15 beste gezichtsmasker recepten voor mannen

Niet alleen vrouwen, maar ook mannen willen hun gezicht mooier en jeugdiger maken. In de wereld van vandaag is een verzorgd uiterlijk en zorg voor de eigen gezondheid geen gril maar de norm voor mannen. Maar ondanks het feit dat meer dan 40% van de mannen positief staat tegenover cosmetische ingrepen, besluit niet iedere man om een specialist te bezoeken, en al helemaal niet om dat vaak te doen. Daarom vroegen deze journalisten aan schoonheidsexperts of er speciale recepten zijn voor maskers voor de mannelijke huid die thuis kunnen worden gedaan zonder een bezoek aan de salon? Het blijkt dat er veel mogelijkheden zijn, cosmetische recepten zijn eenvoudig, ingrediënten zijn voor iedereen beschikbaar. Als u zuivelproducten, eieren, fruit en groenten in uw koelkast hebt, kunt u thuis doeltreffende maskers maken.

Beoordeling van de beste masker recepten voor mannen

Top 15 beste masker recepten voor mannen

Gebruik de door onze deskundigen voorgestelde recepten en u zult verbaasd zijn hoeveel gezonder uw huid eruit zal zien:

 1. Recept 1. Neem 2-3 eetlepels gerolde haver of havermeel en voeg 100 ml warme melk toe en laat 10-15 minuten staan. Voeg de inhoud van een capsule apothekersvitamine A of vitamine E (of beide tegelijk) toe aan de kant-en-klare pasta.

 2. Recept #2. Neem elk een eetlepel kooksoda, zout en zetmeel (aardappel- of maïszetmeel). Verdun het mengsel met warm water, afkooksel van kruiden of melk tot de gewenste consistentie, zodat de massa niet op de kleren loopt.

 3. Recept nr. 3. Neem elk een theelepel citroensap (of andere citrusvruchten) en honing. Voeg een eetlepel olijfolie (perzik- of lijnzaadolie) toe. Meng de ingrediënten en breng ze op het gezicht aan met een cosmetische borstel.

 4. Voorschrift № 4. Neem een eetlepel yoghurt (zonder additieven, smaak- of kleurstoffen), honing, cosmetische klei, druivenpitolie… De consistentie van het mengsel kan worden gewijzigd door meer of minder klei toe te voegen.

 5. Voorschrift ¹5. Neem een halve banaan, een aardbei, wat natuurlijke yoghurt en een ei (een paar kan ook als het een kwarteleitje is). Meng alles tot een homogene consistentie – het masker is klaar.

 6. Recept #6. Neem een halve perzik en twee eetlepels kwaliteitsbrandewijn. Maal de perziken tot pulp, voeg de alcohol toe aan de puree.

 7. Voorschrift № 7. Je moet een rauwe of gekookte (ook in de schil) aardappel nemen, een halve rauwe of gekookte wortel, wat warme melk, een lepel plantaardige olie. Alles malen, roeren, gebruiken als warm water.

 8. Recept №8. Neem een kwart reep pure chocolade, smelt hem in een waterbad, laat hem een beetje afkoelen, meng hem met 2-3 lepels vette kwark en een eidooier.

 9. Voorschrift ¹9. Neem een half zakje droge gist of een kwart trommeltje rauwe geperste gist en kneed dit met twee soeplepels suiker en een eetlepel verwarmde melk. Voeg na 10 minuten wat zwart broodkruim en een paar eetlepels opgewarmde kefir toe en roer alles goed door elkaar.

 10. Voorschrift #10. Neem 50 gram cosmetische paraffine of natuurlijke bijenwas (u kunt van beide 25 gram nemen) en smelt dit in een waterbad tot het gietbaar wordt. Voeg een capsule vitamine A en E toe en een eetlepel natuurlijke honing. Aanbrengen op het gezicht na een temperatuurtest, met behulp van een cosmetische borstel. Plaats na de eerste laag gaas met gaten voor ogen en mond in het gezicht, breng nog 3-4 lagen aan, laat uitharden en afkoelen. Verwijder het masker door het losse uiteinde van het gaasje in de richting van de kin naar het voorhoofd te trekken. Voordat u het mengsel aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat er geen gezichtshaar op het gezicht zit, en dat het haar op het hoofd en de wenkbrauwen niet in contact komen met het mengsel.

Al deze gezichtsmaskers kunnen op het gezicht worden aangebracht, maar niet onder de ogen. Mannen hebben echter niet minder vaak dan vrouwen last van blauwe plekken en wallen onder de ogen. Daarom hebben onze experts een paar recepten voor het sterkere geslacht opgesteld voor precies zulke esthetische onvolkomenheden:

 1. Brouw wat groene thee, zorg dat ze sterk zijn. Maal de geweekte bladeren fijn en meng ze met de bouillon tot een pasta. Plaats het mengsel onder de onderste oogleden en bedek het met een half wattenschijfje.

 2. Maak een afkooksel van radiola rosea, eikenschors, kamille en salie en laat het een paar uur trekken. Meng het vervolgens in gelijke delen met het sap van verse komkommer en doordrenk wattenschijfjes met het mengsel, die op het bovenste ooglid en onder de ogen moeten worden geplaatst.

 3. Neem twee zakjes groene thee, zonder toevoegingen. Drink de thee, en knijp de zakjes lichtjes uit en leg ze enkele uren in de koelkast. Leg de afgekoelde zakjes op je oogleden en onder je ogen.

 4. Neem een halve komkommer, rasp op een fijne rasp en wikkel in gaas om twee zakjes te maken. Laat afkoelen in de koelkast. Plaats deze zakjes onder de ogen en op de oogleden.

 5. Neem peterselie en venkel en hak ze fijn tot het sap begint te stromen. Ga liggen, breng de massa aan op het gebied onder de ogen, bedek het met een vochtig watje of een vochtige doek.

Deze recepten zullen mannen helpen hun gezichtshuid te verzorgen zonder dat ze hun huis hoeven te verlaten of veel tijd en geld hoeven uit te geven.

Welke mannen hebben misschien een gezichtsmasker nodig?

Mannen die een gezichtsbehandeling nodig hebben

Gezichtsmaskers kunnen worden toegepast op absoluut alle mannen zonder leeftijdsbeperking. In de puberteit en de adolescentie helpen dergelijke cosmetische ingrepen de conditie van de huid, die gevoelig is voor acne, te normaliseren. Op middelbare leeftijd zijn gezichtsmaskers voor mannen een van de meest doeltreffende middelen om het verouderingsproces van de huid tegen te gaan. Op oudere leeftijd zullen dergelijke procedures helpen om rimpels en andere uitingen van leeftijdsgebonden huidveranderingen te bestrijden.

De meest doeltreffende maskers voor mannen met een huid die lijdt onder de gevolgen van negatieve externe en interne factoren zijn echter. Met andere woorden, regelmatige schoonheidsbehandelingen worden vooral aanbevolen voor degenen die “nee” antwoorden op ten minste drie van de vragen op de lijst:

 1. U woont in een milieuvriendelijk gebied, zonder overmatige luchtvervuiling?

 2. U leidt een gezonde levensstijl, rookt niet, drinkt niet te vaak alcoholische dranken?

 3. volgen een gezond en evenwichtig dieet en vermijden fastfoodzaken?

 4. U bent lichamelijk actief, sport regelmatig of maakt in ieder geval vaak een wandeling in de frisse lucht?

 5. U volgt een drinkregime van 2-2,5 liter water per dag?

 6. Je krijgt ’s nachts voldoende slaap, d.w.z. minstens 8 uur?

 7. U controleert de conditie van de gezichtshuid, gebruikt crème, beschermt de huid tegen UV-stralen, hitte en vorst?

 8. Je hebt een gezonde huid, zonder puistjes, rimpels, ouderdomsvlekken, ontstekingen, gebieden met een vette of droge opperhuid?

 9. Je huid reageert goed op scheren?

Als u drie of vier vragen negatief hebt beantwoord, betekent dit dat de gezondheid van uw gezichtshuid is aangetast. Als er geen preventieve maatregelen worden genomen, zoals gezichtsmaskers, wordt het verouderingsproces versneld.

Bijzonderheden van gezichtsmaskers voor mannen

Bijzonderheden van gezichtsmaskers voor mannen

Experts zeggen dat de huid van mannen heel anders is dan die van vrouwen. Daarom moet bij het bereiden van recepten voor maskers voor het sterkere geslacht rekening worden gehouden met deze verschillen:

 1. De overgrote meerderheid van de mannen scheert regelmatig hun gezicht. Zelfs als uw huid er na een behandeling normaal uitziet, staat ze elke keer weer onder grote spanning. Uw huidstructuur is op de een of andere manier beschadigd, zij het op microniveau. Daarom wordt aanbevolen antiseptische, desinfecterende, ontsmettende en regenererende bestanddelen toe te voegen aan de recepten van gezichtsmaskers voor mannen.

 2. De hoornlaag van de mannelijke opperhuid is twee keer zo dik als die van het schone geslacht. Daarom moeten de ingrediënten in de formules van de maskers een hoog activiteitsniveau hebben. En de dermis moet vooraf worden voorbereid op de cosmetische procedure, zodat deze zo ontvankelijk mogelijk is voor de werking van de biologisch actieve bestanddelen van het masker.

 3. De huid van mannen onder de 45 jaar veroudert langzamer dan die van vrouwen, geholpen door de testosteronproductie. Maar het staat ook bloot aan verschillende beschadigingen, dus het moet nog steeds beschermd en hersteld worden. En na 45 jaar versnelt het verouderingsproces van de mannelijke opperhuid, de conditie van de huid gaat sneller achteruit dan bij vrouwen. Dus hoewel er misschien geen zichtbare problemen zijn, kunnen veranderingen zeer snel plaatsvinden en het is het beste om te proberen ze te voorkomen.

We kunnen nu nagaan welke soorten gezichtsmaskers voor mannen zijn. Alles hangt af van de samenstelling van het op de huid aan te brengen product:

 1. voedende samenstellingen, die tot taak hebben de opperhuid te verzadigen met vitaminen, micro- en macro-elementen, diverse biologisch actieve stoffen, die de huid niet uit interne bronnen kan halen. De voedende maskers zijn ook bedoeld om de microcirculatie te normaliseren, de stofwisseling te stabiliseren, zelfgenezingsprocessen op gang te brengen en de plaatselijke immuniteit te versterken. Deze maskers kunnen honing, eieren, vloeibare vitaminen B, C, A, E, groente- en vruchtensappen, puree, bittere chocolade, room en wrongel bevatten.

 2. Reinigingsformules ontworpen om de verhoornde huid te strippen en onzuiverheden, zweet en talg te verwijderen. En ook om de poriën te reinigen en te vernauwen, glans, zwarte vlekken, zwarte camedonen en puistjes te verwijderen. Dergelijke maskers kunnen eiwitten, cosmetische klei, zee- of tafelzout, geplette notendoppen, was en honing, citrussappen en -pulp, enz. bevatten..

 3. Vochtinbrengende producten, die het vochtgehalte van de huid normaliseren en de opperhuid helpen beter vocht vast te houden. Dergelijke maskers kunnen komkommer- en tomatensap, vitamine E en A, aloësap, kelp, puree van rauwe en gekookte groenten bevatten.

 4. Antibacteriële en ontsmettende maskers met bestanddelen die ontsmettende, antiseborroïsche, antitumorale, keratolytische en comedolytische effecten hebben, helpen bij het normaliseren van problematische huid bij mannen. Zuivelproducten, honing, gist, kruidenextracten (klis, groene thee), vitaminen C, A, E en B-vitaminen kunnen in dergelijke cosmetische producten worden opgenomen.

 5. Anti-aging en verstevigende producten die het verouderingsproces moeten helpen bestrijden. Dergelijke maskers helpen de productie van collageen en elastine te intensiveren en versnellen de vernieuwing van de cellen van de bovenste lagen van de opperhuid. Het resulteert in een verhoging van de huidturgor, het verdwijnen van fijne lijntjes en rimpels, het gladstrijken van diep gelegen huidonregelmatigheden en een verbetering van de gezichtscontouren die met het ouder worden kunnen beginnen te vervagen. Deze maskers bevatten was en paraffine, evenals vele andere plantaardige en dierlijke ingrediënten.

Gezichtsmaskers voor mannen kunnen ook verschillen in andere parameters:

 1. Temperatuur tijdens gebruik. Gezichtsmaskers voor mannen kunnen koud of warm zijn. De koude zijn gemaakt van producten op kamertemperatuur, de warme van verwarmde cosmetische paraffine of was.

 2. consistentie en toepassingstechniek. De maskers kunnen vloeibaar zijn – ze worden aangebracht met een cosmetisch borsteltje, voor meer efficiëntie en om te voorkomen dat de massa van het gezicht druipt, kunnen ook weefselmaskers met spleten voor de ogen en de mond worden gebruikt. Gezichtsmaskers kunnen ook een pasteuze consistentie hebben, en de massa vloeit niet en hecht niet goed aan het huidoppervlak. De consistentie van het product kan naar wens worden gewijzigd, door het te verdunnen met water (melk, afkooksel van kruiden), het in te dikken met bloem (zetmeel, broodkruimels). Er zijn maskers die gewoon gedurende een bepaalde tijd op de huid worden aangebracht, er zijn ook producten, voornamelijk met exfoliërende eigenschappen, die als het ware met masserende bewegingen in de huid moeten worden gewreven, en vervolgens gedurende de aanbevolen tijd op het oppervlak van het gezicht moeten blijven.

Het werkingsmechanisme van gezichtsmaskers

Het werkingsmechanisme van gezichtsmaskers

Het werkingsmechanisme van diverse gezichtsmaskers voor mannen is eenvoudig – na het aanbrengen van de geneesmiddelsamenstelling in de huid beginnen de biologisch actieve bestanddelen door te dringen, die in de diepe lagen van de opperhuid achterblijven, zelfs nadat het masker van het gezicht is afgewassen. Om de efficiëntie van de penetratie van heilzame stoffen in de dermis te verhogen, wordt aanbevolen eenvoudige voorbereidende procedures uit te voeren:

 1. Scheer je de dag voordat je het masker aanbrengt, zodat de huid zich kan herstellen. Daarom moeten mannen cosmetische manipulaties bij voorkeur in het weekend uitvoeren.

 2. Voordat het masker wordt aangebracht, moet de huid zachtjes worden gescrubt. Hiervoor kunt u in de handel verkrijgbare cosmetische scrubs en peelings gebruiken. Of bereid zelf een mengsel van gebakken koffiedik, ongebruikte gemalen koffie, zout, baksoda, fijngemalen walnootdoppen. Het belangrijkste is ervoor te zorgen dat de scrubmassa geen grote deeltjes met scherpe randen bevat die de integriteit van de huid kunnen verstoren in plaats van alleen de verhoornde cellen te verwijderen.

 3. Het is ook een goed idee om de huid te stomen voordat u het mengsel aanbrengt. Om de poriën te openen kan een van de volgende twee methoden worden gebruikt. De eerste – maak een warm kompres door een kleine badstof handdoek op het gezicht te leggen, gedrenkt in matig warm water of een kruidenaftreksel van dezelfde temperatuur. Het kompres moet 10-15 minuten op de huid blijven liggen – totdat het is afgekoeld. De tweede manier om de opperhuid te stomen – kook water (of afkooksel van planten), bedek je hoofd met een handdoek en maak een stoombad gedurende 7-10 minuten.

 4. Aangezien de huid van het gezicht van mannen vrij dicht is, wordt de voorbereidende procedure beschouwd als de beste manier om de doeltreffendheid van gezichtsmaskers te verhogen.

Contra-indicaties voor een cosmetische maskerbehandeling

Er zijn gevallen waarin u moet afzien van de cosmetische ingreep. Breng het masker niet aan als u zich onwel voelt, koorts hebt of als u zich zwak voelt. Hetzelfde geldt voor situaties als de aanwezigheid van infectieuze inflammatoire huidziekten of diepe wonden in het getroffen gebied. U mag geen warmtemasker maken als u lijdt aan hart- en vaatziekten, bloedstollingsstoornissen, diabetes en andere ernstige ziekten van acute of chronische aard.

Hoe maak je een effectief gezichtsmasker voor mannen

hoe maak je groene thee maskers

Welk recept u ook kiest, neem de volgende regels in acht voor het bereiden van helende maskers:

 1. Bereid de helende massa voor een masker alleen voor met verse producten van de juiste kwaliteit. Ingrediënten voor maskers koop je het best op boerenmarkten, bij vertrouwde kruidenierszaken en drogisterijen.

 2. Maak de cosmetische voorbereiding vlak voor de behandeling. En als je aan het eind wat over hebt, hoef je dat niet te bewaren tot de volgende keer. Maar je hoeft het ook niet weg te gooien. De huid op je handen heeft ook verzorging nodig en gebruik de overtollige massa voor een ongepland masker op de huid op de rug van je handen.

 3. Bereid het masker voor in glazen, keramische of plastic containers. Maal en meng de ingrediënten grondig. Gebruik een mes, vork, rasp, mixer of keukenmachine.

 4. Als u een heet paraffine- of wasmasker maakt, moet u ervoor zorgen dat de temperatuur goed is – de massa moet heet zijn, maar niet brandend. Test de temperatuur van het product aan de binnenkant van uw pols.

 5. Voordat u een masker op uw gezicht aanbrengt, moet u controleren of u niet allergisch bent voor de ingrediënten. Als u producten gebruikt die u nog nooit hebt gebruikt en twijfelt aan de veiligheid ervan, breng dan een kleine hoeveelheid van het mengsel aan op de tere huid achter de oorlel. Wacht 15-20 minuten, de toestand van de lederhuid mag in deze periode niet veranderen, er mag geen roodheid of uitslag, jeuk of ongemak zijn.

Als u deze gemakkelijk te volgen instructies volgt, kunt u er zeker van zijn dat uw schoonheidsbehandeling alleen voor u werkt.

Hoe gezichtsmaskers voor mannen correct aanbrengen

Professionele cosmetologen en dermatologen delen enkele tips met onze lezers, die helpen om maskers goed te maken en er het maximale uit te halen:

 1. Breng het masker aan met een spons of borstel, niet met uw vingers – dit vermindert het risico op infectie. Na elke behandeling moeten de accessoires grondig worden gereinigd en zo mogelijk gedesinfecteerd.

 2. Breng het mengsel aan op massagelijnen om te voorkomen dat de huid gaat trekken. Raak de ogen en de mond niet aan.

 3. Blijf horizontaal en ontspannen tijdens de behandeling. Praten en emotioneel reageren wordt best vermeden.

 4. Laat het masker 15-20 minuten op je gezicht zitten. Als je spanning voelt, is dat normaal. Een licht tintelend gevoel is ook een optie. Als het ongemak aanzienlijk is, een branderig gevoel en jeuk optreden, het product onmiddellijk afwassen en uw dermatoloog raadplegen.

 5. Was de genezende samenstelling van het gezicht met een spons of servet gedrenkt in groene thee, mineraalwater zonder gas. Spoel vervolgens de huid goed af met stromend water.

 6. Een laatste tip: blijf zo lang mogelijk binnen na de gezichtsbehandeling. Breng een paar uur binnen door, vooral als het buiten vriest. Wees ervan bewust dat blootstelling aan UV-stralen, stof en vuil factoren zijn die de resultaten van een schoonheidsbehandeling teniet kunnen doen. En de plotselinge veranderingen in omgevingstemperatuur na een gezichtsmasker is de oorzaak van de vasculaire reticulatie.

Hoe vaak moeten we een behandeling uitvoeren om resultaat te krijgen?

Hoeveel behandelingen heb je nodig om resultaat te krijgen?

Specialisten beweren dat de eerste resultaten onmiddellijk na de eerste cosmetische procedure met een gezichtsmasker voelbaar zijn. De huid ziet er aanzienlijk gezonder uit, wordt aangenaam zacht, krijgt een natuurlijke glans en een natuurlijke kleur. Maar dit soort resultaat houdt niet lang stand na één enkele behandeling. Binnen 3-4 dagen ziet de huid er slechter uit, de problemen die tijdens de eerste behandeling zijn geëlimineerd kunnen terugkomen.

U moet het masker voortdurend aanbrengen om een beter zichtbaar en langduriger effect te verkrijgen. Voor mannen met een min of meer normale huidconditie volstaat het om de procedure 1-2 keer per week uit te voeren met een pauze van 3-6 dagen. Als de conditie van de huid te wensen overlaat, kan deze vaker worden behandeld – 2 à 3 keer per week. De kuur – van 6 tot 8 weken, waarna u de huid de tijd moet geven om te rusten (1-2 weken), daarna kan de kuur met een masker worden herhaald. Wat de recepten betreft – u kunt ze afwisselen, er slechts één gebruiken, uw eigen recept gebruiken dat is ontwikkeld op basis van de recepten in ons artikel. U kunt experimenteren met de ingrediënten van preparaten en combinaties kiezen waarop uw huid het beste reageert.

Het alternatief voor thuisrecepten maskers voor mannen – producten kopen

Mannen kunnen gezichtsmaskers maken niet alleen met behulp van hun eigen handgemaakte producten. Het is algemeen bekend dat velen van het sterkere geslacht niet graag in de keuken sleutelen, koken of achteraf afwassen. Ook al zijn de recepten vrij eenvoudig en vergen ze weinig voorbereidingstijd. Daarom vroegen journalisten de deskundigen om effectieve aankoop van gezichtsmaskers voor mannen aan te bevelen, die een alternatief kunnen worden voor onze professioneel bereide cosmetische preparaten.

Top 6 beste gezichtsmaskers – producten voor mannen:

 1. Eisenberg Homme

 2. Masker– een product op basis van vitamine E, C en A, een extract van ginsengwortel met verstevigende eigenschappen en anti-verouderingseffecten. De kosten van een tube cosmetica kunnen meer dan 3000-3500 roebel bedragen.
 3. 3-in-1 Garnier Skin naturals– Masker op basis van houtskool, salicylzuur, zink, bosbessenextract. Elimineert zwarte vlekken en normaliseert de teint, maakt de huid gezonder. Kosten van het product – ongeveer 300 roebel.

 4. Ontspannend masker voor mannen door Skin

 5. te. Bevat vitamine E en extracten van dennen- en klimopknoppen, toverhazelaar en portulaca. Het effect van het geneesmiddel op de huid – ontspannend, anti-stress, regenererend, hydraterend. Het is geschikt voor alle huidtypes en kan het hele jaar door regelmatig worden gebruikt. De kosten van de cosmetische voorbereiding bedragen ongeveer 100 roebel.
 6. Loréal Paris Men Expert Vitalifting 5 Masker. Het product bevat vijf belangrijke actieve ingrediënten – pro-retinol, zuren, extracten van gist, ginsengwortel en cacaobonen. Het biedt een uitstekende anti-aging verzorging voor alle huidtypes. De prijs van het product varieert van 650 tot 1.000 roebel.

 7. Biotherm Homme T-Pur Blue Face Clay Mask voor mannen. Bevat blauwe klei en vulkanisch stof. Het middel werkt perfect bij de taak van zuivering en verstrakking van de poriën. Prijs van een verpakking van 50 ml – tot 3000 roebel.

 8. Een masker voor mannen van het Koreaanse bedrijf Mr. Rinhiko. Plan– is een wegwerp tissue masker dat gebruikt kan worden om de huid te ontspannen en te herstellen na het scheren. Het product bevat oliën van verschillende planten. Een blisterverpakking kost 100-150 roebel.

Op de huidige markt van cosmetische producten vindt u de volgende maskers in verschillende prijssegmenten. Het laat mannen van elk budget toe om hun teint te verzorgen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: