13 van de beste controllers voor pc’s

*Editor’s review of the best ones. Over de selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief en niet bedoeld als advertentie of koopgids. Raadpleeg een vakman alvorens te kopen.

Computer game controllers zijn er in verschillende vormen: joysticks, handheld gamepads, roeren, en zelfs vliegtuigsturen met een gedetailleerd meterpaneel voor flight sim fans. Maar het meest populaire en gewilde controllerformaat zijn de handheld gamepads. Ze zijn handig, gemakkelijk te leren, veelzijdig en bijna universeel.

Expertology redactie brengt u de actuele gids voor de beste gamepads voor 2020. Onze deskundigen hebben rekening gehouden met de resultaten van onze eigen tests, meningen van professionele gemeenschappen en feedback van actieve gebruikers.

Beste controllers voor PC

Nominatie stoel productnaam Prijs
De beste budget pc-controllers 1 SVEN GC-250 2 100€
2 Redragon Saturnus 1 330€
3 Logitech G Gamepad F310/510 1 900€
4 Defender Game Master Draadloos 990€
De beste PC-controllers door combinatie van prijs, functionaliteit en kwaliteit 1 IPEGA PG-9076 1 990€
2 Artplays NS-45 2 500€
3 Het Pro-controlemechanisme van de Nintendo-Schakelaar 6 000€
4 Microsoft Xbox One Controller 4 000€
5 Sony DualShock 4 v2 3 900€
De premium controller voor uw PC 1 Valve Stoomregelaar 9 800€
2 Thrustmaster eSwap Pro-controller 12 600€
3 Nacon Revolution Un
 • mited Pro Controller
 • 6 000€
  4 Microsoft Xbox E
 • 1 Draadloze controller serie 2
 • 11 500€

  Beste goedkope pc-controllers

  De eerste selectie van pc-gamepadcontrollers richt zich op goedkope, maar hoogwaardige en capabele modellen die het vertrouwen en de erkenning van gebruikers hebben verdiend. Ze zijn ideaal voor minder ambitieuze gameplay, waar gameplay en prestatie gewoon voor de lol zijn.

  SVEN GC-250

  Beoordeling: 4.6

  SVEN GC-250

  Laten we beginnen met de goedkoopste controller in onze budgetcollectie, die niet eens low-end is – het handelsmerk SVEN verblijdt consumenten al vele jaren met kwaliteitsaccessoires en techniek tegen redelijke prijzen. Dit is SVEN GC-250 – Xbox 360 stijl controller met bedrade aansluiting.

  De vorm van de controller is klassiek, vergelijkbaar met de NVIDIA SHIELD Controller. Zwarte tweedelige kunststof met glanzend oppervlak. Alles wat vertrouwd is met dit controllerformaat is hier aanwezig, inclusief de homeknop. Er is geen “modus”-knop om te schakelen tussen de sticks en de dwarsbalk, maar in dit prijssegment is dat een gebruikelijke en aanvaardbare vereenvoudiging.

  Op de behuizing, net onder de “Home”-knop, zit een LED met 4 standen die de status en modi aangeeft. Aan de rechterkant zijn vier XYBA-knoppen, respectievelijk ondertekend als 4123. Aan de andere kant zit de kruiskop. Een inkeping lager – een paar stokken met Euroberen doppen. Op de voorkant zitten een paar LB/RB knoppen en een paar LT/RT triggers. Slaglengte 1cm.

  Het apparaat werkt in digitale of analoge modus, waartussen u kunt wisselen met een simpele druk op de Home-knop. Het verschil is te zien in de beschikbaarheid van de assen: bij digitaal slechts twee, bij analoog alle vier de assen. De huidige modus wordt aan de gebruiker aangegeven door de overeenkomstige LED-indicator.

  SVEN GC-250 ondersteunt ook DirectInput en X-Input modi die kunnen worden omgeschakeld door een mechanische schakelaar op de achterkant. X-Input is een klassieke gamepad-modus voor de PC, waarbij het apparaat in Windows-systemen wordt geïdentificeerd als de Xbox 360 Controller en zich dienovereenkomstig gedraagt. D.w.z. de onderste shiffts werken als klikken in analoge modus, de linker stick werkt met X/Y-assen, de rechter stick is verantwoordelijk voor rotatie, de D-pad wordt gedetecteerd.

  In de DirectInput-modus “verandert” de controller in een PlayStation-gamepad: de onderste shiffts functioneren gewoon als cijfertoetsen, terwijl de rechter stick verantwoordelijk is voor de Z-as en de bewegingen daaromheen.

  Aangezien de SVEN GC-250 een budgetmodel is, ontbreken hier traditioneel ruimtelijke sensoren en kan de gamepad dus niet zijn eigen positie bepalen.

  De controller is vrij licht – 171 g, verbonden door een 1″ lange kabel.8m USB-kabel met standaard USB Type A stekker. Compatibel met Windows OS familie vanaf versie 7, PS3 console en Android gadgets die OTG ondersteunen via de juiste adapter.

  Het belangrijkste nadeel van dit model – aanzienlijke dode hoeken op de stokken, waardoor het onmogelijk is om te richten in schutters.

  Voordelen

  • Goede montage kwaliteit;
  • Digitale en analoge modus;
  • Ondersteuning voor DirectInput en X-Input;
  • trilmotoren;
  • scherpe en aangename toetsrespons.

  Nadelen

  • Geen ruimtelijke sensoren;
  • Niet geschikt voor schutters vanwege dode plekken op de stokken.

  Redragon Saturnus

  Beoordeling: 4.5

  Redragon Saturnus

  Laten we nu eens kijken naar een andere budget-pc-controller. Het model is duurder dan zijn voorganger, maar in absolute termen onbeduidend – een paar honderd roebel, terwijl de functies, evenals de feedback van gebruikers, zijn merkbaar beter. Het bekende Chinese merk Redragon staat sinds 2012 bekend om zijn kwaliteitsaccessoires voor games.

  Dit is een bedrade gamepad met USB-kabelaansluiting met een lengte van 1.5 m met stekker type A. Zwarte kunststof behuizing met matzwarte afwerking. Onopvallende felrode elementen zijn aanwezig in het ontwerp. Grootte en vorm geoptimaliseerd voor kleine tot middelgrote handen, volgens gebruikers en testers.

  De aanwezigheid en plaats van de bedieningselementen is vrijwel identiek aan het vorige model: een groep XYBA-knoppen (respectievelijk ondertekend als 4123) en de dwarsbalk zijn geplaatst aan weerszijden van het bovenpaneel, een paar Euroberen analoge sticks met vrij stijve slag, vier bedieningsknoppen rond het logo, en de “Home”-knop in het midden rechts tussen de sticks. Vier thumbsticks aan de andere kant van de speler, bijna identiek aan de Dualshock 4.

  Nu de functies van de controller. Net als het vorige model ondersteunt Redragon Saturn Dinput en Xinput. Schakelen wordt bereikt met behulp van een eenvoudige mechanische schakelaar aan de onderkant van de controller die in wezen de controle lay-out schakelt tussen Xbox en PlayStation controller “stijlen”. De dynamiek van het spel wordt tot leven gebracht door twee ingebouwde vibratiemotoren, die niet overheersend zijn, maar hoogwaardige feedback geven.

  Maakt zonder problemen verbinding met een computer met Windows 7 of hoger, en pakt de standaard drivers on the fly op, er zijn geen emulators nodig. Dit model is ook compatibel met PlayStation 3.

  Al met al is Redragon Saturn zeker zijn geld waard en de prijs is volledig gedekt. Maar het lagere prijssegment laat zich voelen. Hier ziet u bijvoorbeeld hetzelfde probleem als bij de SVEN GC-250 – merkbare dode zones, die het normale richten in schutters verhinderen.

  De verdiensten

  • De bouwkwaliteit is niet slecht;
  • Eenvoudig aansluiten op een Windows PC zonder speciale drivers of emulators;
  • DirectInput en X-Input ondersteuning met een mechanische schakelaar;
  • goed ontworpen ergonomische vorm – uw handen worden niet moe voor een lange tijd;
  • twee trilmotoren;
  • Mooie buitenkant.

  Nadelen

  • stijve plakkertjes slag (subjectief);
  • niet voor schutters vanwege de dode hoeken.

  Logitech G Gamepad F310/510

  Beoordeling: 4.4

  Logitech G Gamepad F310/510

  Het thema wordt voortgezet met een spelbesturing van een merk dat bijna alle PC-gebruikers kennen. Dit is de Logitech G Gamepad F310. Logitechs reeks gamecontrollers heeft een lange geschiedenis, en de F310 is het mijlpaalmodel dat het gebrek aan XInput-ondersteuning in eerdere versies verhelpt.

  In de onderverdeling hebben wij twee nomenclaturen tegelijk gespecificeerd – F310 en F510. Het zijn verschillende modellen, maar het enige fundamentele verschil tussen hen is dat de F310 geen trillingsfeedback heeft, terwijl de F510 dat wel heeft. Maar vreemd genoeg is de volwaardige F510 vrijwel niet beschikbaar vanaf april-mei 2020.

  Alle gamepads uit de Logitech F-serie lijken op de Dualshock 3 – stickvorm en positionering, en hetzelfde als de Microsoft Xbox 360 Controller – gekleurde markering van XYBA-knoppengroepen. Knoplabels zijn van binnenuit gesneden, zodat ze na verloop van tijd niet slijten.

  Van de andere bedieningselementen zijn er een kruiswiel, zes functieknoppen en twee triggers. De F510 heeft ook een aparte aan/uit-knop voor trillingen. In de F310 zitten helaas helemaal geen vibratiemotoren, wat een groot nadeel is.

  Deskundigen en een groot deel van de gebruikers hebben objectieve klachten over het klikgedrag van de dwarsbalk, omdat de assen niet goed op hetzelfde platform zijn geplaatst. Gelukkig is het geen eerste levensbehoefte en kun je nog leven met de nadelen ervan. Geniet van de aanwezigheid van een mechanische schakelaar tussen DirectInput en XInput.

  De functies van de gamepad zelf kunnen worden aangevuld met de functionaliteit van de eigen Logitech Gaming Software, die in het pakket is inbegrepen. Het kan met name worden gebruikt om acties aan specifieke toetsen toe te wijzen, allerlei instellingen aan te passen. Je kunt verschillende profielen aanmaken, afgestemd op specifieke spellen.

  Voordelen

  • kwaliteits materialen en bouw;
  • sleuteloverdracht;
  • nuttige propriëtaire software;
  • XInput en DirectInput ondersteuning en een mechanische schakelaar;

  Tekortkomingen

  • Geen trillingsfeedback (beschikbaar in de bijna identieke F510);
  • ongelukkig kruis.

  Defender Game Master Draadloos

  Beoordeling: 4.3

  Defender Game Master Draadloos

  We willen onze selectie van de beste goedkope gamecontrollers voor de pc afsluiten met een goede budgetoptie voor degenen die de mogelijkheid om de gamepad draadloos op hun pc aan te sluiten hard nodig hebben. Hier hebben we al te maken met een Russisch merk. Het merk Defender behoort tot Computer Technologies Ltd. met hoofdkantoor in Amsterdam. De producten zijn gemaakt in China.

  Defender Game Master Wireless – een veelzijdige gamepad met draadloze radioverbinding via ontvanger 2.4 GHz met maximaal 10 meter bereik. De behuizing en de vorm zijn gewoon – het gebruikelijke zwarte plastic met glanzend oppervlak, de gebruikelijke opstelling van de functionele knoppen (11 in totaal) en manipulatoren. Er zijn twee vibratiemotoren ingebouwd, maar die werken niet altijd, maar dat is vrij gebruikelijk voor universele gamepads.

  De functionaliteit van de regelaar is over het algemeen vergelijkbaar met de hierboven beschreven oplossingen. Het model ondersteunt twee basismodi, XInput en DirectInput, maar de mechanische schakelaar om van modus te veranderen is niet langer aanwezig. De bediening is scherp en voelbaar. Het kenmerk van dit model is duurzaamheid. Gamers gebruiken de controller al jaren en kopen dan precies hetzelfde model – zo zijn significante verschillen in partijen aan het licht gekomen.

  Bij dit model zijn er een aantal onduidelijkheden. Gebruikers hebben gemerkt dat verschillende partijen van hetzelfde model Defender Game Master Wireless aanzienlijke verschillen vertonen. Een ruwe richtlijn is de kleur van het ontwerp van de verpakking. De gamepad uit de groene doos wordt gevoed door 4 AAA-batterijen, gebruikt een enorme ontvanger ter grootte van een USB-modem voor draadloze communicatie, heeft een tril-ontgrendelingsschakelaar. De versie met blauwe doos wordt gevoed door drie batterijen, de ontvanger is klein en er is geen schakelaar voor het losmaken van trillingen.

  De genoemde voordelen zouden niet al te groot zijn, ware het niet dat de blauwe versie duidelijke nadelen heeft. Bijvoorbeeld, de gamepad uit de blauwe doos werkt niet in analoge modus door de mismatch van de ontvanger. Als de blauwe gamepad wordt aangesloten op de ontvanger van het groene model, werken de sticks goed in analoge modus. Daarom raadt Expertology u sterk aan om volhardend te zijn en van uw verkooppuntondersteuning te vernemen welke variant u zoekt.

  Voordelen

  • bouwkwaliteit;
  • betrouwbaarheid en duurzaamheid;
  • draadloze verbinding;
  • Dinput en Xinput ondersteuning;
  • Turbo knop.

  Tekortkomingen

  • Verwarring over wijzigingen;
  • de trillingsuitgang werkt niet altijd; – de bouwkwaliteit; – de kwaliteit van de assemblage.

  De beste PC-controllers door een combinatie van prijs, functionaliteit en kwaliteit

  De tweede selectie van de review van de beste game controllers voor PC volgens Expertology magazine is gewijd aan gamepads die de hoogste beoordelingen en feedback van gebruikers hebben gekregen voor hun degelijke kwaliteit, uitgebreide functionaliteit en redelijke prijs.

  IPEGA PG-9076

  Beoordeling: 4.9

  IPEGA PG-9076

  Laten we beginnen met de controller van het beroemde Chinese merk IPEGA. De gamepad is minstens twee keer zo duur als die in de vorige selectie, maar lijkt nog steeds meer dan betaalbaar in vergelijking met de meeste anderen. Het hogere technologische niveau van de IPEGA PG-9076 is ook merkbaar vanaf de eerste minuten van kennismaking.

  Dit model is opmerkelijk omdat u het op drie verschillende manieren op een pc kunt aansluiten – via een USB-draad, Bluetooth en via radio via een miniatuurontvanger die in het pakket is opgenomen. Het model is zeer veelzijdig – het werkt niet alleen met pc’s, maar ook met smartphones, tablets en zelfs tv-settopboxen (alleen met Android). Het apparaat is op het moment van publicatie nog niet iOS-vriendelijk, maar de ontwikkelaars kunnen dit gat zo snel mogelijk opvullen.

  Het tweede wat direct positief is aan de IPEGA PG-9076 zijn de zorgvuldig geselecteerde behuizingsmaterialen en de diep uitgewerkte vorm. De onderlinge indeling van knoppen en stokken is voor de meeste gebruikers zo harmonieus mogelijk. Elastische bekleding niet te ruw en niet te “zacht” – optimaal voor stevige grip en houvast.

  de bedieningselementen van dit model bevinden zich op de voor elke gamer bekende plaats. De balken zijn symmetrisch, de dwarsbalk in het midden heeft een handige inkeping voor je vinger. Elf functietoetsen, eindtoetsen en triggers. Er is een Turbo knop die een functie doorloopt, zoals schieten… Alle toetsen, knoppen en toetsen zijn een genot om vast te houden en te voelen – de ontwikkelaars hebben zeker niet beknibbeld op kwaliteitsmaterialen en gedetailleerd vakmanschap.

  Met de IPEGA PG-9076 kunt u ook met uw smartphone spelen door deze rechtstreeks aan de controllerbehuizing te bevestigen met een speciale opklapbare vergrendeling. Kan worden vergrendeld op 120 of 90 graden. De maximale diagonaal van het vastgehouden gadget is 6 duim, het minimum is 4 duim.

  De controller heeft een ingebouwde 380mAh batterij, die voldoende zou moeten zijn voor een batterijduur tot 12 uur. Opladen via standaard microUSB-kabel. De kabel is puur voor het opladen, dus vrij kort, en voor een bedrade verbinding met de PC op aanzienlijke afstand niet geschikt. Slaapstand na 10 minuten zonder belasting (inactiviteit).

  De meest opvallende en zelfs frustrerende tekortkoming van dit model is het ontbreken van vibratiemotoren, waardoor de betrokkenheid en ervaring afneemt. Maar het is nauwelijks de enige.

  Voordelen

  • Zorgvuldig geselecteerde ergonomische materialen;
  • Mooie bediening;
  • Drie manieren om verbinding te maken, waarvan twee draadloos;
  • Turbo knop;
  • Houdt zijn lading lang vast;
  • Dinput en Xinput ondersteuning;;
  • Er is een smartphone houder;
  • robuust en duurzaam.

  Nadelen

  • Er is geen trillingsfeedback;
  • korte kabel.

  Artplays NS-45

  Beoordeling: 4.8

  Artplays NS-45

  De selectie gaat verder met een zeer mooie en geslaagde poging om de Nintendo Switch Pro-controller na te bootsen. Mimic kan zelfs zo niet het equivalent van de Nintendo Switch Pro worden genoemd, dan toch zeker een waardig alternatief, vooral voor zo’n betaalbare prijs.

  De materialen en het vakmanschap van dit model laten geen twijfel bestaan over de kwaliteit en de verantwoordelijkheid ervan. Het oppervlak van de behuizing doet zelfs een beetje denken aan de soft touch, maar het is gewoon een echt goede kwaliteit plastic met een karakteristieke textuur. De handvatten zijn niet met Eurober bekleed, maar het comfort is laag en de gebruikers klagen over het algemeen. De buitenkant is bijna precies zoals het origineel, alleen de richtingaanwijzers zijn op het frontpaneel geplaatst.

  Belangrijk verschil tussen dit model en het vorige ten goede – de aanwezigheid van vibratiemotoren. Ze zijn niet de meest geavanceerde in termen van gesimuleerd gevoel, maar ze zijn meer dan genoeg voor het gemiddelde spel. Een ander duidelijk pluspunt is de zesassige versnellingsmeter, waarmee de controller zijn eigen positie in de ruimte kan bepalen en eenvoudige bewegingen in de lucht kan besturen. De gevoeligheid wordt ingesteld door een eenvoudige kalibratie. Voor Amiibo-fans is de lichte frustratie het ontbreken van een NFC-module om met de figuren te communiceren, maar er is een alternatief – de Joy-Con.

  De ingebouwde oplaadbare batterij geeft de gamepad tot 9 uur continu gebruik. Het apparaat schakelt automatisch uit na 5 minuten inactiviteit. Handmatig uitschakelen – de thuisknop 3 seconden ingedrukt houden. Opladen via standaardkabel met microUSB-aansluiting.

  Artplays NS-45 is vanaf mei 2020 een van de meest succesvolle tegenhangers van de Nintendo Switch Pro Controller, met alle mogelijkheden van het origineel behalve de NFC-module. Het model is getest in verschillende moderne games, waaronder de meest iconische in deze context – Legend of Zelda met absoluut alle controles, versnellingsmeter en vibratie feedback. Wat betreft andere spellen, dankzij de ondersteuning van beide grote standaarden (Dinput en Xinput) is de dekking breed, tot absoluut old-school speelgoed geschreven onder MS-DOS.

  Voordelen

  • Een zo getrouw mogelijke imitatie van de Nintendo Switch Pro;
  • hoogwaardige materialen;
  • zorgvuldige montage;
  • Mooie trilmotoren;
  • versnellingsmeter (oriëntatie van de regelaar in de ruimte);
  • geschikt voor Legend of Zelda;
  • eenvoudige kalibratie.

  Nadelen

  • Enigszins stijve en “luide” stokken;
  • Geen NFC.

  Het Pro-controlemechanisme van de Nintendo-Schakelaar

  Beoordeling: 4.7

  Het Pro-controlemechanisme van de Nintendo-Schakelaar

  Laten we nu, zonder te ver weg te gaan, eens kijken naar het origineel, waarvan het vorige model vrij goed is gekopieerd. Dit is dezelfde Nintendo Switch Pro Controller. Het prijsverschil is aanzienlijk – twee keer zoveel – maar niet te dramatisch. Toch vinden veel gebruikers dit model onredelijk duur. Eigenlijk was dit de aanleiding om een goedkope volwaardige vervanger te maken – de bovenstaande gamepad Artplays NS-45.

  Dit model werd oorspronkelijk ontworpen voor de gelijknamige spelcomputer. Sindsdien is er veel veranderd: de controller heeft zijn eigen profiel op Steam verdiend, en kan zonder problemen worden gebruikt om op de PC te spelen. Het enige punt is de onvermijdelijke “erfenis” – analoge triggers zullen door veel gamers node worden gemist.

  Met betrekking tot de ergonomie, de kwaliteit van de materialen, de netheid van de montage, is er geen twijfel – Nintendo houdt zijn merk. Hetzelfde geldt voor het tactiele gevoel van de bediening – alles klikt soepel, voelt goed aan, niets klemt, rammelt of piept. Sommige testers zijn het erover eens dat dit de meest comfortabele gamecontroller van zijn merk is in de geschiedenis van Nintendo.

  Het model ondersteunt twee soorten verbindingen – draadloos via Bluetooth en bedraad via een USB-kabel, met de meer geavanceerde USB-C-interface. Het wordt ook gebruikt om de batterij op te laden… Het is hier, door de manier, indrukwekkende capaciteit – kan standalone gamepad bieden tot 40 uur.

  In termen van functionaliteit is er niet veel toe te voegen aan de specificaties van het vorige model, afgezien van het feit dat het origineel het hele pakket heeft, inclusief een NFC near field communication module, essentieel in sommige games. Maar voor al zijn pluspunten heeft dit model ambiguïteit – het gevoel van kopen met de onvermijdelijke overbetaling wanneer er een fatsoenlijk alternatief is, zoals hierboven beschreven. Als er echter geen tekort aan geld is, wint het origineel, ceteris paribus…

  Voordelen

  • merknaam;
  • De kwaliteit van de materialen en de bouw;
  • ergonomie;
  • gyroscoop en versnellingsmeter;
  • trilmotoren;
  • NFC module;
  • Tot 40 uur op één lading.

  Nadelen

  • analoge triggers worden niet ondersteund (
  • te dure.

  Microsoft Xbox One Controller

  Beoordeling: 4.7

  Microsoft Xbox One Controller

  Voortzetting van onze tocht langs merk- en originele spelcontrollers. En ze verdienen het, want zelfs met de meest serieuze pogingen om analogen van andere fabrikanten te maken, blijven ze benchmarks, ten minste in kwaliteit en, voor het grootste deel, in functionaliteit.

  Microsoft Xbox One Controller is de originele gamepad die speciaal is ontworpen voor de gelijknamige spelcomputer. Maar zoals in het geval van het vorige model, geen problemen met het werken met games op PC. Met de enige vergelijkbare beperking – alleen de “native” standaard XInput wordt ondersteund, wat logisch is, want Microsoft wil hun product niet compatibel maken met de directe concurrent – Sony PlayStation. Maar dit is nog steeds een nadeel.

  Aan de andere kant is de fabrikant van de gamepad niemand minder dan Microsoft, en er is een secundair voordeel voor PC-gebruikers – Microsoft Xbox One Controller is in eerste instantie “beperkt” voor het Windows-besturingssysteem, en wanneer u het apparaat op de computer aansluit, wordt het onmiddellijk correct herkend en pakt het alle functies op, inclusief achtergrondverlichting, vibratie en meer, zonder handmatige installatie van een stuurprogramma of extra software.

  Functionaliteit en bruikbaarheid en duurzaamheid zijn top in dit model. Net als de vorige controller en de volgende in de review – ze zijn allemaal de beste in deze prijsklasse. De materialen zijn van uitzonderlijke kwaliteit, geen gekraak of speling. Zorgvuldig geplaatste sticks, herhaaldelijk geteste aanslag van knoppen en toetsen, elegant en stijlvol ontwerp. Er zijn enkele recensies op het web over de tekortkomingen van de montage, maar die doen twijfels rijzen over de originaliteit van het product.

  In-game prestaties zijn op zijn best. De besturing heeft niet die hinder die kenmerkend is voor budget gamepads – dode hoeken, dus de besturing is veel nauwkeuriger en betrouwbaarder. Naast de betrokkenheid van de versnellingsmeter en de gyroscoop, waarmee de controller zijn eigen positie in de ruimte bepaalt. Er is ook een bewegingsdetector.

  De Microsoft Xbox One Controller heeft meer dan één herziening “overleefd”, wat enige verwarring kan veroorzaken in beschrijvingen van functies en uitrusting op verschillende marktplaatsen. Dus op de ene plaats kan de gamepad worden geleverd met batterijen, maar op een andere plaats niet, waardoor de klanten gefrustreerd raken omdat ze specifiek batterijen moeten kopen.

  Voordelen

  • merk;
  • De kwaliteit van de materialen en de zorgvuldige bouw;
  • gemak;
  • Eerste aanpassing voor Windows PC’s;
  • gyroscoop en versnellingsmeter;
  • bewegingsdetectie;
  • audio-aansluiting 3.5mm mini-aansluiting voor stereo hoofdtelefoon;
  • stijlvolle uitstraling.

  Nadelen

  • geen batterijen inbegrepen (revisie afhankelijk);
  • Alleen XInput wordt ondersteund.

  Sony DualShock 4 v2

  Beoordeling: 4.6

  Sony DualShock 4 v2

  En om de selectie van de beste in prestaties en prijs van gaming controllers voor PC te voltooien is een ander iconisch model in elk opzicht – de tweede versie van de vierde editie van de Sony DualShock. Het is duidelijk dat de gamepad in de eerste plaats is ontworpen voor spelconsoles van Sony, maar hij is ook zeer geschikt voor PC-gaming, bijna zonder beperkingen. Het zal de meest feature-rijke gamepad in de lijst zijn, en tegelijkertijd is het merkbaar goedkoper dan de Nintendo Switch Pro Controller.

  Laten we het meteen hebben over het knelpunt van dit model – PC-compatibiliteit. gamepad is volledig compatibel met desktop- en notebookcomputers, maar kan alleen goed worden aangesloten met behulp van een speciale adapter en hulpprogramma’s zoals DS4Windows. De gevorderde gebruiker heeft geen probleem met deze nuances, maar voor wie weinig computervaardigheden heeft is hulp nodig.

  Wat betreft kwaliteit en technologisch niveau, geen vragen hier – hoogwaardige materialen, onberispelijke montage, zorgvuldig gekalibreerde verhoudingen, hoge ergonomie van de bedieningselementen. Bovendien bouwden de ontwikkelaars dit model in met een bijna recordbrekende officieel geclaimde levensduur van 5 jaar. De garantieperiode is nog steeds maar 1 jaar. Zelf gevoed door een oplaadbare batterij in eigen formaat, opgeladen via USB.

  Het tweede dat dit model onderscheidt is zijn uitgebreide functionaliteit, en niet ten koste van allerlei “ballast”, maar ten koste van echt interessante dingen. Hier zien we dus een kosmopolitische, in goede zin, benadering van de ondersteunde standaarden – DirectInput en XInput, die de keuze van compatibele spellen sterk uitbreidt. Dan is er nog de innovatie van een tweepunts capacitief touchpad met. Ingebouwde miniluidspreker – monoluidspreker. Er is een standaard 3.5 mm stereo hoofdtelefoonuitgang. Met een mechanische deelknop kun je screenshots en videoclips rechtstreeks vanaf de gamepad uploaden naar je sociale media-accounts. In totaal heeft dit model 18 functieknoppen.

  Het opvallende uiterlijk van de gamepad kan niet over het hoofd worden gezien. Soepele lijnen, gecombineerd met brute degelijkheid en futuristische achtergrondverlichting maken de beste indruk.

  Voordelen

  • Het merk;
  • uitzonderlijke kwaliteit van materialen en bouw;
  • ondersteuning voor DirectInput en XInput;
  • verbeterde functionaliteit;
  • touchpad;
  • ingebouwde luidspreker;
  • bewegingsdetector;
  • achtergrondverlichting;
  • lange levensduur.

  Nadelen

  • enige moeite om verbinding te maken met een PC.

  De beste premium controllers voor PC

  De derde en laatste keuze in Expertology magazine’s overzicht van de beste PC gaming controllers zijn de duurste premium modellen. Er staan hier enkele werkelijk schitterende namen op, en voor de echt veeleisende gamer met hoge objectieve eisen is dit een verstandige aankoop. Als we het hebben over serieuze eSports-toernooien met meer tastbaar belang dan alleen opwinding, is een waardige keuze in deze categorie.

  Valve Stoomregelaar

  Beoordeling: 4.9

  Valve Stoomregelaar

  Laten we beginnen met een van de meest interessante oplossingen in het segment gametoetsenborden – een controller gemaakt door Valve zelf. Het bedrijf heeft lang gewerkt aan het concept en het ontwerp van een potentieel betere Steam-gamepad, en is uiteindelijk gekomen met een even ongewoon als interessant resultaat.

  De vorm van dit model lijkt erg op zijn naaste “broers” van Sony en Microsoft en zelfs de plaats van sommige bedieningsorganen is vergelijkbaar, maar daar houdt de overeenkomst op. Het eerste wat opvalt is de aanwezigheid van twee sensorzones met een regelmatige ronde vorm op de plaatsen waar je een kruis en een symmetrisch element zou verwachten.

  Er zijn ook belangrijke verschillen in de mechanische controles. Hier vindt u bijvoorbeeld twee extra schakelaars op de achterkant, zoals de versnellingspoken op het stuur van een Formule 1-wagen. Er is nog maar één stok over, de linker. De rechterkant is volledig verwijderd, en de functie ervan wordt vervuld door het rechter ronde touchpad, maar niet alleen zij.

  Draadloos, de Valve Steam Controller kan communiceren met uw PC via de radioverbinding door de meegeleverde ontvanger. Het is belangrijk dat de ontvanger een inheemse. Geen Bluetooth-ondersteuning, hoewel dit tot voor kort wel gepland was. Bedrade aansluiting – via inline-kabel van lengte 1.5 m met connector in klassiek formaat. Als alternatief kan de ontvanger (dongle) niet rechtstreeks op de USB-poort van een computer of laptop worden aangesloten, maar via dezelfde kabel. Het idee is dat het gemakkelijk is om de plaats van de dongle te veranderen, zodat hij altijd in het zicht van de gamepad staat.

  Naast de duidelijke voordelen van dit model (kwaliteit, ergonomie, nauwkeurigheid, enz. .), heeft het nog meer specifieke. De nauwste en diepste aanpassing aan het Steam-ecosysteem maakt het leven van gamers veel gemakkelijker – veel games hebben hun optimale instellingen al op natuurlijke wijze ontwikkeld, verzameld in kant-en-klare presets en vrij toegankelijk, gesorteerd op populariteit.

  Dit model heeft ook aangename verrassingen zoals verbeterde feedback – de gamepad interageert met de speler niet alleen door trillingen, maar ook door specifieke “klikken”, die ontworpen zijn om het effect van het werken met een muis te creëren. Deze functie is in dit model geïmplementeerd als onderdeel van de uitbreiding van de functionaliteit, waarbij de gamepad (onder voorbehoud) de functies van een muis en toetsenbord kan vervullen.

  Voordelen

  • Ook de kwaliteit van de materialen en het vakmanschap is onberispelijk;
  • precisie en gevoeligheid;
  • verbeterde kwaliteit van de feedback;
  • muis en toetsenbord vervanging;
  • originele benaderingen van de organisatie van de controles;
  • de opvallende verschijning;
  • Honderd procent aanpassing en automatisering in het Steam ecosysteem;
  • voorverpakte presets van de gaming gemeenschap.

  Nadelen

  • Alleen stimulans en vergunning.

  Thrustmaster eSwap Pro-controller

  Beoordeling: 4.8

  Thrustmaster eSwap Pro-controller

  Laten we nu eens kijken naar een product van de gerenommeerde fabrikant Thrustmaster – de eSwap Pro Controller, een multifunctionele gamecontroller. Een van de meest veelzijdige gamepads in het huidige professionele segment. De hoge prijs – meer dan 12 duizend euro – wijst direct op het hoge technologische niveau. Merken van april tot mei 2020.

  Oorspronkelijk was dit model ontworpen voor de Sony PlayStation, maar de vorm staat dichter bij de originele gaming pads van Microsoft. De materialen zijn van uitzonderlijke kwaliteit, een combinatie van zwart plastic met glanzende en matte texturen. De handgrepen aan de zijkanten hebben nette Euroberen antislip kussentjes.

  Dit model valt op door zijn uitgebreide bedieningsmogelijkheden – in totaal 17 hoofdknoppen en 6 extra knoppen plus een clickpad. De kwaliteit van de materialen en het knoppenmechanisme (eSwap Pro Controller gebruikt mechanica in plaats van membranen) is onbetwistbaar, de feedback van testers en gebruikers is de beste en de fabrikant beweert officieel 5 miljoen keer op een knop te drukken. Er zijn uitbreidingen zoals microfoon, stereo hoofdtelefoonuitgang, de mogelijkheid om instellingsprofielen rechtstreeks in het geheugen van de controller op te nemen.

  De brede toepasbaarheid en feitelijke veelzijdigheid van de gamepad blijkt niet alleen uit het brede scala van gamepadbesturingselementen. U kunt zelfs de fysieke locatie van sommige handgrepen veranderen. Stokken maken zowel symmetrische als asymmetrische plaatsing mogelijk. Positionering is eenvoudig en gemakkelijk dankzij het modulaire ontwerp van de gamepad.

  Over het algemeen krijgt dit model voornamelijk positieve reacties, vooral vanwege de zeldzame combinatie van veelzijdigheid en een hoog technologisch niveau. Zelfs de USB-kabel is niet zomaar een kabel, hij is gewikkeld in textiel, wat veel betekent. Thrustmaster eSwap Pro Controller is officieel compatibel met PlayStation, PC (Windows), Android.

  Gamepad bevat gamepad zelf, microUSB naar Type A kabel, gereedschap, stoffen hoes, documentatie. Het etui is nutteloos omdat het slechts een zakje is en een apparaat als een gamepad een harde hoes nodig heeft voor veilig vervoer. Het gereedschap is een roestvrijstalen schroevendraaier. Je hebt het nodig om de posities van de knoppen en de dwarsbalk te markeren…

  Voordelen

  • materialen van onberispelijke kwaliteit
  • Zeer professionele hardware;
  • mechanische knoppen;
  • Levensduur van de knoppen tot 5 miljoen. persen;
  • verbeterde functionaliteit;
  • zijn eigen geheugen voor het opslaan van profielen;
  • microfoon;
  • Modulaire structuur (stokindelingen kunnen worden gewijzigd);
  • dramatische verschijning.

  Nadelen

  • nutteloze zaak.

  Nacon Revolution Un
 • Pro Controller
 • Beoordeling: 4.8

  Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: