Vloeibaar metaal: een natuurlijke innovatie voor de decoratie

Het gebruik van op de natuur geïnspireerde materialen voor interieurdesign is de laatste jaren een trend. Tegenwoordig gaat het om innovatieve ontwikkelingen in het behoud en de verwerking van natuurlijke materialen voor gebruik in landschapsarchitectuur, gevels en interieurs van particuliere gebouwen en commerciële en openbare voorzieningen.

Wat is vloeibaar metaal?

Onder de innovatieve natuurlijke materialen geven wij een speciale plaats aan een coating genaamd "vloeibaar metaal". Vloeibaar metaal.. is de laatste fase, vóór het aanbrengen van afwerkingen, van het gebruik van een fundamenteel nieuwe technologie om om het even welk oppervlak te coaten met natuurlijke metalen. Wij verwerken metalen met een breed kleurengamma: van roodachtig koper tot helderblauw brons of messing met patina en oxidatie. Er zijn oppervlakken behandeld met goud, staal, zink en ijzer. De oorspronkelijke eigenschappen zoals magnetisme, roest, veroudering en patina blijven behouden en zijn actief.

Samenstelling en toepassing

Vloeibaar metaal.. het is geen verf, maar het resultaat van een bijzondere technologie, die het oppervlak van het product bedekt met een laag echt metaal, dikte 0,1 mm. Vanuit technologisch oogpunt is Liquid Metal Coating bestaat uit twee componenten: het vloeibare metaal zelf en een speciale verharder. De componenten worden onder zorgvuldig gecontroleerde omstandigheden en verhoudingen gemengd.

Het afgewerkte mengsel ziet eruit als een dikke massa die op willekeurige wijze bij kamertemperatuur op oppervlakken kan worden aangebracht borstelen, rollen of spuiten. Bij het aanbrengen worden geen oplosmiddelen gebruikt. De fabrikanten bevelen deze handeling aan in een geventileerde kamer, die ervoor zorgt dat de lucht vrij is van stof en vuil en vingerafdrukken bij het coaten. zeer geschikt voor decoratieve en beschermende toepassingen. Het is een kwaliteitsproduct dat kan worden toegepast op alle oppervlakken en afmetingen. Een gecoat product gaat veel langer mee dan een geschilderd oppervlak, ongeacht de gebruikte verf.

In landschapsontwerp

De decorateurs zijn begonnen de oppervlaktebehandeling met vloeibaar metaal niet alleen in interieurs toe te passen, maar ook buiten gebouwen en in de openbare ruimte. Deze unieke natuurlijke coating is niet bang voor temperatuur- en vochtigheidsschommelingen, heeft de nodige weerstand tegen alle weersomstandigheden, neerslag en andere externe factoren.

Als het gecoate voorwerp buiten wordt geplaatst, zal het uiteindelijk het natuurlijke proces beginnen.. oxidatieproces. Op het oppervlak van het product verschijnen unieke patronen en patina. Als de klant erop staat dat het object zijn oorspronkelijke uiterlijk moet behouden, kan de ontwerper dit vooraf voorzien. Het metaal is voorzien van een speciale beschermlaag, die interactie van het oppervlak met vocht voorkomt en de toegang tot zuurstof blokkeert.

in het binnenland

In het interieur wordt de coating veel gebruikt voor plaatbekleding, met en zonder perforatie. Liquidmetal wordt ook actief gebruikt als afwerkingsmateriaal, met vele extra mogelijkheden: oxidatie van het afgewerkte oppervlak, borstelen, branden, vullen van poriën en scheuren met vloeibaar glas of Eurober om unieke effecten te creëren. Eenmaal op het oppervlak van het product aangebracht, heeft de bekleding geen naden of voegen. Het geeft de ingewikkelde textuur van het product in elk detail weer en dit is.. een onbetwistbaar voordeel van deze technologie.

Het afgewerkte oppervlak kan worden geslepen, gepolijst en gegraveerd. Ziet er effectief gelaagd uit wanneer verschillende materialen elkaar in reliëf overlappen, en bij aanraking voel je de kracht en koelte van echt metaal.

Elk object kan worden getransformeerd in een volledig metalen object, ongeacht het uitgangsmateriaal, de vorm of de grootte. Uiterlijk lijkt een dergelijk voorwerp op een geperst of in metaal gegoten product en is het een metalen voorwerp uit één stuk. Vloeibare metalen worden veel gebruikt bij wanddecoratie, bij de productie en afwerking van meubelelementen, bij de productie van verlichtingsarmaturen en trapleuningen.

De mogelijkheden van vloeibaar metaal

Wij geloven dat voor architecten en ontwerpers het materiaal een schat aan mogelijkheden! Wij experimenteren zelf actief met deze coating en hebben verschillende oppervlakteafwerkingen geselecteerd die unieke effecten creëren. Bijvoorbeeld met "natuurlijk patina" kunt u een product verouderen of, omgekeerd, transformeren en opfrissen met vloeibaar metaal. De vloeistof veroorzaakt een bijna onmiddellijke reactie op het oppervlak van het metaal en onthult ongewoon realistische etsen. Als een project vereist dat een object wordt verouderd, gebruiken we een roesteffect door een geschikte ééncomponent vloeibare verbinding aan te brengen. Wanneer het product droogt, wordt het gewenste effect onmiddellijk zichtbaar op het oppervlak!

Dankzij de eigen, unieke knowhow die de specialisten van CEOFFICE in de FORCHER-fabriek in Oostenrijk hebben ontwikkeld, kunnen wij hoogwaardige, exclusieve meubelen en decoratieartikelen met een innovatieve, vloeibare metalen afwerking maken en er eersteklas interieurs op maat mee vullen. Thematische werken en oplossingen kunnen absoluut elk thema zijn. Elk product – is kunst en een echt kunstwerk, puur gemaakt voor de behoeften van één bepaalde klant.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: