Top 7 fabrikanten van stalen tegels

Een betrouwbare dakbedekking beschermt tegen slecht weer en zorgt voor een goed microklimaat in huis. Een populair en duurzaam materiaal voor het dak is tegenwoordig metaal. Iedereen die in aanbouw of renovatie is, en erover denkt, raden wij aan de beoordeling van de beste fabrikanten van MDF te lezen, op basis van klantenbeoordelingen en producteigenschappen, die u zullen helpen de producten te kiezen die geschikt zijn voor de prijs en de functies.

Hoe een tegel kiezen

Alvorens over te gaan tot de beoordeling van de fabrikanten, is het de moeite waard om kort de belangrijkste parameters te bespreken waarop men moet letten bij de keuze van een metalen tegel. Dit zijn de belangrijkste criteria:

 1. Dikte van de basis. Zoals blijkt uit de naam van de dakbedekking in de basisplaat. De dikte ervan varieert van 0.4 tot 0.6 mm. Hoe hoger de waarde, hoe sterker en taaier de plaat.
 2. Steunmateriaal. Corrosiebestendigheid en prijs zijn afhankelijk van deze component. het meest betaalbare is gegalvaniseerd staal. Duurder – aluminium profiel. Het toppunt van duurzaamheid is koperen beplating.
 3. Hoogte profiel. 18 tot 25 mm dikte. hoe hoger hij is, hoe hoger de belasting die de tegel kan dragen (erop lopen, een laag sneeuw, enz.)..).
 4. De toonhoogte van de kist. De positie van het profiel beïnvloedt de afstand tussen de bevestigingen. Overweeg dit voordat u het materiaal koopt. Verkrijgbaar in 30 cm en 35 en 40 cm hoogte.
 5. Profilering. Dit is de benaming voor het type patroon of topografie van het oppervlak. Het beïnvloedt het gemak van het sneeuwschuiven, de duurzaamheid en het ontwerp. Veel voorkomende soorten zijn Monterrey, Joker, Cascade, Modern, Andalusië, Shanghai, Banga…
 6. Bekledingsmateriaal en dikte. de buitenkant van metalen tegels is voorzien van een beschermende laag die verbleking door ultraviolet licht voorkomt en extra bescherming biedt tegen corrosie. levensduur en prijs zijn afhankelijk van het type coating. Het kan polyester zijn (22-27 micron) dat tot 10 jaar meegaat, of de verbeterde versie – mat polyester met tot 35 micron en een levensduur tot 15 jaar. duurder: pural (50 μm, levensduur tot 30 jaar), Purex (26 μm, maar met 40 jaar), Plastisol – 200 μm met een levensduur tot 20 jaar.
 7. bladgrootte. Parameter die afhangt van de grootte van het dak en het gemak en de tijd van de installatie beïnvloedt. Metalen tegels zijn er in breedtes van 100 cm en lengtes van 50 cm tot 8 m.

Wat is beter: metalen dakbedekking, zachte dakbedekking, geprofileerde platen, dakbedekking van klei, leisteen

Aangezien er zo veel dakbedekkingsmaterialen zijn, is het de moeite waard om even de voor- en nadelen van elk type dakbedekking te bekijken alvorens de beoordeling van de beste fabrikanten te onderzoeken. dit zal het vertrouwen in uw keuze vergroten en de investering rechtvaardigen.

TYPE DAK

BESCHIKBAARHEDEN

NADELEN

METALEN TEGELS

+RELATIEF LICHT GEWICHT

+LEVENSDUUR 15 TOT 50 JAAR

+IS BESTAND TEGEN HOGE BELASTINGEN

+GEMAKKELIJK VERVOER

+GROTE VERSCHEIDENHEID AAN KLEUREN EN VORMEN

+BRANDVEILIGHEID

+ZIJN GLADDE OPPERVLAK GARANDEERT DAT DE SNEEUW DRUIPT

-EEN METALEN DECOUPEERZAAG IS NODIG OM HET TE SNIJDEN

-VOOR DE BEVESTIGING IS EEN SCHROEVENDRAAIER NODIG

-MINDER ABSORBEREND

-METAAL GEEFT SNELLER WARMTE AF

-DUURDER DAN ANDERE

-ROEST WAAR ER KRASSEN ZIJN

-CONDENSATIE OP DE ACHTERKANT

ZACHTERE DAKEN

+ER IS MINDER REGEN TE HOREN IN HET HUIS

+KAN WORDEN GESNEDEN MET EEN MES

+KOMT NIET IN OPSTAND

+GROTE KEUZE AAN KLEUREN EN VORMEN

+GEMAKKELIJK VERVOER

+GESCHIKT VOOR GECOMPLICEERDE DAKEN

-VEREIST EEN BASIS IN DE VORM VAN EEN MEMBRAAN

-EXTRA KOSTEN VOOR DOORLOPENDE GORDINGEN

-INGEWIKKELDE INSTALLATIE (BIJ VERKEERDE MONTAGE LEKT HET WATER)

-VAT VLAM BIJ TEMPERATUREN VAN MEER DAN 300 GRADEN

PROFASTIL

+BRANDT NIET

+IS BESTAND TEGEN HOGE SNEEUWDRUK

+LANGE LEVENSDUUR TOT 50 JAAR

-HARD GELUID VAN HAGEL EN REGEN

-HOGERE WARMTEAFVOER

-HOGE KOSTEN

-INDIEN BEKRAST, ZAL HET CORROSIE VEROORZAKEN

-WATERDRUPPELS VERZAMELEN ZICH OP DE ACHTERKANT

-WEINIG ONTWERPMOGELIJKHEDEN

ONDULIN

+HET LICHTE GEWICHT IS MINDER BELASTEND VOOR HET DAK

+EEN MES IS VOLDOENDE OM TE SNIJDEN

+SPIJKERS EN HAMERS

+KAN OVER DE OUDE LAAG WORDEN GELEGD

+KAN WORDEN GEBRUIKT OP COMPLEXE DAKVORMEN

-GEMAKKELIJK TE DOORBOREN MET EEN STEEN

-LEVENSDUUR TOT 15 JAAR

-KLEIN KLEURENGAMMA

-WORDT ZACHTER BIJ BLOOTSTELLING AAN INTENSE HITTE

-BROOS IN DE KOU

-ONTBRANDT BIJ 230 GRADEN CELSIUS EN HOGER

-DE RUWHEID VOORKOMT HET STUIVEN VAN SNEEUW

SHIFTER

+MEEST BETAALBARE

+GOED WARMTEBEHOUD

+INDIEN NIET GESLAGEN, GAAT HET TOT 30 JAAR MEE

+DEMPT HET GELUID VAN DE REGEN

+BESTAND TEGEN VOCHT

-ZWAAR GEWICHT VEREIST STERKE SPANTEN

-BROOS BIJ INSTALLATIE

-WEINIG KLEURMOGELIJKHEDEN

-KRACHTEN IN VUUR

-KAN BEDEKT ZIJN MET MOS

Top fabrikanten van metalen tegels

Nominatie plaats producent beoordeling
De beste fabrikanten van metaal 1 Grand
 • ne
 • 4.9
  2 Ruukki 4.8
  3 Mera Systeem 4.8
  4 MetalProfile 4.8
  5 Areco 4.7
  6

  elti Ja Rauta

  4.6
  7

  oimukate

  4.5

  Eindelijk overtuigd van de juiste materiaalkeuze voor het dak gaan we over tot de beoordeling van de fabrikanten. Dit omvat zowel binnenlandse als buitenlandse bedrijven waarvan de producten volgens deskundigen positieve feedback van klanten of ambachtslieden hebben en aantrekkelijke kenmerken hebben.

  Grand
 • ne
 • Beoordeling: 4.9

  Grand<li></div><p>ne” src=”/images/reparatie/96616666193961-897-.jpg” height=”134″ title=”Grand</p><li>ne”><p>Dit is een binnenlandse onderneming die zich sinds 2008 bezighoudt met de productie van metalen tegels. De fabrikant is al vrij bekend in het land en de producten zijn niet alleen populair bij consumenten maar ook bij aannemers. Het bedrijf gebruikt gegalvaniseerde staalplaat van dikte 0.45-0.50 mm en verschillende soorten profielen en buitenlagen. kopersbeoordelingen zijn vooral te spreken over de kleur Safari, die er origineel uitziet op het dak. Breed scala aan RAL-kleuren beschikbaar. Niet alleen klassieke vormen, maar ook een ongewone 3D-snede. Fabrieken gebruiken innovatieve technologie en automatisering van processen die defecten door de menselijke factor minimaliseren.</p><p>Het belangrijkste voordeel van metalen tegels is hun betaalbaarheid. De fabrikant werd als een van de beste beoordeeld omdat hij relatief goedkope dakbedekkingsvarianten met goede eigenschappen produceert. 10 tot 30 jaar garantie, afhankelijk van het gekozen product.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>aantrekkelijke prijs;</li><li>Snelle levertijd bij bestelling op de officiële site;</li><li>interessante profielontwerpen;</li><li>het oppervlak is bestand tegen vervorming.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>niet de hoogste weerstand tegen corrosie;</li><li>Kopplaten (verbindingsstukken, H-profielen, hoekstroken) alleen wit of bruin;</li><li>er zijn bladen van verschillende lengtes.</li></ul><h3>Ruukki</h3><p>Beoordeling: 4.8</p><div style=Ruukki

  Een Fins merk bekend in heel Europa. Tegenwoordig bevinden de fabrieken zich op het grondgebied van Nederland en worden bij de productie van dakbedekkingen geïmporteerde producten en technologieën gebruikt. De fabrikant produceert het geheel van goederen voor het maken van een dak, van raamwerken en platen tot metaalwerk en bussen met verf voor het bedekken van krassen op metaal na de installatie. de fabrikant heeft een intern kwaliteitssysteem en een rangschikking van producten met de nummers 30, 40 en 50, wat overeenkomt met de levensduur van stalen tegels in jaren. Voor de buitenlaag worden standaard en matte pural, Purex en polyester gebruikt.

  De fabrikant wordt door onze experts beoordeeld als de beste in kwaliteit. Op metalen tegels zijn er veel positieve beoordelingen en bijna geen negatieve. Uitstekende productinnovaties. Het is bijvoorbeeld een van de eerste bedrijven die een plat modulair metalen dak produceert, dat compacter en handiger is voor sneeuw.

  Voordelen

  • Een minimale levensduur van 30 jaar;
  • behoudt lange tijd zijn aantrekkelijke uiterlijk en kleur;
  • onzichtbare naden creëren een illusie van integriteit;
  • Het stevig afdichten van de voegen voorkomt lekken.

  Nadelen

  • zijn er veel vervalsingen;
  • zijn er slechts drie profielconfiguraties;
  • in vergelijking met anderen zijn de kosten hoog;
  • Pural coating krassen, indien vuil schoeisel wordt gedragen.

  Mera Systeem

  Beoordeling: 4.8

  Mera Systeem

  Zweedse onderneming in bedrijf sinds 1965. De fabrikant is sinds 1983 gespecialiseerd in de productie van metalen tegels en heeft veel ervaring opgedaan in de vervaardiging van producten van dun staal met een beschermende coating. Nu heeft het bedrijf een assortiment van 34 soorten profielen, waardoor u materiaal kunt kiezen afhankelijk van de hoek van de dakbedekking en het ontwerp van de faciliteit. Metalen tegels zijn verkrijgbaar in lengtes van 200 tot 600 cm. In de fabriek worden alleen Europese grondstoffen gebruikt. Naast de standaardindeling van de productvorm hanteert de onderneming een eigen indeling van stijlen. In beoordelingen vinden consumenten de lijn Spanje met het effect van verouderde tegels en Eva, die de uitstraling van natuurlijke keramische tegels overbrengt, mooi.

  Onze experts hebben de producent toegevoegd aan de beoordeling vanwege de hoge bescherming van producten tegen namaak met merkmarkering. Op elk tegelblad staat een stempel van het bedrijf, dat vertrouwen geeft in de originaliteit van de producten en geen geld zal verspillen door een product van lage kwaliteit te kopen.

  Voordelen

  • Kwaliteitscontrole in alle productiestadia;
  • beschikbaarheid van ISO 9002 certificaat;
  • Naleving van de Nederlands bouwnormen;
  • een verscheidenheid aan texturen die concurrenten niet hebben.

  Nadelen

  • de meeste platen zijn 0 dik.45 mm;
  • hoge prijs.

  MetalProfile

  Beoordeling: 4.8

  MetalProfile

  Het is een binnenlandse fabrikant, opgenomen in de top 200 niet-publieke bedrijven, gepubliceerd door Forbes magazine. Nu heeft het concern 18 fabrieken in de GOS-landen, waar 4200 werknemers werken. Productiefaciliteiten beschikken over een eigen laboratorium, waar regelmatig duurzaamheids- en sterkteproeven van metalen tegels worden uitgevoerd; – Productiefaciliteiten beschikken over een ISO 9002 certificaat. Naast conventionele gegalvaniseerde platen biedt de fabrikant aluco tegels aan met een levensduur tot 50 jaar. Klanten in de beoordelingen houden van de types Montecristo en Monterrosa, geschikt voor verschillende bouwstijlen.

  Onze deskundigen voegen de fabrikant toe aan de ranglijst vanwege de verbeterde dichtheid, waaraan de nodige aandacht is besteed. de metalen tegels gebruiken een 3D-snede die de voegen onzichtbaar maakt. Onder de verticale overlapping wordt een dubbele groef gemaakt die het vocht in de haarvaten vasthoudt. Dit ontwerp vermindert de hoeveelheid metaal in de verbindingen en helpt te besparen op de productkosten.

  Voordelen

  • heeft 77 verkoopkantoren in het hele GOS;
  • Productie van op maat gemaakte producten is mogelijk;
  • bestand tegen UV-straling en vorst;
  • luchtdichtheid van de dakbedekking.

  nadelen

  • U moet de afstand tot de kist nauwkeurig aanhouden – afwijkingen brengen het risico van druppelen met zich mee;
  • Je hoort het harde geknal van de regen op zolder;
  • gemakkelijk te bekrassen tijdens de montage.

  Areco

  Beoordeling: 4.7

  Areco

  Een ander Zweeds merk met een wereldwijde reputatie, waarvan de producten niet alleen in Europa, maar ook in Azië en de Verenigde Staten worden verkocht. Fabrikant van metalen tegels gebruikt gewalst staal van het Finse bedrijf SSAB. Het metaal is voorzien van een thermisch verzinkte coating. Het beschermt het substraat op betrouwbare wijze tegen corrosie en voorkomt dat de buitenlaag barst. Het bedrijf past vier soorten polymeercoating toe voor decoratie en extra bescherming (polyester en mat, plastisol en pural).

  Onze experts hebben de fabrikant toegevoegd aan de beoordeling omdat zijn metalen tegel het best bestand is tegen corrosie. zinkbehandeling niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant, wat niet door elk bedrijf wordt gedaan. Hierdoor roest het materiaal niet aan de achterkant, waar zich condens ophoopt. Het product is het overwegen waard voor voorzieningen met een hoge dampuitstoot uit de ruimte (baden, keukens, zwembaden).

  Voordelen

  • Metalen tegels worden gemaakt van Europese grondstoffen (staal en polymeren);
  • Door het lichte gewicht worden het frame en de wanden minder belast;
  • Naast zink primer en grondverf wordt aangebracht;
  • een aantrekkelijke glanzende glans.

  Nadelen

  • een klein aantal profieltypen;
  • alleen verkrijgbaar in drie kleuren (kersen, groen en bruin);
  • hoge prijs.

  elti Ja Rauta

  Beoordeling: 4.7

  Pelti Ja Rauta

  Een van de oudste Finse fabrikanten van metalen tegels, die zijn activiteiten in 1947 begon. Aanvankelijk specialiseerde het bedrijf zich in haarden, roosters en sauna-onderdelen, maar al in 1950 kocht het profielapparatuur en begon het metalen tegels te produceren. In 1961 schakelde het bedrijf volledig over op dakbedekkingsmaterialen. Tegenwoordig is het de grootste leverancier van met kunststof beklede dakbedekkingen, waarvan de producten in Scandinavië en Centraal-Europa worden verkocht. Het productieproces maakt gebruik van thermisch verzinken, passiveren, primer en polymeercoating. De beoordelingen van de producten zijn over het algemeen positief, behalve voor de platen met PVC-coating.

  Wij hebben het bedrijf aan onze beoordeling toegevoegd vanwege het brede assortiment polyurethaan gecoate metalen tegels, waar niet iedereen op kan bogen. deze laag is flexibeler en beter bestand tegen botsingen met harde voorwerpen, en biedt daarom een betere bescherming tegen mechanische schade. Het concern gebruikt twee varianten: Polyuretan en Polyuretan Matt. Het kleurenschema bevat groene, rode, bruine en grijze tinten.

  Voordelen

  • er is een breed scala aan gathoogten van 13-20 mm in de catalogus;
  • geschikt voor hoge hellende daken tot 45 graden en meer;
  • De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de mate van sinusvormige verplaatsing;
  • de markering op elke plaat beschermt tegen namaak.

  Nadelen

  • Weinig kleurkeuze voor de vulelementen (voornamelijk bruin en rood);
  • Beperkt tot 350-400 mm modulelengte;
  • Plastisolplaten gaan tot 7 jaar mee.

  oimukate

  Beoordeling: 4.6

  Poimukate

  Finse fabrikant met een geschiedenis die teruggaat tot 1958. Het is een familiebedrijf dat zijn reputatie zorgvuldig bewaakt en de kwaliteit van de metalen dakbedekking nauwlettend in het oog houdt. Gewalste metaalproducten van merken als SSAB, Rautaruukki, Corus Plc. Om het metaal te beschermen wordt een zinklaag van 275 g/m2 gebruikt, wat de maximale waarde is. Op de voegen wordt altijd een dubbele groef gebruikt om vocht op te vangen en te voorkomen dat het binnendringt. De onderkant van het dek is gelakt. De kwaliteit van de productie in Scandinavië en Nederland is dezelfde.

  Onze deskundigen hebben aandacht besteed aan de tegelfabrikant en deze opgenomen in de beoordeling vanwege de productie van bijzonder lange platen van 8 m. Het vermindert het aantal voegen en versnelt de installatie op grote daken.

  Voordelen

  • jaarlijkse investeringen in nieuwe ontwikkelingen;
  • Bij de voegen zit een groef voor de waterafvoer;
  • het lengtebereik van de metalen tegel van 0.94 tot 8 m.

  Nadelen

  • Ongemakkelijk om hun eigen namen van metalen tegels uit te spreken (Tiilipoemu en Kruunukate);
  • Weinig verschillende profielen;
  • alleen verkrijgbaar in rood.
  Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: