Schild onder de badkuip

Wat is een betere manier om de ruimte onder een staande badkuip te bedekken?? Kan het gebruikt worden? Uw keuze van opties: scherm en deuren, gordijnen, betegeling.

Het scherm is een belangrijk decoratief element van elke badkuip. Het is goed als het niet alleen mooi is, maar ook comfortabel in gebruik.

Wat is beter: een paneel of een badscherm??

Gewoon. Het gemakkelijkste badscherm om te gebruiken Het is een constructie voorzien van afstandhouders en/of in hoogte verstelbare poten ( soms bedekt met een plint ) die tegen de badrand en de vloer rusten. Het scherm kan leeg of gerasterd zijn. Dit ontwerp wordt vaak een "paneel" genoemd en het is onbeweeglijk. Met andere woorden, het is niet mogelijk om de ruimte onder de badkuip te gebruiken.

Dit is het eenvoudigste en goedkoopste badscherm. Het kan gewoon gebruikt worden om de "oninteressante" badrand te versieren badranden.

Sommige van de schermen onder het bad zijn verlicht, waardoor de badkuip een zachte gloed krijgt.

Blanco schermen trekken niet veel aandacht, maar ze zijn onpraktisch. Vooral als u de ruimte onder het bad vaak gebruikt of als u van plan bent een whirlpoolsysteem aan te leggen: het is de moeite waard om de deuren te kopen, zodat u gemakkelijk bij de watertoevoer kunt komen.

Afgebeeld: K-1160 badkuip uit de Kohler fabriek.

De slimme oplossing: een badscherm met een deur

Extra compartiment. Een dergelijk model is functioneler. Het maakt comfortabel gebruik van de ruimte onder het bad voor opslag en biedt gemakkelijk toegang tot de voorzieningen. De deuren kunnen scharnierend of schuivend zijn.

Er zijn ook modellen die voorzien zijn van kleine gemagnetiseerde luikjes. Het meest geschikte ontwerp- verschuifbaar badscherm met planken.

Als u een vrije ruimte naast het bad hebt, kan het geen kwaad die beter te benutten: bestel een scherm en een lade in dezelfde stijl.

Scherm met planken, niet alleen voorzien van deuren, maar ook van een achterwand, is in feite een volwaardige, zij het ondiepe kast. Het kan optioneel worden uitgerust met uittrekbare trays. Ze zijn handiger en esthetischer, maar de achterwand maakt de toegang tot de voorzieningen onder het bad ingewikkelder.

Op de foto: Badkuip Biblio 65/64 van Antonio Lupi, ontwerp Tellatin Nevio.

De goedkopere oplossing: een badscherm

Achter het gordijn. Dit is de voordeligste optie, maar niet de handigste. In de regel wordt het non-woven materiaal opgehangen aan een speciaal frame en kan het zo in de badkuip worden opgehangen. Schilden worden gewoonlijk aanbevolen als het bad een onregelmatige vorm heeft en de fabrikant geen geschikt hard scherm onder het bad heeft aangebracht. Shades zijn moeilijker te onderhouden dan panelen: zoals elk textiel moeten ze van tijd tot tijd worden gewassen en verwijderd.

De monolithische oplossing: structurele bekleding van de badkuip

Blanco. Dit is natuurlijk geen soort scherm, maar een manier om de ruimte onder het bad te bedekken. De bekleding biedt ruimte voor bewegingsvrijheid, maar laat niet toe de ruimte onder het bad zelf te gebruiken.

Hoe maak je je eigen badscherm? Het is vrij eenvoudig voor iemand met ervaring. Tegels, mozaïek, vochtbestendige houten platen, houten strips en zelfs leer – natuurlijk of kunstmatig – kunnen als materiaal worden gebruikt.

Sommige fabrikanten bieden voor hun badkuipen een frame uit één stuk van dicht schuim of kunststof dat dient als basis voor de bekleding. Maar u kunt het ook zelf maken van elk waterdicht materiaal.

Mozaïek is een ideaal materiaal voor het ontwerpen van een scherm: het kan worden gebruikt voor het ontwerpen van elk gebogen oppervlak, inclusief een afgerond bad.

Materialen voor badscherm

Waar het van gemaakt is? Het meest voorkomende materiaal uit de Sovjettijd is gelamineerde vezelplaat ( vezelplaat ). Tegenwoordig wordt het steeds vaker vervangen door panelen van kunststof of gelakt staal. Ook badschermen van MDF of vochtbestendige gelamineerde spaanplaat zijn in trek. Duurdere modellen zijn gemaakt van hout, glas of kunststeen.

Een gewoon bad mag geen scherm hebben ( als het bijvoorbeeld op decoratieve poten – dierenpoten &#41 is gemonteerd;. Een douchescherm is onmisbaar voor een bubbelbad: het verbergt het sanitair.

Installatie van schermen voor onder de badkuip

Probleemloze montage. Als u een standaard rechthoekige badkuip heeft met een lengte van 150 of 170 cm, kunt u deze gemakkelijk installeren. Veel fabrikanten produceren schermen met de juiste afmetingen. Ze worden volledig gemonteerd geleverd, en u hoeft alleen maar de poten en steunen aan te brengen, ze op de vloer onder het bad te plaatsen en ze vast te zetten.

Het scherm voor een niet-standaard badkuipvorm kan het best worden gekocht bij dezelfde fabrikant als de badkuip, omdat het moeilijk kan zijn een geschikt model van een andere fabrikant te vinden. Als het bedrijf geen badschermen aanbiedt, kunt u schermen of bekleding gebruiken.

Ontwerpers schikken het bad vaak in een badkamerstijl: een decoratief scherm wordt ofwel bedekt door dezelfde wandtegels, mozaïek of door elementen van dezelfde wandpanelen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: