17 beste recepten voor revitaliserende gezichtsmaskers

Volksrecepten voor revitaliserende gezichtsmaskers combineren eeuwenlange ervaring met moderne bevindingen in de cosmetologie. Het is niet moeilijk om maskers voor te bereiden. De gebruikte producten zijn beschikbaar voor mensen met verschillende financiële middelen. De efficiëntie en de veiligheid van de procedure staan op een hoog niveau. Verslaggevers ontdekken welke recepten van revitaliserende maskers volgens deskundigen het beste resultaat geven in de kortste tijd.

Recepten voor revitaliserende gezichtsmaskers

groene thee masker

Hier zijn enkele van de eenvoudigste, maar niet minder doeltreffende recepten voor revitaliserende gezichtsmaskers die hun doeltreffendheid al hebben bewezen:

 1. Recept nr. 1.Een middelgrote aardappel, een paar lepels verse melk of room, een kippenei zijn nodig. Kook de groenten, pureer ze en laat ze iets afkoelen om te voorkomen dat het ei stremt. Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een gladde massa.

 2. Recept nr. 2. Neem een paar lepels havermout, een halve geraspte appel en 100 ml warme melk. Giet warme melk over vlokken of bloem en laat het ongeveer 10-15 minuten opzwellen. Voeg geraspte appel toe aan de pap.

 3. Recept #3. Je hebt een paar lepels vette zure room of kwark nodig en 2-3 rijpe aardbeien of 4-5 druiven. Plet alle ingrediënten met een vork en meng.

 4. Recept ¹ 4. Je hebt een halve komkommer nodig, een halve verse wortel, een paar kersen of kersenbessen. Maal de ingrediënten met een vork of rasp fijn en meng. Het mengsel wordt met behulp van een beetje bloem op de gewenste consistentie gebracht. Omdat wortelen de huid oranje kunnen kleuren, test u het mengsel aan de binnenkant van de pols door het 15-20 minuten af te wassen. Als uw huid niet van kleur verandert, kunt u het mengsel op uw gezicht aanbrengen.

 5. Recept nr. 5. Een half aloëblad dat zeven dagen op de onderste plank van de koelkast heeft gelegen, een paar lepels honing en een ei zijn nodig. Plet aloë tot pulp en meng met de andere ingrediënten.

 6. Recept nr. 6. Je hebt een zakje (10-20 gram) gelatine, melk, vloeibare vitamine A en E capsules nodig. Giet de gelatine bij de melk en laat koken. Voeg vitaminen toe aan het mengsel en combineer de ingrediënten grondig.

 7. Recept nr. 7. Je hebt een halve avocado nodig, zure room, 50 gram pure chocolade of een paar lepels pure cacao zonder suiker of andere toevoegingen. Schil en rasp de avocado of hak hem op een andere manier fijn. Smelt de chocolade in een waterbad, laat iets afkoelen en meng met de zure room. Als cacao wordt gebruikt, moet het poeder aan de zure room worden toegevoegd. Roer alle ingrediënten door elkaar.

 8. Recept nr. 8.U moet gelatine kopen, droge kruiden – kamille, sint-janskruid, hoefblad, salie… Neem gelijke delen van de kruiden, elk ongeveer een theelepel, giet er kokend water op en laat het een uur staan. Giet deze infusie van gelatine, wacht tot het opzwelt, kneed met een vork – hoofdmasker.

 9. Voorschrift nr. 9. We hebben vers (niet in de winkel gekocht) cranberrysap nodig, sap van een kwart citroen met pulp, zetmeel, een paar theelepels kefir of zure melk. Meng alle ingrediënten goed en verdik ze zo nodig een beetje.

 10. Recept nr. 10. Je hebt enkele eetlepels kefir nodig, verkruimeld donker (rogge) brood, een theelepel zemelen, suiker, gist… Een theelepel suiker en dezelfde hoeveelheid gist moeten aan de kefir worden toegevoegd. Voeg na 15 minuten broodpulp toe aan het mengsel. Na 10 minuten kan de bereide massa als masker worden gebruikt.

 11. Recept № 11. We hebben het sap en vruchtvlees van een halve verse komkommer nodig, het sap en vruchtvlees van een halve verse tomaat, cosmetische klei, een capsule vitamine A en E elk. Hak de groenten fijn, pers het vruchtensap uit en voeg een kleine hoeveelheid cosmetische klei toe. Voeg pulp en vitaminen toe aan het mengsel en meng goed. Blijf op je gezicht zitten tot het mengsel opdroogt, ongeveer 20 minuten.

 12. Voorschrift #12. Een halve banaan, twee theelepels groene thee en havermoutmeel zijn nodig. Pureer een banaan met een lepel, voeg blaadjes voorgebrouwen groene thee toe en een paar eetlepels van de bouillon zelf, havermoutvlokken.

 13. Voorschrift № 13. Het wit van kippen- of kwarteleieren, een eetlepel honing, een theelepel citroensap en citruspulp zijn nodig. Roer alles goed door elkaar. Als de honing niet gietbaar is, moet hij in een waterbad worden verwarmd.

 14. Voorschrift nr. 14. Je hebt peterselie, dille en korianderblad nodig, een paar lepels kwark en zure room. Maal de kruiden fijn en meng ze met de rest van de ingrediënten.

 15. Voorschrift #15.Je hebt een kwart glas natuurlijk bier nodig, wat gist, eventueel cosmetische klei, een paar theelepels plantaardige olie. De klei moet worden verdund met bier waaraan vooraf gist is toegevoegd. Roer de olie door de massa en roer goed door.

 16. Recept #16. Je hebt 5-7 druppels tea tree olie nodig, cosmetische klei, een halve tablet aspirine, en water op kamertemperatuur. Verdun de klei met water tot de gewenste consistentie. Gemalen aspirine moet vooraf in water worden opgelost. Het laatste bestanddeel – tea tree olie – moet aan het mengsel worden toegevoegd.

En tenslotte– Een universeel recept voor het revitaliseren en herstellen van de huid onder de ogen, waar vaak wallen en donkere kringen ontstaan. Om ongemakkelijke symptomen in 15 minuten te behandelen en de zwelling van de bovenste oogleden te verlichten, gebruikt u groene theezakjes zonder toevoegingen. Na het zetten van twee theezakjes kan het brouwsel gedronken worden als gewone thee. Leg het afgekoelde middel gedurende 10-15 minuten op de oogleden, inclusief het gebied onder de ogen. Hierna zullen de wallen, wallen onder de ogen en blauwe plekken verdwijnen of niet meer zo opvallend zijn voor anderen.

Dit zijn slechts basisvoorbeelden van combinaties van verschillende producten en cosmetica voor een regenererend effect. U bent vrij om deze recepten naar eigen smaak aan te passen en de ingrediënten toe te voegen waarop uw huid het beste reageert.

Redenen waarom de epidermis van het gezicht hersteld moet worden

Welke huid heeft vocht nodig

Moderne vrouwen worden dagelijks geconfronteerd met factoren die de conditie van hun huid negatief beïnvloeden.Deze omvatten:

 1. De ongunstige ecologische situatie. Dit is vooral een probleem voor mensen die in megasteden of in de buurt van grote industriële centra wonen. Stof, vuil, uitlaatgassen en verontreinigende stoffen zijn de belangrijkste oorzaken van problemen op de huid.

 2. Een slecht uitgebalanceerd dieet. Door een drukke levensstijl en een hoge werkdruk vinden vrouwen niet altijd de tijd om een goed ontbijt, lunch en diner klaar te maken. Eten in het restaurant en uit eten gaan levert meestal niet alle vitaminen, mineralen en macronutriënten die de huid nodig heeft en die van binnenuit beschikbaar moeten zijn voor de opperhuid.

 3. Slechte drinkgewoonten. Veel vrouwen denken dat het dagelijks drinken van thee, koffie, sappen of suikerhoudende dranken voldoende is om hun lichaam van voldoende vocht te voorzien. In feite is dit niet waar, alles wat kleur, geur en smaak heeft is voedsel, en alleen zuiver drinkwater is het vocht dat het lichaam nodig heeft. Je moet 1,5 tot 2 liter per dag drinken.

 4. Overmatige nachtelijke activiteit. Voortdurend slaaptekort of gebrek aan slaaphygiëne hebben een negatieve invloed op de gezichtshuid.

 5. Niet genoeg activiteit overdag. Vrouwen die te zittend werken en niet sporten, verminderen de zuurstoftoevoer naar het bloed en vertragen hun stofwisseling. Het resultaat is een tekort aan voedingsstoffen en zuurstof voor de huid.

 6. Slechte gewoontes. Er zijn talloze artikelen gewijd aan de gevaren van roken en het drinken van alcoholische dranken voor de huid. Het verband tussen huidveroudering en ongezonde gewoonten is evident.

 7. Gebruik van onvoldoende decoratieve cosmetica. Niet alle vrouwen lezen de ingrediënten van de producten die ze op hun huid aanbrengen. Synthetische stoffen in veel cosmetische producten kunnen zeer schadelijk zijn voor de opperhuid.

 8. Verwaarlozing van huidverzorgingsproducten en onvoldoende huidverzorging. Sommige vrouwen gaan naar bed zonder hun make-up kwijt te raken of wassen hun make-up af met zeep, wat zeer schadelijk kan zijn voor de opperhuid. Na slechts enkele maanden van een dergelijke behandeling is de lederhuid toe aan regeneratie.

 9. Chronische ziekten, verminderde immuniteit, algemene slechte gezondheid, het begin van veroudering en huidveroudering.

 10. Zware werkdruk, stress, conflicten op het werk of in het gezin.

Zoals u ziet, zijn er veel factoren die de opperhuid kunnen beschadigen en die deel uitmaken van ons dagelijks leven. Bijgevolg zal de huid van bijna elke vrouw boven de 30, als ze geen regeneratie nodig heeft, zeker positief reageren op huidverzorging.Specialisten zeggen dat je daarvoor een revitaliserend masker kunt gebruiken:

 1. Tijdens de adolescentie – om de gevolgen van hormonale veranderingen in het lichaam te elimineren (acne, vergrote poriën, vette glans).

 2. Tijdens de zwangerschap en de menopauze, om dezelfde reden – er zijn sterke hormonale schommelingen tijdens de zwangerschap en de menopauze.

 3. Bij jeugd en volwassenheid – ter voorkoming van vroegtijdige leeftijdsgebonden huidveranderingen.

 4. Na de leeftijd van 45-50 jaar – om het verouderingsproces te vertragen, de jeugdigheid en schoonheid van het gezicht te verlengen.

 5. Thuis bereide gezichtsherstellende maskers zijn een uitstekend alternatief voor verzorgings- en verjongingsbehandelingen in de salon.

Hoe weet u of uw gezichtshuid een revitaliserend masker nodig heeft?

Waarom de huid droog wordt

Er zijn een aantal symptomen die erop wijzen dat uw gezichtshuid een helpende hand kan gebruiken om haar normale zelfverzorgende eigenschappen te herstellen:

 1. Verhoogde talgactiviteit, gecombineerd met poriën die overtollige afscheidingen niet kunnen afvoeren, kan leiden tot mee-eters, zwarte vlekken, comedonen en een vettige, ongezonde glans.

 2. De productie van collageen en elastine neemt af, waardoor de opperhuid aan stevigheid inboet en er losse huid en rimpels ontstaan.

 3. Veranderingen in de vorm van het gezicht, hangende ooghoeken en lippen, uitgezakte wangen.

 4. Het verschijnen van peeling is een teken dat de dermis niet voldoende gehydrateerd is en het weinige vocht dat het ontvangt niet kan vasthouden.

 5. Het optreden van pigmentatie of verkleuring. Een vermagerde huid kan er grijs, groen of geelachtig uitzien.

 6. Een afname van de afweerfuncties van de huid en de lokale immuniteit.

Revitaliserende maskers zijn vooral populair in de winter. In deze periode is de epidermis van het gezicht bijzonder kwetsbaar voor negatieve omgevingsinvloeden zoals vorst en koude wind. In het voorjaar en de zomer zijn er ook goede redenen voor een verzorgingsbehandeling. Aan het eind van de winter bijvoorbeeld raakt de inwendige voorraad vitaminen en mineralen uitgeput en krijgt de huid een tekort aan voedingsstoffen. En in de zomer wordt de opperhuid aangetast door het warme zonlicht, waardoor het proces van fotoveroudering op gang komt (heliodermatitis, vroegtijdige veroudering), vooral bij vrouwen die graag zonnen. Pas in de herfst doen zich min of meer gunstige omstandigheden voor de gezichtshuid voor. Daarom bevelen deskundigen een gezichtsregeneratiebehandeling aan in de volgende lijnen:

 1. In de winter – 3 keer in 10 dagen.

 2. In het vroege voorjaar – 2 keer in 10 dagen.

 3. In de zomer – 1 of 2 keer per 10 dagen.

 4. In de herfst is het mogelijk om de lederhuid rust te geven van cosmetische behandelingen. In het algemeen is dit schema eerder voorlopig, aangezien elk geval anders is. Het aantal en de frequentie van de behandelingen hangen af van de conditie van de huid, het gekozen maskerrecept en de doeltreffendheid ervan, en hoe ontvankelijk uw huid is voor de positieve externe effecten van. Alleen een dermatoloog of schoonheidsspecialist kan de exacte timing van de behandeling bepalen na een diagnose van de toestand van de opperhuid, daarom is het raadzaam een specialist te raadplegen.

Het beste moment om een revitaliserend gezichtsmasker aan te brengen

Hoe vaak u het masker moet aanbrengen

Regenererende maskers kunnen regelmatig of periodiek worden gedaan. Als u een permanent merkbaar resultaat van positieve veranderingen wilt krijgen, moet de procedure consequent worden uitgevoerd, volgens een schema, na een kuur van 6-8 weken. Natuurlijk zullen de eerste resultaten zichtbaar zijn na de eerste behandeling, maar deze zijn van korte duur, na 2-3 dagen keert de huid terug naar haar oorspronkelijke staat. Dit komt omdat het herstellend huismasker een zeer zacht effect heeft op de opperhuid. En het kost tijd, een curatieve behandeling, voor het cumulatieve effect begint. Als u van plan bent het regelmatig te doen, is het beste moment ’s avonds na de hygiëneprocedures en voor het slapen gaan.Deze tijd wordt om verschillende redenen als de beste beschouwd:

 1. Tijdens de slaap herstelt de huid zich vanzelf. Het effect van de ingrediënten van het masker zal het proces versterken.

 2. U hoeft geen make-up aan te brengen voor u gaat slapen. Daardoor raken de poriën niet verstopt met make-up en zal het resultaat minder lang aanhouden.

 3. De huid wordt tijdens de slaap niet blootgesteld aan de negatieve effecten van UV-stralen, wind en extreme temperaturen.

 4. Het lichaam herstelt zijn kracht tijdens de slaap, en door het aanbrengen van een goodnight face pack helpt u uw eigen lichaam om de conditie van de huid te verbeteren.

 5. Een revitaliserend masker kan ook van tijd tot tijd worden aangebracht, bijvoorbeeld wanneer u een gala-evenement wilt bijwonen en er prachtig uit wilt zien. In dit geval kan men zich niet onttrekken aan het aanbrengen van make-up en het uitgaan voor een korte periode na de behandeling. De effecten van een revitaliserend masker zijn zoals altijd spectaculair, maar niet zo langdurig. Maar dat hoeft niet, want je draagt maar een paar uur een masker. Het is dus veilig om het masker aan te brengen, make-up aan te brengen en uit te gaan.

Maak aanvullende afspraken om de effectiviteit van de cosmetische procedure te vergroten:

 1. Scrub het gezicht met een gezichtsscrub alvorens het masker aan te brengen. Als het laagje verhoornde cellen wordt verwijderd, ziet de opperhuid er perfect glad uit en wordt make-up gelijkmatiger aangebracht. Het schrobben kan gebeuren met commerciële producten of met gemakkelijk verkrijgbare dingen (zuiveringszout, zout, koffiedik, geplette bolsters van noten, enz.)..).

 2. Stoom de huid na het scrubben, zodat de poriën openstaan en de voedingsstoffen uit de bestanddelen van het masker de kans krijgen door te dringen tot in de diepste lagen van de opperhuid. Om de lederhuid te stomen maakt u een kompres met een kleine, zachte badstof handdoek gedrenkt in heet water. In plaats van gewoon water kunt u afkooksel van geneeskrachtige planten gebruiken, zoals kamille of sint-janskruid. Een andere methode is je hoofd buigen over een kom heet water (bouillon) en bedekken met een handdoek. Deze methode is vooral geschikt in de winter, omdat u tegelijkertijd de genezende stoom inademt, die een uitstekende preventie is van seizoensgebonden aandoeningen van de luchtwegen.

 3. Zodra u het herstellende masker hebt aangebracht, spoelt u uw gezicht af met een kruideninfusie of een scheut stilstaand mineraalwater dat u in een spuitfles kunt doen. Breng vervolgens vochtinbrengende crème of een andere crème aan. Wanneer de crème geabsorbeerd is, de rest van het product verwijderen met een papieren handdoek. Om de poriën volledig te sluiten, veeg je je gezicht af met vooraf gemaakte ijsblokjes. De vriesvloeistof kan gekookt water met citroensap zijn, water doordrenkt met kruiden of stilstaand mineraalwater.

Na al deze handelingen kan de feestelijke make-up worden aangebracht.

Zijn er contra-indicaties voor het aanbrengen van revitaliserende gezichtsmaskers?

Wat u niet moet doen als u zonder complicaties valse of valse wimpers wilt verwijderen

Geen belangrijke contra-indicaties voor schoonheidsbehandelingen thuis. De lijst van beperkingen is niet lang:

 1. Individuele overgevoeligheid voor de inhoud van het masker. Zorg ervoor dat het recept geen producten bevat waarvoor u allergisch bent of kunt zijn.

 2. Onwel voelen, hoge lichaamstemperatuur.

 3. Acute of chronische huidaandoeningen van infectieuze en inflammatoire aard.

 4. Diepe huidlaesies in het gezicht.

 5. Alvorens herstellende gezichtsmaskers te gebruiken, is het beter een dermatoloog te raadplegen of, in laatste instantie, een gekwalificeerde schoonheidsspecialist.

Hoe bereid je thuis een revitaliserend masker?

Hoe bereid je een warmtemasker?

Volg de aanbevelingen van de deskundigen om de medicinale massa te bereiden:

 1. Kies verse producten van hoge kwaliteit. Gebruik groenten en fruit van het seizoen. Dat wil zeggen, als het recept vraagt om aardbeien, maar de kalender is februari, is het beter om de toepassing van dit recept uit te stellen voor de zomer.

 2. Maak niet eerder dan 30-60 minuten voor de procedure een mengsel van remedies klaar en bewaar restjes niet (zelfs niet in de koelkast) tot de volgende sessie.

 3. Bereid het mengsel in een glazen, keramische of plastic pot.

 4. Als de ingrediënten of het hele mengsel moeten worden verhit, verdient een waterbad de voorkeur. De verwarmingstemperatuur mag niet hoger zijn dan 40 graden, anders kunnen sommige bestanddelen van het masker hun nuttige eigenschappen verliezen.

 5. Als het recept vraagt om het koken van de groenten, kunnen de schillen erop worden gelaten, omdat ze veel bioactieve stoffen bevatten. Was de groente voor het koken onder stromend water met een stijve flanel, maar gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen.

 6. Als het recept plantaardige olie vereist, kunt u zonnebloemolie gebruiken of een andere olie – olijfolie, lijnzaadolie, druivenpitolie.

 7. Als het recept fruit- of groentesap vereist, kunt u ook pulp gebruiken.

 8. Elk in het recept genoemd gefermenteerd melkproduct kan worden vervangen door een ander. In plaats van kefir kan bijvoorbeeld zure room, yoghurt, gewone yoghurt of vette kwark worden gebruikt.

 9. De hoeveelheid producten in het recept is bij benadering. Gebruik zoveel als nodig is om het mengsel plooibaar te maken – niet te vloeibaar (druipt van het gezicht), niet te dik (is moeilijk gelijkmatig over het gezicht te verdelen). Een masker verdunnen of verdikken tot de gewenste consistentie is vrij eenvoudig – gebruik water, melk, kamillewater om een mengsel vloeibaarder te maken; gebruik maïs, aardappelzetmeel, zwart broodkruim, havervlokken om de massa te verdikken.

Juiste toepassing van een revitaliserend gezichtsmasker

De huid voorbereiden en het melkmasker aanbrengen

Als de consistentie van het product plastisch genoeg is, zijn er geen problemen bij het aanbrengen op het gezicht. Het masker moet niet met de vingers worden aangebracht, want dat is niet hygiënisch genoeg, maar met een cosmetisch borsteltje of een sponsje. Reinig de accessoires grondig na elke behandeling om de ontwikkeling van pathogene micro-organismen te voorkomen.

Het masker wordt op het huidoppervlak aangebracht langs massagelijnen, vanaf het voorhoofd tot aan de kin. Breng het mengsel niet aan op de huid van de oogleden en onder de ogen, maar alleen op het voorhoofd, de neus, de wangen en de kin. Als u wat over heeft, breng het dan aan op de hals, het decolleté en de rug van de handen. De lederhuid in deze gebieden moet ook worden hersteld en gevoed.

Zolang het masker op het gezicht zit, moeten activiteit en gezichtsuitdrukkingen worden beperkt. Ga liever liggen, ontspan, doe een dutje, luister naar aangename muziek of een ander hoofdstuk van een luisterboek. Het zou een uitstekende manier zijn om te resetten, de stemming en het algemene welzijn te normaliseren en uw gedachten van uw dagelijkse problemen af te leiden.

In de meeste gevallen moet het herstellende masker 15-25 minuten op het gezicht blijven. Het is voldoende tijd voor de voedingsstoffen om de huid binnen te dringen en hun heilzame werking te beginnen. Als u vóór het verstrijken van de aanbevolen tijd ongemak, pijn of een brandend, jeukend gevoel krijgt, moet u het product voortijdig afspoelen. Als er roodheid en/of uitslag optreedt, is het aanhouden van de symptomen een reden om een dermatoloog te raadplegen. Een strak gevoel en een lichte tinteling is de norm. Dit kan worden veroorzaakt door het gebruik van cosmetische klei, eiwit of citrussap in het masker.

Voordelen en nadelen van een thuis revitaliserend gezichtsmasker

Als u geen gelegenheid of zin hebt om een schoonheidssalon te bezoeken voor een professionele gezichtsbehandeling, kan een gezichtsmasker voor thuisgebruik een goed alternatief zijn voor de salonbehandeling. U hoeft geen tijd en andere middelen te besteden aan de reis, u bespaart geld, want de kosten van zelfgemaakte maskers zijn minimaal. U hoeft na de behandeling niet naar buiten, wat de huid onnodig belast.

Er zijn nog andere voordelen van een thuis revitaliserend gezichtsmasker die een argument kunnen zijn om voor deze specifieke methode van gezichtsverzorging te kiezen:

 1. U kent de exacte inhoud van het masker en weet zeker dat het geen synthetische ingrediënten bevat.

 2. Alle gebruikte producten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de keuken van elke vrouw en in de schappen van supermarkten en drogisterijen.

 3. Hoge veiligheid van de procedures. Bij afwezigheid van allergieën of andere contra-indicaties is de kans op bijwerkingen en complicaties vrijwel nihil.

 4. Veelzijdigheid – revitaliserende maskers kunnen op elke leeftijd worden toegepast.

 5. Eenvoudige hantering, voorbereiding en toepassing van het masker vereist geen ervaring of kwalificaties.

 6. Gemak en onafhankelijkheid van salonschema’s. U kunt de maskers aanbrengen wanneer het u uitkomt, afhankelijk van de verandering van de conditie van de huid.

De nadelen zijn dat er een reeks behandelingen nodig is om significante, langdurige resultaten te bereiken. Revitaliserende salonmaskers geven een meer uitgesproken effect met minder behandelingen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: