16 beste exfoliërende gezichtsmaskers

Exfoliërende maskers thuis zijn een goed alternatief voor salonbehandelingen. Journalisten hebben ontdekt wat de voordelen zijn van dergelijke procedures, hoe maskers moeten worden bereid en aangebracht, welke producten nodig zijn voor het bereiden van helende samenstellingen. Het blijkt dat je eenvoudige, toegankelijke ingrediënten nodig hebt – koffiedik, notendoppen, zout, zuiveringszout, havermout, seizoensbessen, fruit en groenten, en zure melkproducten.

De beste recepten voor zelfgemaakte scrubmaskers

exfoliërende maskers

Onze deskundigen hebben met de lezers de gemakkelijkste recepten gedeeld voor producten met peelingeffect:

 1. Besterecept nr. 1. De basis van het masker – gedroogd en gemalen tot een poeder van eierschalen. Het moet worden gemengd met een eetlepel zure room, dezelfde hoeveelheid meel van havervlokken, een eetlepel melk.

 2. Besterecept nr. 2.Tot poeder gemalen notendoppen. Walnootschalen zijn hier goed voor, want ze zitten in veel in de handel verkrijgbare huidscrubs en -schillen. Zorg ervoor dat het poeder geen grote deeltjes met scherpe randen bevat die de lederhuid kunnen krassen. Voeg aan de schelpen een lepel geraspte komkommerpulp toe, dezelfde hoeveelheid cosmetische klei, en wat gekookt water of melk.

 3. Besterecept nr. 3. Het recept is gebaseerd op koffiedik dat overblijft na het zetten van een drank op basis van natuurlijk gemalen bonen. Ongebruikte koffie mag gebruikt worden. Voeg een snufje extra korrel zout toe aan het mengsel. Als je zeezout hebt, kun je dat beter gebruiken. Maal het product met een koffiemolen zodat de deeltjes niet zo grof zijn. Neem elk een theelepel koffie en zout en vermeng dit met twee eetlepels slagroom.

 4. De besterecept #4. Het zout is de basis van het mengsel; één eetlepel zout is nodig. Een beetje olijfolie en het vruchtvlees van drie verse (of vers ontdooide) aardbeien wordt aan het zout toegevoegd. Voer het schillen zo snel mogelijk uit, voordat het zout oplost. Laat het masker dan nog 10-15 minuten op het gezicht zitten.

 5. De besterecept #5. De basis van het mengsel – meel van havervlokken en fijn zout. Deze ingrediënten nemen elk een eetlepel. Voeg een gelijke hoeveelheid melk en zelfgemaakt sinaasappelsap toe. Aan het mengsel kan ook sinaasappelschil worden toegevoegd.

 6. De besterecept #6. De basis van de bereiding is rauw griesmeel, waarvan een eetlepel nodig is. Aan het griesmeel moeten drie eetlepels honing en een eetlepel aloë-sap worden toegevoegd. Het sap moet worden geperst uit het onderste blad van de plant, dat ongeveer een week in de koelkast heeft gelegen.

 7. De besterecept #7.De basis van de peelingmassa is een halve eetlepel zuiveringszout. Voeg er dezelfde hoeveelheid amandel- (of andere plantaardige) olie aan toe, dezelfde hoeveelheid vloeibare natuurlijke honing. Voer het schillen snel uit, totdat de soda oplost in de andere ingrediënten van het mengsel.

 8. Besterecept #8. De basis van de bereiding – twee geplette aspirinetabletten en een theelepel zout. In dit mengsel moet u een eetlepel sinaasappel- of citroensap, room.

 9. Besterecept #9. De basis van het cosmeticum – droog fijn brouwsel van zwarte of groene (onvervalste) thee. In het brouwsel voeg je een paar lepels cosmetische klei, twee eetlepels melk en watermeloensap toe.

 10. De besterecept #10. De basis van het schilmiddel – een eetlepel fijn zeezout. Ook verdund met melkgelatine en een lepel gedroogde badyaga. Zodra de gelatine is opgezwollen, alle ingrediënten snel door elkaar mengen en scrubben, vervolgens het mengsel 15-25 minuten op het gezicht laten zitten.

 11. Bestevoorschrift ¹11. De basis van het masker – een eetlepel zout. Je moet er een ei, een paar theelepels melk en gemalen koffie aan toevoegen.

 12. De besterecept #12. De basis van het masker – een eetlepel citroensap. Voeg hieraan dezelfde hoeveelheid aloë-sap (kan met pulp zijn) en honing toe.

 13. Besterecept #13. Bruine suiker als basis. Als de korrels van het product erg groot zijn, kunt u de suiker met een metalen lepel fijnmaken. Voeg vervolgens een eetlepel vloeibare honing en een kleine hoeveelheid citroensap toe.

 14. Besterecept #14. Neem als basis een eetlepel gemalen koffie en voeg dezelfde hoeveelheid lijnzaadolie of druivenpitolie toe.

 15. De besterecept nummer 15. Schilbasis – bruine suiker, waaraan u geplette zwarte bessen, veenbessen kunt toevoegen. En ook geplette havervlokken en een kleine hoeveelheid dubbele room.

 16. Besterecept #16. Op basis van vanillesuiker, één tot twee zakjes van tien gram. Meng het met een beetje honing en avocado-olie.

We hebben de populairste combinaties van producten in recepten voor exfoliërende gezichtsmaskers voor je op een rijtje gezet. Maar dit zijn slechts basisaanbevelingen. Wees niet bang om te experimenteren en je eigen recepten te maken met ingrediënten waar je huid het beste op reageert.

Hoe werkt een scrubmasker voor het gezicht?

Wat zijn de voordelen van exfoliërende gezichtsmaskers?

De voordelen van exfoliërende gezichtsmaskers kunnen nauwelijks worden overschat. Deze productenHebben een breed scala aan voordelen:

 1. Verwijdert zachtjes de verhoornde huiddeeltjes die de huid ruw en onaangenaam doen aanvoelen. De verhoornde cellen maken het onmogelijk om foundation gelijkmatig op de huid aan te brengen, waardoor je make-up er onnatuurlijk uitziet.

 2. Wanneer de verhoornde deeltjes worden verwijderd, wordt de nieuwe celgroei versterkt, wordt de huid geregenereerd en ziet zij er jonger en gladder uit.

 3. Verstopte poriën en huidkanalen worden geopend, onzuiverheden, talgproppen en zwarte punten worden verwijderd. De conditie van de talgklieren en hun functie worden weer normaal. Door een diepe reiniging kan de huid beter ademen en vocht beter vasthouden.

 4. De voedingsstoffen in de bestanddelen van de exfoliërende maskers, verbeteren de conditie van de huid, genezen het.

 5. Een exfoliërend masker wordt meestal met masserende bewegingen aangebracht. Het is een extra stimulans voor de huid en de spierlaag. Dankzij de lichte massage verbetert de bloedcirculatie en de weefseltrofie, en worden metabolische en regeneratieve processen gestabiliseerd.

 6. Sommige ingrediënten van de scrubmaskers, bijvoorbeeld honing, hebben antibacteriële en antiseptische eigenschappen. Andere, zoals kefir en yoghurt, normaliseren de microflora van de huid en verminderen de ernst van de ontsteking.

 7. Het gunstige effect van een scrubmasker uit zich ook in een versterking van de lokale immuniteit. De huid is beter bestand tegen de aanvallen van negatieve omgevingsfactoren.

 8. Aangezien scrubmaskers voor het gezicht een aantal problemen helpen oplossen en de gezichtshuid normaliseren, hebben ze een breed scala aan indicaties.

Indicaties voor de toepassing van exfoliërende gezichtsmaskers

Exfoliërende gezichtsmaskers zullen nuttig zijn voor meisjes en vrouwen die dergelijke problemen hebben:

 1. De structuur van de opperhuid is verstoord. De huid voelt ruw en oncomfortabel aan.

 2. Op het gezicht zijn er plekken waar de huid te vet of te droog is, er zijn plekken met irritatie en roodheid.

 3. Op het voorhoofd, neus, wangen of kin zijn er zwarte vlekken, comedonen, puistjes, vergrote poriën.

 4. Verkleuring van je gezicht.

 5. De tekenen van veroudering – het verschijnen van de eerste rimpels, lichte verslapping van de huid.

Als u geen contra-indicaties hebt, kunt u met exfoliërende maskers bijna elk cosmetisch probleem aanpakken. Of gewoon om je gezicht er fris en verzorgd uit te laten zien.

Een exfoliërend gezichtsmasker gebruiken

Het meest voorkomende cosmetische probleem dat door scrubmaskers wordt opgelost, is echter ernstige schilfering van de huid. Niet alleen droge, maar ook vette, gemengde en normale lederhuid kan vervellen. De redenen voor dit esthetische nadeel zijn velerlei:

 1. De opperhuid van het droge type is gevoelig voor vervellen als het ontbreekt aan het vocht en de voeding die het van binnenuit nodig heeft.

 2. De epidermis van het normale, gecombineerde en vette type kan gaan schilferen als een meisje de verkeerde verzorgingsproducten gebruikt. Zo kunnen lotions en lotions op basis van alcohol worden gebruikt om glans te verwijderen. Het resultaat is dat het probleem niet wordt opgelost, maar dat er een nieuw probleem bijkomt door uitdroging van de lederhuid – peeling.

 3. Alle soorten opperhuid kunnen afschilferen als vrouwen niet genoeg heldere vloeistoffen drinken. Het gaat om gewoon drinkwater. Elk menselijk lichaam heeft een hoeveelheid scrub nodig in 1 ml.5-2,5 liter per dag. Als er geen water in het lichaam komt, treedt chronische uitdroging op, wat zich weerspiegelt in de conditie van de gezichtshuid.

 4. Alle huidtypes kunnen gaan vervellen als de negatieve omgevingsfactoren toenemen. Temperatuurschommelingen, extreme koude of hitte, wind, UV-stralen, zout water (veelvuldig zwemmen in zee in de zomer). Vervuilde lucht in megapolen, stof en vuil, dat in grote steden voortdurend in de lucht hangt, is niet minder schadelijk voor de huid.

 5. De conditie van de huid wordt sterk beïnvloed door de levensstijl van de persoon – slaaptekort, onevenwichtige voeding, roken, overmatig gebruik van alcoholische dranken, constante stress en gebrek aan lichaamsbeweging.

 6. Een schilferige huid kan het gevolg zijn van gezondheidsproblemen. Bijvoorbeeld hormonale veranderingen, schildklierafwijkingen, gastro-intestinale afwijkingen.

Als de triggers worden verwijderd, wordt de huidconditie geleidelijk weer normaal. En scrubmaskers kunnen daarbij helpen door de herstelprocessen van de opperhuid te versnellen.

Contra-indicaties voor het gebruik van exfoliërende gezichtsmaskers

Ondanks de hoge efficiëntie en veiligheid van exfoliërende maskers zijn er situaties waarin het beter is dergelijke cosmetische ingrepen niet uit te voeren:

 1. Ziekte, koorts, zwakte, duizeligheid.

 2. Allergie voor de samenstelling van het product.

 3. Couperose (een netwerk van bloedvaten in het gezicht).

 4. Inflammatoire en infectieuze huidaandoeningen.

 5. Grote moedervlekken of wratten op de huid.

 6. Significante huidbeschadiging in de vorm van diepe krassen of wonden.

 7. Verhoogde gevoeligheid van de huid.

Zoals u ziet zijn er niet veel contra-indicaties, de meeste zijn relatief. Dit betekent dat zodra de contra-indicatie is weggenomen, u kunt beginnen met het aanbrengen van de exfoliërende maskers.

Hoe breng je een exfoliërend gezichtsmasker aan?

Exfoliërende maskers toepassingsregels

Wil een cosmetische behandeling uw huid ten goede komen, dan moet u het advies van de deskundigen opvolgen:

 1. De producten die u gebruikt om uw ooglapje te maken moeten van goede kwaliteit en vers zijn. Als de ingrediënten over de houdbaarheidsdatum zijn of bedorven, kunnen ze ziekteverwekkers aantrekken die schade aan uw huid kunnen veroorzaken. Als ingrediënten kunt u het beste bij een gespecialiseerde boerenmarkt gekochte producten gebruiken.

 2. Voordat u een nieuw maskerrecept voor de eerste keer gebruikt, moet u nagaan of u geen individuele overgevoeligheid heeft voor de samenstelling van het product. Als het recept producten bevat waarmee u vertrouwd bent en die u vaker in voedsel gebruikt, betekent dit dat het masker veilig is voor uw gezondheid. Als het recept onbekende of omstreden ingrediënten bevat, moet u zo’n masker niet maken zonder een cosmetoloog te raadplegen.

 3. De maskermix mag niet van tevoren worden bereid of langer dan twee uur in de koelkast worden bewaard. Anders kan de behandeling minder effectief zijn. Daarom moeten de bestanddelen van de curatieve massa worden gemengd nadat u de behandeling hebt voorbereid.

 4. Als je restjes hebt nadat je een scrubmasker op je gezicht hebt aangebracht, haast je dan niet om ze weg te gooien. Het is beter om het mengsel te gebruiken voor een zachte scrub van de huid van de keel, het decolleté, de armen of de benen.

 5. Nadat u het mengsel op uw gezicht heeft aangebracht, gaat u liggen of half liggen. Als je leuke muziek draait, kun je niet alleen de huid van je gezicht herstellen, maar ook ontspannen en je stemming verbeteren.

 6. En een laatste advies van onze deskundigen: verwacht niet dat zelfgemaakte scrubmaskers een onmiddellijk en uitgesproken effect hebben. Natuurlijk, na de eerste behandeling, zal het resultaat. Uw huid zal fluweelzacht en soepel aanvoelen, haar kleur zal verbeteren en de poriën zullen kleiner worden. Maar dit zal een kortstondig resultaat zijn, dat niet langer dan een paar dagen zal duren. Een reeks gezichtsbehandelingen met exfoliërende gezichtsmaskers is een must om een langdurig en zichtbaar effect te bereiken.

Hoe een scrubmasker bereiden

Hier zijn een paar basisregels voor het maken van gezichtsscrubmaskers:

 1. Gebruik schoon keramiek of glas, emaille.

 2. U kunt elk gereedschap gebruiken om het voedsel te hakken – vork, mes, mixer, keukenmachine.

 3. Als het masker te dun is, kunt u het in drie of vier lagen aanbrengen met een cosmetische kwast. Toch is het raadzaam het mengsel in te dikken tot de consistentie van zure room, zodat het aan het begin van de behandeling kan worden gebruikt als een zachte scrub. Voeg eventueel bloem of paneermeel toe om het mengsel in te dikken.

 4. Als het product voor het masker daarentegen te dik en dicht is, kunt u het verdunnen met warm water, melk of een kruidenaftreksel, bv. sint-janskruid of kamille.

Hoe de huid voorbereiden op een cosmetische procedure

Hoe bereid je de huid voor op een cosmetische procedure?

De eerste fase van de huidvoorbereiding is een grondige reiniging – het verwijderen van make-up, vuil en onzuiverheden van de huid. Om het gewenste resultaat te bereiken, gebruik een speciale melk (of iets dergelijks) voor demake-up. Of gewoon wassen onder stromend water met milde baby zeep.

Het wordt aanbevolen de huid te stomen voordat het scrubmasker wordt aangebracht. De huid wordt daardoor ontvankelijker voor de voedende bestanddelen van het middel. En gekeratineerde deeltjes worden effectiever losgemaakt.

Er zijn twee methoden om de huid te stomen:

 1. Giet een kleine hoeveelheid water over de kruiden en zet de pan op het vuur om te koken. Zodra er stoom uit de vloeistof komt, kunt u het vuur uitzetten, de pan van het fornuis halen, eroverheen buigen, uzelf bedekken met een handdoek en vijf tot tien minuten in deze houding blijven zitten. Deze methode is bijzonder geschikt voor de herfst en de winter, omdat u tegelijkertijd kruidenstoom inademt en uw huid stoomt. Het is een uitstekend profylacticum voor KNO-orgaan- en luchtwegaandoeningen.

 2. Maak een waterige kruidenthee en verwarm deze in een waterbad tot ze heet is, maar niet gloeiend heet. Doop een kleine badstof handdoek in de vloeistof, wring hem uit en leg hem tien tot vijftien minuten op je gezicht.

 3. Vervolgens kunt u uw hoofd bedekken met een zakdoek om uw haar niet vuil te maken en het masker met masserende bewegingen op uw gezicht aanbrengen. Het scrubben moet twee tot drie minuten duren, waarna u de samenstelling nog 15-25 minuten op de huid laat zitten. Als u ongemak begint te voelen, zoals jeuk en een branderig gevoel, spoel het product dan van uw gezicht voordat deze tijd verstreken is. U wordt geadviseerd een consultatie bij uw schoonheidsspecialiste of dermatoloog te ondergaan om de oorzaken van het probleem te achterhalen.

 4. Spoel het masker af met lauw gekookt water. U kunt het grootste deel van het product verwijderen met een wattenschijfje en vervolgens water gebruiken.

Huidverzorging na een scrubmasker

Na de gezichtsbehandeling moet de huid worden verwend en geholpen om de poriën te sluiten voordat vuil en stof binnendringen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

 1. Was je gezicht met ijskoud of zeer koud water.

 2. Spray je gezicht met een spuitpistool en bevries stilstaand mineraalwater in een bakje.

 3. Wrijf het gezicht in met ijsblokjes gemaakt van normaal gekookt water of afkooksel van kamille, vooraf gefilterd door gaas.

 4. Daarna kunt u een standaard huidverzorgingscrème aanbrengen die u dagelijks gebruikt.

Uitgaan, make-up wordt aanbevolen niet eerder dan 2-3 uur na de cosmetische ingreep. De huid is in deze periode zeer kwetsbaar, dus mag zij niet worden aangetast door stof, vuil, wind, UV-stralen en vooral vorst. Specialisten raden daarom aan om voor het slapen gaan of in het weekend scrubmaskers te gebruiken.

Hoe lang duurt de behandeling en hoe vaak moeten de scrubmaskers worden aangebracht?

Hoe vaak u een scrubmasker moet aanbrengen

De behandeling kan af en toe worden toegepast, bijvoorbeeld als u er goed uit wilt zien bij een belangrijke gebeurtenis. In dit geval kan het masker worden aangebracht aan de vooravond van een bezoek aan het feest.

Vrouwen met onderliggende huidproblemen of die een regelmatige, preventieve behandeling wensen, kunnen het masker vaker aanbrengen, maar niet vaker dan één of twee keer per week. Een kuur van vier tot zes weken, waarna u uw huid een paar weken moet laten rusten. Het is beter als de rustperiode in een warm seizoen valt, want in de winter en het vroege voorjaar heeft de huid vooral behoefte aan ondersteuning en instroom van voedingsstoffen van buitenaf.

Wat zijn de voordelen van zelfgemaakte exfoliërende gezichtsmaskers?

Het grote voordeel van zelfgemaakte scrubmaskers is dat ze niet te veel kosten. De eerste kosten van een mengsel voor één procedure zijn vrij laag: enkele tientallen Euro. En de gebruikte producten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de keuken van elke vrouw. Of, als laatste redmiddel, in de dichtstbijzijnde supermarkt of markt.

De bijkomende voordelen van exfoliërende gezichtsmaskers die u thuis kunt bereiden en maken:

 1. Zacht en onopvallend effect op de huid. En toch effectief genoeg om een verbleekte of verouderde huid te revitaliseren.

 2. Veilige samenstelling, waar je zeker van bent. U beslist welke producten u als ingrediënten gebruikt, u weet dat ze vers zijn, geen bewaarmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen of andere synthetische stoffen bevatten.

 3. Geen bijwerkingen en complicaties na cosmetische ingrepen.

 4. De exfoliërende maskers kunnen vanaf zeer jonge leeftijd worden gebruikt – om acne en andere huidproblemen in de overgangsperiode weg te werken. Ook op middelbare leeftijd – om rimpels te voorkomen en de huidturgor te verminderen. En natuurlijk kunnen exfoliërende maskers worden gebruikt door vrouwen na 40-45 jaar – om de jeugdigheid van de huid te verlengen en het verouderingsproces op te schorten.

 5. De scrubmaskers zijn geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de droge huid. Maar in het laatste geval moet de procedure voorzichtig worden uitgevoerd, om geen irritatie van de huid te veroorzaken.

 6. Minder contra-indicaties.

 7. Eenvoudige recepten die maskers maken in een paar minuten.

 8. Het exfoliërende cosmetische masker kan op elk moment van de dag worden aangebracht. U hoeft geen afspraak te maken met een schoonheidsspecialiste, geen tijd en energie te besteden aan het reizen naar de salon.

 9. Last but not least: veel van de natuurlijke ingrediënten die in scrubmaskers worden gebruikt, hebben een aangename geur. Tijdens een gezichtsbehandeling ondergaat u dus ook een aromatherapie.

De beste kant-en-klare scrubmaskers die je kunt kopen

kant-en-klare exfoliërende gezichtsmaskers

Als u thuis cosmetische ingrepen wilt doen, hoeft u geen zelfgemaakte gezichtsmaskers te gebruiken. Als u geen zin hebt in gedoe met producten en tijdrovende voorbereidingen, gebruik dan ons deskundig advies. Zij hebben voor u de beste gezichtsmaskers met exfoliërende en scrubbende werking uitgezocht:

 1. Tomatox Magic White Massage Packvan het Koreaanse merk Tony Moly. Het product bevat kleine korreltjes en de textuur is zacht en romig. Het resultaat is een stralende, gehydrateerde, verzachte, glanzende en getextureerde huid.

 2. Uriage merk Hyseac lotion masker– een zachte exfoliator die de opperhuid zachtjes reinigt. Geschikt voor gevoelige huid. Het effect van de toepassing – vernauwing van de poriën, gladmakend reliëf, de dermis wordt glad en mat.

 3. The Body Shop’s Tea Tree Mask– Exfolieert effectief de huid, zuivert de opperhuid, heeft antibacteriële eigenschappen en kalmeert de lederhuid. Een uitstekende oplossing voor de vette gezichtshuid.

 4. Exfoliant Masker Energie De VieLancôme Scrubbing Mask. Bevat ginseng, cranberry en citroenmelisse. Doeltreffendheid – de doffe huid krijgt energie, de lederhuid wordt glad en fluweelzacht en de poriën worden strakker.

 5. Absolue Precious Cells Rozendruppelmaskerdoor Lanc̫me. Doeltreffendheid Рregeneratie van de huidteint, intensivering van de huidregeneratieprocessen en verbetering van een gevoel van heerlijk comfort.

Zoals u kunt zien, is er een breed scala aan gezichtsmaskers waaruit u kunt kiezen om uw huid te scrubben. U kunt gemakkelijk het juiste product voor uw smaak en budget vinden.

Beoordelingen van zelfgemaakte exfoliërende gezichtsmaskers

Recensies over exfoliërende gezichtsmaskers zijn meestal positief. Vrouwen en meisjes die dergelijke huismiddeltjes hebben gebruikt, zeggen dat ze zeer effectief zijn. Vaak is het resultaat even goed als vergelijkbare salonbehandelingen.

Negatieve beoordelingen houden meestal verband met het feit dat het masker niet hielp om van een schilferige huid of andere esthetische problemen af te komen. In de meeste gevallen is dit te wijten aan het feit dat de vrouw een belangrijk gezondheidsprobleem heeft, en het zachte effect van maskers kan het effect van bestaande aandoeningen gewoonweg niet compenseren.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: