6 diƫten bewezen effectief door wetenschappers

Diƫten mag niet gepaard gaan met dwang, alleen dan is het effectief en niet schadelijk voor het lichaam. Je dieet aanpassen om af te vallen zal werken als je te veel eet, inactief bent of genetisch aanleg hebt om af te vallen. Gezondheidsproblemen moeten door een arts worden behandeld.

Tip: Als al dit diƫten uw lichaamsgewicht niet omlaag brengt, is dat het eerste teken dat u medische hulp moet zoeken!

Beoordeling van diƫten, door wetenschappers bewezen effectief

Nominatie plaats Naam Beoordeling
Beoordeling van door wetenschappers bewezen effectieve diƫten 1 Amerikaanse stijl snel afvallen 5.0
2 Afvallen met Dr. Ornish’s methode 4.9
3 mediterraan dieet 4.8
4 Koolhydraatarm dieet 4.7
5 Atkins dieet 4.6
6 Veganistisch dieet 4.5

Amerikaans afslanken

Beoordeling: 5.0

De Amerikaanse aanpak van snel gewichtsverlies

Waar het op neerkomt:Vervanging van “leeg” voedsel zonder voedingswaarde door zogenaamd “basisvoedsel” (plantaardig voedsel).

Effect:Een verlies van 7 kg in de eerste maand en 4,5 kg in de daaropvolgende maanden.

Dieetontwerper Joel Fuhrman (arts, VS) stelt voor fastfood, halffabrikaten en ongekookt voedsel te vervangen door voedsel dat rijk is aan fytonutriĆ«nten (carotenoĆÆden, flavonoĆÆden, organische minerale verbindingen, voedingsvezels) die essentieel zijn voor de werking van het lichaam. Deze stoffen zijn alleen aanwezig in plantaardig voedsel, dat schaars is geworden in het leven van stedelingen. Volgens Dr. Fuhrman worden veel ernstige ziekten veroorzaakt door een tekort aan groenten en fruit in de voeding, en daarom kan de invoering ervan een profylactisch middel zijn en een aanvulling op de behandeling van bestaande ziekten.

Elk hoog gewaardeerd voedsel kan de honger stillen. De portiegrootte is niet beperkt. Het belangrijkste is dat u zich de eerste 6 weken strikt aan het nieuwe dieet houdt, totdat het lichaam zich heeft aangepast aan de onbekende hoeveelheid groenten en fruit.

De wetenschap: Dr. Fuhrman vergelijkt de hoeveelheid eiwitten in plantaardig voedsel met de calorie-inname van junkfood. Een biefstuk heeft bijvoorbeeld 6,4 g per 100 kcal. Eiwit. Broccoli heeft dezelfde waarde van 100 kcal en heeft al 11,1 gram eiwit, maar het heeft ook meer grove vezels en kankerwerende stoffen, terwijl rood vlees kanker kan uitlokken.

Gevaar van het dieet: na zes weken bestaat slechts 10% van het dieet uit dierlijke producten, die niet genoeg eiwitten leveren om de eiwittekorten aan te vullen. Er ontstaat een vitamine B12-tekort, dat alleen uit dierlijke producten kan worden verkregen.

Afvallen volgens de methode van Dr. Ornish

Score: 4.9

Afvallen met Dr Ornish's methode

Conclusie:Beperking van de consumptie van vet, dierlijke eiwitten en bewerkte snelle koolhydraten.

Effect:Gewichtsverlies van 3 tot 10 kg in 1 jaar door een gezond eetpatroon.

Beschrijving: Dr. Ornish (diƫtist en cardioloog) doet al meer dan 30 jaar onderzoek naar het Ornish-dieetsysteem en het verband met de gezondheid en zijn resultaten zijn gepubliceerd in bekende gerenommeerde publicaties. Als gevolg daarvan heeft de Amerikaanse volksgezondheid het dieet doeltreffend verklaard.

Het dieet is gebaseerd op het voedingssysteem van Dr. Ornish en omvat groenten, fruit, volkorenproducten, peulvruchten en noten; magere zuivelproducten en eiwitten uit eieren zijn toegestaan; een tekort aan vitamine B12 wordt aangevuld met mineralencomplexen. U kunt vlees, vis of vette zuivelproducten volledig uitsluiten van uw dieet; drink geen koffie en eet geen eigeel; plantaardige oliƫn zijn verboden, behalve lijnzaadolie.

De wetenschap erachter: vermindering van vet en dierlijke eiwitten in de voeding normaliseert het cholesterolgehalte in het bloed, helpt de spijsvertering door het elimineren van bewerkt voedsel en lege maaginhoud, en normaliseert de ontlasting. Verbeterde cardiovasculaire gezondheid.

Wat gevaarlijk is aan het dieet: een gebrek aan eiwitten en dierlijke vetten leidt tot een tekort aan vitamine B12, dat niet volledig kan worden vervangen door kunstmatige analogen.

Het mediterrane dieet

Beoordeling: 4.8

Snel afvallen op de Amerikaanse manier

De essentieEen evenwichtige voeding met veel rauwe groenten en fruit.

Het effect van: normalisatie van gewicht en lichaamssystemen in het algemeen, maar niet met snelle resultaten.

Beschrijving: Een evenwichtige voeding heeft de mediterrane volkeren een lang leven bezorgd, zoals wetenschappers hebben ontdekt. Italianen, Grieken, Spanjaarden, Turken – het dieet van al deze volkeren zit vol vis, fruit en groenten, noten en olijfolie, die veel gezonder is dan zonnebloemolie wat betreft puur eten en koken. De consumptie van rood vlees, dat gezondheidsproblemen veroorzaakt, wordt geminimaliseerd. Natuurlijke kazen, yoghurt en magere zuivelproducten zijn ook geliefd. De suikerinname wordt geminimaliseerd of vermeden.

In het mediterrane dieet is het belangrijk snelle koolhydraten te vervangen door langzame. Matige lichaamsbeweging wordt aangemoedigd en het is belangrijk om wat fruit en groenten rauw te eten. Zes glazen water maken ook deel uit van het dieet en worden onderdeel van het leven zonder dwang.

De wetenschap erachter: het evenwicht van eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam wordt genormaliseerd, waardoor systemen op orde komen. Het verminderen van suiker en het vermijden van giftig voedsel draagt hier ook toe bij. Vermindert het risico op hart- en vaatziekten met 20-30%, zoals bevestigd door het onderzoek van Dr. Ramon Estruk. Het mediterrane dieet staat bovenaan de USNewsandWorldReport ranglijst voor 2019.

Interessant: het mediterrane dieet is een van de weinige die geen contra-indicaties kent, behalve bij intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen. Een evenwicht van voedingsenergie en vitaminen en mineralen wordt perfect bereikt met de juiste menu’s. Het heeft geen nadelen, behalve het gebrek aan snelle resultaten voor degenen die snel gewicht moeten verliezen.

Koolhydraatarm dieet

Beoordeling: 4.7

Koolhydraatarm dieet

Conclusie:Vermindering van het aandeel koolhydraten in de voeding.

Effect:Tot 6 kg verlies in een maand.

Beschrijving: Een koolhydraatarm dieet minimaliseert (maar elimineert niet) de inname van “eenvoudige” koolhydraten, namelijk voedingsmiddelen die suiker, bloem, zetmeel. De prioriteit is mager eiwit van plantaardige oorsprong – wit gevogeltevlees, ossenhaas, vis, de juiste koolhydraten – verse groenten en fruit, deze groep producten is onbeperkt toegestaan. Het is noodzakelijk om voorzichtig gezonde vetten in de voeding op te nemen – avocado’s, zoutwatervis, beperk de consumptie van noten, eieren en pure chocolade.

Wetenschappelijke onderbouwing: Dr Frederick Samahi bestudeerde patiƫnten die een koolhydraatarm dieet volgden. Gemiddeld gewichtsverlies van 5,8 kg als gevolg van de observatie. Terwijl een vetarm dieet slechts 1,9 kg. Dit was het bewijs dat overgewicht een overmaat aan verkeerde koolhydraten is, niet aan vet.

Wat gevaarlijk is aan het dieet: Eenvoudige type koolhydraten helpen de hersencellen en bacteriƫn in ons lichaam te voeden. Sluit ze niet volledig uit uw dieet.

Het Atkins dieet

Beoordeling: 4.6

Het Atkins dieet

Conclusie:De hoeveelheid koolhydraten onder controle houden, met uitzondering van vezels, en suiker helemaal vermijden.

Effect:gewichtsverlies met een bewezen effect tot 4,7 kg in de eerste maand.

Beschrijving: de kern van het dieet, ontwikkeld door cardioloog Dr. Atkins in 1960, waarbij de hoeveelheid geconsumeerde koolhydraten wordt beperkt, maar niet op permanente basis, maar met manoeuvreren door verschillende fasen.

In de eerste 2 weken mag de hoeveelheid zuivere koolhydraten niet meer dan 20 gram bedragen, waarvan 15 gram uit groenten. De basis van het dieet in deze periode is puur eiwit – vlees, vis, zeevruchten, eieren, kaas. Strikte uitzonderingen zijn gebakken goederen en deegwaren, granen, fruit en noten. 8 glazen water in de eerste 2 weken is verplicht.

De tweede fase duurt tot het eindcijfer op de weegschaal 4,5 kg is, wat betekent dat er geen specifiek tijdsbestek is. De koolhydraatinname blijft gelijk op 12-15 gram per dag, maar noten, bessen en zaden mogen geleidelijk weer in het dieet worden opgenomen.

In de derde fase is het al mogelijk eerder verboden producten te consumeren – fruit, volkorenpap en -gebak, zetmeelrijke groenten. De norm is om 10g koolhydraten toe te voegen., d.w.z. 22-25 g. per dag. Bij gewichtstoename valt het percentage echter terug naar de vorige waarde.

In de laatste fase moet u wennen aan de Atkins-regels voor eten, maar u kunt elk voedsel eten.

De wetenschap: Dr. Atkins ontwikkelde een systeem om het lichaam te helpen zich aan te passen aan een dieet met minder koolhydraten als onderdeel van zijn werk om nieuwe manieren te vinden om zwaarlijvigheid te behandelen. In 2007 toonde een studie van de Stanford Universiteit aan dat het effectief was – gemiddeld 4,7 kg minder.

Wat zijn de gevaren van diƫten: De Mayo C

 • Het Mayo C nic onderzoekscentrum heeft bewezen dat een sterke daling van de koolhydraten kan leiden tot hoofdpijn, duizeligheid, algemene zwakte, constipatie door een gebrek aan vezels kan optreden in het spijsverteringsstelsel.

  Veganistisch dieet

  Beoordeling: 4.5

  Veganistisch dieet

  Waar het op neerkomt:Een totale weigering van alle dierlijke producten.

  Effect:Dramatisch vetverlies, ontgiften van het lichaam en behoud van het resultaat.

  Het veganistische dieet is het meest eenvoudige van alle diƫten. Dit is een volledige afwijzing van vlees, vis, zeevruchten, zuivel en gefermenteerde zuivelproducten, met inbegrip van gelatine, eieren. In plaats daarvan zijn rauwe en verwerkte groenten en fruit in welke vorm dan ook toegestaan. Suiker wordt niet geƫlimineerd uit het dieet, maar tot een minimum beperkt, voor veganisten meestal vervangen door stevia.

  De wetenschappelijke onderbouwing: het vermijden van dierlijke producten is niet ingegeven door het streven naar gewichtsbesparing, maar door humanisme ten opzichte van dieren. Een studie van de George Washington University School of Medicine heeft aangetoond: mensen verliezen tot 5,8 kg extra gewicht en behouden vervolgens het resultaat.

  Wat is er gevaarlijk aan het dieet: een onderzoek uit 2015 naar veganisme aan de East Carolina University. Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen die dierlijk voedsel overslaan de hoeveelheid vitamine B12 drastisch verminderen, wat leidt tot bloedarmoede en problemen met het hart- en vaatstelsel.

 • Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: