Top 10 witte zandstranden in Cyprus

Cyprus is een van de warmste eilanden op aarde. 340 dagen per jaar zonder regen. Gemiddelde temperatuur 34 graden. Het strand aan de waterkant is grotendeels van zand. Veel wandeltochten, oude bezienswaardigheden, een geweldige Cypriotische keuken – dit alles bepaalt de keuze van mensen voor het eiland Aphrodite in elke maand van het jaar. De bewoners zijn vriendelijk, gastvrij en veilig in dit paradijselijke oord. Cyprus is geschikt voor jeugdfeesten, leuke kinderactiviteiten, huwelijksreis voor pasgetrouwden, ontspannen leven voor de oudere generatie. Maar de meeste vakantiegangers waarderen het om zijn geweldige stranden, schone zee en heerlijke zon.

Kenmerken van de stranden van Cyprus

Alle stranden zijn gemeentelijk, ongeacht het sterrenhotel in de buurt. Een paraplu- en ligstoelenset kost bezoekers €5 per dag. Er zijn 25 stranden in Cyprus die de blauwe vlag hebben gekregen. Het is bekroond met de schoonste, veiligste kustlijn. Meestal witte zandstranden. De bijzondere kenmerken van deze recreatiegebieden zijn:

 1. beschikbaarheid van badmeesters;
 2. Een plek om snel een hapje te eten;
 3. verhuurpunt voor watersportuitrusting;
 4. stranduitrusting;
 5. Sanitaire ruimte met toiletten en douches;
 6. Van plaats veranderen.

Op het eiland is de blootstelling aan de zon hoog, dus we raden aan om te schuilen onder paraplu’s, luifels, vermijd directe blootstelling aan. Onze deskundigen hebben de voordelen van stranden met wit zand geanalyseerd en hebben hieronder de beoordeling van de beste van hen gepresenteerd.

Beoordeling van de beste witte zandstranden in Cyprus

ee Bay
Genomineerd door plaats strand Beoordeling
Ranglijst van de beste witte zandstranden in Cyprus 1 Koraalbaai strand 5.0
2 Nissi Strand 4.9
3 Fig
4.8
4

arama

 • Strand
 • 4.7
  5 Makronissos Strand 4.6
  6 Sanrise 4.5
  7 Kryou Nerou Strand 4.4
  8 Vathia Gonia Strand 4.3
  9 Konnos Bay Strand 4.2
  10 Adams Beach 4.1

  Koraalbaai strand

  Beach Rating (Cyprus): 5.0

  Koraalbaai strand

  Hoog gewaardeerd als beste voor gezinnen. Gelegen in Pafos aan de zuidwestkust. Bekroond met een Blauwe Vlag. Beschouwd als het meest bezochte op het eiland. bedekt met fijn zand zonder vreemde stoffen, dat van andere stranden wordt ingevoerd. Eens in de 20 jaar vernieuwd. Comfortabel voor kinderen. De zeebodem is zanderig en zonder stenen. Er zijn een paar grote, maar die liggen boven het oppervlak… Zachte toegang tot de zee, diepte neemt geleidelijk toe.

  Vakantiegangers maken opmerkingen over de ligging van het strand, dat wordt omgeven door een rotsachtige landtong en een heuvel. Ze strekken zich diep in zee uit, zodat de kust beschut is tegen de wind. Het water wordt warmer dan op andere plaatsen. De temperatuur is 3-5 graden hoger. Het strand is 1000 m lang en varieert in breedte van 10 tot 40 m. Het recreatiegebied heeft parasols, ligstoelen, bars, cafés en verhuur van wateruitrusting.

  Voordelen

  • Bekroond met blauwe vlag;
  • Geschikt voor mensen van alle leeftijden;
  • Zandbodem en kustlijn;
  • locatie;
  • goed ontwikkelde infrastructuur.

  Nadelen

  • Aanwezigheid van algen langs het strand;
  • Hoge prijs voor service.

  Nissi Strand

  Beoordeling van het strand (Cyprus): 4.9

  Nissi Strand

  Door deskundigen gewaardeerd om zijn beroemde schuimparty’s die in het hoogseizoen drie keer per week worden gehouden. Evenementen vinden vrij plaats, dus de rust met kinderen is beter te plannen op een ander tijdstip of ander strand. Gelegen in Ayia Napa en genaamd Nissi vanwege het nabijgelegen gelijknamige eiland op ongeveer 50 meter afstand van de kust. Verbonden door een landtong die u gemakkelijk toegang geeft tot een afgelegen plek tussen de rotsen en prachtige cactussen.

  Jonge vakantiegangers prijzen de recreatieve activiteiten op het strand. Bekend om zijn sneeuwwitte zachte zand. De toegang tot de zee is glad, maar met snel toenemende diepte. Lengte van het recreatiegebied 500 m. Parkeerplaats beschikbaar; geen parkeerkosten in de herfst en het voorjaar.

  Voordelen

  • De verscheidenheid aan activiteiten;
  • Witte zandstrandlijn;
  • beschikbaarheid van parkeergelegenheid;
  • Vlotte toegang tot de zee.

  De gebreken

  • Beperkte kinderrecreatie;
  • Scherpe daling in de zee.

  Fig ee Bay

  Beach Rating (Cyprus): 4.8

  Fig<tr></div><p>Nissi Bay” src=”~images370166193741-2410.jpg” height=”360″ title=”Fig</p><tr>ee Bay”><p>Door deskundigen beoordeeld als meest gehandicaptenvriendelijk. Gelegen in Protaras bij Figue Tree Bay. Het zand op het strand is zacht en fijn. Beschouwd als de schoonste en meest aangelegde van het eiland. Op het strand worden regelmatig tevredenheidsenquêtes onder bezoekers georganiseerd. Er zijn drie parkeerplaatsen, zeven toegangen tot het strand.</p><p>Bezoekers zijn vol lof over de ondiepe toegang tot de zee en de geleidelijke dieptewinst. Bekend om zijn goed ontwikkelde infrastructuur. Langs het strand zijn de watersportfaciliteiten die u kunt huren. Toeristen genieten van het actieve strandleven, dat toegankelijk is voor mensen met speciale behoeften. Er is een aparte georganiseerde ingang en gereserveerde zitplaatsen.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>Toegankelijkheid voor mensen met een handicap;</li><li>Drie parkeerplaatsen;</li><li>Blauwe Vlag award;</li><li>goed ontwikkelde infrastructuur;</li><li>Rust veiligheid.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>onwenselijk voor kinderen door overbevolking.</li></ul><h3><p>arama</p><li>Strand</h3><p>Beoordeling van het strand (Cyprus): 4.7</p><div style=Parama<li></div><p>Beach” src=”/images/hotels-stranden/80316666193741-6810.jpg” height=”400″ title=”Parama</p><li>Beach”><p>Volgens onze deskundigen is Paramali de meest afgelegen plaats voor een strandvakantie. Het strand ligt naast het gelijknamige dorp. Het strand is rustig en de golven zijn zeldzaam. De kust is bedekt met licht zand, met hier en daar een gelige tint. Er zijn stukken waar zand vermengd is met kleine kiezels. Minder infrastructuur.</p><p>Bezoekers waarderen het strand vanwege de rustige sfeer. Het strand is breed en lang, zodat bezoekers zich kunnen ontspannen zonder elkaar te storen. De toegang tot het water is diep en de bodem is vlak. Er zijn gras- en struikgebieden langs de kust. Er zijn veel kitesurfers op het strand die de voorkeur geven aan de rustige en niet drukke omstandigheden.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>Een breed en lang strand;</li><li>Vredige sfeer van afzondering en stilte;</li><li>goede plek voor kitesurfers.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>ondiep water met matige diepte;</li><li>geen infrastructuur;</li><li>Gebieden met een mengsel van kiezels.</li></ul><h3>Makronissos Strand</h3><p>Beoordeling van het strand (Cyprus): 4.6</p><div style=Makronissos StrandMakronissos Strand

  Door deskundigen beoordeeld als het schoonste strand. Dagelijkse schoonmaak van het terrein zorgt ervoor dat vakantiegangers zich comfortabel en veilig voelen. Met blauwe vlag bekroond strand. Makronissos is omgeven door drie baaien aan de oostkant van het eiland. Het ruststrand strekt zich uit over 500 m. De toegang tot het water is ondiep en de diepte is geleidelijk. De bodem is vlak zonder koralen of stenen.

  Vakantiegangers geven hoge cijfers in beoordelingen voor netheid en veiligheid op het strand. Voor kinderen is het verblijf aan zee comfortabel. Reddingsdienst is beschikbaar op het eiland. Wi-Fi toegang met beperkingen. Naast het strand ligt een eilandje dat door een dijk met het strand is verbonden. Je kunt er pelikanen vrij zien lopen. Vrijetijdsuitrusting te huur.

  Voordelen

  • netheid en veiligheid;
  • Sneeuwwit zacht zand
  • zachte ingang en vlakke bodem;
  • Een grote verscheidenheid aan sportactiviteiten;
  • Fietsenstalling;
  • duikcentrum;
  • Comfortabele vakantie met kinderen van alle leeftijden.

  Nadelen

  • Smalle toegang tot het strand

  Sanrise

  Beoordeling van het strand (Cyprus): 4.5

  Sanrise

  Onze deskundigen vonden het strand het meest comfortabel en goed uitgerust voor kinderen. Gelegen in Protaras. Bekend om zijn ongerepte witte zand en turquoise zee. Het water is ondiep, de diepte neemt langzaam toe en bereikt 1,8 m na 50 m, de bodem is glad en zanderig. Veel planten en bomen langs het strand die schaduw bieden, zodat kampeerders gemakkelijk kunnen besparen op paraplu’s.

  Feedback van klanten prijst de gemeente voor het kinderanimatiecentrum op het strand. Er is een speciale toegang tot de zee voor gehandicapten. Waterattracties, plezierboten, golfbaan organiseren actieve ontspanning voor toeristen. Het strand is geschikt voor gezinnen en jonge volwassenen. Excursie op een piratenschoener. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in extreme ontspanning zijn skydiving en paragliding beschikbaar.

  Voordelen

  • Geschikt voor kinderen;
  • is uitgerust voor mensen met een handicap;
  • netheid en veiligheid;
  • Zachte toegang tot het water;
  • verscheidenheid aan activiteiten.

  Fouten

  • druk.

  Kryou Nerou Strand

  Beach Rating (Cyprus): 4.4

  Kryou Nerou Strand

  Het strand werd door onze deskundigen geprezen als het groenste van de kust. De kustlijn staat niet alleen bekend om zijn schone, mooie zand, maar ook om zijn palmbomen. Gelegen in Ayia Napa, langs de gelijknamige straat die er parallel aan loopt. De tweede naam van het strand is Glyki Nerou Beach. Het recreatiegebied is lang en breed. Begrensd door kliffen aan de ene kant en Pantachou Beach aan de andere. Zachte toegang tot het water; zandbodem.

  Te oordelen naar de feedback van toeristen, houden zij van het fijne zand, dat wordt vergeleken met de textuur van meel. In de verte van het strand verandert de bodem in rotsachtig. Vakantiegangers vinden het heerlijk dat de zee warm wordt en het water comfortabel is voor kinderen. De kustlijn is niet weersbestendig, maar buiten het seizoen zijn ruwe zeeën zeldzaam. Het strand is duidelijk zichtbaar in het satellietbeeld door het grote aantal parasols en ligstoelen.

  Voordelen

  • Een harmonieuze combinatie van wit zand en exotisch groen op het strand;
  • Uitgebreid strandgebied;
  • Veel kleedhokjes en douches;
  • Veel kinderanimatie.

  Nadelen

  • Hoge kosten van diensten op het strand.

  Vathia Gonia Strand

  Beoordeling van het strand (Cyprus): 4.3

  Vathia Gonia Strand

  Deskundigen beschouwen het strand als het gebied met het meest gunstige klimaat. Gelegen op twee kilometer afstand van Ayia Napa in de natuurlijke baai. Er is geen golfactiviteit en weinig wind. Bij eb is er een overstroming bij de zeereep die tot 20 cm diep is. Creëert een plek voor een aangename rust voor jonge vakantiegangers. Het strand is 300 m lang en tot 50 m breed.

  Toeristen zijn zeer lovend over het sneeuwwitte zand, op sommige plaatsen met een gelige tint. Het is zacht, ondiep en schoon. De zee brengt soms takken algen en afval mee, die snel worden verwijderd door de schoonmaakdienst van de aan de kust gelegen hotels. Het strand is omgeven door rotsen en de toegang tot de zee is aan de randen rotsachtig. Toeristen gebruiken aquaschoenen om in deze gebieden te baden. Het water warmt snel op en blijft het hele jaar door warm.

  Voordelen

  • Klimatologische omstandigheden;
  • is geschikt voor kinderen van alle leeftijden;
  • beschikbaarheid van gratis parkeergelegenheid;
  • Toegang tot het water voor mensen met gezondheidsproblemen;
  • Gratis toiletten;
  • schoon zand;
  • duikcentrum.

  Nadelen

  • incidentele zeewiervervuiling;
  • overbevolking in de zomer.

  Konnos Bay Strand

  Beoordeling van het strand (Cyprus): 4.2

  Konnos Bay Strand

  Door deskundigen aangewezen als het meest toegankelijke en pittoreske strand van het eiland. Dicht bij Ayia Napa gelegen, weg van de drukte van de jeugdscene. Bereikbaar per auto, fiets, te voet. Er is een wandelpad van Kaap Greco naar het strand. Het zand lijkt sneeuwwit van bovenaf. Kleine grijze gebieden in de omgeving. Er zijn rotsen in en rond de zee. Douchecabines, toiletten, kleedhokjes geïnstalleerd op het strand.

  Toeristen houden van de ontspannen sfeer op het strand en het café, dat goed eten en verfrissingen biedt. Er zijn badmeesters op het strand. Waterattracties. Strandbezoekers wordt aangeraden om langs het Cyclopenpad te lopen dat naar de grotten leidt. Het is klein, met slechts een uur om heen en terug te komen. De ingang van de zee is ondiep en het rustgebied is 200m lang.

  Voordelen

  • De schilderachtige natuur;
  • Weg van de drukte;
  • de netheid van het strand;
  • Parkeermogelijkheden;
  • wateractiviteiten.

  Nadelen

  • klein gebied.

  Adams Beach

  Beoordeling van het strand (Cyprus): 4.1

  Adams Beach

  Beoordeeld als het strand met de mooiste kleur van de zee. Experts hebben vele tinten water geteld, afhankelijk van het weer en het tijdstip van de dag. Adams Beach ligt vlakbij het centrum van Ayia Napa. Te voet bereikbaar. Gelegen bij het gelijknamige hotel, grenzend aan het Nissi strand. Toeristen bezoeken de kusten vanwege de schilderachtige achtergrond voor hun foto’s. Gemakkelijke toegang te voet.

  Toeristen geven commentaar op de schone zee. Toegang tot het water kan vanaf de oever. Het is zacht. De tweede afdaling via een ingerichte trap op de rotsen. Het is geschikt voor liefhebbers van diepzeezwemmen. Golven zijn bijna altijd aanwezig. De waterattracties horen bij het hotel, dus de toegang is beperkt. Vakantiegangers genieten van het uitzicht op de sneeuwwitte kapel op het strand. De vakantie is niet alleen lichamelijk aangenaam, maar ook geestelijk ontspannend. De kleur van het water zal geen enkele toerist onverschillig laten.

  Voordelen

  • heldere zee;
  • Verschillende ingangen naar het water
  • pittoreske natuur;
  • de beschikbaarheid van parkeergelegenheid;
  • nabijheid van het stadscentrum.

  Nadelen

  • Onderontwikkelde strandfaciliteiten;
  • klein gebied.
  Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: