Soorten keukenblokken

Welke modules moeten deel uitmaken van een keukenopstelling?? Het hangt af van de grootte van de ruimte, uw budget voor keukenmeubilair en de hoeveelheid voedsel en artikelen die u wilt opslaan.

Modulaire keukens

Kies zoveel als u wilt. Tegenwoordig zijn bijna alle keukensets modulair. Elke fabriek maakt verschillende collecties, die een of andere module bevatten De elementen waaruit modulaire keukens bestaan.

Met behulp van de modules in de winkel kunt u uw eigen set samenstellen . U kunt hulp krijgen van een manager of ontwerpconsulent die bekend is met het aanbod van producten uit de hele wereld.

En bij het kiezen van een keukenblok is het belangrijk een gulden middenweg te vinden: niet te veel en niet te weinig meubilair. Een grote ruimte halfleeg laten is niet goed, net zomin als het proppen van kasten in een krappe keuken.

Wat is een slimme keuken?? Een "slimme" keuken die tot in het kleinste detail is doordacht, van de plaatsing van kastgrepen tot de plaatsing van apparatuur en verlichting. Voor mij bestaat het concept van een "slimme" keuken uit verschillende punten. De belangrijkste daarvan is maximaal gemak. De tweede is ergonomisch. Dit en het vullen van de laden met speciale mechanismen die het werken in de keuken vergemakkelijken. Het ontwerp van een dergelijke keuken heeft ook een specifieke functie. De samenstelling van wand- en vloerladen mag niet overvol zijn, maar tegelijkertijd moet er ruimte zijn voor alles: kruiden, serviesgoed en kleine apparaten.

Wat is een slimme keuken?? "Een slimme keuken is slim ontworpen tot in het kleinste detail – van de plaatsing van ladegrepen tot de plaatsing van apparatuur, verlichting en fittingen. Voor mij heeft het begrip "slimme" keuken verschillende punten. De belangrijkste daarvan is maximaal gemak. De tweede is ergonomie. Dit omvat het vullen van laden en het uittrekken van planken met speciale mechanismen die het werken in de keuken vergemakkelijken. Het ontwerp van de keuken vervult ook een bepaalde functie. De samenstelling van boven- en onderkasten moet niet te vol zijn, maar toch voldoende ruimte bieden voor alles: kruiden, serviesgoed en kleine apparaten.

Verberg

Breedte. Dit is het belangrijkste kenmerk van een keukenmodule. Elke fabrikant heeft een andere afstand: 5, 10, 15, 20 cm, enz.., En de breedte van de keukenmodule is altijd een veelvoud daarvan. Zo produceert een fabriek keukenkastjes in de breedtes 45, 60 en 90 cm, terwijl een andere fabriek de Gaia noir & blanc brillant produceert 40, 80 en 120 cm. Houd hiermee rekening bij de keuze van uw inbouwapparatuur en bij het bepalen van de totale lengte van uw keukenblok. Misschien kunt u geen oven plaatsen die u mooi vindt, of kunt u geen kamerbreed toestel plaatsen blijft er een gat van 5-10 cm over.


Lees ook:

 • Soorten planken
 • Hoeveel kosten keukenmeubelen??
 • Waar een keukenset van gemaakt is?

Een keukenblok voor een kleine keuken moet alleen de meest essentiële modules bevatten: voor keukengerei, serviesgoed en inbouwapparatuur ( in ieder geval voor de oven en de vaatwasser ).

Staande hoekopstelling. Een speciaal ras dat zich van de andere onderscheidt door zijn interne rangschikking. Deze schijnbaar zeer eenvoudige kasten zijn uitgerust met een speciale vulling – intrekbare carrousels. Deze worden van binnenuit op de kastdeur bevestigd. Als hij opengaat, treedt een mechanisme in werking en verschijnen er planken met potten en pannen. Dit maakt het mogelijk de extra ruimte in de hoek van de kamer te benutten.

Afgebeeld: Gaia noir & blanc brillant van Mobalpa.

Vloereenheden

Onder werkblad. Onderkasten worden ook laden, onderkasten of kasten, onderkasten, enz. genoemd.. Ze zitten op de vloer op decoratieve poten of technisch, bedekt met een sokkel. Staande kasten worden vaak gebruikt om zware of omvangrijke voorwerpen op te bergen en om apparaten in te plaatsen. Dit wordt bevorderd door de grotere diepte van de laden gemiddeld 60 cm tegen 40 cm voor hangelementen.

 • Standaard kast. Aan de buitenkant.. deuren, binnen- Planken. Een keukenplank is ideaal voor het opbergen van voedsel en groot keukengerei ( potten en pannen ).
 • Module met laden. De bovenste en onderste uittrekbare laden zijn verkrijgbaar in verschillende versies: ofwel als gelijke bovenste en onderste laden, ofwel als kleine laden bovenaan en legplanken onderaan Een grotere uittreklade ( voor potten, flessen, hoge dozen enz. ).

De laden zouden alleen geschikt zijn voor het opbergen van kleine voorwerpen. Dit is niet het geval in de keuken! Veel fabrieken maken modules met hoge laden voor flessen en extra grote pannen.

 • Ruimtebesparende combinatiekast. Top – Laden en uittrekelementen, onder planken achter draai- of schuifdeuren. Deze eenheid kan worden gebruikt om zowel kleine als grote voorwerpen op te slaan.
 • Onderkast. Vaak hol van binnen en zonder achterwand ( soms ook zonder bodem ). Binnen zijn de water- en afvoerleidingen aangesloten op de mengkraan en de gootsteen, samen met een voedselafvalvermaler en/of waterfilter. Als u ruimte hebt, kunt u een afvalemmer ( in het kastje onder de gootsteen plaatsen of de afvalemmer van binnenuit op de &#41 deur bevestigen;.
 • Een kast voor inbouwapparatuur. Een werkbladonderkast biedt plaats aan een oven ( niet noodzakelijkerwijs onder de kookplaat ) een vaatwasser, magnetron, kleine koelkast/vriezer enz. Let er bij het kiezen van apparaten op dat ze precies zo passen als u verwacht dat apparaten in een kast passen.

Toestellen die zijn ingebouwd in de juiste modules hebben meer capaciteit. Waarschijnlijk moet u een aparte elektrische kabel aanleggen voor de aansluiting… En dit moet gebeuren voordat u het keukenblok installeert.

Einde eenheden. Het is een apart soort keukenblok. Eindapparaten kunnen zowel op de vloer als aan de wand worden gemonteerd. Zij worden meestal ontworpen als een driehoek met een schuine zijde, maar er zijn ook andere varianten mogelijk. De meeste hebben een gebogen voorkant. Dergelijke modules vervullen twee functies: ze versieren meubelrijen en bieden veiligheid – ze hebben geen scherpe hoeken.

Afgebeeld: Tallys galbe blanc brillant keuken van Mobalpa.

wandkasten

Op de muur. Hangende keukenkasten hebben ook andere namen: wandkasten of -planken, bovenkasten of -modules, wand- of keukenplanken, enz.. In het algemeen zijn het de eenheden aan de bovenkant. Wandkasten zijn meestal scharnierend Deze kasten zijn licht en niet te groot.

 • Een plaatshouder voor gerechten. Binnen – planken, buiten.. deuren. In dit beschutte meubel kunnen borden, kopjes, suikerpotten en theepotten permanent worden opgeborgen. Als de deuren beglaasd zijn, moet het vaatwerk mooi gerangschikt worden op planken.

Vaak kunnen de bovenkasten worden voorzien van schuif- of draaideuren. Ze zijn veel handiger en veiliger dan scharnierende eenheden, omdat ze opzij of naar boven kunnen worden geschoven. Sommige modellen zijn uitgerust met een gashefmechanisme.

 • Een kast met een afdruiprek. Boven de gootsteen. Om vers gewassen vaatwerk in te doen. Kasten kunnen worden voorzien van een speciale afvoer, om te voorkomen dat het interieur volloopt met water een bord en bekerrek en een lekbak. Sommige modellen hebben helemaal bovenaan een plank voor borstels, sponzen en schoonmaakmiddelen.
 • Open schap. Hier zet je de mooie borden, kruidenpotjes, souvenirs, enz.. Deze keukenplanken zijn vaak alleen voor decoratieve doeleinden.

Open schappen zijn gemakkelijk te gebruiken – u hoeft alleen maar uw hand uit te steken en de schappen aan te raken. Maar deze oppervlakken kunnen snel stoffig worden.

Keukeneiland. Je zou het ook een soort module kunnen noemen. Maar dat is niet helemaal het geval. In de meeste gevallen bestaat een eiland uit verschillende modules met verschillende doeleinden, gecombineerd tot één geheel in het midden van de keuken.

Afgebeeld: AV 5090 zilvergrijs metallic keuken van Haecker.

Kolomkasten

Van vloer tot plafond. Er zijn veel namen voor hoge kasten in de keuken: kolommen, zuilen, kelderkasten, hoge kasten. Ze worden momenteel beschouwd als de meest trendy keukenkasten, maar deze indrukwekkende kasten zijn alleen ontworpen voor ruime kamers In kleine keukens doen ze de ruimte kleiner lijken.

«Kolommen" worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Sommige modellen zijn ontworpen om een hoge kast onder te houden, terwijl andere een plank en ladeblok hebben voor het opbergen van voedsel en kookgerei. De meeste hoge kasten zijn zeer veelzijdig – ze hebben boven- en onderaan planken en laden in het midden op ooghoogte Volledig geïntegreerde toestellen. Het is meestal een oven of een magnetron. Hoge eenheden zijn ideaal om het kookproces in de gaten te houden.

Een reeks hoge kasten die onderkasten en bovenkasten voor elk doel kunnen vervangen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: