U kunt de map Temp in de Windows-map verwijderen

Tijdelijke bestanden worden voortdurend door het besturingssysteem gebruikt om gegevens die van het netwerk zijn gedownload of door de programma’s zijn aangemaakt, te cachen. Ze worden opgeslagen in de map “Temp” in de systeem- en gebruikersdirectory’s. Onze deskundigen vertellen u of u ze kunt verwijderen en hoe u de inhoud ervan kunt wissen.

Geheugencontrole

Windows heeft verschillende hulpmiddelen voor het verwijderen van tijdelijke bestanden. De eerste bevindt zich in het parameterpaneel van het besturingssysteem. Druk op de toetscombinatie “Win+i” om de met een kader gemarkeerde directory te openen.

Selecteer de regel gemarkeerd met 1 in het zijmenu. Ga naar de rechterhelft van het paneel en klik op het gebied aangegeven door de pijl.

Controleer in het dialoogvenster dat wordt geopend of het vakje “1” is aangevinkt. Druk op de knop “Verwijderen” om het reinigingsproces te starten.

De schijf wissen

De tweede manier om tijdelijke bestanden uit “Temp”-mappen te verwijderen is door de klassieke toepassing “Schijfopruiming” te gebruiken. Open het “Start”-menu en begin met het typen van de naam om automatisch de zoekopdracht te starten. Markeer een toepassing in de lijst met overeenkomsten. Klik in het beschrijvingsgebied op de drievoudige link om de applet te openen vanuit het Classic Control Panel.

Scroll in de lijst van te verwijderen objecten helemaal naar beneden. Vink het vakje met de pijl aan. Druk op OK om het opschonen van de tijdelijke bestanden opslagmap te starten.

Handmatige reiniging

Indien nodig kan de gebruiker “Temp”-mappen handmatig verwijderen door de inhoud ervan in Verkenner te verwijderen. Om rechtstreeks toegang te krijgen tot de gewenste map, gebruikt u de snelkoppeling “Win+R” om het dialoogvenster “Uitvoeren” te openen. Om de systeemmap met tijdelijke bestanden te openen in Windows bestandsbeheer typt u “%windir%\temp”. Voor de aangepaste map typt u “%userprofile%AppData\Local\temp” in het tekstvak zoals rechts in de schermafbeelding.

Na het openen van de map selecteert u de gehele inhoud met de sneltoets “Ctrl+A”. Rechtsklik om het contextmenu te openen. Selecteer de optie gemarkeerd met een dubbele.

Wanneer de melding verschijnt, vinkt u het vakje “Uitvoeren voor alles” aan. Klik op “Doorgaan” om de procedure voor het verwijderen van bestanden te starten.

Bij het handmatig opruimen is het raadzaam alle programma’s af te sluiten. Als een van hen momenteel tijdelijke bestanden uit de huidige directory gebruikt, wordt de gebruiker meegedeeld dat de gevraagde bewerking niet kan worden voltooid. Klik op “Overslaan” om door te gaan met het verwijderen van de rest van de inhoud.

Automatisering

Windows 10 maakt het nu mogelijk om het opruimen te automatiseren met de functie ‘Geheugenbeheer’. Ga naar de sectie van het paneel Opties, beschreven aan het begin van het artikel. Verplaats de gemarkeerde schuifregelaar naar de positie “Ingeschakeld”, zoals in de schermafbeelding te zien is. Klik op de onderstaande link om naar de automatiseringsinstellingen te gaan.

Plaats een vinkje in het vakje “Tijdelijke bestanden”. Vouw het uitklapmenu gemarkeerd met “2. Geef een geschikt tijdsinterval aan door een keuze te maken uit onderstaande lijst.

Groepsbeleid script

De laatste methode die wordt overwogen houdt in dat wordt veranderd waar de tijdelijke bestanden worden opgeslagen en dat een script voor groepsbeleid wordt gemaakt. Roep het dialoogvenster “Uitvoeren” op en typ in het tekstvak “sysdm”.cpl”. Klik op “OK” om de applet “Systeemeigenschappen” te starten.

In het venster dat opent, selecteert u het tabblad met de aanduiding één. Open het dialoogvenster Omgevingsvariabelen bewerken.

Zoek de gemarkeerde lijnen in de bovenste en onderste helften. Met de knop “Wijzigen” selecteert u ze en past u het opslagpad aan.

De volgende schermafbeelding toont het eindresultaat van deze operatie. Alle tijdelijke bestanden worden nu opgeslagen in de map “Temp” in de hoofdmap van het systeemstation.

Open de teksteditor Notepad en kopieer de volgende regels erin:

ushd %TEMP% rd /s /q . n

  21

  ushd C:\TEMP rd /s /q . n

   21

   Sla het resulterende document op door het de resolutie CMD te geven. In het bovenstaande voorbeeld hebben onze deskundigen de root van de gebruikersdirectory als locatie gekozen.

   Roep het dialoogvenster “Uitvoeren” opnieuw op. Typ in het tekstvak “gpedit.msc”. Klik op de knop “OK” om de Groepsbeleid-editor te starten.

   Vouw de “Windows configuratie” mappen uit voor computer en gebruiker in de instellingenstructuur. Selecteer de partities “1” en “3” in het script. Gebruik rechts in het venster van de desktop-editor de actie “Afsluiten” zoals in de schermafbeelding. Dubbelklik op het dubbelgemarkeerde item om het editor-dialoogvenster te openen. Voor de gebruiker heet het item “Uitloggen. Ga in beide gevallen te werk zoals hieronder beschreven.

   Selecteer het tabblad “Scenario’s” in het eigenschappenvenster. Dubbelklik op de knop “Toevoegen”.

   Zoek met de bladerfunctie het bestaande script met een CMD-extensie. Wanneer het pad verschijnt in het groen gemarkeerde veld, klikt u op “OK”.

   Nadat u het actiescript aan het configuratorvenster hebt toegevoegd, legt u de wijzigingen vast door te klikken op “Toepassen”. Sluit de Groepsbeleid-editor en start de computer opnieuw op. Oude mappen na inloggen handmatig opruimen. De operatie wordt automatisch uitgevoerd volgens het opgegeven scenario.

   Samengevat

   Met de door onze experts beschreven methoden kan de Temp-map met tijdelijke bestanden zowel handmatig als automatisch worden leeggemaakt. Kies de handigste en gebruik deze om uw besturingssysteem op orde te houden.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: