Prikbord in de speelkamer

Wat is een prikbord, hoe kun je samen met een kind een kinderkamer inrichten en hem leren de ruimte te organiseren? Belangrijker: decor of functie? Wat je moet doen in de kinderkamer? Deze vragen worden beantwoord door de architecte Ekaterina Bulgakova, oprichtster van het architecten- en ontwerpbureau KBDesign.

Over het decoreren van muren in een kinderkamer.

Ik raad alle ouders aan naar hun kinderen te luisteren en het interieur te veranderen. Een kind drukt zich uit in de kinderkamer, het is zijn persoonlijke ruimte, dus is het noodzakelijk ruimte te laten voor kinderen om te creëren, ook al mag er niets worden aangeraakt!

Ik adviseer alle ouders altijd om naar kinderen te luisteren en het interieur te veranderen. Een kind kan zich uiten in de kinderkamer; het is zijn eigen persoonlijke ruimte, dus is het noodzakelijk dat kinderen de ruimte krijgen om te creëren, ook al mag er niets worden aangeraakt!

Verberg

De leeftijdsgrenzen zijn bijna verwaarloosbaar. Als een kind al 2 is 3 jaar oud, als hij al actief speelt, tekent, boetseert, heeft zijn kamer een speciaal decor nodig.

De meest voorkomende fout bij het inrichten van een kinderkamer is het aanbieden van een kant-en-klaar, compleet ontwerp. Kies een kindvriendelijk behang met vissen en vogels die niet aangeraakt mogen worden, tafels, stoelen en banken die niet vies mogen worden.

1. Ten eerste, als er al wat behang op de muur zit, is het moeilijk om iets te kiezen dat erop gehangen kan worden.

2. Ten tweede, kinderen schilderen vaak op het behang, wat door de ouders niet op prijs wordt gesteld. Ik raad aan de muren te schilderen ( of ten minste één ) zodat ze gemakkelijk kunnen worden gerenoveerd.

3. Ten derde is een functioneel wanddecor wenselijk. Ook moeten kinderen worden betrokken bij het ontwerp van hun ruimte. Daarom gebruik ik frames prikborden, functionele wanddecoratie voor kinderkamers.

Voor de prikborden kunt u verschillende inzetstukken kiezen, bijvoorbeeld planken voor speelgoed, kinderverzamelingen of knutselwerkjes, zodat het kind de auteur wordt van zijn eigen interieur. Het is belangrijk dat kinderen exposeren, pronken, trots zijn op hun hobby's, zodat het niet allemaal rondslingert in containers… Er zijn zelfs markeerstiften waar kinderen op kunnen tekenen.

Er zijn magnetische borden waarop je kaarten en tekeningen kunt plakken. U kunt ook een prikbordinzet ophangen met verschillende vakjes voor speelgoed, viltstiften, potloden, pennen, enz. Zulke prikborden organiseren uw kind en helpen hem zijn spullen te sorteren: pennen op één plaats, potloden- in een andere.

Bovendien wordt een prikbord een geweldige wanddecoratie. Frames kunnen meerkleurig zijn. De kleur kan worden gekozen volgens het kleurenschema van de kinderen. En prikborden kunnen ook stoffen inzetstukken hebben die gemakkelijk te rijmen zijn met gordijnen, kussens, spreien.

De prikborden kunnen worden veranderd en de kinderkamer kan meegroeien met het kind, samen met zijn voorkeuren. De kinderkamer in prinsessenstijl of in "spider-man" stijl met een decorontwerp dat moeilijk te veranderen is. En wandontwerpen kunnen een kamer met gemak veranderen!

Tieners hangen hun kamer graag op met posters. Alles is vastgemaakt met plakband, wat spelden, die overal in de kamer liggen. Dus grote prikborden zullen in dit geval zeer relevant zijn.

Prikborden voor tienermeisjes zijn geweldig voor het opbergen van sieraden, decoraties of andere kleine voorwerpen die kunnen worden veranderd naargelang de behoeften van het kind.

Omdat de kaders in verschillende maten verkrijgbaar zijn, kun je bijvoorbeeld de kinderkamer inrichten met één groot prikbord, of je kunt verschillende kleinere krijgen en meer.

Je kunt een hele compositie op de muur maken: een prikbord met een plankje en een zakje, een prikbord met een spiegel, een prikbord met perforaties waarin oorbellen worden gestoken, een prikbord met allerlei haakjes. Zo worden de muren in de kinderkamer volledig benut.

Palet

De aanpak is vrij individueel, maar er zijn voorkeuren. Ik adviseer om altijd een neutrale achtergrond te maken en heldere accenten toe te voegen: dezelfde dekens, kussens, gordijnen, diverse decoratieve elementen. Tienermeisjes verkiezen vaak paars boven alle kleuren. Maar je hoeft niet de hele kamer paars te maken. Paarse accenten in de vorm van textielprints op neutrale lichtgrijze of beige muren volstaan. De kinderkamer moet echter, ondanks zijn neutraliteit, een sprookjeswereld zijn.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: