Pyrolyse gasketel op vaste brandstof: wat te overwegen bij de keuze

De constructiekenmerken van moderne pyrolytische ketels maken het mogelijk de meeste nadelen die kenmerkend zijn voor verwarmingsapparaten die op vaste brandstoffen werken, teniet te doen.

Brandstof. Pyrolyseketels voor langdurige verbranding hebben alleen droge brandstof nodig, dus het vochtgehalte van de houtbriketten mag niet hoger zijn dan 20%. Nat brandend hout kan niet alleen de lucht in de kamer vergiftigen, maar ook de schoorsteen beschadigen. Sommige fabrikanten produceren ketels waarin kolen, briketten of cokes als reservebrandstof kunnen worden gebruikt. In dit geval werkt de centrale verwarmingsketel op gas echter volgens hetzelfde principe als een conventionele ketel op vaste brandstof.

Kenmerken

Twee kamers. Pyrolytisch ketelontwerp levert meer warmte dan een conventionele ketel op vaste brandstof. Het feit dat hij twee verbrandingskamers heeft. Brandstoffen op basis van hout worden bij hoge temperaturen ontleed in pyrolysegas en houtskool. Eerst brandt het gas en dan schakelt de ketel over op continue houtskoolverbranding.

kamerindeling. Consumenten kiezen steeds vaker voor ketels waarin de verbrandingskamer van het pyrolysegas zich onder de oven bevindt, hoewel er ook andere varianten van kameropstelling bestaan. Dit komt doordat het hout gelijkmatiger verbrandt en de warmte van de rookgassen vollediger wordt benut. Het is waar, dergelijke ketels zijn veel duurder, de kosten kunnen oplopen tot vierhonderdduizend roebel ( "record" Atmos ).

a ) 1 schoorsteenaansluiting, 2 ontstekingsschuif, 3 – warmtewisselaars, 4 – mondstuk, 5 – pyrolyseverbrandingskamer, 6 – pyrolysegasverbrandingskamer; b ) 1 schoorsteenaansluiting, 2 ontstekingsschuif, 3 – warmtewisselaars, 4 – pyrolysegasverbrandingskamer, 5 mondstuk, 6 – pyrolyseverbrandingskamer

Voordelen van

  • brandduur. Een gasgestookte ketel kan twee of drie keer per dag worden verwarmd. Het is voordelig in vergelijking met de klassieke tegenhangers, die om de paar uur moeten worden bijgetankt.
  • Efficiëntie. Pyrolyseketels met lange verbranding zijn tot tweemaal zo duur als conventionele ketels, maar hebben een fantastisch rendement tot 85%. Dit komt doordat hout gelijkmatiger verbrandt en de warmte van de rookgassen beter wordt benut – maar in de ketel is vaak een ventilator ingebouwd, die elektriciteit vereist en de bedrijfskosten verhoogt. Een alternatief voor het gebruik van elektriciteit kan een diffuse brander zijn. In combinatie met een mechanische openingsregeling van de kleppen zorgt dit voor een natuurlijke gasstroom.
  • netheid. Een gasgestookte ketel hoeft niet permanent te worden gereinigd: de pyrolyseverbranding produceert zeer weinig as of roet.
  • milieuvriendelijkheid. De pyrolyseketel produceert een waterdamp- en kooldioxide-emissie die drie keer lager is dan die van een conventionele houtgestookte ketel.


Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: