Wit in interieurs: top tips van de ervaren interieurontwerper

Wit kan veel bijwerkingen hebben als het niet correct wordt behandeld. Ga je te ver, dan wordt de kamer flets en zelfs irritant in plaats van helder en ruimtelijk. Hoe u het gewenste evenwicht kunt bewaren en uw flat of huis echt gezellig en stijlvol kunt maken? Welk effect kan worden bereikt door correct gebruik van wit?

Auteurs: Evgeniya Ermolaeva en Ludmila Samoilova, EEDS studio.

Wit staat voor zuiverheid, lichtheid en onschuld. Bij verstandig gebruik kan het een kleine ruimte groter, luchtiger en minder opdringerig doen lijken.

1. Experimenteer met verschillende tinten

Je kunt je geen succesvol interieur voorstellen zonder geweldige ontwerpexperimenten. Beperk je niet tot een sneeuwwitte achtergrond. Voeg spatten van elegant ivoor, zacht gesmolten melk, fijn natuurlijk katoen en betoverend parelmoer toe aan de kamer. Subtiele overgangen van de ene tint naar de andere voor een maximale harmonie in de ruimte.


Lees ook:

  • Reflecties op een witte keuken
  • 24 slaapkamers met witte meubels
  • Zwart-wit interieur

Auteurs van het project: Evgeniya Ermolaeva en Ludmila Samoilova, EEDS studio.

2. Wit goed combineren met andere kleuren

Er wordt erkend dat wit goed kan werken met absoluut alle tinten. Ontwerpers en psychologen adviseren om basisregels te volgen. Organiseer uw interieur volgens uw eigen wensen:

  • Dromen van een stijlvol en modern ontwerp voor jongeren? Combineer wit met blauw, oranje of geel. U kunt zelfs terracotta gebruiken voor de woonkamer, maar het zal er niet te fel uitzien in combinatie met het wit.

Auteurs: Evgeniya Ermolaeva en Ludmila Samoilova, EEDS studio.

  • Liever romantische en rustige interieurs? Subtiele koffietinten, elegante beiges en warme groenen gaan goed samen met wit.

Auteurs: Evgeniya Ermolaeva en Ludmila Samoilova, EEDS studio.

  • Hou van originaliteit en oorspronkelijkheid? Probeer de traditionele combinatie van zwart en wit. Zo'n zet is perfect voor een badkamer of een functionele keuken.

Auteurs: Evgeniya Ermolaeva en Lyudmila Samoilova, EEDS studio.

Niet klaar voor grote veranderingen in de flat? Om te voorkomen dat u nieuwe meubels moet kopen, kunt u comfortabele witte hoesjes gebruiken. Zo bereik je een dubbel effect. Om te beginnen hoef je je geen zorgen te maken of alles wel past. Ten tweede zien meubels met hoezen er zacht en gezellig uit.

Afgebeeld: Zanotta stof Canneto textiel.

3. Stem uw meubilair daarop af

Als u besluit wit als hoofdkleur te kiezen, zorg dan voor bijpassende witte meubels of lichte houtsoorten. Of u kunt bestaande meubels opknappen door kasten, werkbladen, ladekasten en decoratieve steunen wit te schilderen. Bijzonder opvallend in combinatie met aluminium inlegwerk en lijsten en lichte glaselementen.

4. Denk goed na over de afwerking

Een van de belangrijkste voordelen van witte De mogelijkheid om elke kamer vrijer en ruimer te doen lijken. Bovendien is de afwerking van de tinten altijd up-to-date, ongeacht de laatste mode en trends. Wapen jezelf met een van deze ideeën om de voordelen van wit aan den lijve te ondervinden:

  • Gebruik witte verf op de muren in de keuken of badkamer. Glanzende en halfglanzende oppervlakken brengen licht in de kamer.
  • Wees niet bang om wit te gebruiken voor uw vloeren… Een houten vloer in deze tint kan worden aangevuld met een felgekleurd tapijt. Stijlvolle contrasten die interieurs nog eleganter maken.

Auteurs: Evgeniya Ermolaeva en Lyudmila Samoilova, EEDS studio.

  • Til de kamer op plafonds. Voor kenners van koninklijke interieurs, fijn stucwerk… Liever een modernere aanpak? Kies voor een glanzend wit spanplafond: de flat zal er meteen luxueuzer uitzien.

5. Gebruik helder witte accenten

Als een witte achtergrond in een interieur- is duidelijk geen optie voor jou, dus waarom probeer je niet een interessant alternatief?. Gebruik deze geweldige kleur Als accessoire. Een sneeuwwit tafelkleed in de keuken, romantische kandelaars in de eetkamer, een exclusieve vaas in de woonkamer, kanten gordijnen in de slaapkamer zullen elk interieur onmiddellijk opfrissen. Met deze kleine accenten kunt u in elke kamer een welkom gevoel van reinheid en gezelligheid creëren.

Auteurs: Evgeniya Ermolaeva en Lyudmila Samoilova, EEDS studio.

Om de volledige aantrekkingskracht van wit tot zijn recht te laten komen, moet u denken aan de juiste verlichting. De kleur moet zacht en onopvallend zijn, zo dicht mogelijk bij natuurlijk.

Interessante platte ontwerpen

Het interieur van de flat uit het project, gerealiseerd door de ontwerper Interieur van een flat uit een project van een ontwerper Plat interieur van een project uitgevoerd door de ontwerper
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: