Visualisatie in interieurontwerp

Het beroep van binnenhuisarchitect is tegenwoordig erg populair… Steeds meer mensen vertrouwen hun interieurdecoratie toe aan een ontwerper. En bij het kiezen van je ontwerper is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de kosten, de samenstelling van het project en of je een fatsoenlijke portfolio hebt, maar ook naar de manier waarop de kunstenaar de schets indient.

Tegenwoordig vinden steeds meer mensen de diensten van een ontwerper nuttig en gewild. Het kan niet anders dan bevredigend zijn, want, zoals je weet, "zelfmedicatie" — een gevaarlijke zaak, met het risico van onnodige kosten en onredelijke verwachtingen van een dure renovatie. Er is een groeiend aanbod van studio's, particuliere binnenhuisarchitecten… Waar moet je op letten bij het kiezen van "je eigen"? van een ontwerper naast de kosten van de diensten en een kwaliteitsportefeuille? Over de visualisatie van het ontwerpproject! Wat is de beste manier om het te presenteren??

Onnauwkeurige overhandiging

Veel professionals, vooral de zogenaamde "oude school".., schetsen of aquarellen maken. Het ziet er indrukwekkend uit, vooral als het werk van echte kwaliteit is ze geven een algemeen idee van de vorm van het meubilair, de door de ontwerper gekozen kleuren. Maar prints en texturen zijn moeilijk over te brengen. Min of meer schetsen werken samen met collage selecties van foto's van interieur elementen en texturen. Ze completeren de handschets. Maar toch moet de klant enige fantasie hebben om het allemaal samen te stellen. Of vertrouw gewoon volledig op de ontwerper of decorateur.

Wanneer de beste.. is geen vijand

De beste manier om een project te presenteren is volgens mij nog steeds de 3D-visualisatie. Natuurlijk hoor ik vaak van collega's dat het een "eng woord" is, alles wat creatief en levendig is in het proces van het creëren van een interieur te verpesten, dat echte vakmensen het interieur moeten tekenen, omdat deze omtrek- «gewoon een creatie die later ingelijst kan worden.". Maar kom op, is dat wat de klant wil?? In de eerste plaats vraagt hij om een toekomstig comfortabel interieur, dat hij zelfs vóór de realisatie al mooi moet vinden, en in dit verband zal alleen een hoogwaardige visualisatie alle toekomstige details van het interieur kunnen tonen aan elke persoon met of zonder verbeelding.

Nauwkeurigheid – de sleutel tot succes

De 3D toont de kleuren, de verlichting, de designelementen, de behang- en stofpatronen, de textuur van de vloer- en wandtegels. Alle objecten zijn op de juiste schaal getekend. U kunt dit natuurlijk ook op een schets doen, maar dat kan alleen een zeer bekwame vakman, die de juiste verhoudingen van elke kruk in perspectief berekent, maar het zal toch zeer bij benadering blijven. In 3D visualisaties.. alles is zoals op de blauwdrukken: de exacte grootte van de kamer plus het meubilair precies zoals het is, geen "benaderingen" en onnauwkeurigheden. Een bekwame professional ( designer of visualisator ) zorgt er ook voor dat de grootte van de prints op het behang en de stoffen overeenkomen, wat een echt 100 procent idee geeft van het toekomstige interieur.

Hoe maak je geen fout

Het is de moeite waard op zijn hoede te zijn voor ontwerpers die het interieur niet doen, en gezichtsloze visualisatie, het vullen met meubels en andere items zonder na te denken over het budget van de klant en geen rekening houden met de realiteit van de uitvoering. Het is de moeite waard om met de uitvoerder het moment van overeenstemming van de visualisaties met de geplande werkelijkheid te controleren stelt de ontwerper het bestek op met de inrichting van de beelden. Laat u niet wijsmaken dat u tegenwoordig alles tegen elke prijs kunt vinden het is niet, en foto's zonder specificaties blijven gewoon foto's.


Lees ook:

  • Luxe studio ( Serie 467 ) in het wit: project van Anna Belokon
  • Typisch studio-appartement met aangebouwde loggia: ontwerp van Elena Bogatyryova
  • 5 badkamerprojecten in een tweekamerwoning van de serie I-155

Doelstellingen en middelen

Hoe je je gedachten ook wilt uitdrukken, het belangrijkste is een open slaapkamer is het resultaat: een prachtig afgewerkt interieur dat volledig voldoet aan de smaak en behoeften van de eigenaar. En de beelden.. het is gewoon een instrument waarmee je veel sneller tot een vergelijk kunt komen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
  1. Jelle

    Wat zijn enkele van de belangrijkste voordelen van visualisatie in interieurontwerp?

    Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: