Uitwasbare haarverf: overzicht van 7 tijdelijke kleurstoffen en gebruiksgeheimen

Als je graag van stijl verandert of je wilt je haar een bepaalde tint geven, maar je wilt geen drastische kleur op je lokken aanbrengen, dan is een uitspoelbare haarverf het juiste product voor jou. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om kort de kleur van het haar of individuele lokken te veranderen. Instant, een kleurloze haarverf is een haarverzorgingsproduct dat de laatste tijd bijzonder populair is geworden. Cosmetica bestaat zowel in natuurlijke kleuren als in zeer felle, extravagante kleuren. Journalisten vroegen de deskundigen wat de wasbare kleurstoffen zijn, wat de voor- en nadelen ervan zijn, en hoe dergelijke producten te gebruiken om het gewenste resultaat te krijgen. Lees er hier alles over.

Wat is gekleurde afwasbare verf en hoe werkt het?

Wat is gekleurde wasbare haarverf en hoe werkt het?

Uitwasbare haarverf is een haarverf die kan worden gebruikt voor een kortdurende kleurverandering of om de haarschachten te verstevigen. Tijdens de kleuring dringen pigmenten of andere bestanddelen van het product niet diep in de haarschacht door, maar worden slechts licht geabsorbeerd en aan het oppervlak gehecht. Uitspoelbare kleurstoffen bevatten geen ammoniak of andere chemicaliën die de kleur agressief en schadelijk voor de haarstructuur maken. Het kleureffect duurt dus enkele uren tot enkele dagen.

Waarvoor kun je uitgewassen kleurstoffen gebruiken:

 1. Natuurlijke kleuren kunnen worden gebruikt om je haarkleur op te frissen als je onverwacht wordt uitgenodigd voor een feestje en geen tijd hebt om naar de schoonheidssalon te gaan. En voor het behandelen van grijs in noodgevallen.

 2. Natuurlijke kleuren worden ook gebruikt om de kleur van uw haar te veranderen of te corrigeren. Om je haar een parmantige rode haarkleur te geven, bijvoorbeeld, of om je lokken donkerder te maken… Ook wanneer er contra-indicaties zijn voor het gebruik van permanente haarverf, of wanneer u de haarschacht gewoon niet wilt traumatiseren door te verven met producten op acetonbasis.

 3. Felle, zelfs zure kleuren worden meestal gebruikt door jonge mensen die graag opvallen in een menigte, experimenteren met looks en stijlen. Dergelijke voorbereidingen zijn ook nuttig als u van plan bent een fotoshoot te maken in een ongewoon beeld of een themafeest bij te wonen.

Het aantal toepassingen van wasbare haarverf is enorm. Wanneer u de kleur van uw haar wilt veranderen, maar u wilt niet dat het resultaat blijvend is, kunt u de volgende kleuringsproducten gebruiken.

Een overzicht van de populairste tijdelijke kleuren

Een overzicht van de populairste kleurstoffen

Het assortiment wasmiddelen is breed, en soms kunnen gebruikers het beste product niet vinden. Onze journalisten hebben daarom deskundigen gevraagd de populairste remedies in deze groep, geschikt voor thuisgebruik, aan te bevelen:

 1. Manic Panic van NYC.Met dit cosmetische product kunt u op een zachte manier kleuren, zonder de structuur van de haarschacht te beschadigen. De kleuren van de regenboog zijn beschikbaar in het palet, en u kunt ze mixen en matchen om uw persoonlijke tinten te verkrijgen. Kleurende crèmes zijn verkrijgbaar in goed afgesloten potjes, waardoor het product meerdere malen kan worden gebruikt. De gemiddelde kosten zijn 1000-1200 roebel.

 2. Permanente haarverf van La Riche. Het palet biedt meer dan 30 tinten, van natuurlijk en pastel tot fel en scherp. Bevat geen ingrediënten die schadelijk zijn voor haar of huid, en wordt geleverd in een potje met deksel. Gemiddelde kosten – 900-1000 roebel.

 3. Crazy Color Liquid voor het veranderen van de kleur van je lokken.Pastels en levendige kleurvarianten zijn er in overvloed in het assortiment. Daarnaast hebben gebruikers de mogelijkheid om de middelen van hetzelfde merk te kopen, bedoeld voor het licht bleken van de haarstrengen vóór het verven. De gemiddelde kosten van een spoelbare kleur zijn 500-600 roebel.

 4. Haarkleurspoeling van het merk StarGazer.Het product wordt niet alleen gekenmerkt door zijn brede scala aan kleuren, maar ook door de aanwezigheid van originele neonkleuren, die oplichten in het donker. Gemiddelde kosten – 600-700 roebel.

 5. Adore Krullenverf Vloeistof. Dit product van Amerikaanse makelij is ook verkrijgbaar in vele kleuren – klassiek en helder. Een onderscheidend kenmerk van de verf is dat hij wordt geleverd in grote flessen. U kunt twee of drie kleurstoffen krijgen en slechts 600-700 roebel uitgeven voor de aankoop van het product.

 6. Special Effects permanente haarkleuring product. Dit product onderscheidt zich door de helderheid en verzadiging van de haarkleur na de behandeling. En ook het feit dat de kleur één tot twee maanden op het haar blijft zitten. De kleur is ideaal voor meisjes en jongens met een extravagante persoonlijke stijl die niet te vaak willen kleuren. Gemiddelde kosten – 1500-2300 roebel.

 7. Spray, Colour Jelly en Balm van L’Oréal Paris Colorista lijn. De preparaten van dit bedrijf verschillen in consistentie, vorm en duur. Gebruik een spray of gelei voor een kortetermijneffect. Balsem wordt gebruikt om je haar een week of twee te kleuren. De prijs van de producten varieert van 400 tot 800 roebel.

 8. Voor wie graag snel en kortstondig individuele lokken kleurt, zijn de krijtjes van het merk het antwoordHobbihit,MimiForme,Got2benz.. Ze kosten min of meer hetzelfde – van 300 tot 450 roebel. En in de uitverkoop kun je complete sets krijtjes vinden, dat wil zeggen, twee of vier stuks kopen voor de prijs van één.

De voordelen van kleurloos wassen

Voordelen van afwasbare kleuren

Deze groep producten heeft veel voordelen,Daarom zijn wasbare kleuren zo populair:

 1. Overwegend veilige samenstelling, geen agressieve oplosmiddelachtige stoffen in de formule. Dit betekent dat het gebruik van het product, zelfs vaak, geen schade aan de haarschacht of andere complicaties mag veroorzaken. De meeste getinte kleuren bevatten vochtinbrengende en andere heilzame bestanddelen, alsmede natuurlijke zuren die de krullen in hun normale staat helpen houden.

 2. Breed kleurenspectrum. Elke kleur is te vinden in de schappen van cosmeticawinkels. Tegelijkertijd kunt u kleuren van verschillende tinten of vergelijkbare types combineren, waardoor spectaculaire overgangen van de ene naar de andere tint ontstaan, om de ombrékleuring uit te voeren.

 3. Redelijk goedkoop. Kleurloze wasmiddelen zijn doorgaans goedkoper dan permanente fixatieven.

 4. Uitwasbare haarverf kan je look onmiddellijk en kortstondig veranderen of je haar gewoon de gewenste kleur geven. Tegelijkertijd kunt u vrijwel altijd teruggaan naar uw natuurlijke haarkleur. U kunt experimenteren met kleuren zonder angst voor ongelukken en de gevolgen van het verven van uw haar.

 5. De toepassing van het product vereist geen kwalificatie, bepaalde vaardigheden en een lange opleiding. Daarom is het mogelijk dergelijke kleuren thuis te gebruiken. Mensen van alle leeftijden en geslachten kunnen het doen – tieners, ouderen, vrouwen en mannen. Ook als kinderen willen spelen met en experimenteren met kleuren, of een make-over nodig hebben voor Nieuwjaar of Halloween, is een uitwasbare haarverf de beste manier.

 6. Kleurbare, uitwasbare haarverf kan op alle haartypes worden gebruikt. Ze werken goed op droog of vet haar zonder de haarschacht, follikels of hoofdhuid te verzwaren.

 7. Veelzijdig gebruik – u kunt enkele lokken kleuren en accentueren of al het haar op uw hoofd kleuren.

 8. Verwijdert gemakkelijk en blijft zo lang in het haar als je wilt.

 9. U kunt altijd stoppen met het gebruik van het product, omdat het niet nodig is de ingegroeide wortels permanent te bedekken.

 10. Verkrijgbaar in verschillende formules, van vloeibare toners voor thuisgebruik tot sprays die in een handtas kunnen worden meegenomen en in elke situatie kunnen worden gebruikt.

De nadelen van gekleurde wasbare kleuren

Nadelen van gekleurde wasbare kleuren

Kleurwasmiddelen hebben een paar nadelen waar u zich bewust van moet zijn als u van plan bent dit soort kleurcosmetica te gebruiken:

 1. De pigmenten bedekken de haarschacht, maar de kleurintensiteit kan onvoldoende zijn als het haar te donker is. Zo is natuurlijk brunette haar bijna onmogelijk van kleur te veranderen met een wasbare haarverf. Maar vrouwen met dit type uiterlijk kunnen, als laatste redmiddel, individuele strengen afzwakken… Je kunt een oppervlaktebehandeling gebruiken zoals een gekleurde mascara. Dit product kleurt krullen door een laagje pigmenten aan te brengen, maar dringt helemaal niet diep door in de haarschacht.

 2. Deze producten kunnen de grijze kleur onvoldoende compenseren. Tenzij er mascara wordt gebruikt.

 3. Als je gebleekt haar hebt dat poreus is, zal zelfs de kleur van een dag diep in de haarschacht doordringen, wat betekent dat de kleur langer kan aanhouden dan de bedoeling is. Een manier om dit te vermijden is de hoeveelheid aangebracht product te verminderen, het te verdunnen met water, of de verblijftijd op het haar te verminderen.

 4. Als je een spray of krijt gebruikt, wordt het moeilijk, bijna onmogelijk, om al het haar op je hoofd gelijkmatig te kleuren. Deze producten zijn beter geschikt om afzonderlijke strengen te accentueren.

 5. De kleurstof wast in de meeste gevallen snel uit. Als het resultaat u bevalt, moet het regelmatiger worden aangebracht, hetzij na elke wasbeurt, hetzij om de andere tijd.

 6. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor de samenstelling van de wasbare kleurstof. Het is een goed idee om het product aan te brengen op de huid aan de binnenkant van uw pols voordat u het gebruikt zoals voorgeschreven. Als er op korte termijn geen symptomen van overgevoeligheid optreden (bips, roodheid, uitslag), is het veilig.

 7. Sommige uitwasbare kleuren die een aantal weken op je lokken blijven zitten, kunnen ook vlekken maken op de huid rond de haargrens.

 8. Sommige kleuren kunnen niet alleen je lokken verkleuren, maar ook vlekken maken op je kleding en beddengoed. Daarom wordt aanbevolen het product te testen op een klein stukje haar om te zien hoe lang het werkt.

Hoe lang gaat een uitwasbare haarverf mee?

Wanneer u van plan bent afwasbare kleuren te gebruiken, moet u beseffen dat de weerstand van de verschillende producten varieert:

 1. Gekleurde haarkrijtjes, highlights en kleursprays worden vaak uitgewassen na de eerste shampoobeurt.

 2. Kleurtonics en -mousses, vloeistoffen, gels en geleien – deze producten blijven één tot twee weken op het haar zitten. Het hangt er echt vanaf hoe vaak je je haar wast.

De keuze van de haarverf hangt dus af van het doel en het gewenste effect van de pigmenten.

Gekleurde uitwasbare haarverf – soorten producten

Gekleurde uitwasbare haarverf - soorten producten

Er zijn tegenwoordig verschillende producten verkrijgbaar waarmee u uw haar tijdelijk kunt kleuren of verven. Laten we eens kijken wat dergelijke kleuren zijn, en laten we de eigenaardigheden van hun toepassing analyseren:

 1. Kleurmousse. Dit product is gemakkelijk te gebruiken – knijp gewoon een klein bolletje luchtig schuim in de palm van je hand, verdeel het over de hele lengte van je haar en wacht tot het droog is. Mousse wordt gewoonlijk gebruikt om een haarlok te verstevigen, maar is ook geschikt om afzonderlijke lokken te accentueren. Het kleurenpalet van het product is vrij breed, dus er zijn geen grenzen aan uw fantasie.

 2. Tonics en shampoos. Deze producten moeten worden gebruikt na of tijdens het wassen van uw haar. Ze worden aangebracht als een haarmasker, enige tijd op het hoofd gelaten en vervolgens afgespoeld. Toners zijn niet geschikt voor het verven van individuele lokken. In het palet is het moeilijk om echt felle kleuren te vinden, maar meestal vind je natuurlijke tinten – een verscheidenheid aan blonde, bruine, zwarte en rode tinten.

 3. Krulspray. Deze producten zijn ideaal voor het verven van één of meer lokken, franjes of de punten van je haar. De spuitfles maakt een nauwkeurige toepassing mogelijk, maar alleen als de naburige, niet te verven strengen worden beschermd met een verband of hoofddoek.

 4. Krijtjes, schaduwen en poeder, mascara voor haarkleuring. Dit zijn de minst populaire behandelingen, maar ze zijn nog steeds de moeite waard. Deze producten kunnen afzonderlijke lokken kleuren maar zijn niet geschikt om je haar in zijn geheel te verven. Specialisten waarschuwen tegen het te vaak gebruiken van droge producten omdat deze de gezondheid van de haarschacht kunnen schaden.

Een ondersoort van gekleurde uitwasbare haarverf, henna

In wezen zijn henna of op henna gebaseerde producten hetzelfde als de uitwasbare haarverf, behalve dat de kleur twee tot drie weken aanhoudt, en niet slechts een paar dagen. De haarpigmenten worden langzaam uitgewassen, en de langere haarwortels vallen niet op op het hoofd, omdat de haarschachten gewoon niet lang genoeg kunnen groeien.

Het voordeel van henna als gekleurde uitwasbare haarverf:

 1. Natuurlijke samenstelling en volledige veiligheid. Hnna kan geen schade veroorzaken aan haarschachten, follikels of de hoofdhuid (tenzij je allergisch bent). Integendeel, deze natuurlijke remedie zal helpen het haar te revitaliseren. Regelmatig gebruik geeft krullen een gezonde glans, verbetert de stevigheid, elasticiteit en groei.

 2. Gebruiksgemak. Henna kan ook worden gebruikt in bad. Je wast gewoon je haar, brengt de kleurstof op je haar aan en ontspant je in warm water terwijl de kleur inwerkt. De procedure duurt 15-30 minuten.

 3. Relatief langdurig en natuurlijk uitziend resultaat. Je haar ziet er natuurlijk uit nadat je op henna gebaseerde wassingen hebt aangebracht. Zelfs professionele visagisten, haarstylisten en kappers kunnen niet altijd met zekerheid zeggen of je haar een natuurlijke kleur heeft. En je hoeft niet te vaak te kleuren. De pigmenten blijven op de haarschacht zitten en werken gemiddeld 10-14 dagen.

Wees voorzichtig om te voorkomen dat de pasta op je voorhoofd komt, want het kan een rood residu achterlaten dat na 1-2 dagen moeilijk te verwijderen is. Je kunt het beste een flinke hoeveelheid babyoliecrème op het gebied aanbrengen voordat je je haar kleurt.

Wasbare kleuren zijn de populairste tinten

haarkleuring

Zoals gezegd, afwasbare kleuren zijn er in een breed scala. Het productpalet is zeer gevarieerd, maarFelle kleuren zijn altijd het populairst geweest:

 1. De vele variaties van roze en rood – mooi roze, fel roze, bubblegum, fuchsia, roze met een lila of perzikkleurige ondertoon. De kleuren helpen je te doen alsof je een Kleine Zeemeermin of Barbie bent. Ze passen bij bijna elke vrouw, direct opbeurend, vrouwelijk en delicaat.

 2. Het complete blauwe palet – babyblauw, ultramarijn, rijk indigo, kobalt, donker denim. Deze kleuren zijn perfect om een Malvina-look te creëren, en accentueren perfect de irissen van meisjes met blauwe ogen in casual looks.

 3. Het complete groene palet – mint, smaragd, turkoois, pistache, marine of weelderig gras. Groen is voor kleurrijke, excentrieke persoonlijkheden en mensen met een gedurfde geest.

 4. Violet en lila, lavendel – deze tinten zijn vooral populair bij meisjes met blond haar.

De keuzes zijn niet beperkt tot dit; u zult zeker de perfecte vinden voor uw stemming en doel.

Hoe gebruik je gekleurde wasbare verf?

De toepassingsmethode van het product moet op de verpakking worden vermeld. Groen is geschikt voor kleurrijke, excentrieke persoonlijkheden en mensen met een gedurfde geest. Onze experts kunnen u wegwijs maken in het gebruik van het product en u een idee geven van wat u tegenkomt als u uw haar laat kleuren.

De spray wordt standaard gebruikt:

 1. Was je haar met gewone shampoo en laat het drogen zonder stylingproducten te gebruiken, want die kunnen het aanbrengen van de kleur bemoeilijken. Scheid één of meer lokken waarvan je de kleur wilt veranderen. Bind de rest van je haar in een paardenstaart of bedek het met een hoofdband en zet het vast met een hoofdband.

 2. Draag een beschermende cape om te voorkomen dat pigmenten per ongeluk op kleding terechtkomen en vlekken maken. Als er geen cape beschikbaar is, kan een oud laken of een groot stuk stof om de nek worden gebonden.

 3. Schud de fles kleurstof krachtig.

 4. Houd de spuitfles op 10-15 centimeter afstand van de streng die u wilt kleuren. Houd de spray niet dichter bij de hals, want dan kunt u de spray niet gelijkmatig verspreiden en wordt de verf te dik.

 5. Na het spuiten van de kleurpigmenten, de lok uitborstelen om de hele lengte van het haar te bedekken.

 6. Laat de kleur drogen en kleur dan de volgende haarlok. Zodra al je lokken op hun plaats zitten kun je je haar stylen en zal het goed houden, want uitgewassen haarverfspray kan fungeren als fixeermiddel en ook als haarlak.

Laat tijdens de procedure geen vluchtige stoffen van het cosmetische product in het slijmvlies van de ogen, neus, mond of luchtwegen terechtkomen. Als u verf in uw ogen of mond krijgt, spoel dan met veel water.

Hoe toner te gebruiken (crème, gel, gelei) – de standaard methode van aanbrengen:

 1. Was het haar met gewone shampoo. Dep ze lichtjes droog met een badstof handdoek.

 2. Knijp een klein beetje kleur in je handpalm en masseer het op je haar, van de wortels tot de punten. Als je lange, dikke lokken hebt, gebruik dan extra product om de hele lengte gelijkmatig op te lichten. Gebruik een mannelijke platte kam om de kleur beter te verdelen zonder een haar te missen.

 3. Maak het haar vast in een knot op je hoofd. U kunt uw hoofd ook in plasticfolie of huishoudfolie wikkelen.

 4. Laat 15-20 minuten drogen en spoel dan af onder stromend water zonder shampoo. Dit gaat het gemakkelijkst met een doucheslang. Beëindig de behandeling pas als het water dat van de strengen afloopt volledig helder is.

 5. Je kunt je haar dan op de normale manier drogen of het stylen met een haardroger en speciale stylingproducten.

Haarkrijt is het makkelijkst te gebruiken. Je hoeft alleen maar je haar te wassen, te drogen en de strengen die je wilt verven te scheiden. De basis van de streng wordt vervolgens geklemd tussen de twee flappen van het krijt, dat geleidelijk afdaalt naar de uiteinden van de krul, en een gekleurd spoor achterlaat. Poeder of schaduw, mascara voor het kleuren van het haar zijn ook niet moeilijk te gebruiken. Het product wordt eenvoudigweg op de gekozen strengen aangebracht met eender welke handige methode.

Gekleurde wasbare kleuren

Moet je je haar verzorgen na gebruik van gekleurde uitwasbare haarverf?

Bij gebruik van droge, geperste of losse kleuringsproducten, evenals een spray, is verzorging een must, omdat het onaangename gevolgen kan helpen voorkomen. Ook als je een vloeibaar product gebruikt, zoals toners of shampoos, kan het geen kwaad om je lokken extra te verzorgen. De deskundigen raden de lezers van ons online magazine aan een van deze preparaten te proberen:

 1. Hydraterende Conditioner Balsem.Dit product helpt de normale vochtigheid van de haarschacht te herstellen, maakt het glad en geeft het een natuurlijke glans. Gebruik een product naar keuze, zoals Redken’s All Soft Mega Conditioner.

 2. Kruiden- en cosmetische oliën, voedende oliecomplexen.Deze producten kunnen de structuur van het haar herstellen en verbeteren en de conditie van de hoofdhuid normaliseren. U kunt klis-, castor- of lijnzaadolie of een ander kruidenmiddel gebruiken voor een masker. Of investeer in een product zoals Matrix Biolage Exquisite Oil, dat uitstekend werkt op droog, vet en normaal dik haar om het te helpen voeden en de natuurlijke regeneratie te stimuleren.

 3. Herconditionering van het haar na gebruik van gekleurde mascara’s is eenvoudig, omdat deze producten geen significante negatieve invloed hebben op de haarschacht. U kunt een schoonheidssalon bezoeken of thuis een wellnesscomplex aanbrengen.

Beoordelingen over het gebruik van spoelbare haarverf

De feedback van meisjes die wasbare haarverstevigingsproducten hebben gebruikt, is meestal positief:

 1. Natuurlijke haarkleuringen zijn geweldig voor vrouwen die hun uiterlijk helemaal niet willen veranderen. Zij willen een beetje kleurversterking, en kleurbalsems, die de pigmenten vasthouden tot het haar twee of drie keer gewassen is, kunnen precies dat doen.

 2. Kleurstoffen waarmee je je lokken levendige en ongewone tinten kunt geven, worden door jonge meisjes gebruikt voor alledaagse en feestelijke looks. De meeste dragers zijn blij met de resultaten, omdat deze producten hen helpen zich te onderscheiden van de massa, terwijl ze ook de gezondheid van hun haar en hoofdhuid beschermen.

 3. Alleen afwasbare kleuren in de vorm van schaduwen, krijtjes, poeders en soortgelijke droge preparaten hebben neutrale of negatieve beoordelingen gekregen. Gebruikers merken op dat ze slecht gepigmenteerd en zeer slecht aangebracht zijn, niet langer dan een paar uur blijven zitten, dof worden en versplinteren. Het gebruik van dergelijke producten, beweren de vrouwen, is alleen geschikt om het haar een zo licht mogelijke kleur te geven. Deze kleuren zijn meer geschikt voor kinderen en tieners dan voor volwassenen.

 4. Sprays zijn bij jongeren net zo populair als getinte balsems. Maar gekleurde mascara’s worden nauwelijks gebruikt door de meisjes van vandaag. Ze zorgen ervoor dat het haar plakkerig wordt, dat de haarbedekking barst en uit elkaar valt, dat het haar er rommelig uitziet, dat het haar er smerig uitziet en dat de hoofdhuid er slecht verzorgd uitziet.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: