Zes vragen van kopers over elektrische haard

In een stadswoning kun je geen houthaard bouwen, maar een moderne elektrische haard is gemakkelijk te installeren. Inzicht in de constructie, soorten en kosten van elektrische warmwaterhaarden.

Licht maar geen warmte. Merk op dat niet alle haarden een verwarmingsfunctie hebben. Zelden, maar soms is een sierschouw alleen voor het visuele effect van een vlam.

Silverton haard van Dimplex.

?Waar de warmte vandaan komt?

Convectie plus infrarood warmte. De warme lucht van de verwarmingselementen komt in de kamer en verwarmt deze ( soms "past" het geïntegreerde ventilator ). En de reflector op de achterkant van de elektrische haard "vangt" warmtegolven van de verwarming en stuurt ze ook de kamer in.

Wat voor soort kachels zijn er? Gesloten type – elektrische buisverwarmers ( TEHN's ) en luchtverwarmers spiralen. Deze laatste heeft een oppervlaktetemperatuur tot 900 graden. Het verwarmingsvermogen van de haard is minder dan 2 kW ( zoals een elektrische waterkoker ) en hij kan 20-25 vierkante meter verwarmen. vierkante voet.

?waar het vuur vandaan komt?

Het is gewoon een simulatie. Scharlaken linten of stroken folie die in de luchtstromingen slingeren om vuur te imiteren, leken ooit een wonder der techniek, maar zijn nu verleden tijd. Vandaag experimenteren we met nieuwe manieren om een "live" beeld te creëren vlammen.

  • Multimedia. De sierschouw is uitgerust met een monitor met driedimensionale computergraphics, waarop de "plaatjes" worden weergegeven Van een gloeiende haard ( en, als je wilt, zelfs uitzichten die niets met vuur te maken hebben een bos, een waterval, een beek ). Je kunt kiezen tussen het gekraak van houtblokken, het geluid van regen of het geluid van donder. Dit soort haard kan ook werken zonder verwarming, alleen met een "plaatje", op een warme zomeravond, bijvoorbeeld. Stroomverbruik 100-200 W, hetzelfde als een gloeilamp.
  • Stoom en licht. Imitatievuur en rookbestrijding met waterdamp, verlicht door een halogeenlamp, creëert de illusie van een driedimensionale vlam die rondom vlammen en reflecties werpt. Deze haard is uitgerust met een ( een waterreservoir dat voldoende is voor 36 uur gebruik ) en een ultrasone stoomgenerator- Het produceert absoluut koude stoom, dus het bevochtigt ook de lucht in de flat. Het enige is De interne onderdelen moeten om de 10-14 dagen worden gereinigd van kalkaanslag.

Aangename extra's. Er zijn enkele modellen met een geïntegreerd reservoir voor een speciale houtgeurvloeistof.

Voorbeelden van haarden met innovatieve weergavesystemen de vlam

  • Neapol Danville haard van Dimplex
  • Houten haard van GlammFire
  • Stilo Electric Fire van de firma Stovax
  • Danville FB2 zwarte haard van Dimplex

Neapol Danville haard van Dimplex.

?Hoe uw open haard bedienen?

Handmatig, automatisch of op afstand. De eerste methode spreekt voor zich. Automatische controle Een thermostaat die de kachel op een vooraf ingestelde temperatuur houdt en een sensor die de kachel uitschakelt als… Op afstand ( hoewel het een bereik heeft tot 10 meter ). Er zijn systemen die de temperatuur in huis en stroomuitval melden en feedback van de eigenaar ontvangen via SMS.

?Hoe de elektrische haard in te passen in het interieur?

Klassiek, landelijk, high-tech. De drie basisstijlen waarin elektrische haarden worden gemaakt, bepalen hun uiterlijk. Klassieke haarden en haarden in landelijke stijl worden uitsluitend aan de vloer bevestigd, en geschikte portalen zijn gemaakt van hout, steen of een imitatie van deze materialen. Je kunt er een echte pook of een mand vol houtblokken naast zetten voor realisme. High-tech modellen worden vaak gemaakt als wandkachels met metalen of glazen portalen.

Denk aan de afmetingen. Een compacte haard gaat verloren in een grote ruimte, terwijl een grote haard een kleine kamer visueel verkleint. Een extra brede haard heeft een gewicht van 500-700 kg en vereist een versterkte vloer of fundering.

?Hoeveel kosten ze??

Design is waardevoller dan functionaliteit. De prijsklasse van elektrische haarden is zeer groot. U kunt dus een eenvoudige elektrische vloeroven kopen voor 5-10 duizend. Euro. Een matig geavanceerd model kost 15-30 duizend. Euro. Sierhaard met een designportaal of realistische imitatiehaard kost 50 tot 100 thsd. Euro, afhankelijk van de grootte.

Elektrische haarden hebben net zo goed een grillig design als traditionele haarden.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: