Voorgoed van het stof af

Moe van het vechten met de constante verschijning van stof? Deze kleine trucs kunnen u helpen het stof tot een minimum te beperken, zodat u gemakkelijker en sneller kunt schoonmaken.

1. Veeg het stof weg met een microvezeldoek

Quillbezems en katoenen doeken hebben de neiging stof in alle richtingen te verspreiden, terwijl microvezel bestaat uit kleine wiggen die vuil en stof opvangen. Microvezeldoekjes en -doekjes reinigen oppervlakken effectief en laten minder strepen achter.

2. Gebruik elke week een stofzuiger met HEPA-filter

Deze worden vooral aanbevolen voor mensen met een stofallergie, omdat het HEPA-filter niet alleen relatief grote deeltjes, maar ook grote hoeveelheden stoffige microdeeltjes opvangt. Zo zweven ze niet terug de lucht in. Als u ten minste eenmaal per week stofzuigt, zal er beduidend minder stof ophopen.

3. Jaloezieën vervangen

Lamellen hebben de neiging stof te verzamelen en zijn moeilijk schoon te maken. Dus als uw huis stoffig is, wilt u ze misschien vervangen door lichtere, gemakkelijker te onderhouden raambekleding. Dit kunnen afwasbare synthetische gordijnen of rolgordijnen zijn. Als u de jaloezieën toch wilt behouden, moet u ze wekelijks stofzuigen en afnemen.

4. Koop een luchtfilter ( en plaats het goed )

Best geplaatst bij een raam. Het zal dan de verontreinigende deeltjes die van buiten komen opvangen en voorkomen dat ze zich in de kamer ophopen. Een luchtreiniger, zoals een stofzuiger, moet voorzien zijn van een HEPA-filter.

5. Beperk snuisterijen en stoffen tot een minimum

Bij prullaria is het heel eenvoudig: hoe meer er zijn, hoe groter het oppervlak waarop het stof zich afzet, waardoor de schoonmaaktijd toeneemt. En textiel verzamelt niet alleen veel stof – het produceert het ook. Het verminderen van het aantal voorwerpen die stof verzamelen en produceren zal uw leven veel gemakkelijker maken.

6. Verschoon uw lakens elke week

Stoffen hebben de neiging huiddeeltjes en andere microverontreinigingen te verzamelen en zijn ook de bron van stof. Om de hoeveelheid ervan te verminderen, wast u het beddengoed eenmaal per week en zorgt u ervoor dat dekbedden, kussens en matrassen regelmatig worden gereinigd.

7. Houd uw huisdieren op een plek waar het gemakkelijk is om op te ruimen

Het kan verleidelijk zijn om je huisdier te borstelen als hij vredig naast je op de bank ligt. Maar door dit te doen, veroorzaakt u een wolk van haar, stof en allergenen in uw woonkamer die veilig op de bekleding, de kussens en het tapijt terechtkomt. Het is beter om uw huisdier op te ruimen waar het gemakkelijk kan worden schoongemaakt, bv. in de badkamer of op zijn minst op de vloer.

8. Houd uw kamerplanten netjes

Iedereen die van kamerplanten houdt, moet weten dat ze ook de neiging hebben stof te verzamelen. Veeg de bladeren minstens eenmaal per maand voorzichtig af met een microvezel om stofophoping te voorkomen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: