Scheiding in een éénkamerwoning

Een beetje privacy, maar geen belediging! Zelfs een kleine studioflat biedt plaats aan alles wat je nodig hebt voor een comfortabel leven. Een praktische en decoratieve manier om te helpen: een verscheidenheid aan scheidingswanden. Wat ze zijn en hoe ze kunnen worden gebruikt in het interieur?

Eenkamerappartementen worden gekenmerkt door een relatief kleine ruimte die plaats moet bieden aan verschillende functionele zones en veel voorwerpen. Het is belangrijk om te begrijpen voor wie uw atelierwoning is ontworpen, hoeveel mensen erin wonen, waarvoor het wordt gebruikt en waarvoor de afscheiding is bedoeld. op basis van deze analyse en maak je keuze. Partitieconstructies kunnen licht, verplaatsbaar of geheel of gedeeltelijk aan wanden, vloer of plafond bevestigd zijn.

Overweeg verschillende soorten scheidingswanden:

1. Een scherm of gordijn van textiel. Nodig om de slaapruimte te scheiden van het verlichte raam of de gemeenschappelijke ruimte van de kamer.

2. Een opklapbaar Chinees scherm. Dit lichtgewicht toestel is zowel decoratief als functioneel. Een plek om je om te kleden of een werkbank te verbergen. Maar tegenwoordig zijn er niet alleen modellen in chinoiserie-stijl: er zijn ook eenvoudige schermen van verschillende materialen. Sommige hebben een dubbele functie, zoals fotolijsten op de deuren.

3. Partitionering als onderdeel van het opslagsysteem. Om de ruimte te vergroten, raden wij aan helder of spiegelend glas te gebruiken, evenals glas met gezandstraalde motieven. Misschien bent u ook geïnteresseerd in boekenkasten.

Wie van veranderingen houdt, zal modulaire structuren zeker waarderen

Afgebeeld: Optische schermen van Kartell.

Dit type scheidingswand past bijvoorbeeld goed in transformatieruimten, waar keuken en woonkamer een gemeenschappelijke ruimte worden. Ook een geweldige extra opbergruimte voor boeken, kostbaarheden of antiek.

4. Glazen wand. Vaak een constructie van vloer tot plafond. Aanbevolen voor installatie tussen de keuken en de.. Houd de ruimte licht en luchtig en minimaliseer de vorming van geuren uit de keuken. Probeer het als scheidingswand tussen de badkamer en de slaapkamer, met gesatineerd of getint glas.

Een glazen scheidingswand in een flat met één slaapkamer maakt het mogelijk de hele kamer te stylen.

  • Space 07 ruimteverdelers van Wackenhut.
  • Vonk EcoWood wand van Longhi.
  • Ive 1V verdeling door Garofoli.
  • De Cristal partitie van de fabriek Longhi.

5. Gipsplaat, massief hout, gipswanden. passen in het ontwerp en de constructie van muren, vloeren en plafonds van een kamer. Hiermee kunt u een niche voor een TV bedenken. Een belangrijk voordeel is het feit dat voor de installatie van dergelijke scheidingswanden geen voorafgaande goedkeuring van de herontwikkeling vereist is.

Op de foto: scheidingswand Terra van Lithos Design.

6. Gesneden wanden. Lasergesneden houten modellen vormen ook een aanvulling op het ontwerp van muren, vloeren en plafonds. Met lasergesneden oppervlakken kan het uiterlijk van lichte, delicate aristocratische kant worden gecreëerd. En met de juiste belichting, zal het een geweldig kunstobject zijn…

7. Schuifwanden. Kan een paar tot vijf of zes deuren omvatten. Beweegt zowel op vloerrails als op rails boven het hoofd Alles hangt af van de aard van de kamer. Fabrikanten bieden opties in een grote verscheidenheid van materialen.. voor elke smaak en elk budget.

Het kan lang duren voor u beslist welk type scheidingswand u kiest. Het belangrijkste – Bepaal je doelen. Als u een onafhankelijke zone voor goede ontspanning wilt inrichten, is het beter genoegen te nemen met geluiddichte materialen. En als het gaat om een puur decoratieve functie, zijn er absoluut geen grenzen aan de keuzes die u kunt maken – en dat is een goede zaak! Het belangrijkste is dat de afscheiding in een eenkamerwoning past bij het interieur.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: