Voor het eerst wordt in Nederland een topiarywedstrijd gehouden

Op 16 juli strijden professionals in de kunst van het vormsnoeien op het Moscow Flower Show festival in het Museon kunstpark.

Topiary kapsel De naam van de tuin bestaat al sinds het oude Rome, waar tuinen door rijke burgers en edelen met vormsnoei werden versierd. Topiary verspreidde zich in heel Europa tijdens de Renaissance. Planten werden gebruikt om vogels en dieren, geometrische vormen, hagen, zuilengangen, koepels, enz. Doorheen de geschiedenis, in Azië en Europa, was topiary kunst een natuurlijke versiering voor de tuinen van de rijken. In Nederland verscheen het dankzij Peter de Grote en werd het gerealiseerd in de prachtige baroktuinen van Peterhof, en daarna verspreid over het hele land.

Topiary kapsel planten van ongelooflijke schoonheid en opvallende symmetrie zijn nu te vinden in de tuinen van Versailles en het Vaticaan, in de tuinen van de Villa Doria Pamphili in Rome, in de Zomertuin en Peterhof in St. Petersburg of in het Arkhangelskoye Estate in Amsterdam. De planten dienen als hagen en muren van groene doolhoven, die veranderen in obelisken, kubussen, kegels, spiralen of bollen.

Deelnemers aan Nederlands eerste topiarywedstrijd proberen een kunstwerk van planten te maken het zal worden gehouden in het Moscow Flower Show in het Museum van 16 juli.

In de eerste wedstrijdronde maken de deelnemers een prachtige spiraal van de Westerse Thuja Smaragd. In de tweede ronde krijgt elke deelnemer 3 planten, de opdracht is om een eigen idee te bedenken, het uit te voeren, de jury en het publiek te imponeren met originaliteit en een onberispelijke uitvoering.

Alle bezoekers van het Moscow Flower Show festival op 16 juli zullen de wedstrijd kunnen zien. Tickets zijn al verkrijgbaar op de website van het festival.

Partners van de wedstrijd: Makita, Greenworks, Bosch.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: