Top 25 bezienswaardigheden in Sukhum

De hoofdstad van AbchaziĆ« is een waar paradijs voor toeristen. De badplaats aan de kleurrijke Zwarte Zeekust is een van de meest merkwaardige. Er zijn een groot aantal attracties, stranden en palmbossen. Bovendien zijn er een groot aantal culturele monumenten en ruĆÆnes. De eerste nederzettingen dateren uit het stenen tijdperk en de stad was zowel een Griekse kolonie als een Romeins fort. Daarom hebben onze deskundigen de beste attracties van Sukhum gerangschikt en in verschillende categorieĆ«n verdeeld.

Beoordeling van de beste bezienswaardigheden in Sukhumi

Nominatie plaats naam Beoordeling
Beste architectonische bezienswaardigheden van Sukhum 1 Bagrat kasteel 5.0
2 Dioscuria Vesting 4.9
3 Kelasur Muur 4.8
4 Brug van Beslet 4.7
5 Vuurtoren van Sukhumi 4.6
6 Stationsgebouw 4.5
7 Presidentieel Paleis 4.4
8 Verlaten Guma station 4.3
De beste natuurlijke attracties van Sukhum 1 Een apenkwekerij 5.0
2 Sukhumi Heuvel 4.9
3 Gumista rivier 4.8
4 Botanische tuin 4.7
5 Sukhumi Baai 4.6
6 Mochco Beach 4.5
Top religieuze bezienswaardigheden van Sukhum 1 De kathedraal van de Aankondiging 5.0
2 Koman klooster 4.9
3 Kathedraal van de Assumptie 4.8
De beste culturele bezienswaardigheden van Sukhumi 1 Abchazisch Staatsmuseum 5.0
2 Vrijheidsplein 4.9
3 Drama Theater vernoemd naar S. Cianba 4.8
4 Monument voor de Muhajirs 4.7
5 “Nika en de grammofoon 4.6
6 “The Philosopher’s Penguin 4.5
7 “Old Man Tacchum” 4.4
8 Kade van Sukhum stad 4.3

De beste architectonische bezienswaardigheden in Sukhum

Bagrat kasteel

Beoordeling: 5.0

Bagrat's kasteel

Het kasteel van Bagrat, vroeger bekend als Akua, staat terecht bovenaan de lijst van architecturale bezienswaardigheden. Het ligt op 500 meter van de Zwarte Zee. De bouwers wilden maximale bescherming, dus bouwden ze het op een grote heuvel. In de gouden eeuw van Sukhum maakte de site deel uit van een ovaal fortificatiecomplex ter verdediging van de zuidelijke stadsrand.

Op dit moment zijn de muren ongeveer 2 meter dik en steken ze boven de grond uit. Het is enigszins slecht bewaard gebleven en bijna volledig bedekt met klimop en mos. In de Sovjettijd werden bij archeologische opgravingen in het gebied verschillende kostbaarheden ontdekt die teruggingen tot de 12e eeuw.

Dioscuria Vesting

Beoordeling: 4.9

Dioscuria fort

De volgende plaats op de lijst van architectonische bezienswaardigheden wordt ingenomen door het fort Dioscuria, dat de stad verdedigde tegen nomadische invallen. Vroeger was dit fort, gebouwd op het plein van de nederzetting, bedoeld als verdediging tegen buitenlandse invasies. Het was zeer goed gebouwd door de oude architecten en zo stond het praktisch tot 1950, toen men besloot het te slopen.

Na het einde van de oorlog tussen Georgiƫrs en Abchaziƫrs werden hier massale opgravingen uitgevoerd, waarbij talrijke sporen van oude volkeren werden ontdekt, waaronder aardewerk, afbeeldingen en meer. Na een gedetailleerde studie van de structuur van de nederzetting werd ontdekt dat de vesting criminelen huisvestte die bijzonder gevaarlijk waren geweest.

De muur van Kelasur

Beoordeling: 4.8

De muur van Calasur

Deze bezienswaardigheid van Sukhum wordt vaak de Grote Muur van AbchaziĆ« genoemd. Het is de ruĆÆne van een groot fort dat zich uitstrekte van de gelijknamige rivier tot aan de bron van het Induri-waterreservoir. Het bestaat bijna geheel uit keien die aan elkaar zijn bevestigd met een eenvoudig cement – een mengsel van kalk en modder. Op de site zijn veel verschillende torens te vinden, waarvan sommige zeer goed bewaard zijn gebleven.

Het is niet bekend welke natie het fortificatiecomplex heeft gebouwd. Sommige historici geloven dat het Byzantijnse kolonisten waren, terwijl anderen stemmen voor Perzische indringers of lokale bewoners. Tegenwoordig zijn er echter alleen nog maar fundamenten over, waardoor het moeilijk te zeggen is hoe groot het kasteel was.

De brug van Beslet

Beoordeling: 4.7

De brug van Beslet

De Beslet brug is een andere plaats in de top van monumenten van Sukhum. Het ligt bij een groot notenbos. De kruising werd rond de middeleeuwen gebouwd om de rivier de Besletka over te steken. Het is genoemd naar een natuurlijk herkenningspunt.

Een plaatselijke historicus vond in 1935 tijdens opgravingen in het gebied een karakteristieke inscriptie in de Georgische taal. Echter, de tekst van de gravure over religieuze thema’s. Dankzij de hoogwaardige materialen en de vaardigheden van de oude architecten is de brug tot op heden bewaard gebleven. Er zijn echter geen leuningen of zijkanten, dus wees voorzichtig, vooral met kinderen.

Vuurtoren van Sukhumi

Beoordeling: 4.6

Vuurtoren van Sukhumi

Het gebeurt niet vaak dat men in Sukhum bezienswaardigheden uit Frankrijk ziet… De vuurtoren is ontworpen door Ernest Gouin en later hierheen verplaatst. Het bouwwerk, dat bijna 40 meter hoog is, is gebouwd op een enorm voorgebergte. De vuurtoren vervulde al zijn functies gedurende een lange periode, meer dan 150 jaar, totdat hij wegens geldgebrek werd gesloten.

Maar later werd het beschouwd als een deel van het historisch en cultureel erfgoed van de stad. Op de bovenste verdieping is er een enorm uitkijkplatform, van waaruit het heel gemakkelijk is om de stad te verkennen. Je kunt er komen door de wenteltrap te beklimmen. Elke toerist kan het panorama van Sukhum en de zee zien.

Stationsgebouw

Beoordeling: 4.5

De bouw van het station

Deze bezienswaardigheid van Sukhum werd gebouwd rond 1947 en werd aanzienlijk beschadigd tijdens de oorlog tussen Abchaziƫ en Georgiƫ. In 1992. Er werd besloten de treindienst te staken, die pas 12 jaar later werd hersteld. De gebroeders Mushkudiani waren de belangrijkste architecten en ontwerpers van het gebouw. Als gevolg daarvan verscheen een nieuw neogotisch gebouw.

De gevel van het station is van marmer en graniet, terwijl de meeste ramen van kastanjehout zijn. Kenmerkend voor het gebouw is de hoge spits, met daarop een enorme ster. Sinds 2000 is de structuur verschillende keren gereconstrueerd, waardoor het oude uiterlijk weer is hersteld. Op dit moment is de trein naar Sukhum een van de beste beslissingen.

Presidentieel Paleis

Beoordeling: 4.4

presidentieel paleis

De Presidentiƫle Residentie is de volgende attractie in de ranglijst samengesteld door onze experts. Deze residentie is een neoklassiek herenhuis met drie verdiepingen, waarvan het belangrijkste kenmerk een grote entree is in de vorm van een arcade met een aantal openingen.

Dit gebouw stamt uit de tijd van de Sovjet-Unie en diende als hoofdkwartier van het stadscomitƩ van de Communistische Partij van Abchaziƫ. Tegenwoordig herbergt het het Secretariaat van de President. Het is ook gemakkelijk om een groot park te vinden, dat bedekt is met veel struiken en palmbomen. Ze probeerden het voor de bezoekers zo interessant mogelijk te maken.

Verlaten Guma Station

Beoordeling: 4.3

Verlaten Guma station

Dit station werd opgericht in het interbellum, toen het gebied floreerde. Op dit moment is de plaats verlaten, maar vroeger is de naam meerdere malen veranderd. In 1949. Er is ook een observatiedek op een heuvel, gemaakt in de stijl van een traditioneel rijk uit de tijd van Stalin. Het is een rechthoekig deel versierd met bogen.

Het station en de belvedĆØre liggen op een heuvel, die toegankelijk is via een stenen trap. Momenteel proberen ze het in orde te houden, hoewel er hier geen treinen meer rijden. Het observatiedek wordt vaak gebruikt voor verschillende evenementen, waaronder nationale evenementen. Het is de moeite waard om het in de vrije tijd te bezoeken, bij voorkeur ’s morgens of ’s avonds.

De beste natuurlijke attracties van Sukhum

Apenkwekerij

Beoordeling: 5.0

Apenkwekerij

De kwekerij voor apen en primaten, die in 1927 werd opgericht, neemt terecht de eerste plaats in de categorie in. Aanvankelijk was het een lokaal onderzoeksinstituut, dat behoorde tot de Academie van Wetenschappen van Sukhum. De belangrijkste oprichter was N. Semashko, die geloofde dat veel menselijke ziekten op apen konden worden bestudeerd…

In 1927 werden de Anubis-pavianen hierheen gebracht, gevolgd door chimpansees en bavianen. Alle primaten hebben zich uitstekend aangepast aan de kwekerij, omdat het klimaat vergelijkbaar is met het traditionele tropische klimaat. De toeristische attractie is nu bijna 95 jaar oud en is een van de belangrijkste in de hele stad. Het functioneerde zelfs tijdens de oorlog tussen Georgiƫrs en Abchaziƫrs.

Sukhumi berg

Beoordeling: 4.9

Sukhum Berg

De tweede plaats wordt ingenomen door een natuurlijk oneffen landschap bij Sukhum. Voorheen was het volledig kaal en verstoken van groen door de snelle en massale kap van bossen voor de houtbereiding. Tussen 1940-1950 besloot men echter een groot park aan te leggen en een aanzienlijk aantal struiken te planten.

Het resultaat is een natuurlijk herkenningspunt. Deze plaats is zeer populair onder toeristen. Om de top van de berg te bereiken, hoef je niet eens door moeilijk terrein te waden. Voor alle toeristen heeft de lokale bevolking de paden geplaveid met asfalt. En op de top is er een enorm observatieplatform, vanwaar men bijna alle bezienswaardigheden van Sukhum kan bestuderen.

Gumista rivier

Beoordeling: 4.8

Gumista rivier

De derde positie van de bovenste attracties van Sukhum wordt ingenomen door een rivier, die vanaf de bovenste bergkam naar beneden stroomt. Het is zowel een historische als natuurlijke site in de annalen van AbchaziĆ«. Tijdens de Georgisch-Abchazische oorlog liep de frontlinie langs de rivier, en vaak braken de bloedigste gevechten uit op de oevers. Er zijn veel gedenktekens langs de rivier…

Het wordt gekenmerkt door een groot aantal vegetatie en een zeer groot aantal rotsen. Een bijzonder ruwe stroom kan zich zelfs een weg banen door een paar rotsblokken die van de top van de berg naar beneden zijn gerold. Het water is erg schoon, dus het wordt vaak gebruikt om lokaal voedsel te koken. Ook kan men langs de loop van de rivier panorama’s vinden voor fotoshoots.

Botanische tuinen

Beoordeling: 4.7

Botanische tuin

De botanische tuin in Sukhum is een van de oudste bezienswaardigheden van de regio. Het werd gesticht in 1838 en is daarmee het belangrijkste groene gebied in de Kaukasus. Degene die de beslissing nam om het te creƫren was Dr. Bagrinovsky. Oorspronkelijk was het bedoeld als moestuin voor het kweken van verschillende geneeskrachtige planten.

De botanische tuin heeft zich sindsdien sterk ontwikkeld, met een uitbreiding van de specifieke toepassing. Hier groeien veel vruchtdragende bomen en later varens en struiken. Door de oorlog in het gebied is de tuin echter zwaar beschadigd en onderworpen aan artillerievuur. Het personeel herstelde het snel in zijn normale staat na het einde van de vijandelijkheden.

Sukhumi Baai

Beoordeling: 4.6

Sukhumi Baai

De baai van de stad is ook een belangrijke culturele en natuurlijke bezienswaardigheid. De meeste toeristen komen hier alleen om te ontspannen op een van de vele stranden in de regio. Uitstekende infrastructuur voor bezoekers en vele prachtige uitzichten maken de baai van Sukhumi tot een van de beste gebieden.

Elke toerist kan een ritje maken op een boot, maar ook op een volwaardig luxejacht. Het is niet ongewoon dat de plaatselijke bevolking onderdak biedt in een van de bungalows aan de kust. Overvloedige cafƩs en restaurants bieden de mogelijkheid om wat quality time door te brengen. Sommige inwoners vragen echter een vrij hoge prijs voor hun maaltijden.

Mokka strand

Beoordeling: 4.5

Mokka strand

De laatste plaats op de ranglijst van bezienswaardigheden van Sukhum wordt ingenomen door het beste strand, dat ook vaak de belangrijkste plaats om te bezoeken wordt genoemd. Dit gebied wordt altijd bewaakt door bewoners om er altijd aantrekkelijk en klaar voor toeristen uit te zien. Hier kunt u gemakkelijk kleedhokjes vinden, evenals douchetoiletten en zelfs houten paden en bruggen.

Het zandstrand wordt altijd schoongehouden. Het is ten strengste verboden afval of huisdieren mee te nemen. U kunt ook een hapje eten in speciale zones. Ondernemende inwoners van Sukhum openden hier een groot aantal cafƩs en restaurants, met onder meer lokale gerechten. Er zijn gerechten voor bijna elke smaak.

De beste religieuze bezienswaardigheden in Sukhum

Kathedraal van de Aankondiging

Beoordeling: 5.0

Kathedraal van de Aankondiging

Bovenaan de lijst van religieuze bezienswaardigheden staat de kathedraal van de Aankondiging van Sukhum, die onlangs haar honderdste verjaardag vierde sinds de opening. Het werd afgewerkt met witte steen in 1915. De kathedraal werd gezegend en gewijd aan St. Nicolaas de Wonderdoener, en tot de komst van de Sovjet-Unie droeg de kerk deze naam.

De kathedraal werd na 1980 gerenoveerd. Alle schade die tijdens de Grote Patriottische Oorlog werd veroorzaakt, werd hersteld. Bovendien werd het architecturale ensemble aanzienlijk uitgebreid. De architecten voegden een aantal kapellen en eetzalen toe. Het religieuze complex was lange tijd het dominante kenmerk van het gebied. Hier was het graf van St. John, genaamd Zlatoust…

Koman Klooster

Beoordeling: 4.9

Koman Klooster

De tweede plaats wordt ingenomen door een klooster, dat in de buurt van Sukhumi ligt, in het dorp Koman. Deze plaats is een van de oudste in de regio en de hoofdtoren werd gebouwd in de 11e eeuw. Om de monniken te beschermen tegen verschillende invallen, werden de muren van de kerk ommuurd met stenen. Er is slechts Ć©Ć©n hoofdingang, die te bereiken is via de granieten trap.

Voor de verschijning van monniken op het grondgebied van het klooster Koman, stierf Johannes Chrysostom hier. Zijn begraafplaats werd de locatie voor de kerk. De kalkstenen sarcofaag werd oorspronkelijk ontdekt tijdens de bouw van de klokkentoren. Momenteel bevindt het graf zich op het grondgebied van de kerk, en pelgrims komen hier vaak.

Kathedraal van de Assumptie

Beoordeling: 4.8

Kathedraal van de Assumptie

De derde plaats wordt ingenomen door de Drandse kathedraal, die ongeveer dateert uit de VIe eeuw. Het is een volledig stenen, Byzantijnse kruisvormige structuur. Je kunt zien dat de decoratie zeer rijk was. Het gebouw bevatte een groot aantal fresco’s, maar de kathedraal werd vaak blootgesteld aan vernieling, onder andere door de Turkse invasie.

Vroeger was deze plaats de residentie van de bisschoppen van de kerk, maar na de restauratie aan het eind van de XIXe eeuw werd de bestemming veranderd in mannenklooster. Tijdens het Sovjet regime werd het gesloten, en het gebouw was snel verlaten. Het werd nieuw leven ingeblazen in 2011, toen besloten werd het aan orthodoxe gelovigen te geven. Er werden uitgebreide reconstructiewerken uitgevoerd.

De beste culturele bezienswaardigheden van Sukhum

het Abchazische Staatsmuseum

Beoordeling: 5.0

Abchazisch Staatsmuseum

Onder de culturele attracties willen onze deskundigen het Abchazische Staatsmuseum noemen. Het was een enorm project van de lokale autoriteiten en liefhebbers om verschillende artefacten te verzamelen. Bijgevolg werd een organisatie van onderzoekers van de regio Sukhumi opgericht. Met de hulp van specialisten en liefhebbers werd besloten een museum op te richten.

Een enorme collectie kunstvoorwerpen, oude boeken en diverse documenten, evenals schilderijen. Oorspronkelijk was het museum gevestigd in een oud en nogal grof gebouw, maar in 1917 werd het verplaatst naar een nieuw gebouw voor tentoonstellingen. Tegenwoordig kan elke toerist een aanzienlijk aantal interessante dingen in het gebied ontdekken.

Vrijheidsplein

Beoordeling: 4.9

Vrijheidsplein

De tweede plaats wordt ingenomen door de plaats die vroeg of laat door elke toerist wordt bezocht. Het Vrijheidsplein in Sukhum is zo’n beroemde bezienswaardigheid vanwege het gesloopte Parlement. Dit werd opgericht in de jaren 1920 of zo. Bovendien begon een aantal architecten met de bouw van de structuur met aangrenzende vleugels.

Tijdens het bewind van de Sovjet-Unie werd deze plaats genoemd naar Vladimir Lenin en werd voor de ingang van het administratiegebouw een monument voor hem opgericht. Het gebouw werd tijdens de oorlog zwaar beschadigd en het monument werd kapotgeschoten. De wederopbouw van de Houses of Parliament is echter nooit uitgevoerd. Momenteel werkt alleen de westelijke vleugel.

Het Drama Theater vernoemd naar Sukhumi. Changba

Beoordeling: 4.8

S. Changba Drama Theater

Het belangrijkste theater van Abchaziƫ, dat in 1981 werd opgericht, bevindt zich op het grondgebied van Soechoemi. Het is een kleine bezienswaardigheid die na de oprichting van het gezelschap werd geopend. In 1952 verhuisde het naar een enorm gebouw met een zeer chique ontwerp. Dit paleis bevat binnenin een auditorium voor bijna 750 bezoekers. En het is een zeer comfortabele ruimte voor alle groepen.

Binnen vindt men bijvoorbeeld balkons en loggia’s, versierd met verlichting. Het repertoire omvat veel klassieke toneelstukken en meer hedendaagse producties. Hier worden vaak concerten en zelfs dansshows gehouden. Voor het gebouw staat een traditionele fontein met figuren van oude en mythische griffioenen.

Een monument voor de Muhajirs

Beoordeling: 4.7

Monument voor de Muhajirs

De Makhajirs zijn een groep Abchaziƫrs die hun vaderland moesten verlaten en naar Turkije verhuisden. Het gebeurde na het einde van de oorlog met de Perzen en andere naties in de Kaukasus. Toen het land onder de heerschappij van het Nederlands Rijk kwam. Sindsdien hebben zij vrijwel altijd in Turkije gewoond en hun eigen diaspora gecreƫerd.

Medio 2010 is besloten een modern bronzen monument te bouwen in het Eucalyptuspark. Hoofdmeester – Eugene Lakoba. Hij probeerde een dergelijk herkenningspunt te vormen, dat zou overeenkomen met de geest van vervlogen naties. Het resultaat is een man die van een paard valt. Zo probeerde hij de pijn en verwarring van de mahajiris te creĆ«ren.

“Nika en de grammofoon”

Beoordeling: 4.6

Een van de beroemde bezienswaardigheden van de dijk van Soekhumi is het bronzen beeld “Nika en de grammofoon”. Het stelt een jong meisje voor dat op een groot platform bij de zee zit. Daarnaast staat een grammofoon, die een module mist om het volume te verhogen. Deze compositie is een nationale trots, want het is gebaseerd op het werk van een beroemde schrijver…

De hoofdpersoon is de dochter van een beroemde artiest die graag naar de muziek van haar vader luisterde. De beeldhouwer probeerde deze kant van de persoonlijkheid over te brengen om op het grondgebied van Soekhum een herkenningspunt achter te laten dat nog lang herinnert aan de werken van Fazil Iskander. Volgens de meester symboliseert de Nika mijmering en liefde…

“The Philosopher Penguin”

Beoordeling: 4.5

Niet ver van de haven van Sukhum, is er een andere kleine bezienswaardigheid van de regio. Naast het station is er een cafĆ© waar een PinguĆÆn in smoking aan een tafel zit. Volgens de beeldhouwer besloot de vogel te migreren naar AbchaziĆ«. Op de tafel ligt een boek met een pinguĆÆn die zijn gedachten erop schrijft.

Het beeld werd onthuld in 2012. De auteur was ook de meester die de vorige mijlpaal creĆ«erde. Het duurde ongeveer zes maanden om dit nieuwe meesterwerk te ontwikkelen. Het belangrijkste kenmerk van deze sculptuur was de focus op reizen. Het monument is echter meerdere malen door vandalen vernield…

“Old Man Tachkum”

Beoordeling: 4.4

De voorlaatste attractie is het beeldhouwwerk dat het verhaal van de lokale bevolking illustreert. Volgens de legende gebruikte een oude man zijn verstand om de reus te overtuigen dat hij veel macht heeft. Door kaas en steen te verwisselen, slaagde hij erin de kasseien te laten stromen, wat de reus beangstigde… Het is een van de onderdelen van de nationale legendes.

Een beeld van een oude man, geheel van brons. Het personage lacht sluw naar toeristen en inwoners, met een verrekijker in de ene hand en een klein stukje kaas in de andere. Men gelooft dat het wrijven over de neus van een oude man hem geluk en humor brengt.

De kust van Sukhum

Beoordeling: 4.3

De kust van Sukhum

De laatste plaats wordt ingenomen door de dijk van Sukhum, een van de beste plaatsen om lang uit te rusten. Het is gemakkelijk om architectonische bezienswaardigheden te vinden, waaronder een zuilengalerij van wit marmer, gebouwd na de Grote Patriottische Oorlog. Je kunt er doorheen lopen en een wereld binnengaan van grote bosjes echte tropische palmen en golven.

Het belangrijkste hoogtepunt is de aanwezigheid van aangename etablissementen, waaronder restaurants en paviljoens. Op de promenade staan een aantal beelden en fonteinen. Een uitstekende infrastructuur maakt dit gebied perfect voor een vakantie. U kunt van hieruit ook naar het strand lopen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: