17 Beste Bananen Gezichtsmasker Recepten voor Rimpels

Een banaan is een uitstekend ingrediënt voor een anti-verouderingsmasker. Enkele decennia geleden zat dit ingrediënt alleen in dure cosmetische producten, zoals crèmes en andere antirimpelproducten. Tegenwoordig zijn bananen een betaalbaar product waarmee huismiddeltjes kunnen worden gemaakt… Journalisten hebben een beetje onderzoek gedaan en ontdekten welke recepten huismaskers tegen rimpels op basis van een banaan het populairst zijn bij vrouwen over de hele wereld.

Wie heeft er recepten nodig voor bananen rimpel maskers?

Bananen rimpel masker

Zelfgemaakte anti-rimpelmaskers – een krachtig middel om je gezicht te verjongen. Ze helpen dergelijke negatieve uitingen van verouderingsprocessen te elimineren:

 1. Rimpels van verschillende ernst.

 2. Afname van de turgor van de huid, verlies van elasticiteit, slapheid en dofheid.

 3. Verschijnen van pigmentvlekken.

 4. De verschijning van vasculaire rasters en blauwe plekken onder de ogen.

 5. Droge, schilferige en geïrriteerde huid.

 6. Ongezonde teint.

 7. Uitgezette poriën.

 8. Door ongunstige milieuomstandigheden en slechte gewoonten kunnen dergelijke problemen zelfs op vrij jonge leeftijd optreden. Daarom zijn bananenrimpelmaskers erg populair bij vrouwen van verschillende leeftijdsgroepen.

Maar het is belangrijk te beseffen dat bananenmaskers tekenen van veroudering helpen bestrijden, niet fijne lijntjes. Deze laatste aandoening wordt veroorzaakt door verhoogde emoties en bepaalde expressieve gezichtsgewoonten, en de huidturgor heeft er niets mee te maken. Cosmetische behandelingen zoals botulinetherapie kunnen worden gebruikt om uitdrukkingsrimpels weg te werken – Botox-injecties immobiliseren de gezichtsspieren, die overmatig worden gebruikt, en rimpels worden gladgestreken.

Voordelen van bananen

Waarom deze specifieke vrucht de basis is geworden voor talrijke recepten voor antirimpelmaskers?Het zit allemaal in de chemische samenstelling van de banaan:

 1. Calcium ondersteunt de stabiliteit van de celmembranen en helpt de huidstructuur op een dieper niveau te verbeteren door de huid te verstevigen en beter bestand te maken tegen invloeden van buitenaf.

 2. Kalium – verwijdert gifstoffen uit de opperhuid.

 3. Phylloquinone – een krachtig stollingsmiddel dat een vernauwend effect heeft op de bloedvaten van de opperhuid van het gezicht. Bevordert de vermindering van spataders en donkere kringen onder de ogen.

 4. Vitamine C is een doeltreffende antioxidant die ontgift, het verouderingsproces vertraagt en fijne lijntjes en rimpels voorkomt.

 5. B-vitaminen – bestanddelen die krachtige talgregulerende eigenschappen hebben, waardoor uitslag wordt voorkomen. Het normaliseert ook de stofwisselingsprocessen in de opperhuid, voedt de lederhuid en verbetert het vochtgehalte, waardoor deze stevig, elastisch en mooi blijft.

 6. Magnesium – een element dat de opperhuid helpt ademen en de spasmen van kleine bloedvaten in het gezicht verlicht. Dit element is samen met natrium, dat ook in de chemische samenstelling van banaan zit, betrokken bij de synthese van collageen.

 7. IJzer – helpt zelfs de zeer droge en gevoelige huid te verzachten.

 8. Beta-cartorine – verjongt, voedt en verzacht de huid, reinigt de opperhuid van vervalproducten en andere schadelijke stoffen.

 9. Fytosterolen zijn bestanddelen die de microstructuur van de huid helpen verbeteren en de huid gladder maken.

 10. Fosfor – beschermt de huid tegen negatieve milieu-invloeden zoals vorst, wind en UV-stralen.

 11. Vitamine A en E zijn bekende antioxidanten en jeugdvitaminen die de huid helpen genezen en veroudering tegengaan. Het helpt ook de lokale immuniteit te verbeteren.

 12. Banaan heeft als extra unieke eigenschap dat het de huid witter maakt. Dit betekent dat het gebruik van deze vrucht voor rimpelmaskers ongewenste sproeten en ouderdomsvlekken in het gezicht kan wegwerken.

Wanneer het op de huid wordt aangebracht, geeft bananenvlees alle nuttige stoffen af aan de opperhuid. Regelmatige toepassing van verjongende bananenmaskers doet rimpels vervagen en maakt het gezicht frisser.

Top 17 beste anti-rimpel recepten op basis van bananen

Top 17 beste anti-rimpel recepten op basis van bananen

Het gemakkelijkste recept is om een halve banaan te vermalen en de pulp op het gezicht aan te brengen. Zelfs zonder toevoeging van andere ingrediënten heeft het vruchtvlees van deze vrucht een krachtig heilzaam effect op de huid en helpt het rimpels weg te werken.

De populairste productcombinatiesVoor rimpelmaskers met banaan:

 1. Recept nummer 1 – neem een kip of meerdere kwarteleieren en scheid de dooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten op met een vork, garde of mixer. Plet het vruchtvlees van een halve rijpe maar niet overrijpe banaan en voeg een eiwit toe aan het mengsel. Roer er een paar theelepels citroensap (of andere citrusvruchten) en een paar druppels plantaardige olie door.

 2. Recept nr. 2 РNeem het vruchtvlees van een halve banaan en voeg twee eetlepels tomatensap toe. Pers het sap zelf uit, gebruik geen gekochte. Voeg de inhoud van ̩̩n ampul vloeibare vitamine A en dezelfde hoeveelheid vloeibare vitamine E aan het mengsel toe.

 3. Recept #3 (voor rimpels op de probleemhuid) – neem het vruchtvlees van een halve banaan en voeg een theelepel gedroogde of geperste kookgist toe. Voeg aan het mengsel een theelepel warm drinkwater en warme melk toe. Laat het mengsel trekken en de gist activeren voordat u het aanbrengt. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

 4. Recept nr. 4 – rasp een halve bananenpulp met de grofste rasp en voeg voldoende warme geitenmelk toe om een vloeibaar mengsel te krijgen. Neem een borstel en breng de brij aan op het hele gezicht, eventueel ook onder de ogen. Breng na vijf minuten een tweede laag aan, en na vijf minuten een derde laag. Laat het masker vijf minuten zitten en spoel het af.

 5. Recept #5 – smelt een eetlepel zelfgemaakte honing in een waterbad en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg rauwe eidooier toe en meng het mengsel grondig. Voeg het vruchtvlees van een geplette bananenhelft en wat boerenzure room toe.

 6. Recept №6 – een eetlepel honing moet worden gesmolten in een waterbad en afgekoeld. Maal van tevoren twee eetlepels gerolde haver tot meel. Als de honing is afgekoeld, voeg je havermeel en moes van een halve banaan en een paar theelepels volvette zure room, room of kwark toe.

 7. Recept #7 – neem een middelgrote rauwe aardappel, was hem grondig zonder afwasmiddel en kook hem gaar in jasje. De aardappelen kunnen dan geschild zijn of geschild en rijk aan voedingsstoffen. Maal de groente, zonder af te koelen, tot pulp en voeg er enkele theelepels warme melk aan toe. Wanneer de puree is afgekoeld tot kamertemperatuur, voeg dan de fijngemaakte halve banaan toe en meng grondig.

 8. Recept nr. 8 – plet een halve banaan en voeg er een paar eetlepels natuurlijke yoghurt (zonder toevoegingen) en een paar eetlepels havermoutmeel aan toe. Giet de inhoud van een ampul met vitamine A en vitamine E in de pasta en meng goed.

 9. Recept #9 – neem de helft van een zoete vrucht, maal die fijn, voeg wat warme melk toe en een in kleine stukjes gesneden schijfje sinaasappel. Meng alles tot een homogeen geheel. Vervang het schijfje sinaasappel door een schijfje citroen of een paar lepels citrussap.

 10. Recept #10 – neem een eetlepel gelatine en giet er vijf eetlepels verwarmde melk overheen. Laat het mengsel 15 minuten trekken. Plet ondertussen een halve banaan, die je vervolgens toevoegt aan het gelatinemengsel.

 11. Recept nr. 11 – neem een bananenschil en was die grondig onder stromend water zonder chemisch schoonmaakmiddel. Maal de schillen fijn met een blender of keukenmachine. Voeg elk vijf milliliter avocado-olie en aloë-sap, geperst uit de onderste bladeren van de vrucht, toe aan het papje. Aan het mengsel kan ook aloëpulp worden toegevoegd en alle bestanddelen worden gemengd tot een homogene massa is verkregen.

 12. Recept 12 – meng een halve bananenpulp, een vleugje zuiveringszout en dezelfde hoeveelheid kurkuma.

 13. Recept nr. 13 – plet een halve rijpe appel die in het seizoen is geteeld en gekocht, meng het met het vruchtvlees van een halve banaan en voeg er een eetlepel vloeibare honing aan toe.

 14. Recept #14 – Een halve banaan wordt gepureerd met een vork en een theelepel zetmeel wordt toegevoegd. Smelt een lepel boter met een vetgehalte van meer dan 70% in een waterbad. Breng de boter weer op kamertemperatuur en meng alle ingrediënten door het mengsel.

 15. Recept № 15 – Smelt een kwart reep pure chocolade in een waterbad. Hoe hoger het percentage cacao in de chocolade, hoe gezonder het masker zal zijn. Geen noten of andere additieven in de reep. Zodra het chocolademengsel is afgekoeld tot ongeveer 30-35 graden, kunt u een halve banaan toevoegen, eenmaal gepureerd.

 16. Recept № 16 – meng de volgende ingrediënten in een blender of keukenmachine: een halve banaan, 50 gram gember, 25 gram verse pepermuntblaadjes, 100 gram spinazie, enkele eetlepels honing.

 17. Recept № 17 – zeef een halve banaan met een vork, voeg een eetlepel plantaardige olie toe, voeg cosmetische klei (wit, groen, blauw naar keuze) toe aan het mengsel. De hoeveelheid klei moet voldoende zijn om de massa gemakkelijk aan te brengen (geen schenkbare consistentie).

oogmasker

En hier is een effectief recept voor het gladstrijken van rimpels op de tere huid rond de ogen. Dit masker helpt de huidtextuur te egaliseren en donkere kringen te verwijderen:

 1. Maal een kwart van een rijpe banaan tot pulp.

 2. Voeg een eiwit toe aan het fruit.

 3. Maak het masker compleet door een eetlepel vette zelfgemaakte kwark aan het mengsel toe te voegen.

Het masker moet gedurende 15 minuten op de ogen en (optioneel) op de oogleden worden aangebracht. Het mengsel kan vervolgens worden verwijderd met droge wattenschijfjes en het gezicht kan worden gereinigd met koel drinkwater, mineraalwater of een kruidenaftreksel. Sluit de behandeling af door de huid in het gebied af te vegen met ijsblokjes. U kunt ook stilstaand mineraalwater of infusie van geneeskrachtige planten, bijvoorbeeld kamille, gebruiken om ijs te maken.

Een antirimpelmasker op basis van bananen kiezen, afhankelijk van het huidtype

Elke vrouw en elk meisje heeft haar eigen huidtype – vet, droog of gemengd. Met dit in gedachten moet een geschikt maskerrecept worden gekozen.

Voor mensen met een droge huid zijn cosmetische preparaten met plantaardige olie, zuivelproducten en honing geschikt. Als een meisje een vette huid heeft, kan ze recepten gebruiken op basis van banaan en citroen, sinaasappel (pulp, sap), soda en gist.

Eigenaars van gemengde epidermis moeten een individuele aanpak hanteren bij de keuze van een masker. Vette zones moeten worden behandeld met formules voor de vette huid, en droge zones met formules op basis van plantaardige oliën en zuivelproducten. Door deze techniek te volgen, worden de toon, de textuur en het reliëf van de huid gelijkmatiger.

Maskers met kippeneieren en gelatine in de samenstelling worden beschouwd als universeel en geschikt voor alle huidtypes.

Nuttige eigenschappen van andere ingrediënten van bananenmaskers voor rimpels

Het juiste recept op basis van bananen kiezen,De eigenschappen van de andere ingrediënten zijn ook nuttig:

 1. Gelatine is een van collageen afgeleid product en helpt daarom de gezichtshuid strakker te maken en rimpels glad te strijken. Regelmatig gebruik van maskers op basis van dit bestanddeel draagt bij tot het verdwijnen van ouderdomsverschijnselen als verslapping en verdunning van de lederhuid, vervorming van de gelaatstrekken door afhangende ooghoeken en lippen. Dierlijk collageen kan het gebrek aan deze stof, waarvan de productie op middelbare leeftijd afneemt en vervolgens volledig stopt, compenseren.

 2. Bananenschillen bevatten veel vitamine A, C en B en E die een heilzame werking hebben op de huid. Bovendien bevat de schil elementen als zink, ijzer en mangaan die nodig zijn voor de normale werking van de huid. Het zetmeel in de vruchtenschil, helpt vette glans te verwijderen, maar verstopt tegelijkertijd de poriën niet. Het zetmeel ontgift en hydrateert de opperhuid, waardoor rimpels minder uitgesproken worden. Het verbetert ook de regeneratieve eigenschappen van de huid.

 3. Eieren bevatten een bijna volledige reeks bioactieve elementen die van vitaal belang zijn voor de gezichtshuid. Vitaminen en mineralen, antimicrobiële enzymen, verzadigde vetzuren, vitamine A, H, D, E, PP, K, B-groep, betacaroteen, eiwitaminozuren. Eiwit helpt tegen overmatige vetheid van de opperhuid, terwijl de dooier helpt om de waterhuishouding en stofwisselingsprocessen te hydrateren en te reguleren. Het is belangrijk te bedenken dat kwarteleieren gunstiger zijn voor de epidermis, omdat ze meer B-vitaminen, A, kalium, ijzer, koper, kobalt bevatten.

 4. Vette melkproducten zijn niet alleen een bron van vitaminen en mineralen, maar ook van ingrediënten die de huid beter hydrateren en de plaatselijke microflora normaliseren. Na een masker met kwark, zure room, kefir of yoghurt in de samenstelling van de dermis wordt deze fluweelzacht, elastisch en glad, mat en tegelijkertijd stralend van gezondheid. Dit geldt ook voor verse melk, die zeer goed is voor de opperhuid, en het is niet tevergeefs dat men in de oudheid de jeugd en schoonheid bevorderde door in dit dierlijk product te baden.

 5. Havermout en havermoutmeel hebben ontstekingsremmende en antioxiderende, regeneratieve eigenschappen. Ze bevatten vitaminen uit de B-groep, E, PP, magnesium, ijzer, zink en mangaan. Het verjongende effect van dit ingrediënt van anti-rimpel recepten is zichtbaar na het eerste gebruik. De normale waterbalans wordt hersteld, plaatselijke irritatie en roodheid verdwijnen, en alle toxines en afvalstoffen die de huid vergiftigen worden uit de diepe lagen van de opperhuid gehaald.

 6. Vitamine A- en vitamine E-supplementen – bewezen effectief door honderdduizenden vrouwen wereldwijd. Het is niet tevergeefs dat wateroplossingen van deze vitaminen in de apotheek worden verkocht. Ze worden gebruikt in de geneeskunde, in de cosmetologie, voor huid- en haarverzorging. Vitamine A en E zijn al aanwezig in bananenpulp en -schil, en in andere ingrediënten; daarom zal toevoeging van soortgelijke farmaceutische preparaten aan een masker het effect van de bestanddelen van het masker alleen maar versterken.

 7. Appels zijn een ware schat aan vitaminen en sporenelementen, waarmee ze de gezichtshuid kunnen voeden door middel van maskers. Appels zijn rijk aan tannines, die de opperhuid versterken en de vorming van nieuwe rimpels voorkomen. Ze bevatten ook gezonde zuren, stikstofhoudende elementen, pectine, cellulose, mineralen en biologisch actieve stoffen – Fr, K, A, B, C, E, K, PP. En foliumzuur en inositol. Maskers op basis van banaan en met natuurlijke appelmoes dragen bij tot het gladstrijken van rimpels, verlichten overmatige vetheid van de huid, hydrateren en voeden de opperhuid.

 8. Cosmetische klei – een middel dat al duizenden jaren voor cosmetische doeleinden wordt gebruikt. Het staat bekend om zijn reinigende, drogende eigenschappen. Klei vernauwt perfect de poriën, normaliseert de talgklieren, stimuleert de bloedsomloop, verstevigt en voedt de huid, brengt regeneratieve processen op gang en stimuleert ze. Cosmetische klei in maskers maakt de epidermis glad en elastisch, draagt bij tot het herstel van de normale gezichtscontour, maakt rimpels glad, verzacht de dermis en voorkomt oedeem.

 9. Tomatensap bevat veel voedingsstoffen die een positief effect hebben op de huid. Tomaten zijn rijk aan vitamine A en C, evenals lycopeen, een antioxidant, en vele plantaardige eiwitten. Regelmatig gebruik van tomatensap en de pulp van de groente in gezichtsmaskers helpt het talg te reguleren, vernauwt verwijde poriën, normaliseert de structuur en textuur van de dermis, reinigt en regenereert de huid.

 10. Gist – dit bestanddeel helpt de opperhuid te verzadigen met B-vitaminen. In combinatie met de chemische samenstelling van bananenpulp en andere ingrediënten heeft het gistmasker een versterkt effect op de opperhuid. Bovendien helpt dit ingrediënt de microflora van de gezichtshuid te normaliseren. Dit helpt ontstekingen, zoals puistjes, mee-eters en zwarte puntjes, te minimaliseren.

 11. Honing wordt veel gebruikt in de cosmetologie, omdat het een breed spectrum van effecten heeft. Als u niet allergisch bent voor dit bijenproduct, kan het aan elk gezichtsmasker worden toegevoegd. Honing bevat bijna alle sporenelementen, vitamine B, A, C en vele andere, fructose, natuurlijke zuren, enzymen en vele andere bestanddelen die bijdragen tot de genezing en verjonging van de opperhuid. Honing is uitstekend voor alle huidtypes, het hydrateert de huid en maakt haar mat en stralend.

 12. Gekookte aardappel is een bestanddeel van het masker, dat de huid diepgaand hydrateert. Het vocht en de gezonde bestanddelen in deze groente dringen gemakkelijk door de poriën in de onderste lagen van de opperhuid. Het resultaat is een gladdere, fluweelzachte en natuurlijk gezond uitziende teint. Gekookte aardappelen in combinatie met banaan en andere ingrediënten worden beschouwd als een van de beste opties voor anti-aging gezichtsmaskers.

 13. Citrusvruchten zijn goed voor de vette, ouder wordende huid. Het sap en de pulp reinigen de poriën, verwijderen glans en maken de huid zacht en zijdezacht. De bioactieve stoffen in citroenen, sinaasappels en limoenen voeden de opperhuid en versnellen het zelfvernieuwingsproces. Hierdoor worden de kleur en de topografie van het gezicht hersteld, krijgt de opperhuid haar verloren toon terug, wordt het oppervlak gladgestreken en worden diepe rimpels verzacht.

 14. Aloë sap hydrateert de huid perfect. De gel in de plant dringt vier keer sneller door in de opperhuid dan gewoon water. Hierdoor worden rimpels beter gladgestreken. Bovendien kalmeert en verzacht aloë-sap de huid, werkt ontstekingsremmend en beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van UV-stralen, die de veroudering van de opperhuid versnellen en rimpels verdiepen. Na een masker met aloësap wordt de celregeneratie van de lederhuid versneld en krijgt de huid haar vroegere elasticiteit en stevigheid terug. Het sap van de plant stimuleert ook de natuurlijke productie van collageen en hyaluronzuur.

 15. Zwarte chocolade is een krachtige bron van antioxidanten, die de huid van het gezicht kan krijgen tijdens het aanbrengen van het masker. Het bevat een breed scala aan vitamine B1 en B2, PP, provitamine A, micro-elementen, zoals kalium, natrium, magnesium, calcium, ijzer, theobromine, fenylethylamine, fytosterolen en plantaardige eiwitten. Bittere chocolade voorkomt het ontstaan van vrije radicalen en verwijdert gifstoffen uit de huid, waardoor verouderingsprocessen worden vertraagd. Na een kuur van maskers met dit bestanddeel wordt de lederhuid gehydrateerd, verstevigd, verjongd en bevrijd van ouderdomsvlekken.

 16. Gember stimuleert de doorbloeding en intensiveert stofwisselingsprocessen in de diepe huidlagen. Het verzadigt ook de opperhuid met biologisch actieve stoffen, noodzakelijk voor de regeneratie ervan. Dankzij gember regenereert de huid sneller en wordt ze beschermd tegen de effecten van negatieve omgevingsfactoren.

 17. Spinazie bevat het equivalent van vitamine A, beta-caroteen, luteïne zeaxanthine, vitamine A, thiamine, riboflavine, niacine, en andere vitaminen van groep B, C, E, K. Een breed scala aan mineralen, waaronder calcium, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, natrium en zink. Spinazie werkt op de huid – antiseptisch en regeneratief, beschermend (blokkeert de negatieve effecten van zonlicht), verjongend (elimineert vrije radicalen), verhelderend. Spinazie stimuleert de stofwisseling en de productie van stoffen die gunstig zijn voor de opperhuid.

Aanbevelingen voor een bananenrimpelmasker en voor huidverzorging achteraf

Aanbevelingen na het aanbrengen van het masker

Opdat een bananenrimpelmasker en andere heilzame ingrediënten een maximaal effect zouden hebben, is een goede voorbereiding op de cosmetische procedure noodzakelijk. Trek voldoende tijd uit voor de voorbereiding van het masker en het aanbrengen van de voedende bestanddelen – minstens 30-40 minuten.

De voorbereiding van de opperhuid gebeurt als volgt:

 1. Was alle make-up, vuil en talg af. Hiervoor kunnen speciale cosmetische producten of stromend water worden gebruikt.

 2. Week de huid en scrub het. Om de poriën te openen en de circulatie te verbeteren, kunt u een warm kompres gebruiken, gedrenkt in een afkooksel van een kruid. Of houd uw hoofd boven de stoom die vrijkomt bij het koken van water of het bereiden van een kruidenthee. Als u geen scrub bij de hand hebt, kunt u die zelf maken door suiker en zout in gelijke delen te mengen, of suiker en koffie, suiker en citroenschil en eventueel plantaardige olie.

Het aanbrengen van een gezichtsmasker:

 1. De ingrediënten malen, grondig mengen en met een cosmetische borstel of spons aanbrengen op het gebied van voorhoofd, neus, wangen en kin.

 2. Laat de voedende massa 15-20 minuten op je gezicht liggen. Als vóór die tijd een branderig gevoel of ongemak optreedt, moet het masker onmiddellijk worden afgewassen.

 3. Spoel het masker van je gezicht met lauw en vervolgens koel water.

 4. Na het masker moet u vochtinbrengende crème of een ander product voor dagelijkse huidverzorging gebruiken.

Het masker kan naar behoefte worden aangebracht – voor een belangrijke gebeurtenis waarbij u er goed uit moet zien. Maar deskundigen adviseren om cosmetische ingrepen te ondergaan voor een significant en blijvend resultaat. In dit geval moeten bananenmaskers voor rimpels om de drie tot vier dagen worden gedaan gedurende drie weken. Als u de cursus wilt herhalen, neem dan een paar weken pauze. Gedurende deze tijd kunt u anti-rimpelmaskers maken volgens andere recepten.

Tips voor het bereiden van bananen rimpel maskers

Om ervoor te zorgen dat een masker effectief is en uw huid niet schaadt, moet bij de bereiding ervan het volgende advies worden opgevolgd:

 1. Bereid uw gezichtsmaskers van verse producten van goede kwaliteit.

 2. Gebruik keukengerei van glas, keramiek of kunststof bij het bereiden van het masker om te voorkomen dat het product reageert met metaal. Als u niet zonder metalen voorwerpen kunt, probeer dan de contacttijd van producten en gebruiksvoorwerpen tot een minimum te beperken.

 3. Als de pap te dik is geworden, kan hij worden verdund met melk, afkooksel van geneeskrachtige kruiden, gekookt of stilstaand mineraalwater. Als de pap daarentegen te vloeibaar is en van het huidoppervlak afdruipt, kan hij worden ingedikt met meel, zetmeel, gemalen havervlokken of broodkruimels.

U kunt ook maskers bereiden volgens uw eigen recepten, als u ziet dat uw huid bijzonder goed reageert op bepaalde producten. Banaan kan worden beschouwd als een basisingrediënt, het combineert goed met verschillende soorten producten. Het belangrijkste is dat alle ingrediënten natuurlijk zijn, zonder aroma’s, kleurstoffen en andere additieven.

Voordelen en nadelen van het gebruik van bananenmaskers voor thuisgebruik tegen rimpels

Voordelen en nadelen

Als een vrouw het aantal rimpels wil verminderen, heeft ze de keuze – kant-en-klare maskers kopen of zelf cosmetische producten maken.De tweede optie heeft veel voordelen:

 1. Bananen zijn, net als alle andere ingrediënten in antirimpelmaskers, gemakkelijk verkrijgbaar en goedkoop en kunnen in elke supermarkt of markt worden gekocht, ongeacht het seizoen. De kosten van een cosmetische procedure zijn minimaal. Om het masker te bereiden volgens het recept hoeft u geen speciaal gereedschap te kopen.

 2. U weet precies wat er in het masker zit, zorgt ervoor dat er geen synthetische ingrediënten in zitten of ingrediënten die allergieën kunnen veroorzaken.

 3. Zelfgemaakte maskers werken voorzichtig, ze kunnen geen kwaad voor de gezichtshuid. Ze veroorzaken geen bijwerkingen en kunnen zonder leeftijds- of gezondheidsbeperkingen worden gebruikt.

 4. Bananenmaskers kunnen niet alleen worden gebruikt om rimpels te verminderen en het verouderingsproces van de opperhuid af te remmen, maar ook ter voorkoming van leeftijdsgebonden veranderingen. Als een vrouw omstreeks 25-30 jaar met dergelijke maskers begint, kan zij rekenen op een verlenging van de jeugdigheid van haar huid.

Als we het hebben over de nadelen van zelfgemaakte antirimpelmaskers, zijn dat er niet veel. Ten eerste is een merkbaar resultaat niet onmiddellijk, maar na enkele weken van regelmatig gebruik van maskers. Het gaat allemaal om het cumulatieve effect – om actief te worden moeten nuttige stoffen zich ophopen in de diepere lagen van de opperhuid. Maar al na de eerste behandeling zult u merken dat uw huidconditie is verbeterd. Het wordt gladder, fluweelzacht en stralend.

Het tweede nadeel van thuis maskers van rimpels – ze moeten hun eigen voor te bereiden. Maar de recepten zijn zo eenvoudig dat het maar een paar minuten duurt om een schoonheidsproduct te bereiden.

Het derde nadeel van bananenmaskers van rimpels – beschikbaarheid van contra-indicaties voor gebruik. Individuele intolerantie voor de bestanddelen van het masker en acute ontstekingsprocessen op de huid. Evenals elke ernstige beschadiging van de integriteit van de opperhuid – wonden, krassen. U kunt de afwezigheid van allergieën controleren door een thuissneltest uit te voeren. Meng alle ingrediënten van het masker en breng een kleine hoeveelheid van de pasta aan op de huid aan de binnenkant van de elleboog. Als er gedurende 10-15 minuten geen ongemak, type jeuk en roodheid is, dan is er geen allergie voor het masker en kan het worden toegepast.

Het kan ook lastig zijn dat het masker niet kan worden opgeborgen. Zelfs in de koelkast. Het moet onmiddellijk na de bereiding worden gebruikt en de resten moeten worden verwijderd. Sommige vrouwen vinden echter een andere uitweg Рzij brengen de rest van de cosmetica aan op de rug van hun handen, op de hals en het decollet̩ en verjongen de kwetsbare derma in deze gebieden.

Hoe je bananenmaskers tegen rimpels nog doeltreffender kunt maken

Vooral de gezondheid en de schoonheid van het gezicht hangen af van de algemene toestand van het organisme. Als u de volgende aanbevelingen in acht neemt, zal de doeltreffendheid van gezichtsmaskers tegen rimpels worden vergroot door een combinatie van interne en externe effecten:

 1. Een gezonde nachtrust is een must om de huid fris en stralend te houden, zonder blauwe plekken onder de ogen. U hebt waarschijnlijk gemerkt dat uw rimpels er nog dieper uitzien na een slapeloze of onrustige nacht. Daarom moet een vrouw van elke leeftijd minstens 8-9 uur slaap krijgen.

 2. Decoratieve kwaliteitscosmetica van bekende merken gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor de ouder wordende huid en geen schadelijke stoffen in hun samenstelling bevatten.

 3. Zorg ervoor dat je gezicht gereinigd is van alle make-up voordat je naar bed gaat. Als je ’s morgens vroeg of vóór een make-up sessie je make-up niet wast, ziet je huid er elke dag slechter uit. De opperhuid heeft ’s nachts niet minder rust nodig dan de rest van het lichaam.

 4. toepassing van huidverzorgingsproducten. Een moisturizer of anti-aging crème, bijvoorbeeld met hyaluronzuur, moet minstens twee keer per dag worden gebruikt.

 5. Lichamelijke activiteit, bij voorkeur buiten. Een eenvoudige trainingsroutine op het balkon of joggen in de ochtend verbetert het metabolisme, de immuniteit, de bloedcirculatie en de voeding van alle weefsels, inclusief de epidermis van het gezicht.

 6. Een evenwichtige voeding. Als je voldoende eiwitten, vetten en koolhydraten eet en voldoende vitaminen en mineralen uit je voeding haalt, reageert je huid op dezelfde manier. De bioactieve stoffen in het voedsel werken aan de binnenkant van de opperhuid en de ingrediënten in de maskers werken aan de buitenkant – een perfecte combinatie.

 7. Blijf gehydrateerd. Als je niet genoeg vocht binnenkrijgt, lijdt je huid daar ook onder. De huid wordt droog en rimpels verschijnen veel sneller. De normale hoeveelheid helder drinkwater die een vrouw overdag moet drinken is 1,5 tot 2,5 liter (afhankelijk van haar niveau van lichamelijke activiteit). Thee, sappen, soepen en soortgelijke dranken met vloeistof worden niet beschouwd als.

 8. En natuurlijk moet een vrouw die van rimpels af wil, een gezonde levensstijl aanhouden. Stop met roken, dat is zeer schadelijk voor de huid. Ook door veelvuldig gebruik van alcoholische dranken, vooral sterke drank. Als dit gebeurt, wordt de huid weer normaal, ontstaan er minder snel rimpels en wordt de behandeling effectiever.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
 1. Ruben

  Hallo! Ik heb dit artikel over bananengezichtsmaskers gelezen en ben erg geïnteresseerd in het verminderen van rimpels. Heb je een specifiek recept dat je aan zou raden? En werken deze maskers echt? Alvast bedankt voor je hulp!

  Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: