10 eenvoudige trucs: hoe je krappe ruimtes wegwerkt en breder maakt

Welke kleuren, meubels en verlichting te kiezen om een kleine flat groter te doen lijken?

Open flat in een nieuw gebouw: Project van Anton Grishin.

1. Lichte kleuren. Wat is een betere manier om een bescheiden flat in te richten?? De makkelijkste manier om het te doen Lichte kleuren. Witte muren doen je groter lijken en glanzende oppervlakken geven je meer volume. Wanneer het plafond, de vloer en de muren dezelfde kleur hebben, verdwijnen de randen. In zo'n kamer kunnen lichte meubels worden geplaatst en de muren kunnen de kleur accentueren. En je kunt objecten in pastelkleuren oppakken, en dan zal het interieur "oplossen" tegen de muur. De algemene aanpak is hetzelfde: weinig meubels.

Behang 5154 van Eco Wallpaper.

2. Donkere tinten. De inrichting kan juist het tegenovergestelde zijn: donkere, dichte kleuren, grote, verzadigde prints. Er ontstaat een "box-effect", die het ware volume van de ruimte verhult. Met zoveel ruimte voelt het gewoon groter: 'Waarom passen hier zoveel meubels in??». Donkere kleuren doen de dingen kleiner lijken, terwijl verzadigde kleuren en opvallende prints een ruimte transformeren en grenzen verleggen.

Woonkamerinterieur van een project van Varvara Zelenetskaya atelier.

3. Actieve afdrukken. Een bekend beeld in kleding: strepen verticaal slanker, horizontaal slanker, omgekeerd maakt. De inrichting van de flat is gebaseerd op hetzelfde effect. Als je een laag plafond hebt: gebruik behang en gordijnen met verticale strepen. Als de ruimte krap is, maar het plafond niet boven je hoofd uitsteekt, probeer dan horizontale strepen. Dichte versiering maskeert de hoeken. Een modieuze techniek Beplak één muur met helder behang en monochroom behang van dezelfde toon vergroot ook visueel de ruimte.

Kijk me aan spiegel door Alivar.

4. Spiegels. Uw flat opknappen met spiegels Een traditionele techniek om het volume visueel te maximaliseren. Spiegelpanelen aan de muur en meubels met spiegeloppervlakken ( een originele optie- Scherm ) glanzende en gelakte voorwerpen die het licht weerkaatsen.

Sofa met ingebouwde thuisbioscoop 215 / 228 M.I.S.S. MUSIC IMAGE SOFA SYSTEM van Cassina.

5. Multifunctioneel meubilair. het is praktisch om verschillende functies te hebben: banken en banken fungeren als planken, tafels en banken als tafels of banken. Het is allemaal verkrijgbaar in winkels, net als een fauteuil met ingebouwde verlichting.

Het multifunctionele Clei Swing-transformatiesysteem.

6. Transformers. Schuiftafel, slaapbank, klapstoelen – vertrouwd meubilair. Maar er is meer… Bijvoorbeeld bedden die in de muur schuiven of veranderen in een complete werkplek met tafel en rekken.

Rek BC-DBH-IT-920013 van TeakHouse.

7. Meubilair op wielen. Het maakt het gemakkelijk om de grenzen van zones te verleggen naargelang uw behoeften: werk, spel en sociale contacten. Tafels en stoelen, nachtkastjes, banken, fauteuils en zelfs vloerspiegels kunnen met wieltjes worden uitgerust.

Tam tam salontafel van Oasis.

8. «Een "matryoshka pop". Meubilair dat in elkaar kan worden gevouwen, zodat zelfs een kleine flat gasten kan ontvangen. De meest voorkomende zijn stoelen en sofatafels, die onder elkaar gestapeld kunnen worden.

Roca keramisch wandcloset met W+W wastafel.

9. Compacte eenheden. Wasbak ( op de stortbak ) bespaart niet alleen ruimte maar ook water. Een ander interessant blok.. De keuken, op wielen: gootsteen, kookplaat en werkblad.

De Blob-kroonluchter van Foscarini.

10. Wandlampen. Hoe meer licht, hoe beter. Ruimtezones creëren die de illusie van diepte geven. Vergeet de sfeer niet: kandelaars doen de ruimte ruimer lijken.Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: