5 beste pianofabrikanten

*Editor’s top picks. Over de selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, niet bedoeld als reclame en vormt geen koopgids. U moet een deskundige raadplegen alvorens te kopen.

Ik speel graag piano? Op zoek naar dit instrument voor uw privéwoning? Het opzetten van een muziekschool? Wilt u uw filharmonie opwaarderen?? In al deze gevallen moet je je hersenen gebruiken… Hoe niet fout te gaan? Het eerste wat we aanraden is om onze selectie van de beste pianofabrikanten te bekijken. Uit ervaring is gebleken dat hun muziekinstrumenten de klanten volledig tevreden stellen – deze producten vertonen geen bijzondere gebreken.

Beste Pianobedrijven om te kopen

Nominatie Plaats Naam Beoordeling
Ranglijst van beste pianobedrijven 1 Steinway Sons 5.0
2 C. Bechstein 4.9
3 Boesendorfer 4.8
4 Fazio
 • 4.7
  5 Yamaha 4.6

  Steinway Sons

  Beoordeling: 5.0

  Steinway Sons

  Veel concertzaal eigenaren kopen een Steinway Sons vleugelpiano. Dit is te danken aan hun hoogwaardige vakmanschap. Je zou zelfs kunnen zeggen onverslaanbaar. Elk muziekinstrument is nauwkeurig gestemd en getest, zodat u kunt rekenen op een perfect geluid.

  Het bedrijf werd in 1853 opgericht door de Duitse immigrant Heinrich Steinweg, die later zijn naam enigszins veranderde. Zelfs daarvoor bouwde de meubelmaker piano’s in zijn eigen huis… Eenmaal aangekomen in de VS besloot hij verder te gaan met waar hij van hield. En hij wist dat zijn vele zonen in zijn voetsporen zouden treden, dus werd het bedrijf Steinway Sons genoemd. De eerste workshop was in Manhattan. De eerste piano was de 483 – Steinweg wilde het aftellen niet opnieuw beginnen. Nu kan iedereen die het Metropolitan Museum of Art in New York bezoekt het instrument zien.

  Piano’s leveren aan Europa is geen sinecure. Daarom werd in 1880 in Hamburg de Duitse fabriek Steinway Sons opgericht. Daardoor werd het bedrijf ooit leverancier van het hof van Koningin Victoria. Er was ook vraag naar zijn producten in Noorwegen, Perzië, Roemenië, Nederland, Zweden, Turkije en vele andere landen.

  De pianofabrikant maakt nu deel uit van Steinway Musical Instruments. Helaas kan het bedrijf niet langer een familiezaak worden genoemd – de laatste van de presidentiële vertegenwoordigers van Steinway overleed in 2008. Maar dat weerhield het bedrijf er niet van om hoogwaardige vleugels te maken. Bovendien worden nog steeds ongebruikelijke technologieën toegepast, waardoor muziekinstrumenten steeds beter worden. Zo installeerde de fabriek in 2009 het grootste airconditionings- en ontvochtigingssysteem ter wereld dat wordt aangedreven door een zonnecollector. Het heeft de opslagomstandigheden voor piano’s aanzienlijk verbeterd.

  Steinway Sons maakt nu vleugels en staanders. In Europa worden de in de bovengenoemde Duitse fabriek gebouwde modellen verkocht. In de VS daarentegen is de eigen assemblagelijn nog steeds in bedrijf. Ondanks zijn hoge status produceerde Steinway Sons ook relatief goedkope piano’s, maar die moeten worden gezocht onder andere merknamen: Boston en Essex.

  C. Bechstein

  Beoordeling: 4.9

  C. Bechstein

  Het Duitse bedrijf C. Bechstein werd opgericht in 1853. In slechts een paar jaar, verkoopt Carl Bechstein 176 piano’s… De kwaliteit van het vakmanschap is geleidelijk verbeterd. Het kleine bedrijf produceerde al snel instrumenten die veilig in de concertzaal konden worden opgesteld. Geleidelijk aan worden de producten van de C. Bechstein is bekend in bijna heel Europa. Vooral gebruikt door muzikanten in Nederland en Groot-Brittannië. Tegen 1870 produceerde de fabriek meer dan vijfhonderd piano’s per jaar! Dit leverde een aanzienlijke winst op, die leidde tot de opening van extra fabrieken in Londen en Berlijn.

  C Bedrijf. Bechstein is beroemd vanwege de opening van een eigen concertzaal aan het begin van de vorige eeuw. De beste muziekinstrumenten worden daar getest. Niet verrassend, ten gunste van C. Veel beroemde componisten – zoals Franz Liszt, Claude Debussy en Richard Wagner – kozen voor Bechstein. Het bedrijf had zijn moeilijkste tijden na de Tweede Wereldoorlog. Het was nog moeilijker aan het eind van de twintigste eeuw, toen allerlei soorten synthesizers aan populariteit begonnen te winnen. Op dat moment werd zelfs het faillissement uitgesproken. Het werd echter vermeden, zij het niet zonder verschillende fabrieken op te geven ten gunste van één enkele fabriek in Seifhennersdorf.

  C. Bechstein is een naamloze vennootschap die nog steeds geen moedermaatschappij heeft. Het produceert voornamelijk luxe vleugels en vleugels met vurenhouten staanders die gemakkelijk enkele miljoenen Euro kunnen kosten. Het heeft echter ook een aparte merknaam: C. Bechstein Academy, waaronder iets meer betaalbare piano’s werden verdeeld. Muziekinstrumenten worden niet alleen in Europa verkocht, maar ook op andere continenten.

  Boesendorfer

  Beoordeling: 4.8

  Boesendorfer

  Het is een van de oudste nog bestaande pianofabrikanten. Sinds 2007 is het echter niet meer onafhankelijk – het bedrijf werd volledig opgekocht door het Japanse concern Yamaha. De nieuwe eigenaar heeft zich echter nauwelijks met het productieproces bemoeid en de vleugels worden nog steeds onder het merk Boesendorfer geproduceerd.

  Het Oostenrijkse bedrijf werd opgericht in 1828. Haar eerste piano’s zijn geweldig geworden. Daardoor werd het bedrijf na enkele jaren officieel leverancier van muziekinstrumenten aan de Oostenrijkse keizer.

  In 1872 opende Boesendorfer zijn eigen concertzaal… Veel beroemde muzikanten hebben erop opgetreden. Maar het werd gesloten in 1913, kort nadat het bedrijf was verkocht aan Karl Hutterstrasser. De volgende verkoop van het bedrijf was in 1966, toen het werd overgenomen door de Jasper Corporation. Het is verbazingwekkend dat het bedrijf in staat is geweest om ondanks dergelijke moeilijkheden elite piano’s te blijven produceren, zonder grote tekortkomingen.

  Er werken nu ongeveer honderdvijftig mensen voor Boesendorfer. Zoals voorheen wordt elk muziekinstrument met de hand in elkaar gezet. Het bedrijf produceert voornamelijk standaard 88-toets vleugels. Maar er zijn ook unieke piano’s met 92 of zelfs 97 toetsen. Dergelijke instrumenten zorgen voor extra bastonen. Hun enige nadeel is dat er heel weinig stukken voor hen zijn geschreven. Niet iedereen zal tevreden zijn met het prijskaartje van zo’n monster, want het kan gemakkelijk oplopen tot 250.000 dollar.

  Natuurlijk maakt het Oostenrijkse bedrijf ook meer betaalbare muziekinstrumenten. Je vindt ze vaak in filharmonische zalen. Er is ook een aparte lijn van vleugels ontworpen voor onderwijsinstellingen. Piano’s worden ook verkocht onder het merk Conservatory.

  Welke Boesendorfer vleugel u ook koopt, u kunt er zeker van zijn dat hij perfect zal klinken. En wat ziet het instrument er prachtig uit! Dat is niet verwonderlijk, want de Oostenrijkers blijven kostbare houtsoorten gebruiken. De afwerking hangt af van de wensen van de klant: esdoorn, ambignon, mahonie of Amerikaans notenhout… Kortom, er zijn vele variaties.

  Fazio
 • Beoordeling: 4.7

  Fazio<li></div><p>” src=”/images/hobby-en-creatief/82516666198001-675-.jpg” title=”Fazio</p><li>“><p>Iedereen weet dat de beste piano’s in Europa worden gemaakt… Er zijn nu verschillende fabrieken hier. Een daarvan bevindt zich in Sazile in Italië en is eigendom van de firma Fazio</p><li>. Alle instrumenten zijn hier handgemaakt, zoals het hoort. Dat geeft ze een elite status. Jaarlijks produceert het bedrijf niet meer dan 140 stuks.<p>Het bedrijf werd opgericht door Paolo Fazioli. Zo ver was het niet terug in 1981. Paolo had al een familiebedrijf, maar dat bestond uit het maken van kantoormeubilair van kostbaar en exotisch hout. Dit was echter niet genoeg voor Fazioli. In 1971 behaalde hij een master in muziekcompositie. Daarna begon hij na te denken over het oprichten van een fabriek die eersteklas vleugels zou produceren. Het werd snel ontdekt – 40 mijl ten noorden van Venetië.</p><p>Het begon allemaal met een kinderpiano, waarvan Paolo het prototype begon te bouwen in 1979. Fazio heeft verschillende modellen in zijn assortiment, waaronder enkele voor gebruik in concertzalen. Zoek Fazio producten</p><li>is niet alleen in Europa verkrijgbaar, maar ook in sommige delen van de VS, omdat de kwaliteit ervan wordt erkend.<p>De Fazio fabriek van vandaag</p><li>werd gebouwd aan het begin van de 21e eeuw. Op dat moment konden vijftig werknemers ongeveer 100-140 instrumenten per jaar produceren. Nu Fazio vleugels<li>worden gebruikt door vele professionele muzikanten. Het was bijvoorbeeld de piano waar Alfred Brendel op speelde tijdens zijn Italiaanse tournee. Fazio vleugels zijn ook<li>gebruikt door de Indonesische pianist Ananda Sukarlan. Het is ook niet ongebruikelijk dat de Europese elitescholen voor dergelijke piano’s kiezen.<p>In totaal is Fazio nu</p><li>biedt zes modellen vleugels aan. Zij verschillen van elkaar door hun afmetingen, die variëren van 156 cm tot 308 cm. Het is interessant dat het grootste model wordt aangevuld door het vierde pedaal, dat de hamers dichter bij de snaren brengt, waardoor het volume afneemt, hoewel de klankkleur hetzelfde blijft. In dit opzicht is dit constructiedetail vergelijkbaar met een zacht pedaal ingebouwd in een piano.<h3>Yamaha</h3><p>Beoordeling: 4.6</p><div style=Yamaha

  Dit merk moet bekend zijn bij elke Expertology lezer. Sommigen kennen het van de geweldige motoren. Anderen gebruiken Yamaha bootmotoren. En de derde hoorde dat de Japanners uitstekende muziekinstrumenten maken. Ze concentreren zich nu op synthesizers, maar in het verleden waren hun piano’s het meest gewild. Nog steeds in productie, maar op veel kleinere schaal.

  Het Japanse bedrijf werd opgericht in 1887. De maker is Torakusu Yamaha, zoon van een samoerai uit Nagasaki. Het begon allemaal toen Yamaha werd gevraagd om een orgel van Amerikaanse makelij te repareren in een plaatselijke school… Een Japanner vond de zaak leuk en besloot ermee door te gaan. Maar in plaats van het te repareren, begon hij nieuwe muziekinstrumenten te ontwerpen.

  In de beginjaren produceerde Yamaha vooral orgels. Ze waren allemaal verspreid over Zuidoost-Azië. En de bouw van piano’s begon in 1902. En het bedrijf was een succes! Reeds twee jaar later won het product de hoofdprijs op de Wereldtentoonstelling in St Louis!

  Het bedrijf is daarna alleen maar uitgebreid. Ook al is de maker ervan dood. Het aanbod begon steeds gevarieerder te worden. Zelfs op het gebied van vliegtuigbouw begon het bedrijf propellers en andere onderdelen te maken. Maar het was niet het vergeten van muziekinstrumenten. Rond de eeuwwisseling kwamen Yamaha synthesizers beschikbaar. En ze worden nog steeds beschouwd als een van de beste ter wereld.

  Yamaha-piano’s worden vandaag de dag nog steeds geproduceerd. Meestal gaat het om modellen die de elitestatus benaderen. Ze zijn met de hand geassembleerd en gemaakt van de beste houtsoorten. Elke piano wordt gestemd en gecontroleerd door een toegewijde persoon voordat hij naar een klant of een winkel wordt verzonden. De kosten van een dergelijk instrument bedragen ongeveer een miljoen roebel. En dit gaat alleen over kastmodellen, die bescheiden afmetingen en een enigszins vereenvoudigd ontwerp hebben. Concertvleugels, daarentegen, worden op bestelling gemaakt en kosten een paar keer zoveel als.

  Conclusie

  Nu kent u de beste pianobedrijven. De producten worden onder deze merknamen verkocht en hebben een lange levensduur en een vrijwel perfect geluid. U kunt er zeker van zijn dat het instrument dat u koopt volledig gestemd en getest is. Maar reken natuurlijk niet op een laag prijskaartje…

  Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: