Verdeel en heers: een appartement met één slaapkamer ombouwen tot een appartement met twee slaapkamers

Pavel Gerasimov, binnenhuisarchitect en mededirecteur van GEOMETRIUM.COM, deelt trucs om te helpen bij de moeilijke taak van het creëren van een herontwikkeling. En geeft de basisprincipes om van een éénkamerappartement een tweekamerappartement te maken.

De correcte herontwikkeling van een eenkamerappartement tot een tweekamerappartement een zeer populaire vraag deze dagen. Vooral in tijden van crisis, wanneer ruimte schaars is en elke vierkante meter maximaal moet worden benut. Er is geen universeel antwoord. Verschillende kamers, verschillende aantallen ramen, verschillende gebieden… Er zijn appartementen met één slaapkamer van 200 m². Maar er zijn ook kleine flats van 34 vierkante meter…

En natuurlijk zal de indeling in zones en kamers in deze gevallen anders zijn. Overweeg de basistechnieken waarmee u de ruimte van een eenkamerwoning kunt indelen en de herinrichting tot een tweekamerwoning succesvol kunt maken.

1. Functionele zonering

Het belangrijkste dat de herontwikkeling van een eenkamerflat vereist is om de ruimte in te delen volgens de functie. Voorstellen welke activiteiten en processen in het appartement zullen plaatsvinden en hoeveel ruimte daarvoor nodig is. Deze hele lijst van activiteiten kan al worden ingedeeld in zones. Bijvoorbeeld: eten, eten, slapen, TV kijken, lezen, enz..

2. De ruimte analyseren

Het is belangrijk om te analyseren hoeveel ramen er zijn, naar welke kant van de wereld ze kijken en waar de watertoevoer, riolering en ventilatiekanalen zijn. Je moet altijd denken aan de SNIP regels en voorschriften bij het plannen van een flat. U kunt erover lezen op internet en op designportalen. Er is meer over wat je wel en niet kunt doen met de lay-out.


Lees ook:

  • Hoe krijgt u een bouwvergunning??
  • Amnestie voor herontwikkeling: adviezen van advocaten
  • Welke herontwikkeling onmogelijk overeen te komen is: Advies van advocaten

3. Verdeling van functionele ruimtes in de ruimte

Verlichting. Overweeg ook welke gebieden natuurlijk licht nodig hebben. De werkplek kan bijvoorbeeld het beste in de buurt van een raam worden geplaatst, als daglicht belangrijk is voor het werk. Het is allemaal heel persoonlijk: sommige mensen hebben natuurlijk licht nodig om te werken, anderen niet. Kleine gebieden zijn altijd een compromis. Er moet iets opgeofferd worden.

Afgebeeld: Hoofdbureau van Cattelan italia.

Privacyvraagstukken. Hier combineren we de eerste twee punten- Overlay van de functionele zones in het platte vlak.

U moet analyseren waar de openbare ruimten zich bevinden en waar.. persoonlijke.

Persoonlijke zones.. is bijvoorbeeld een slaapkamer, een studeerkamer, een kinderkamer. Ze kunnen het beste uit de buurt van de ingang worden geplaatst.

Omdat iedereen zijn eigen persoonlijke ruimte nodig heeft.

Gemeenschappelijke ruimten zoals de woonkamer-keuken en de eetkamer kunnen het best dichter bij de ingang worden geplaatst, zodat de gast in de flat niet via privéruimten de openbare ruimte binnengaat.

4. Partitioneren en een lay-out maken

Met de drie voorgaande punten plaatsen we al meubels en scheidingswanden. Misschien is het belangrijkste om in gedachten te houden dat gaat over het niet hoeven opdelen van de ruimte met schotten in het algemeen.

U kunt een zonering uitvoeren met meubels, waarbij u het centrum van de compositie in de noodzakelijke zone definieert.

Op de foto: MSTS 5000 Vario scheidingswand van DORMA.

Door bijvoorbeeld de woonkamer met de eetkamer te verbinden, krijgen we twee centrale punten. In de woonkamer, bijvoorbeeld, is het de TV waar de hele bankgroep of salontafel op gericht is. In de eetkamer is het middelpunt de tafel waar alle ( stoelen in het bijzonder ). In kleine ruimtes moet herontwikkeling leiden tot eenwording, niet tot verdeeldheid. Probeer de ruimtes te verenigen in één ruimte zonder ze op te delen in kleine kamers partities. Denk aan de glazen ontwerpen die, indien nodig geïsoleerd, kunnen worden afgedekt met een gordijn.

Bedenk dat ons leven, waarvan een groot deel doorgaat in krappe auto's en metro's, veel gelukkiger en rustiger zal zijn in ruime ruimten. Zet de ruimte niet vol met overbodige spullen, probeer de hoeveelheid meubilair te optimaliseren en beperk het tot een minimum. Maak niet te veel verdelers. De herinrichting van een tweekamerappartement zal meer succes hebben als de ruimte wordt verenigd in plaats van verdeeld in kleine compartimenten zodat je flat optisch groter is.

Interessante platte ontwerpen

Interieur van de flat uit een project van architect Shamsudin Kerimov Studio ARTof3L interieur Interieur van een flat uit een project van een ontwerper
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: