Prinsessen en matrozen: hoe verenig je een meisjes- en een jongenskamer?

Bij het ontwerpen van twee kinderkamers in een flat is het zinvol om een uniform ontwerpconcept te creëren, zodat een gevoel van stijl ontstaat. Het is vaak nodig wanneer men familiebanden wil benadrukken. Hoe twee verschillende kinderkamers, verschillend in stijl en geslacht, visueel te verenigen? Architect Elena Bulagina laat zien.

Het inrichten van een kinderkamer vraagt altijd speciale aandacht. Het is één ding om een kinderkamer te delen met kinderen van verschillend geslacht ( in dat geval komt de inrichting van de kinderkamer op de voorgrond ) en een heel ander.. als er twee kamers zijn. Een voorbeeld: de kinderkamer van twee jongens is ingericht in een marinethema, en de kamer van hun zus in een "prinsessen"-stijl. Wat kan er gemeenschappelijk zijn tussen zulke verschillende stijlen?? Maar zelfs deze kunnen tot een gemeenschappelijk ontwerpconcept worden gebracht.

Een meisjeskamer

Meubilair. Bij het maken van een kinderkamer ontwerp voor een meisje in de "prinses" stijl zal geschikt zijn om te gebruiken

Fotobehang. Om tegenwoordig een prachtig interieur te creëren is er een spectaculaire en goedkope en snelle manier – fotobehang. Hiermee kunt u een prachtige sfeer in de kinderkamer creëren, aangezien de moderne digitale druktechnologie heldere realistische beelden oplevert die het gekozen ontwerpconcept helpen benadrukken. Om een sprookjesachtige sfeer te creëren, heb ik gekozen voor behangpapier met de afbeelding van een stad bedolven onder gebladerte. Een bergachtig landschap strekt zich uit in de verte. Deze ontwerpkeuze is niet toevallig: ten eerste vergroot het vooruitzicht van vergezichten tot aan de horizon visueel de omvang van de kinderkamer, en ten tweede zal een meisje in haar favoriete bed zich een prinses wanen die in een sprookjeskasteel woont, door de ramen waarvan zij op het koninkrijk uitkijkt. De gebruikelijke

Het palet. voor de kleuren van de kinderkamer koos ik een licht, zacht groen, in plaats van de roze kleur die vaak wordt geassocieerd met meisjesachtige interieurs. De keuze is niet onredelijk, want de kleur is niet te actief en toch oogt de kamer fris en vol licht en tederheid. Let op: als het ontwerp van de kinderkamer is gekozen in een lichte kleurstelling, dan is het aan te bevelen om ook voor de vloeren in de kamer een lichte tint te kiezen. Gebruik diagonale vloeren om de kinderkamer visueel te vergroten.

Textiel. Interieurs zien er echt stijlvol uit als het textiel hetzelfde concept en kleurenschema heeft. In dit geval heb ik gekozen voor bloemmotieven: de ornamenten van het baldakijn en de bedbodem zijn vergelijkbaar, maar de basistoon, de grootte en de tint van de bloemen zijn verschillend. Dezelfde stof is gekozen voor de kussenhoezen en het baldakijn, terwijl de gordijnen en de bedbodem een andere stof hebben. Op de vloer ligt een tapijt met een feller bloemenpatroon om de bleke vloer te accentueren.

Details. De deur naar de kamer – met een glas-in-loodraam dat de kamer verder vult met warmte en licht. Lampen in de vorm van gekleurde ballonnen – uit de Boris Klimek design collectie. Ze vullen het interieur mooi aan, omdat ze in het kleurengamma van de kinderkamer passen. Vaas met bloemen en decoratieve bloempotten op tafel – in wit. De kinderkamer heeft ook een schildersezel en een wandplank voor boeken en foto's. De kamer bleek licht en helder te zijn, gevuld met prachtige en zachte motieven, als een sprookjesprinses.

Jongenskamer

Bij het kiezen van een ontwerpconcept voor twee jongens van 5 en 7 jaar liet ik me leiden door hun interesses. Beide broers zijn geïnteresseerd in de zee en reizen. Daarom is het ontwerp van de kinderkamer gekozen met een maritiem thema.

Omdat de omvang van de kinderkamer klein is, is gekozen voor een slaapgedeelte

Bij de keuze van textiel wordt gebruik gemaakt van behang met verticale strepen in een heldere kleurstelling. Bekleding 1. Het project maakt gebruik van identieke vloerbedekkingen. Maar om het herhalingseffect te vermijden, is de kinderkamer van het meisje een felgekleurd tapijt, in de kinderkamer van de jongens- een sportmat.

2. Gebruik Dezelfde plafondlampen in de vorm van veelkleurige ballonnen, waarvan de kleuren perfect passen bij de kamers van beide kinderen. Alleen de positie van de verlichtingsarmaturen aan het plafond verschilt.

3. In beide kinderkamers worden diagonale vloerdelen gebruikt om de muren te versieren en de plafondhoogte optisch te vergroten behang met verticale strepen. Alleen in de meisjeskamer is het behang rustiger, in de jongenskamer.. helderder. Hetzelfde geldt voor de bekleding van de stoelen…

4. Plafond kroonlijst is aanwezig in beide kwekerijen, alleen in een andere kleur.

5. In kinderkamers identieke plafondkleur.

6. Kamerplanten decoratieve potten zijn verkrijgbaar in elke kwekerij. Dit stimuleert de kinderen om het buitenleven te waarderen. Maar de meisjeskwekerij heeft meer bloeiende planten en de jongenskwekerij.. winterharde planten, cactussen.

7. Om het gekozen ontwerpconcept te accentueren, maken beide kinderkamers gebruik van fotobehang. In de kamer van een meisje Een beeld van een sprookjesstad, voor jongens.. oude kaarten.

Met al deze eenvoudige technieken heb ik twee zulke verschillend gethematiseerde kinderkamers kunnen maken. En de inrichting van de kinderkamer koppelen tot een samenhangend geheel. Waardoor uiteindelijk alle kinderen zich als een grote familie zullen voelen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
  1. Matthijs

    Hoe kunnen we een prinsessen- en matrozenkamer combineren op een harmonieuze manier?

    Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: