Praktische aspecten van geluidsisolatie

Er zijn veel manieren om je huis rustig en vredig te maken. Daaronder bevinden zich zowel de meest geavanceerde technologieën als eenvoudige, op generatie geteste methoden. De beste tactiek is beide te combineren.

hoe het "werkt" – zie constructiemateriaal voor overspanningen tot 12 m en minder dan 75 m² verschillende materialen?

Minerale wolplaten — Praktisch universeel materiaal voor geluidsisolatie. Ze zijn geschikt voor wandbekleding waarover gepleisterd of gepleisterd kan worden en ook voor het opvullen van de ruimte achter valse plafonds. Ze worden ook gebruikt bij de aanleg van een "zwevende" ondervloer vloer.
Gips, membranen, substraten — Er zijn nu veel geluidsabsorberende superdunne materialen op de markt. Het voordeel ervan is dat ze niet veel ruimte in beslag nemen, in tegenstelling tot verlaagde plafonds of bekleding van wanden met gipsplaten en minerale wol. Het is echter raadzaam ze te gebruiken in combinatie met andere beschermingsmiddelen. Anders kan het effect minimaal zijn. Over hoe verschillende producten te combineren raadpleeg een specialist bij de aankoop.

Trillingsisolerende steunen ( vibroflex )- In tegenstelling tot conventionele stijve bevestigingen zijn ze ontworpen om geluid bij verschillende frequenties te dempen. Bij de inrichting van verlaagde plafonds en wandbekleding is het noodzakelijk dergelijke "akoestische" schorsingen – In combinatie met geluidsabsorberende materialen wordt het geluidsabsorberende effect aanzienlijk vergroot.

Afgebeeld: Vibroflex-KS vibro-isolerende wandbevestiging van Acoustic Group.

Er zijn speciale bevestigingsmiddelen nodig

Plastic stekkers type "paddestoel" — Zij worden aanbevolen voor de bevestiging van het geluiddempende materiaal op beton of een andere ondergrond. Zij behouden de integriteit van de absorberende stof.

Waarom en hoe stijve structuren op te breken?

Ze zenden ruis uit. Waar mogelijk: op de overgang van muur en vloer, op de kruising van scheidingswanden en het plafond Probeer te voorzien in luchtspleten en veerkrachtige afstandhouders.
Een zwevende dekvloer maken. Het wordt van de dragende muren in de ruimte gescheiden door luchtspleten rondom. Ze zijn gevuld met minerale wol of ander isolatiemateriaal. ( voor meer informatie over het leggen van een zwevende vloer, zie "Zwevende vloer". Warmte- en geluidsisolatie van de vloer )
Scheidingswanden bouwen volgens de regels. Plaats ze niet op een betonnen plaat, maar op een cement-zand dekvloer. En aan de bovenkant niet 1-2 cm naar de plafondplaat brengen. Deze opening wordt opgevuld met een elastisch materiaal: montageschuim, kit, hennep in gipsmortel.
Correct beklede gipswanden. De lambrisering mag de vloer en het plafond niet met ongeveer 1 cm raken.

Hoe uw parket leggen zonder de buren te storen?

Als de plafondhoogte het toelaat: Rond de omtrek van de ruimte is minerale wol ( vergelijkbaar met een zwevende spouw onder de vloer ) de rest van de ruimte is bedekt met twee lagen minerale wol, de bovenste- twee lagen multiplex.
Als de plafonds laag zijn: Onder het parket wordt kurk of geschuimd polyethyleen geplaatst. Als het parket op de balken wordt gelegd.. Het is belangrijk dat aan alle eisen inzake geluidsisolatie wordt voldaan: tussen de balken moet minerale wol worden aangebracht en er moet geluidsisolatieband onder worden aangebracht.Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: