Waarom een primer gebruiken bij make-up?

Make-up artiesten en visagisten deelden met journalisten het geheim dat zal helpen make-up niet alleen mooi, maar ook permanent. De reden is dat de huid moet worden voorbereid op het aanbrengen van foundation. Make-up verwijderen kan niet alleen met reinigingsmelk en vochtinbrengende crème, maar ook met een primer die als ideale, multifunctionele make-upbasis fungeert.

Dit product heeft een groot aantal taken die het met succes uitvoert. Hoofdzakelijk om onvolkomenheden te maskeren, de opperhuid te beschermen en te herstellen. Het vormt ook een goede basis voor cosmetica die de hele dag blijft zitten zonder bij te werken. Er is ook een apart type primer dat wordt gebruikt voor manicure…

Wat is een primer – definitie, gebruik, soorten en types

wat is een primer

In het Engels heeft “prime” verschillende betekenissen, waaronder “origineel” of “oorspronkelijk”. Bijgevolg is een cosmetisch product dat “primer” wordt genoemd een soort “grondlaag” – een basis of ondergrond voor make-up. Er zijn niet alleen primers voor de gezichtshuid, maar ook voor oogmake-up, lippen, wimpers, nagels.

Waarom visagisten de primer niet verwaarlozen, waar is die voor bedoeld? Dit cosmetisch product heeft nogal wat functies.Laten we eens kijken wat het gebruik van een primer voor de gezichtshuid oplevert:

 1. Uw huid is beter beschermd tegen vuil en de schadelijke effecten van UV-stralen. Pigmenten en andere ingrediënten in kleurcosmetica kunnen niet in de poriën dringen, ze verstoppen of ontstekingen veroorzaken.

 2. Het gebruik van een foundation helpt de normale stofwisseling en waterhuishouding van de opperhuid in stand te houden.

 3. Een gladdere en meer gelijkmatige huidtextuur.

 4. Verzacht de tint van de opperhuid.

 5. Maskeer kleine onvolkomenheden zoals vergrote poriën, puistjes, rimpels.

 6. Make-up is gemakkelijker aan te brengen, de foundation kan gelijkmatiger worden aangebracht.

 7. Het gebruik van de primer biedt comfort, omdat het geen trekkerig of vettig gevoel op de huid geeft.

 8. De make-up blijft langer zitten, vlekt niet en hoeft in de loop van de dag minder vaak te worden aangepast.

 9. Als een meisje gezichtscontouring technieken toepast, zal primer de grenzen van lichte en donkere tinten van cosmetica vergemakkelijken.

Sommige primers hebben extra eigenschappen die de conditie van uw opperhuid helpen verbeteren. Zo is er bijvoorbeeld een make-upbasis te koop die de poriën van je gezicht verkleint en niet alleen deze oneffenheid maskeert. Er zijn ook verschillende matte primers, die nuttig zijn voor de vette en gemengde huid. Cosmeticawinkels hebben producten met verbeterde hydraterende en zonbeschermende eigenschappen. En vrouwen na de leeftijd van 40 jaar gebruiken vaak primers met anti-age effect.

Primers verschillen niet alleen in eigenschappen, maar ook in textuur, die absoluut elk type kan zijn – romig, vloeibaar of siliconen. De kleur van het product kan ook verschillen – van volledig kleurloos en transparant, tot groenig.

Je hebt het echt nodig als je op 4 van de 7 vragen “ja” antwoordt

Laten we een snelle test doen om uit te vinden of het nodig is in een primer te investeren, of dat het geldverspilling zou zijn. Beantwoord de vragen van de visagisten, met de keuzes “ja” en “nee”:

 1. Je draagt vaak make-up (minstens 4 dagen per week)?

 2. U bent niet tevreden over de houdbaarheid van uw make-up, vooral van foundation?

 3. Je wilt één keer per dag make-up aanbrengen, het moet tot de avond blijven zitten zonder correctie?

 4. Je hebt een problematische huid (vet, droog, met esthetische onvolkomenheden)?

 5. Je hebt een gecombineerd huidtype en je foundation ligt ongelijkmatig op verschillende delen van je gezicht?

 6. Je hebt een verouderde huid, leeftijdsgebonden veranderingen zoals verslapping, vervelling en rimpels?

 7. Je maakt veelvuldig gebruik van podiumpersoonlijkheden, neemt deel aan fotoshoots of woont feestelijke evenementen bij?

Als u op 4 of meer vragen uit de lijst “ja” hebt geantwoord, zal een goed gekozen make-up primer uw make-up er beter – permanenter en mooier – doen uitzien.

Indeling van gezichtsprimers naar consistentie en eigenschappen

soorten primers

Laten we eens kijken naar alle mogelijke vormen van make-up foundation:

 1. Vloeibare primer (soms bestempeld als lotion, lotionprimer) is nodig voor make-up voorbereiding op alle huidtypes, van droog tot vet. Het kan op water- of oliebasis zijn. Bezitters van een vette huid kunnen beter de voorkeur geven aan de eerste optie. Vloeibare primer kan worden gekocht als spray, tube (als alternatief met een dispenser) of een fles met een pipet. Het voordeel van een vloeibare make-up basis is dat deze in een uiterst dunne en lichte laag kan worden aangebracht.

 2. De romige primer is meer geschikt voor een droog gezicht, maar kan op alle soorten opperhuid worden gebruikt. De consistentie van het product kan variëren – van dik en romig tot halfvloeibaar, dicht bij de textuur van melk. Koop een crème-primer in een tube of fles met een dispenser.

 3. Gel primer is nodig om de vervaagde of verzwakte huid voor te bereiden op make-up. Natuurlijk is deze primer geschikt voor elk huidtype. Maar omdat het verzorgende en hydraterende ingrediënten bevat, kan het beschouwd worden als een uitstekend anti-verouderingsproduct. De fabrikanten bevatten zeer effectieve ingrediënten zoals collageen en hyaluronzuur, evenals honing en een complex van vitaminen, sporenelementen. Gelprimer heeft een iets stroperiger textuur dan vloeibare primer.

 4. Siliconenprimer wordt aanbevolen voor het maskeren van onvolkomenheden bij een bijzonder vette huid. De bestanddelen van het product, met name siliconen, vullen poriën, oneffenheden en rimpels op. Ze voorkomen ook de verhoogde afscheiding van talg. Een dergelijke make-upbasis is ideaal voor vette, gecombineerde, verouderde en vervagende huid. Maar als een meisje een probleemhuid heeft (met ontstekingen, irritatie, mee-eters of puistjes) of een zeer gevoelige huid, wordt siliconenprimer afgeraden.

 5. Poeder (de textuur van het roompoeder) primer is nodig om een basis voor make-up te creëren in gevallen waarin het gezicht postacne, littekens, littekens heeft. Hoge dichtheid, uitstekende overcoatingseigenschappen. Zelfs een dun laagje crèmepoeder verbergt op betrouwbare wijze esthetische onvolkomenheden die niet met foundation of poeder kunnen worden weggewerkt.

Primers kunnen worden ingedeeld op basis van hun onderscheidende kenmerken, De consistentie van de make-up kan variëren afhankelijk van de extra functies die het product vervult:

 1. Reflecterende Primer is voor het accentueren of versterken van specifieke delen van het gezicht. Het kan functioneren als een highlighter om te contouren. Of het kan over het hele gezicht worden gebruikt, in welk geval de huid er stralend, verfrist en ontspannen uitziet. Reflecterende primer is echter uitdrukkelijk afgeraden voor bezitters van probleem- en verbleekte huid, omdat glanzende elementen alle tekortkomingen, gebreken en onregelmatigheden van de huid benadrukken.

 2. Matte primer is uitstekend voor het camoufleren van glans, mee-eters, comedonen en andere kleine oneffenheden. De textuur van de basis is siliconen of romig, relatief dik. Vaak wordt een matterende primer die de zichtbaarheid van poriën visueel vermindert, blurcrème genoemd en krijgt het etiket blur, pore eraser of pore minimizing opgeplakt.

 3. Kleurcorrigerende primer is noodzakelijk voor meisjes met hardnekkige huidproblemen. Als bijvoorbeeld puistjes, rode vlekken of zwarte ogen herhaaldelijk op het gezicht voorkomen. Of als uw huid er vermoeid uitziet en een ongezonde gele of groene tint heeft. In dat geval moet de kleur van het correctiemiddel worden gekozen overeenkomstig de aard van het probleem. Groene primer verzacht roodheid, paarse primer helpt vergeling camoufleren. Beige of vleeskleurige primer verbergt donkere kringen onder de ogen en kleine littekens, sporen van acne. Witte primer is nodig om vlekken, sproeten en verdonkering van de huid te verwijderen. Perzikprimer is nodig voor verfrissende, verouderende dermis.

 4. Een gespecialiseerde primer met het label anti-age is nodig voor de rijpere of verouderde huid. De functie ervan is niet alleen om de opperhuid te verfrissen en rimpels te verbergen, maar ook om extra bescherming tegen zonlicht te creëren (er worden SPF-filters en zonbeschermers gebruikt). En ook om de opperhuid te voeden en te hydrateren, om de progressie van verouderingsverschijnselen te vertragen.

 5. Vochtinbrengende primer is nodig voor de droge en vochtarme huid. Naast hydraterende bestanddelen kan de moisturizer ook ingrediënten bevatten zoals oliën, jeugdvitamine E of hyaluronzuur, die de structuur van de opperhuid op diepere niveaus herstellen.

 6. Zonnebrandprimer is vooral nodig tijdens de warme maanden, maar wordt ook in de winter veel gebruikt. Dergelijke producten worden op de markt gebracht als make-upbasis met een SPF-filter.

Een primer kiezen – tips van visagisten voor meisjes met verschillende huidtypes

Primer voor meisjes met verschillende huidtypes

De gezichtshuid kan conventioneel worden onderverdeeld in verschillende types – normaal, vet, droog en gecombineerde derma. Bovendien kunnen rijpe (verouderende, vervagende) en gevoelige huidtypes worden onderscheiden. De optimale primer kan alleen worden gekozen op basis van uw huidtype:

Bij een normale huid kun je absoluut elke primer gebruiken, met aandacht voor je eigen voorkeuren, prioriteiten en kosten van producten. Extra functies om te overwegen – hydraterende ingrediënten, vitaminen en SPF.

Voor vette huiden wordt een meisje geacht een olievrij matterend (mineraal) product op waterbasis te gebruiken, dat de poriën in het gezicht helpt te vernauwen. Producten die als zodanig worden geëtiketteerd zijn vaak olievrij met absorberende bestanddelen en plantaardige extracten. Hoewel de talgklieren actief zijn, kunnen hun afscheidingen niet chemisch reageren met bestanddelen van cosmetica en de samenstelling en kleur ervan veranderen, als vóór het aanbrengen van make-up de matterende primer wordt gebruikt. In ieder geval moeten mensen met een problematische huid een dermatoloog raadplegen voordat zij een cosmeticaproduct voor het eerst gebruiken. Deze maatregel beschermt u tegen de kans op bijkomende ontstekingen van de gezichtshuid.

Een droge huid vereist dat een meisje een foundation gebruikt met een rijke, romige textuur zonder mat effect. Zowel producten op water- als op oliebasis zijn geschikt. Als uw opperhuid niet schilferig is, kunt u een lichtreflecterende primer gebruiken.

Als een dame een gemengd huidtype heeft, heeft ze twee opties. De eerste is om een primer te kopen met een lichte textuur en zonder matterend effect. De tweede methode is de aanschaf van een matte basis, die alleen moet worden aangebracht op die delen van het gezicht waar glans en porievorming voorkomen.

Voor vrouwen met rijpere derma is een speciale primer met anti-age effect nodig. Of, als alternatief, een primer met hydraterende bestanddelen, SPF en geen parelmoer, glinsterende, reflecterende deeltjes.

Gebruikers van een gevoelige huid hebben een primer met kleurcorrectie nodig. De groene tint van het product helpt de typische roodheid van de huid te verbergen. Een extra bonus is de aanwezigheid van verzachtende ingrediënten in het product. Het kan komkommerextract zijn, groene thee-extract, niacinamide.

Primer, concealer, foundation en concealer – wat is het verschil??

Specialisten in make-up adviseerden verslaggevers de vraag te beantwoorden over het verschil tussen soortgelijke soorten decoratieve cosmetica:

 1. IJsblokje – gebruikt aan het begin van het make-up proces als een noodzakelijke basis of “basis” voor het verder aanbrengen van verschillende cosmetische producten.

 2. kan concealer spaarzaam worden aangebracht op de probleemgebieden, waardoor de primer beter werkt.

 3. De foundation kan over het hele gezicht worden aangebracht om de teint van het gezicht te egaliseren. Kan worden aangevuld met poederapplicatie.

 4. Concealer kan bovenop de foundation worden aangebracht om grote onvolkomenheden te verbergen die niet door de eerste drie producten werden verhuld.

Sommige meisjes maken zich zorgen dat als er zoveel make-up op het gezicht wordt aangebracht, het eruit ziet als een laag gips…? De deskundigen zeggen van niet, zolang cosmetische preparaten in de juiste dosering worden gebruikt. Elke laag is niet eens een millimeter, maar een veel kleinere hoeveelheid. Alleen de corrector, die meestal in vlekken wordt gebruikt, geeft een dikkere dekking op de opperhuid. Maar voorzichtig mengen helpt om de huid er natuurlijk en gebrekkig uit te laten zien.

Als je gezichtsprimer nodig hebt, lees dan hoe je die correct aanbrengt

hoe het correct toe te passen

Het gebruik van een make-up basis is eenvoudig, maar hier zijn de basisstappen, voor het geval dat:

 1. Reiniging van de opperhuid met water of een dagelijks gebruikt product. Mensen met een vette huid kunnen probleemzones afvegen met een ijsblokje van kamille-afkooksel.

 2. Breng een lichte, hydraterende, liefst niet vette crème aan op het gezicht. We wachten ongeveer 20 minuten tot het volledig is opgenomen. Was je handen grondig met water en zeep op dit moment, zodat je primer kunt aanbrengen met je vingers zonder bang te zijn voor een infectie op je gezichtshuid.

 3. Breng enkele druppels primer (indien vloeibaar of halfvloeibaar) aan op de achterkant van het penseel. Een vinger in het cosmeticum dopen, stipjes aanbrengen op voorhoofd, neus, kin (zone-T), en eventueel op de andere delen van het gezicht – op de wangen, onder de onderste oogleden. In sommige gevallen kunt u een tweede lichte laag grondverf aanbrengen op plaatsen met meer problemen.

 4. Verdeel het product grondig over het gezicht met de kussentjes van uw vingers of met speciale accessoires. Wacht 5-10 minuten totdat de foundation is neergeslagen en zich heeft aangepast aan de temperatuur van de opperhuid.

 5. Daarna kunt u doorgaan met het aanbrengen van make-up, te beginnen met foundation.

Toonaangevende cosmeticafabrikanten die foundations voor make-up produceren

In het aanbod van decoratieve cosmetica is het moeilijk om niet te verdwalen, de keuze is groot, het is niet altijd duidelijk welk product de voorkeur verdient. Na verloop van tijd, zeggen visagisten, zult u merken dat u met meer vertrouwen door een hele reeks make-up producten kunt navigeren. Begin met een product van een vertrouwd merk met een bewezen staat van dienst:

 1. “MAC” – make-up bases van dit merk worden veel gebruikt door professionele make-up artiesten, maar ook “in het dagelijks leven”.

 2. “Max Factor” – de producten van dit bedrijf hebben een lichte structuur, een hypoallergene samenstelling, zonbeschermende eigenschappen en het vermogen om de vorming van een vette glans onder controle te houden.

 3. “Loreal – de primer van deze fabrikant hydrateert de dermis tot 8 uur lang.

 4. “Smashbox is het merk dat het breedste assortiment kleurcorrigerende foundations voor make-up heeft. Dat zijn ongeveer 10 kleuren voor alle gelegenheden. Het wordt gemakkelijk aangebracht, met een dun laagje, het elimineert onnodige talgafscheiding.

De kosten van primers hangt af van het merk en het land van productie, is in het bereik van 500-2000 roebel en meer.

Waar is een lip primer voor?

Lip primer

Het is goed om meteen op te merken dat een gespecialiseerde lippenstiftprimer zelden te koop is. Cosmeticafabrikanten maken eenvoudigweg geen producten in deze categorie en raden aan voor de lippen dezelfde primers te gebruiken als voor het gezicht of de oogleden. Als u echter een dunne en gevoelige derma op de lippen hebt, kunt u een lipstickbasis kopen van de bekende merken Urban Decay, Lancôme, NYX Professional Makeup, omdat zij een lijn van dergelijke producten hebben.

De lipmake-upbasis is meestal verkrijgbaar in stick- of potloodvorm, wat het aanbrengen vergemakkelijkt. De kleur kan kleurloos zijn of de natuurlijke kleur van de huid zo dicht mogelijk benaderen, d.w.z. nude.

Laten we de eigenschappen van lipprimers eens nader bekijken:

 1. Als een meisje modieuze tegenwoordig matte lippenstift gebruikt, de basis voor lip make-up heeft ze meer dan ooit nodig. Matte lippenstift is zeer uitdrogend voor de huid; bij voortdurend gebruik kunnen de lippen schilferen en barsten vertonen en zonder lippenstift kunnen de lippen er onesthetisch uitzien. Een hydraterende primer voor de lippen lost dit probleem op, omdat deze een beschermende barrière vormt tussen de opperhuid en de lippenstift, zodat deze niet uitdroogt en de hele dag comfortabel blijft.

 2. Als een meisje dunne lippen met weinig volume heeft, heeft ze ook een primer nodig. Basis voor lipmake-up vult alle plooien op, egaliseert het huidoppervlak, strijkt het glad. Het maakt je lippen voller en geeft ze meer volume.

 3. Als een meisje langdurig perfect gevormde lippen wil hebben, moet ze voor het gebruik van een potlood en lippenstift ook de basis aanbrengen.

 4. Als u een primer gebruikt, zien de lippen er verzorgd en aantrekkelijk uit, zowel met als zonder make-up. Het bevat zowel vitaminen als gepatenteerde vochtinbrengende ingrediënten. Evenals zonnebrandcrème en speciale siliconenpolymeren.

Hoe gebruik je lip primer op de juiste manier:

 1. Begin met de voorbereiding van de huid – voordat de make-up foundation wordt aangebracht, moet de huid worden geëxfolieerd. Hiervoor worden scrubs gekocht of zelfgemaakte producten gebruikt. U kunt bijvoorbeeld een theelepel suiker, wat natuurlijke niet-vloeibare honing en een paar druppels plantaardige olie mengen. Een paar druppels vloeibare vitamine E of A kunnen worden toegevoegd. Een zelfgemaakt reinigingsmiddel wordt aangebracht op het lipoppervlak en het gebied eromheen. Met een cirkelvormige massage wordt de scrub verdeeld, alsof hij is ingewreven, en vervolgens met koel water weggespoeld. De toepassing kan nogmaals worden herhaald om het effect te consolideren.

 2. De tweede stap is het aanbrengen van een primer over de hele lippen, van de hoeken tot de randen. Het product kan licht worden ingewreven, vervaagd en, na een paar minuten om het teveel te verwijderen, de lippen afdeppen met een papieren handdoek.

 3. De laatste fase is het accentueren van de contouren met een potlood (indien nodig) en het aanbrengen van lippenstift of gloss, volgens uw gebruikelijke techniek.

 4. De primer is ook onmisbaar voor de make-up van de lippen met permanente make-up, omdat hij helpt de huid te hydrateren en de make-up in elk geval langer houdt.

Eyeliner – waarom gebruiken, soorten

Ooglid Primer

Een oogprimer is een must voor alle meisjes die hun ogen in hun make-up willen benadrukken. Het is handig voor zowel avond- als dagmake-up omdat het de volgende functies vervult:

 1. Verzacht de kleur van de oogleden, maskeert oneffenheden zoals wallen, rode draden onder de ogen. Kan worden gebruikt om donkere kringen onder de ogen te verbergen.

 2. Absorbeert overtollige huidafscheidingen en zweet.

 3. Voorkomt dat schaduwen oprollen tot ballen.

 4. Voorkomt uitlopen van eyeliner en uitlopen van het pigment onder de wenkbrauwen.

 5. Overlapt de kleur van de huid van het ooglid, zodat de kleur van oogschaduw die op het ooglid wordt aangebracht overeenkomt met de kleur op de verpakking.

 6. Maakt het gemakkelijk om oogschaduw aan te brengen, pijlen uit te trekken en cosmetica in te blenden.

De textuur van de primer voor de ogen kan verschillend zijn, evenals de afgiftevorm, speciale kenmerken. Zo zijn er producten voor mat en glanzend, voor de verzorging van de verouderde of gevoelige huid. Ze zijn verkrijgbaar als stokjes, potloden, tubes crème ….

Foundation voor wimpermake-up – waarom een primer gebruiken en hoe vaak die gebruikt kan worden

Basis voor wimper make-up

Als je op zoek bent geweest naar een wimperprimer, is het je waarschijnlijk opgevallen dat er nergens een aparte mascarabasislaag verkrijgbaar is. Het assortiment van deze producten is niet groot, omdat ze voornamelijk door professionele visagisten worden gebruikt. De meest voorkomende mascara’s in de schappen van cosmeticawinkels zijn de zogenaamde dubbele mascara’s. Het ene uiteinde van het product heeft een tube primer en een kwast om het aan te brengen. En aan de andere kant zit een tube mascara, meestal in het zwart… Maar sommige fabrikanten produceren ook aparte wimper make-up bases. Ze kunnen worden gebruikt voordat u mascara aanbrengt. Een product van Urban Decay, gespecialiseerd in make-up basis, heet bijvoorbeeld Subversion.

Waarom een mascarabasis gebruiken:

 1. Beschermt de wimpers tegen agressieve mascarabestanddelen en ongunstige omgevingsfactoren, zoals UV-stralen.

 2. Speciale bestanddelen van primers (panthenol, vitamine A en E) helpen de gezondheid van de wimpers te herstellen. Het versterkt de haren, voorkomt vroegtijdige haaruitval, stimuleert de haargroei en laat de wimpers er langer en dikker uitzien.

 3. Het aanbrengen van een basis onder de mascara geeft een groter volume-effect.

Het is gemakkelijk te gebruiken – voor een eenvoudige en pretentieloze make-up voor overdag breng je één laagje van de primer aan, en dan een licht laagje mascara. Als je een make-up wilt maken voor een fotoshoot, feest, toneelbeeld, moet je eerst je wimpers krullen met een speciale tang, dan een laagje primer en 1-2 laagjes mascara aanbrengen. Aangezien de primer nuttig is voor de wimpers, kan hij worden gebruikt vóór elke toepassing van mascara, wat bijna dagelijks is.

Manicureprimer – waarom gebruiken, hoe toepassen?

Manicure primer

Meesters van de manicure deelden met journalistenInteressante feiten over nagel primers:

 1. In het geval van manicure zijn de begrippen primer en basis of foundation niet identiek. De basis is een speciaal product dat op de nagelplaat wordt aangebracht voordat de nagellak wordt aangebracht. Hun doel is de nagel te beschermen tegen vlekken. De primer is in ons geval een voorbereiding die in de eerste fase, vóór de basis, wordt aangebracht. Het doel – een betere hechting (grip) van gel-lak en nagel. Primer wordt vaak gebruikt om de betrouwbaarheid en kwaliteit van nagelverlengingen te verbeteren.

 2. Primer is nodig voor het reinigen, desinfecteren en drogen van de nagels. Maar het gebruik ervan creëert geen aparte laag op de nagelplaat (in tegenstelling tot de basis en de lak zelf).

 3. Primer is ook nodig om nagel platina te beschermen tegen vergeling, splijten en barsten. Het product creëert een betrouwbare barrière tegen micro-organismen die, binnendringend in de structuur van de nagels, schimmel veroorzaken.

Bij het kiezen van een primer is het noodzakelijk om zorgvuldig de samenstelling van het product te lezen.Er zijn drie soorten primer – prep-primer, zuur en zuurvrije basis:

 1. Het eerste type is het zachtst voor de gezondheid van de nagels. Het bevat geen geurstoffen, kleurstoffen of andere onnodige ingrediënten. De binnenste lagen van het nagelbed worden niet aangetast door het gebruik van de primer, zodat de kans op negatieve effecten zoals droogheid en broosheid van de nagels nul is. De primer wordt niet gebruikt voor nagelverlengingen. Het toepassingsgebied is echter vrij ruim. Bijvoorbeeld om tere, broze nagels te beschermen en de levensduur van gewone nagellak te verlengen.

 2. Het tweede type bevat een grote hoeveelheid methacrylzuur. Ze bestaan uit 30-80% van de componenten en zijn ontworpen om uitsluitend door professionele manicure te worden gebruikt bij het verlengen van de nagels. Het effect is om de nagel te verzachten, waardoor de vingernagel beter in staat is om de overlay zo lang mogelijk vast te houden. Niet gebruiken als de nagelplaat droog, dun en broos is of andere tekenen van slechte gezondheid vertoont.

 3. Preparaten van het derde type met het label “niet-zuur” kunnen thuis worden gebruikt. Ze kunnen geen brandwonden op de huid of schade aan de nagelplaat veroorzaken. Een dergelijk product werkt gedurende een korte tijd en verandert het zuur-base-evenwicht van de nagel vlak voor het aanbrengen van de basis om ervoor te zorgen dat de basis goed wordt aangebracht en stevig wordt vastgehouden. Zuurvrije primer wordt gebruikt voor pedicures, gewone nagellak, gel-extensions, shellac en biolac, maar is niet geschikt voor acryl.

Nagelprimer moet worden gebruikt in een bepaald stadium van de manicure:

manicure
 1. Eerst worden de nagels naar wens gevormd.

 2. De nagelriem en de huid rond de nagelplaat worden behandeld.

 3. De glans van de nagelplaat wordt verwijderd met een speciale korrel (schurende) vijl. optimale schuurgraad is 220 grit.

 4. Om de nagels te ontvetten en vocht, eventueel vuil en stof te verwijderen, wordt een speciale manicureontvetter gebruikt.

 5. Breng de primer aan op de gehele lengte van de nagel of alleen op de randen – afhankelijk van het doel en het type manicure.

 6. De laatste fase – het aanbrengen van kleurloze basis-, kleurlak en aflak.

Om accidentele schade aan de nagels te voorkomen, moet u, voordat u een product koopt en gebruikt, de gebruiksaanwijzing lezen. Deskundigen raden aan producten van bekende merken te kopen, omdat deze een garantie voor kwaliteit en productveiligheid bieden. Het is ook nuttig zich te laten leiden door de kosten van de voorbereidingen. In tegenstelling tot het populaire geloof dat goedkopere producten veiliger zijn vanwege de natuurlijke samenstelling, zijn de echt hoogwaardige manicureprimers relatief duur. Experts raden aan om te zoeken naar Runail, Yoko, Bluesky, TNL, Kodi, CND, Masura, Runail en Lechat. De gemiddelde prijs van de cosmetica van deze fabrikanten is 150-400 roebel of meer.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: