in ons sanitair zal ze in geen tijd doen falen, zelfs een Duitse stalen radiator niet. Het is beter om binnenlandse modellen te kiezen is een garantie dat de reparatie van badkamers niet in een paar jaar opnieuw moet worden gedaan.

De klant adviseert om in de badkamer verwarmde handdoekrekken te installeren, d.w.z.. Geïmporteerde zijn niet bestand tegen de hardheid van ons water en gaan snel kapot.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
  1. Dylan

    Hoi lezers, ik ben benieuwd naar jullie persoonlijke ervaringen met het renoveren van de badkamer. Hoe lang duurde het bij jullie en waren er onverwachte problemen waar jullie tegenaan liepen? Hebben jullie nog tips voor iemand die binnenkort zijn/haar badkamer gaat renoveren? Alvast bedankt voor het delen van jullie verhalen!

    Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: