11 beste remedies tegen een kater

*Beschouwing van de beste volgens de redactie. Over de selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, niet bedoeld als reclame en dient niet als leidraad voor aankoop. Raadpleeg een wrattenarts alvorens te kopen.

Een kater is een van die onaangename, maar altijd te verwachten, overdaad aan alcohol waar men zo snel mogelijk van af wil komen. En het punt is niet dat het slecht is in een toestand van kater, iedereen weet dat de tijd heelt (trouwens, dit spreekwoord zou een motto moeten worden van de behandeling van het kater syndroom).

Nog erger is de situatie wanneer een kater samenvalt met de dringende noodzaak om actief te zijn, om aan het werk te gaan, om te verschijnen voor collega’s, een vriendin of de bazen. En zoals gewoonlijk, leidt de vraag tot het aanbod. Een zeer groot aantal verschillende katerbehandelingen zijn in moderne apotheken verkrijgbaar. Veel ervan hebben vrij voor zichzelf sprekende namen, zoals Antipohmelin, Alcocline, DrinkOFF, Sta op, Guten Morgen, Morning Care. Andere hebben stille namen: Zorex, Zinal pro, en andere.

Maar al eeuwenlang zijn er beproefde manieren om de onaangename symptomen van een kater te verminderen, en ze zijn ook populair en worden nog steeds gebruikt. Is het de moeite waard om medicijnen in de apotheek te kopen, zijn het medicijnen, verlichten ze de symptomen van de kater en zo niet, welke middelen moeten dan worden gebruikt?? Maar voor alle duidelijkheid moet eerst kort worden uitgelegd wat er moet worden aangepakt.

Wat is een kater??

Een wijn- en bierkater is de mensheid al duizenden jaren bekend, en de laatste eeuwen is het mogelijk geworden om harde alcohol te drinken nadat de Arabieren de methode van het distilleren van wijnalcohol hadden uitgevonden.

In het menselijk organisme verwerkt de lever ethylalcohol (meer bepaald het enzym alcoholdehydrogenase), oxideert het tot kooldioxide dat uiteindelijk door de longen en het water wordt geĆ«xtraheerd. Maar helaas is het een meerstappenproces, waarbij een tussenproduct van het ethanolmetabolisme ontstaat – het zogenaamde aceetaldehyde, of azijnaldehyde. Dit is een zeer giftig gif, namelijk, het wordt afgescheiden met de uitgeademde lucht, waardoor een “ambergris” ontstaat bij iemand die de dag ervoor veel gedronken heeft – allen bekend met de overademing. De accumulatie van niet-geoxideerde ethanolproducten in het bloed veroorzaakt alle symptomen van een kater – handtrillingen, tachycardie, hartkloppingen, hoofdpijn, ‘katten in de mond’, misselijkheid en alle andere attributen van een kater.

Naast azijnaldehyde gaat het bij de kater om hoog-atomaire alcoholen: butyl, amyl, isoamyl, die zuurselolie worden genoemd.

De behandeling van een kater komt dus neer op twee eenvoudige methoden: de opgehoopte acetaldehyde en “drank” snel wegspoelen door de activiteit van de nieren te verhogen of proberen de onaangename symptomen te verminderen door het gebruik van symptomatische geneesmiddelen. Er is geen andere manier. Dat wil zeggen, men kan een gelijk teken zetten tussen behandeling van een kater en behandeling van acute acetaldehydevergiftiging.

In het eerste deel van de ranglijst wordt het gebruik beschreven van geneesmiddelen die een bewezen werkingsmechanisme hebben en helpen de katerperiode te verkorten of de symptomen van deze aandoening te verlichten. Dan gaan we kijken naar wat waarschijnlijk de meest wenselijke manieren zijn om een kater te genezen zonder het gebruik van medicijnen. Tenslotte zullen we het hieronder hebben over die technieken en geneesmiddelen, talrijke supplementen, waarvan het gebruik alleen maar helpt om uw portemonnee te legen, maar in het beste geval geen voordelen biedt ten opzichte van de meer toegankelijke methoden die hierboven zijn beschreven.

Beoordeling beste kater middel

Nominatie plaats productnaam beoordeling
De beste middelen tegen een kater 1 Vitamine C, ascorbinezuur 4.9
2 B-vitaminen – thiamine (B1) 4.8
3 Cedalgin plus 4.8
4 Anapriline, Obzidan (propranolol) 4.8
5 Diuver, Britomar, Lotonel, Trigrim (thoracemide) 4.7
De beste niet-drugs remedies tegen een kater 1 Vloeistof 5.0
2 Baden en contrastdouches 4.9
3 Lichamelijke activiteit 4.9
Anti-Rating– twijfelachtige manieren om de symptomen van een kater te verlichten 1 Sorbents 2.0
2 Cerucal, eglonil, metoclopramide, anti-emetica.. 2.0
3 Supplementen voor een kater 2.0

Top medicijnen tegen kater symptomen

Alle in deze groep opgenomen geneesmiddelen behoren tot verschillende groepen geneesmiddelen, en er zijn talrijke analogen. Maar je moet gewaarschuwd zijn dat het nog steeds gevaarlijk is om deze drugs te gebruiken als je een kater hebt. Tegen de achtergrond van acetaldehyde-vergiftiging is er een hoog risico op atriumfibrilleren, bij oudere mensen – een aanval van coronaire hartziekten en de mogelijkheid van een hartaanval, bij patiĆ«nten die lijden aan chronisch alcoholisme, kan acute pancreatitis ontwikkelen.

Over het algemeen hebben katers vaker de volgende bijwerkingen. Daarom is het raadzaam pas in laatste instantie medicijnen te gebruiken, en eerst uw arts te raadplegen. Maar laten we beginnen met de veiligste van allemaal.

Vitamine C, ascorbinezuur

Beoordeling: 4.9

Vitamine C

Ascorbinezuur kan natuurlijk samen met glucose worden gebruikt voor patiƫnten die geen diabetes hebben, en dergelijke tabletten worden verkocht in apotheken. Ascorbine en glucose zijn waarschijnlijk een van de goedkoopste en lekkerste. Bijvoorbeeld, 20 tabletten in een dosering van 100 mg kunnen worden gekocht voor 36 roebel., En een pak van 10 tabletten voor slechts 4 roebel. Een groot aantal lokale farmaceutische bedrijven produceert het. Ascorbinka, of vitamine C, moet bij voorkeur door een volwassene met een kater worden ingenomen, 2-3 tabletten, maar niet meer dan 10 tabletten per dag.

Voordelen en nadelen

Ascorbinezuur is een kater supplement en werkt om de lever te versterken en te herstellen. In tegenstelling tot veel voedingssupplementen, die duur zijn en een onbewezen werkingsmechanisme hebben, is ascorbinezuur betrokken bij de werking van cytochroom p450, een van de belangrijkste structuren in hepatocyten, of levercellen, die ethanol neutraliseren. Daarom zal een tijdige inname van ascorbinezuur, vooral bij regelmatig gebruik van alcohol, de ernst van de ontwenningsverschijnselen verminderen.

B-vitaminen – thiamine (B1)

Beoordeling: 4.9

B-vitaminen

Er is een zeer ernstige complicatie van alcoholisme genaamd Wernicke’s encephalopathie… De patiĆ«nt krijgt een delirium, raakt snel in coma en sterft… Overlevenden krijgen lange periodes van behandeling op de intensive care afdeling. Deze complicatie wordt ook wel acute hemorragische encefalitis genoemd. De structuren van het midden en de medulla oblongata zijn aangetast, met petechiale bloedingen door vaatperforatie, veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1, of thiamine. Thiamine wordt in grote hoeveelheden opgebruikt bij frequente alcoholconsumptie. Maar zelfs een beschaafde en gematigde drinker kan een tekort aan thiamine hebben…

Vitamine B1 is verkrijgbaar in ampullen of tabletten. In principe is het heel goed mogelijk de inhoud van Ć©Ć©n ampul op te drinken voordat deze in water is opgelost. Thiaminebromidetabletten of thiaminechlorideoplossing zijn zeer goedkoop, worden door veel farmaceutische bedrijven gemaakt en zijn bij elke apotheek te koop. Moet worden ingenomen bij frequent alcoholgebruik, na de maaltijd, volwassenen voor preventieve doeleinden – 5-10 mg per dag, maar niet meer dan 3 keer per dag gedurende 3 dagen.

Voordelen en nadelen

Net als bij ascorbinezuur wordt thiamine gebruikt om de thiaminevoorraad aan te vullen, want die wordt verbruikt bij zwaar drinken. Er is geen verlichting of verandering van welzijn te verwachten bij het gebruik van thiamine. Toch is het een noodzakelijke maatregel om de stofwisseling, die door het gebruik van ethanol is beschadigd, te normaliseren.

Zij houden vooral van thiamine in zijn pure vorm, in ampullen of als tabletten met Ć©Ć©n vitamine. Alle multivitaminen, zelfs de duurdere, die naast vitaminen van verschillende oorsprong ook mineralen en sporenelementen bevatten, zijn ondoeltreffend. De lever, die getroffen is door alcohol, heeft thiamine nodig…

Verder met een groep geneesmiddelen die echt helpen de symptomen van alcoholvergiftiging te verminderen, en het azijnaldehyde uit het lichaam te verwijderen. Dit zijn verschillende niet-steroĆÆde anti-inflammatoire geneesmiddelen, evenals middelen om de diurese te verhogen, of diuretica.

Cedalgin plus

Beoordeling: 4.8

Cedalgin Plus

Cedalgin Plus is een combinatiegeneesmiddel dat cafeĆÆne, natriummethamisole, of analgin, en thiamine bevat. Dit middel is goed tegen hoofdpijn die wordt veroorzaakt door het kater syndroom, draagt bij aan een algehele verbetering van het welzijn. Door de cafeĆÆne die het bevat, verbetert het de bloedcirculatie van de hersenen en hersenschors, verhoogt het de fysieke en mentale prestaties, vermindert het slaperigheid. Thiamine, of vitamine B1, beschouwd als facetten die de tolerantie van het zenuwweefsel voor ethanol helpen verbeteren en ook deelnemen aan vele metabolische processen die alcohol en zijn afbraakproducten uit het lichaam helpen verwijderen. Sedalgin Plus wordt geproduceerd door het farmaceutische bedrijf Balkanpharma Bulgaria. Een verpakking van 10 tabletten kost 83 roebel.

Het wordt aanbevolen een tablet in te nemen na de maaltijd, niet meer dan 3 keer. Probeer de tabletten echter voor het avondeten in te nemen, want het product bevat een kleine dosis cafeĆÆne. Een volwassene mag in ieder geval niet meer dan 6 tabletten per dag innemen.

Voordelen en nadelen

Het voordeel van Sedalgin is het gecombineerde effect, de “ingebouwde” vitamine B1, een duidelijke vermindering van hoofdpijn en een verhoging van de algemene efficiĆ«ntie. Het mag alleen worden gebruikt als en wanneer een kater het onmogelijk maakt om te gaan liggen en te slapen, en men, helaas, in een actief levensritme moet komen. Het wordt afgeraden het in te nemen als men overdag kan gaan liggen, omdat cafeĆÆne het lichaam stimuleert.

Anapriline, Obzidan (propranolol)

Beoordeling: 4.8

Anapriline

Anapriline is een hartmedicijn en heeft tot taak de prikkelbaarheid van de hartspier te verminderen, de contractiliteit ervan te verminderen en zuurstof te sparen. Anapriline verlaagt de bloeddruk en een van de belangrijkste effecten is dat het de hartslag vertraagt. Anapriline wordt door veel verschillende binnenlandse farmaceutische bedrijven vervaardigd en is een algemeen verkrijgbaar en goedkoop geneesmiddel. Zo kost een pakje van 50 tabletten in een dosis van 10 mg slechts 12 roebel.

Indicaties voor de kater op Anaprilin zijn een hartkloppingen, koorts en opvliegers, vuurrode wangen, een frisse neus halen en een stijging van de bloeddruk bij een kater. Anapriline kan helpen om de bloeddruk te verlagen, de hartslag te verlagen, en onaangename symptomen van het opvliegen weg te nemen. U hoeft maar Ć©Ć©n keer een 10-mg tablet in te nemen. Verdubbel de dosis als uw bloeddruk hoog is, en u kunt 20 mg anapriline nemen.

Voordelen en nadelen

Dit is de goedkoopste van alle beta-adrenoblockers, maar zeker niet de veiligste. Er zijn veiliger geneesmiddelen in deze groep, zoals Concor. Als contra-indicaties, zelfs met de bovenstaande klachten van kater, kan het niet worden genomen bij patiĆ«nten met cardiale pathologie – sinus bradycardie, met hypotensie, patiĆ«nten met bronchiale astma, en gevoelig voor bronchospasme, personen die lijden aan diabetes.

Diuver, Britomar, Lotonel, Trigrim (thoracemide)

Beoordeling: 4.7

Diuver

Diuretica zijn een krachtig middel om het kater-syndroom snel te verminderen door de verwijdering van aceetaldehyde uit het lichaam te versnellen. Een modern diureticum is thoracemide, of Diuver. Bij toediening van Diuvera ontwikkelt het maximale diuretische effect zich gemiddeld na 2,5 uur. Vergeleken met furosemide heeft het minder kaliumuitscheiding, maar een langduriger en krachtiger effect. Diuver, geproduceerd door het Kroatische farmaceutische bedrijf Pliva, is verkrijgbaar in 20 doses van 5 mg en kost 260 euro.

Het diuretisch effect van Ć©Ć©n tablet Diuvera kan zelfs tot 18 uur aanhouden, dus u moet uw katerdag plannen, rekening houdend met de duur van de diuretische werking. Een enkele tablet van 5 mg in de ochtend is voldoende om een kater te behandelen.

Voordelen en nadelen

In bekwame handen zijn diuretica die de nierfunctie activeren een krachtig middel om de oplossing van een kater te versnellen, letterlijk binnen enkele uren. Houd echter rekening met de bijwerkingen van diuretica, de mogelijke uitscheiding van nuttige kaliumionen en het risico van spierkrampen en hartritmestoornissen, de noodzaak om de uitscheiding ervan te kunnen compenseren, en om ervoor te zorgen dat de patiƫnt meer vloeistof inneemt om geen uitdroging te veroorzaken. Dan kan, rekening houdend met alle indicaties en contra-indicaties, een kortdurende therapie met diuretica worden toegepast.

Het is raadzaam om na inname rustig uit te rusten en u niet te veel in te spannen. U zult vaak naar het toilet gaan, maar denk eraan dat u kunt flauwvallen als u gevoelig bent voor lage bloeddruk terwijl u diuretica neemt. Om krampen in de kuit te voorkomen kunnen twee tabletten Panangin, of Asparkam, worden ingenomen in combinatie met een tablet thorasemide. Maar als u ouder bent dan 40 jaar, bloeddrukproblemen hebt, of een hartritmestoornis, is het beter het risico niet te nemen, en het gebruik van diuretica achterwege te laten, zonder doktersrecept.

De beste niet-drugs remedies tegen een kater

Alle katermedicijnen, zelfs zoiets onschuldigs als ascorbinezuur, kunnen bijwerkingen en contra-indicaties hebben. Medicijnvrije katerkuren zijn misschien niet voor iedereen aan te raden. Tegelijkertijd belasten ze, hoe oud ze ook zijn, de lever niet extra door de verwerking van verschillende chemicaliƫn en zijn er praktisch geen financiƫle kosten. Denk aan de meest populaire volksmethoden die in de beoordeling zijn opgenomen.

Vloeistof

Beoordeling: 5.0

vloeibare

Het bovenstaande middel uit de groep van zeer effectieve diuretica werkt alleen goed als er aan Ć©Ć©n kant veel water “in de buis” zit. Als er geen vocht wordt ingenomen, veroorzaken diuretica uitdroging, stolling van het bloed en, als ze te vaak worden gebruikt, een risico op trombose. Daarom moet u, voordat u diuretica tegen een kater voorschrijft, op uw drinkgedrag letten en zoveel mogelijk vocht drinken.

Een normaal gezonde volwassene met katerverschijnselen moet elk uur ongeveer een liter, of 5 glazen, vocht innemen. Het is een vrij matige vochtbelasting, die uiteindelijk de diurese zal overstijgen, en het resultaat van dit goed doen zal een verlangen zijn om na anderhalf tot twee uur naar het toilet te gaan voor een kleine behoefte. Als de patiĆ«nt gezonde nieren heeft, en het kater syndroom licht tot uiting komt, dan is zo’n waterbelasting volkomen veilig, en kan het heel goed zonder het voorschrijven van diuretica.

Wat drinken??

Wat drinken?? Er zijn zoveel meningen over dit onderwerp. Maar als u erover nadenkt, kunt u waarschijnlijk gewoon water aanbevelen, compote van gedroogde vruchten en rozenbottels met vitamine C, veel slappe warme kippenbouillon, waarvan de ontvangst kan worden afgewisseld met twee of drie glazen komkommer- of koolpekel.

Sommige mensen consumeren grote hoeveelheden groenecitroenthee, kefir, ayran, verschillende melk en ei shakes, pittige rode peper shakes, enz. Waarom het kwaad kan? Let op: groene thee bevat veel cafeĆÆne en een teveel aan cafeĆÆne bij een kater kan leiden tot een aanzienlijke stijging van de bloeddruk. Zuivelproducten kunnen 1% alcohol bevatten, dus mensen die kefir drinken kunnen geacht worden een zeer milde kater te hebben. De darmbelasting van enkele liters kefir kan zelfs bij een gezond persoon darmklachten veroorzaken.

Kippenbouillon daarentegenVoor degenen die het goed verdragen, is het zeer heilzaam. Ten eerste is het een voedselvervanger bij het bestaande gebrek aan eetlust bij een kater, en geeft het verzadiging. En ten tweede is het advies om goed te eten ook met een kater syndroom niet geannuleerd. Daarom was, is en blijft er veel vraag naar kippenbouillon, vooral met mate gezouten.

de pekel betreft, Deze oude volksmethode is gebaseerd op het aanvullen van tekorten aan elektrolyten in het bloedplasma. bekend is dat elektrolyten natrium, kalium, magnesium, calcium, chloor en andere eenvoudige elementen omvatten. Consumptie van grote hoeveelheden alcohol veroorzaakt een aanzienlijke disbalans van elektrolyten, verschuift het zuur-base evenwicht naar de zure kant, dus het drinken van pekel met een kater is niet alleen nuttig, maar ook aangenaam. De enige uitzondering is dat je nooit augurken moet drinken. Ten eerste maakt het het lichaam alleen maar zuurder op een moment dat het gealkaliseerd moet worden, en ten tweede kan het een ernstige aanval van galwegkrampen en acute pancreatitis veroorzaken.

Voordelen en nadelen

Het wordt afgeraden om patiƫnten met oedeem, met nierdisfunctie, met hartfalen, met verhoogde druk in de longslagader (pulmonaal hart) te overbelasten. Ook mensen met hoge bloeddruk, zwangere vrouwen en mensen met epilepsie. Wij zwijgen in alle bescheidenheid over het feit dat zwangere vrouwen en patiƫnten met epilepsie helemaal geen alcohol mogen drinken. Het nadeel is ook de elementaire eentonigheid van de oefening, het drinken met geweld, het vele uren vastzitten op het toilet.

Maar het is een doeltreffende en goede manier, bijna goedkoop, vooral wanneer heet water wordt gebruikt, verdund met jam, en in sommige gevallen vervangt het de maaltijd (bouillon). In het algemeen kan waterboost worden beschouwd als de belangrijkste behandelingsmethode, niet alleen voor een kater, maar ook voor acute alcoholintoxicatie in het ziekenhuis, met dit verschil dat daar een grote hoeveelheid vocht intraveneus wordt toegediend, en in het geval van alcoholisch coma bovendien diurese wordt geforceerd en de technologie van peritoneale dialyse wordt toegepast.

Bad en contrasterende douche

Beoordeling: 4.9

koude en warme douches

Russisch bad, en de Finse sauna is de derde pijler van de juiste behandeling van het kater-syndroom, maar alleen voor gezonde personen. Alle baden moeten worden gecombineerd met mineraalwater, slappe thee, compote, kruidenthee, morses, maar nooit met bier, anders leidt de katertherapie tot een lange eetbui.

Baden heeft betrekking op het grootste en meest massieve orgaan van het lichaam, de huid, en haar vermogen om te zweten. Na het inademen van de sauna stijgt de lichaamstemperatuur fysiologisch, het hart slaat sneller en er wordt overvloedig zweet afgescheiden, dat talrijke gifstoffen bevat. Na het zweten moet men zich dringend afspoelen of een bad nemen in een zwembad. Het is ten strengste verboden om zweet te laten zitten en uit te drogen, omdat er voldoende bewijs is dat het samen met gifstoffen weer wordt opgenomen.

Voordelen en nadelen

Een van de voordelen van een spa is de aangename manier van ontspannen, de afwisseling van warmte en koud water (het oefenen van de bloedsomloop) en de snelle afvoer van gifstoffen. In combinatie met gedwongen vloeistofinname kan 3-4 uur baden wonderen doen en volledig opruimen na een zware avond.

Maar men mag niet vergeten dat fysieke activiteit in het bad absoluut niet nodig is. De behandeling van het kater-syndroom houdt helemaal niet in dat er met de bezem moet worden gezwaaid; rustig, maar herhaaldelijk zweten met periodiek spoelen en het drinken van vloeistoffen is voldoende. Als u echter een voorgeschiedenis heeft van arteriĆ«le hypertensie, hartritmestoornissen, stenocardia of een hartaanval, kortademigheid en overgewicht – is het beter deze methode niet te gebruiken.

Als er geen mogelijkheid is om naar de sauna te gaan, kunt u zich beperken tot een contrastdouche. Baden, vooral hete baden, zijn af te raden bij een kater, omdat ze hartcomplicaties kunnen veroorzaken. Het is noodzakelijk om te beginnen met een warme douche en dan een koele, daarna een paar seconden heet en dan nog kouder. Deze periodieke vernauwing en verwijding van de huidvaten veroorzaakt een aanzienlijke instroom van bloed vanuit de inwendige organen, waaronder de lever, vanaf de plaats van afzetting, en uitbreiding van de capillaire vaten van de huid.

Stap nu uit de douche en wrijf krachtig met een ruwe en stijve handdoek om je huid nog roder te maken en de doorbloeding tot diep in de huid te stimuleren. Dit stimuleert de zweetklieren en als u zich na zo’n douche in een warme kamerjas wikkelt en een warme rozenbottelthee drinkt, is dit ook een goede fysiologische manier om azijnaldehyde uit het lichaam te verwijderen.

Lichamelijke activiteit

Beoordeling: 4.9

Oefening

Deze methode is de meest paradoxale, maar samen met het bad de meest effectieve. Fietsen, joggen en brandhout sprokkelen zijn waarschijnlijk de meest ondraaglijke dingen in de aard van een kater. De meeste afwezigheden bij mensen die verre van binge-drinkers zijn, hebben te maken met de angst en het onvermogen om fysieke activiteiten te verrichten. Ze kunnen gewoon niets doen als ze een kater hebben. Maar als men zichzelf kan overmeesteren en kracht kan vinden voor twee tot drie uur fysieke arbeid in combinatie met waterstress, dan wordt het hoofd helder, worden de ogen niet meer rood en voelen de meeste mensen zich ’s middags al min of meer goed, natuurlijk als men de “heldendaden” van gisteren niet herhaalt….

Anti-rating – dubieuze manieren om de symptomen van een kater te verlichten

De ranglijst vermeldt zeker betrouwbare en bewezen katerbehandelingen. Ze komen allemaal neer op het versnellen van de eliminatie van schadelijke stoffen uit het lichaam, of als symptoombestrijding. De uitscheidingsmethoden zijn verschillend, maar ze zijn allemaal gebaseerd op elementaire fysica en chemie. Deze zijn:

  1. Waterstress, waardoor de diurese toeneemt;
  2. Diurese stimuleren met diuretica;
  3. Afvoer van schadelijke stoffen via de huid;
  4. Is intense fysieke arbeid die de basisstofwisseling versnelt;
  5. Geneesmiddelen die onaangename symptomen verlichten zonder iets te veroorzaken of te elimineren.

Maar op het internet is er een groot aantal “uiterst effectieve” drugs, die volgens de fabrikanten niet alleen iemand volledig van een kater verlossen, maar ook zogenaamd de avond voor het geplande feest innemen, je in staat stellen om absoluut niet dronken te zijn, ’s morgens achter het stuur te zitten, enzovoort. We gaan het niet hebben over de absurditeit of zelfs de onaanvaardbaarheid van deze beweringen. Laten we alleen die fatsoenlijke middelen opnoemen die geen zin hebben om te gebruiken bij een kater. Laten we ook kort de supplementen bespreken die helaas niet de prijs verdienen waarvoor ze worden verkocht.

Sorbents

Beoordeling: 2.0

Sorbents

Er bestaat een groot aantal sorptiemiddelen, gaande van actieve kool tot Polysorb-MP en Enterosgel. Op veel websites over alcoholvergiftiging en behandeling van katers kan men lezen dat eerst sorbents moeten worden gebruikt. Dit is niets minder dan een halve waarheid.

In geval van alcoholintoxicatie, alcoholvergiftiging of vergiftiging moet het maagdarmkanaal worden ontdaan van alle residuen van ethylalcohol. En dan blijkt, in noodgevallen, wanneer de patiƫnt bewusteloos is, meervoudige maagspoeling, en als hij bij bewustzijn en bewust van zijn intoxicatie is, is het aanbevolen om sorbents te geven.

Maar kater en roes zijn verschillende toestanden, bij een kater is er geen alcohol meer in de darmen, het is allang opgenomen in het bloed, en verwerkt in de lever – gedeeltelijk volledig en gedeeltelijk niet. Sorbenten hebben niets te maken met het reinigen van het bloed en zijn daarom volledig nutteloos voor een kater.

Cerucal, Eglonil, metoclopramide, anti-emetica

Beoordeling: 2.0

Cerucal

Helaas gaan misselijkheid en zelfs braken soms gepaard met het kater syndroom… Dit gebeurt zelden, maar als het gebeurt, eindigt het meestal in een enkele episode van braken en kleine episodes van misselijkheid. In het geval van frequente en ernstige misselijkheid is braken niet zomaar een katersyndroom, maar eerder een aanval van alcoholsurrogaten, acute alcoholische pancreatitis, cholecystitis of een andere pathologie die dringende medische aandacht vereist. Maar zelfs als je misselijk bent en overgeeft tijdens een kater, moet je dan misselijkheidsremmers en anti-emetica nemen??

Er zijn een aantal geneesmiddelen die misselijkheid en braken onderdrukken. Ze worden gebruikt wanneer misselijkheid een onvermijdelijk gevolg is van de inname van toxische geneesmiddelen, bijvoorbeeld bij chemotherapie in de oncologie. In zo’n geval is het nemen ervan echt aangewezen omdat de misselijkheid onproductief is en het lichaam op geen enkele manier kan helpen. Maar in het geval van het kater-syndroom zullen misselijkheid en braken helpen om zowel maag als darmen vrij te maken van met alcohol doordrenkte feestresten. Als iemand tijdens een kater misselijk wordt en overgeeft, moet dit dus niet worden ontmoedigd, maar aangemoedigd. Daarom zijn dergelijke maatregelen niet nodig.

De nieuwsgierige lezer kan zich afvragen: als het nodig is om de stagnerende inhoud van de in alcohol gedrenkte maag te verwijderen, waarom is het dan contra-indicatief en nutteloos om sorbents in te nemen?? Namelijk omdat er ’s morgens al weinig alcohol in de maag en darmen zit en veel voedsel. Bijgevolg zal een aanzienlijke hoeveelheid sorptiemiddelen door deze massa worden geneutraliseerd en de resterende alcohol niet kunnen absorberen.

Supplementen voor een kater

Beoordeling: 2.0

Zinalc Zinal pro

Het beest pakt de vangst en de vraag kweekt aanbod. Hier is slechts een kleine lijst van dergelijke geneesmiddelen die als voedingssupplementen worden beschouwd:Alecol, DrinkOFF, Zorex (Zorex), Antipohmelin, Morning Care, Alcocline, Zenalk Zinal pro.

Het huismiddeltje Zorex bevat bijvoorbeeld unitiol en calciumpantothenaat. Zoals wij uit de gevechtschemie en de toxicologie weten, is unitiol werkzaam tegen een specifieke groep vergiften, waaronder verbindingen van zware metalen. Deze vergiften blokkeren specifieke zwavelhoudende groepen die sulfhydryl, of thiolen (SH) worden genoemd. Daardoor wordt de activiteit van bepaalde groepen enzymen aangetast. Maar azijnaldehyde, dat alle symptomen van een kater geeft, is geenszins een thiolverbinding. Als aan azijnaldehyde Ć©Ć©n zuurstofatoom wordt toegevoegd, verandert het in azijnzuur. De formule is uiterst eenvoudig: CH3-SON. Het is ethanol, ethaan, of azijnaldehyde.

En het heeft een enzym genaamd acetaldehyde dehydrogenase nodig om succesvol gebruikt te worden. Maar helaas is het onmogelijk om dit enzym te laten werken door het in te nemen in een tablet. Die pillen bestaan niet. Maar er zijn een aantal medicijnen tegen alcoholmisbruik die dit enzym kunnen blokkeren, zodat de katerverschijnselen verplicht worden en in de plaats komen van de roes. Het is een geneesmiddel voor de behandeling van alcoholisme, dat patiƫnten ontmoedigt om naar het groene kruid te verlangen. Hieronder vallen geneesmiddelen zoals Teturam, Antabus, Disulfiram, Lidevin, Esperal en alle andere geneesmiddelen die het gebruik van alcohol onaangenaam en zeer gevaarlijk maken.

Daarom zal zorax niet doeltreffend zijn bij alcoholvergiftiging tijdens een kater, omdat het geen zin heeft unithiol toe te passen. Hetzelfde geldt voor de meeste voedingssupplementen die diverse ingevoerde, vaak exotische, geneeskrachtige planten bevatten, die evenmin de verwijdering van de afbraakproducten van alcohol uit het lichaam bevorderen. Ook moet je niet drinken een stimulerend middel, dat het hart verhoogt, moet u opgeven koffie, en nog minder van verschillende balsems Riga, die activeert, maar bevat alcohol. Anders verandert de behandeling van het kater-syndroom in herhaalde alcoholvergiftiging. Het is veel nuttiger om een bruisende aspirine te nemen, die in dit geval geen koortswerende of pijnstillende werking heeft, maar ook helpt om het bloed te verdunnen, omdat alcohol water uit het bloed in het weefsel trekt en de reologische eigenschappen ervan verslechtert en dichter wordt.

Tot slot moet worden gezegd dat het bij mannen boven de 40 jaar vaak voorkomt dat zich in de toestand van een kater verschillende ernstige cardiovasculaire ongevallen voordoen. Als u voelt dat u pijn in de hartstreek heeft, sterke retrosternale pijn die uitstraalt naar de linkerarm of onder het linkerschouderblad, verspil dan niet uw tijd om de kater zelf te behandelen, zelfs niet met oude beproefde methoden, maar bel een ambulance.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: