Yulia Cherniaeva over vrouwen- en manneninterieurs

Yulia Chernyaeva weet alles over vrouwen- en manneninterieurs. Maar tegelijkertijd geeft ze er de voorkeur aan om interieurs in gezinsstijl te maken. Waarom? Ja, omdat het veel complexer en interessanter is. Alle geheimen van man, vrouw, en meer in dit interview.

Over mannen en vrouwen. In principe maken we flats en huizen voor echtparen. Eén was een puur vrouwelijke flat, we hebben onlangs een 100% mannelijke besteld. Er was veel kleur en goud in de interieurs van de vrouwen, en het resultaat is neo-Ardeko. Het mannelijke interieur waar we nu letterlijk mee bezig zijn ( de flat is nog niet klaar ) het is droog en sober, zowel qua geometrie als qua kleur. We maken het licht, maar in combinatie met donkere details spelen we met contrasten.

Over compromissen. Familie-interieurs combineren beide, soberheid en zachtheid, scherpte en vloeibaarheid. Vrouwen verlangen naar warm, rustig, kalm… Mannen daarentegen willen niets overbodigs, alles is strikt: leer, hout en metaal… Het is moeilijker om familie-interieurs te doen, je hebt trucjes nodig. De ene helft of de andere helft moet compromissen sluiten. De architect moet beide gedachten veranderen, soms zelfs vechten.

Over trends. Volledig anders, natuurlijk, maar vooral eenvoudige en praktische oplossingen, en nogmaals.. niets extra's. Klanten hebben, althans de laatste jaren, precies dat gevraagd. Mensen die de hele wereld rondreizen komen ons opzoeken. Ze willen hun huizen niet overbelasten, ze willen bijvoorbeeld geen zware klassiekers. Klassiekers, omdat ze ook verschillend zijn.

Over voorkeuren. Italiaanse meubels, Italiaans design.. design met smaak. Amerikaan, meer een nee dan een ja. In sommige interieurs, misschien Engels. Wij maken niet vaak meubels op maat, maar wel individuele stukken: decoratieve elementen van hout, glas, spiegelelementen en diverse constructies.

Over mode. Lichte tinten. Ik gebruik graag. Ik blijf interieurs willen doen in een koele maar warme tint, met een soort warm materiaal zoals hout. Ik probeer altijd een soort blauwe of paarse tinten in interieurs te introduceren. Het is begrijpelijk dat ze niet het hele interieur in deze kleurstelling doen, maar slechts enkele accenten. We hebben altijd al een wit interieur willen maken, of misschien alleen een witte vloer of witte muren. Het werkte niet, er was geen geluk. Maar de laatste tijd hebben we een paar klanten die een wit interieur willen, helemaal wit. Dat interesseert me enorm.


Lees het volledige interview op

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: