Tradeshow trends 2021 van Balcon Studios

Bij BALCON leggen we veel nadruk op de ontwikkeling en opleiding van onze ontwerpers. Dus terwijl onze hoofdontwerpster Katya Astapova in Italië is voor training, dachten we een gids samen te stellen over wat populair is en waar we naartoe gaan op de beurs in Milaan in september. Design is immers een indicator van de huidige stand van zaken.

VERKENNEN / ONDERZOEKEN

Het is veel leuker om onderzoek te doen en ervaringen te delen met collega's, het geeft ons het gevoel een pionier te zijn. Wanneer u interieurs, voorwerpen en zelfs maaltijden voor uw gezin creëert, wees dan niet bang om deze geest te ontwikkelen, nieuwe dingen te proberen, uw eigen ontdekkingen te doen.

Onderzoek naar materialen — Een van de meest populaire onderwerpen van vandaag tussen ethiek en esthetiek. De Spanjaard Jorge Penadés ( Jorge Penadés ), de ontwerper die al jaren experimenteert met milieuvriendelijke materialen en nadenkt over textielafval, heeft een voorstelling opgevoerd onder de titel "Looks like Magic"!», Waar je het proces van het verkrijgen van gerecyclede grondstoffen kon zien. En we zijn geïnteresseerd in meubels gemaakt door Jorge.

KIJK NAAR DE LOKALE BEVOLKING

Wij waren verheugd over de nieuwe collectie Moss gestoffeerde meubelen, die zijn ontworpen om De Petersburgse meubelfabriek Artu in samenwerking met de Oekraïense ontwerper Door Pavel Vetrov. De zachte, vloeiende en tactiele vormen van de nieuwe objecten zijn geïnspireerd op het mos dat het oppervlak van een rots of een boom bedekt. Het is niet alleen mooi en praktisch, maar ook filosofisch.

ONAFHANKELIJK ZIJN / VRIJ ZIJN

Mee eens dat het veel interessanter is om op onafhankelijke evenementen te zijn, daar vind je de interessantste dingen en inspiratie.

Bijvoorbeeld, Bienvenue Ontwerpbeurs — Een onafhankelijke tentoonstelling in het kader van de Paris Design Week, die voor het eerst werd gehouden 8-12 september 2021. Onder de deelnemers zijn 25 galeries en ontwerpstudio's ingericht in elk van de zalen van het Hôtel La Louisiane in Parijs. Speciale gast op de beurs kunstgalerie in belgië Atelier Jespers. We zijn trouwens al geabonneerd op hun Instagram account ).

HERINNER DE ERFENIS / HERINNER HET VERLEDEN

Italianen en de geliefde Milanese studio Dimore Galerij weet als geen ander hoe ze het moet doen. De tentoonstelling van dit jaar was gewijd aan het Italiaanse rationalisme en de herontdekking, na vele jaren van verwaarlozing, van de meester van het design Claudio Salocchi ( Claudio Salocchi ).

DIALOOG

Nieuwsgierigheid en het vermogen om vragen te stellen, dat zijn de kwaliteiten die creativiteit stimuleren, helpen creëren en nadenken over wat we doen. Op basis van Rick Owens. Op de tentoonstelling werden zijn ontwerpen uitgedaagd door hedendaagse Italiaanse beeldhouwers.

ADAPT/ADOPT

Wij werden verliefd op het Node+ systeemontwerp van het Italiaanse merk La Cividina in samenwerking met de architect door Ben van Berkel. De basisprincipes.. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen behoren waarschijnlijk tot de belangrijkste van deze tijd. Dit systeem is ontworpen voor zowel huishoudelijke als openbare ruimtes. De Node+ collectie omvat een breed assortiment banken en fauteuils, rugleuningen, scheidingswanden en accessoires. Alle objecten kunnen met elkaar worden gecombineerd en gebruikt om micro-architectuursystemen te ontwerpen die een ruimte creëren voor ontspanning, werk, privacy of communicatie.

MOTIVATIE

Wat is er motiverender dan te weten dat we moderne technologie kunnen gebruiken om erfgoed opnieuw te definiëren, om te experimenteren met natuurlijke materialen..?

Bijvoorbeeld, Shannon Clegg — De in Londen gevestigde ontwerper probeert te innoveren met traditionele ambachtelijke processen om stukken te creëren die mensen met de natuur verbinden. Op de recente London Craft Week het toonde een collectie designerobjecten gemaakt met een 3D-printer en versierd met levende planten. Ze heeft alle objecten gemaakt met unieke handvormtechnieken en echte bloemen.

Hoe je het ook bekijkt, de natuur blijft een sterke en onuitputtelijke bron van inspiratie, vooral nu.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: