5 manieren om de muren van uw inkomhal te versieren

Boiserie, pilasters, glasramen en fresco's….. Wat kun je nog meer accentueren als je een flat binnenkomt?? Ontdek vijf scenario's om het uiterlijk van uw gang drastisch te veranderen.

Gebruik kunststeen alleen voorzichtig: gebruik het voor een klein deel van de muur of een architectonisch element. Maar nooit alle muren – anders ziet de gang eruit als een grot.

De muren in de gang worden zwaar belast, dus kiest u best voor materialen die goed bestand zijn tegen slijtage – slijt- en vochtbestendige verf, behang- en wandbekleding afwasbare, decoratieve pleisters.. Spaanbestendige coatings. Voor het overige wordt de keuze van het decor bepaald door de optische waarneming en de gekozen stijl.

Decoratieve steen

Een of twee wanden van de "voorste" hal moeten worden betegeld met marmeren of granieten tegels, waarvoor alleen kleine meubelstukken ( banket, consoletafel ) of helemaal geen, om de aandacht niet af te leiden van de schoonheid van de decoratieve materialen.

Foto: Marmi Gizeh marmeren tegels van Lithos Design.

Waar en hoe? De groeiende populariteit van het "ecologische thema heeft decoratieve steen in interieurs, en zijn imitaties, uiterst populair gemaakt. Maar haast u niet om alle verticale oppervlakken in uw inkomhal te bedekken met slechts één materiaal: steen Zeer actief afwerkingselement. Hoe en waar decoratieve stenen te plaatsen in inkomhalinterieurs Hangt af van de kamer en het soort steen.

Afwerking van hoeken en structurele elementen. Decoratieve steen in het interieur ziet er het meest voordelig uit bij het afwerken van actieve delen van de compositie, dus het is de moeite waard om de uitstekende hoek van L-vormige hal, een ondersteuning van de kolom onder ogen te zien. Zij accentueren de structurele elementen en geven de ruimte een enigszins brutale flair.

Stenen "glas in lood". Een steen met structuur ( in onyx, bijvoorbeeld ) in de scheidingswand voor de ingangsdeur met een interne LED-verlichting is een echt hoogtepunt en zal functioneren als een decoratieve verlichting in het donker.

Onyx staat bekend om zijn lichtdoorlatendheid. Het paneel in de halfedelsteen geeft een bijna magische gloed af dankzij de ingebouwde verlichting.

Elementen van het klassieke decor

Pilasters, Steunen van kroonlijsten op plafonds, omlijsting van deuropeningen, hoge, platte plinten Al deze elementen passen goed bij gekleurde muren en scheppen een feestelijke sfeer, zelfs in kleine ruimtes.

Klassiek vormgegeven details kunnen een mooie entreehal opleveren, maar ga niet te ver.

Afgebeeld: Giorgiette wandpanelen van Atelier MO.BA.

Boiserie panelen, en meestal.. hun imitaties gemaakt met polyurethaan scheidingswanden en geschilderde muurdelen brengen gezelligheid eigen aan een traditioneel huis.

Spiegels

«Looking-glass transition". Zeer effectieve methode om de ruimte optisch te vergroten. Het beste is om een plaat aan de muur te bevestigen, niet kleiner dan een standaarddeur, en deze direct vanaf de vloer te plaatsen. Ingelijst met een mozaïek, tegel of beschilderd stokbrood, simuleert het met succes de overgang naar een andere kamer en "verdubbelt" het de uitstraling een idee van de grootte van de gang.

Dubbele decoratieve accenten. Samen met structuursteen of een klassiek toegepaste decoratie helpen spiegels om complexe optische illusies te creëren en de indruk van ongewone details te versterken, terwijl ze tegelijkertijd geld besparen op dure afwerkingsmaterialen.

  • Entreehal van een project van Partner Construction Entreehal van een project van het architectenbureau NO-groep Entreehal uit het project van ontwerpster Maria Ostroumova
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: