6 make-up ideeën voor smalle ogen

Smalle ogen – het is geen gebrek, maar een kenmerk van het uiterlijk, dat kan worden benadrukt of, omgekeerd, gecorrigeerd. Journalisten hebben samen met professionele visagisten enkele van de meest interessante ideeën voor make-up voor smalle ogen geselecteerd. Het zijn technieken zoals de nude dagelijkse make-up, avond make-up, smoky eye en andere.

Kenmerken van smalle ogen

Kenmerken van smalle ogen

Smalle ogen zijn in de meeste gevallen een Aziatisch kenmerk. Maar het is ook niet ongewoon voor Europese vrouwen. En het is helemaal geen gebrek, veel beroemde actrices en andere populaire vrouwen hebben deze oogvorm, en het heeft hen er niet van weerhouden succes te boeken. Enkele van de ‘engerds’ zijn Eva Green, Scarlett Johansson, Emma Stone, Megan Fox, Amanda Seyfried…

Kijk eens watonderscheidende anatomische kenmerken zijn kenmerkend voor smalle ogen:

 1. De spleet of vorm van de ogen is smal, vooral in de buitenste hoek en langwerpig.

 2. De plooi van het bovenste ooglid kan worden verborgen.

 3. De binnenste hoeken van de oogleden kunnen opvallende plooien vertonen, wetenschappelijk epicanthus genoemd.

 4. De huid van de oogleden is zeer dicht en kan zeer glad zijn, als “strak”.

Met al deze kenmerken moet rekening worden gehouden bij de keuze van make-up producten en technieken. Het belangrijkste doel – om de snede van het oog visueel te verbreden, om ze open en expressief te maken.

Algemene richtlijnen voor make-up voor smalle ogen

Specialisten in make-up, die vaak werken met meisjes met smalle ogen, geven deze tips over make-up:

 1. Breng altijd een basis aan onder de schaduw. Door het feit dat de huid van de oogleden zeer glad is, en door de structuur van de smalle oogschaduwen, kunnen pijlen snel hun oorspronkelijke uiterlijk verliezen. Ze kunnen bloeden, afbrokkelen, vervagen, van vorm veranderen, de huid onder de wenkbrauwen vervagen en afdrukken achterlaten.

 2. Gebruik overwegend lichte tinten oogschaduw – beige, crème, zandkleurig, lichtgroen, zachtroze. Lichte make-up tinten geven altijd volume. Donkere tinten kunnen worden gebruikt voor contrast en in kleine hoeveelheden. Het gebruik van heldere en weelderige, diepe tinten is welkom, omdat ze helpen de blik expressiever en aantrekkelijker te maken.

 3. Gebruik een gewijzigde methode van schaduwen. Terwijl in normale situaties oogschaduw wordt vervaagd van de binnenhoek van het ooglid naar de buitenhoek, waardoor een vloeiende overgang ontstaat van lichtere naar donkerdere tinten, wordt bij smalle ogen een andere techniek gebruikt. De verzadiging van de tint moet afnemen naarmate je dichter bij de wenkbrauwlijn komt. Je kunt zelfs één kleur nemen, die op de oogleden aanbrengen en van onder naar boven vervagen.

 4. Als je je pijlen tekent, maak ze dan slank en recht.

 5. Vermijd duidelijke, grafische lijnen bij het tekenen van pijlen. Het is beter een zacht potlood te gebruiken, dat zachtjes kan worden gearceerd, waardoor de contouren vervagen.

 6. Gebruik klassieke mascara zonder extra kwaliteiten zoals extra volume en lengte. Overwoekerd met volumineuze wimpers, lijken smalle ogen erg klein, omdat ze verloren gaan in de achtergrond. Probeer elke wimper lichtjes te benadrukken met mascara.

Make-up voor smalle ogen – kies schaduwen afhankelijk van de kleur van de iris

kiezen van schaduwen voor smalle ogen

De kleur van de iris is belangrijk voor een geslaagde make-up look. Daarom hebben onze expertsenkele tips om de juiste oogschaduw te kiezenvoor bruinogige, grijsogige, blauwogige en groenogige meisjes:

 1. De meest voorkomende tint, die kenmerkend is voor smalle ogen, is bruin. Gouden, grijze en lila tinten oogschaduw passen goed bij deze kleur. Vooral als je donkere krullen hebt.

 2. Heb je een blauwe of grijze iris, ga dan voor blauw, mauve, violet, blauw, grijs.

 3. Als je een groene iris hebt, helpen grijstinten, violet en blauw om dramatische, boeiende glazuren te creëren.

Natuurlijk is dit niet de enige lijst van kleuren die geschikt zijn voor iris tinten met smalle ogen. Je kunt een groot palet aan schaduwen kopen, verschillende varianten en hun combinatie uitproberen, de overgang van de ene tint naar de andere.

Een gemakkelijke nude dag make-up voor smalle ogen

Toepassing van deze make-up techniek op smalle ogen zal de schoonheid van het Aziatische type uiterlijk benadrukken, maar tegelijkertijd de indruk wekken dat er geen make-up is.

De volgorde van de stappen is als volgt:

 1. Ontdoe je gezicht van vuil, stof, zweet en talg met make-upremover en stromend water.

 2. Breng een primer aan op het gezicht als basis voor de foundation. Primer moet ook op de oogleden worden gebruikt.

 3. Breng onder de onderste wimpers een dun laagje concealer aan, dat de huidtextuur en -tint egaliseert.

 4. Breng lichte oogschaduw aan op het hele bovenste ooglid, inclusief bewegende en stilstaande delen, bijvoorbeeld een vleeskleurige, lichtbeige tint.

 5. Op het bovenste ooglid wordt een pijl getekend die 2 tot 3 millimeter buiten het ooglid uitsteekt. Het wordt aanbevolen een zacht mat potlood van bruine tint te gebruiken. De lijn mag ook licht gearceerd worden met een applicator.

 6. Teken de pijl onder de wimperlijn van het onderste ooglid met lichte schaduw, niet met een potlood. Neem een klein penseel met een schuine punt, doop het in de schaduw en trek een middenlijn.

 7. De wimpers op het bovenste ooglid kunnen worden gekruld met een speciale krultang, en de make-up kan worden afgewerkt. Als u uw ogen duidelijker wilt benadrukken, brengt u een enkel laagje bruine mascara aan op de wimpers, waarbij u de haartjes van de wortels tot de punten bedekt en naar boven krult.

Dergelijke make-up voor smalle ogen is geschikt blush zacht roze en perzik tinten, evenals transparante lipgloss of lippenstift pastel schaduw.

Dagelijkse make-up voor smalle ogen

Alledaagse make-up voor smalle ogen

Wil je smalle ogen wat breder laten lijken? Gebruik deze make-up techniek:

 1. Reinig het gezicht en de oogleden.

 2. Breng foundation, concealer (vooral onder de oogleden), foundation.

 3. Breng een lichtere kleur oogschaduw aan, bijvoorbeeld een subtiele perzik.

 4. Breng een donkerder tint aan, bijvoorbeeld een donkerder gouden schaduw in de plooi tussen het mobiele en vaste ooglid. Deze lijn moet grondig worden gearceerd, in de buitenste ooghoeken moet de donkere schaduw niet alleen de oogplooi bedekken, maar ook de buitenste mobiele ooglidzones. De combinatie van lichte en donkere tinten is een geweldige manier om het bovenste ooglid voller te maken en het oog wijd open te laten lijken.

 5. Teken een pijl op het bovenste ooglid met een bruin of grijs potlood.

 6. Op de onderste oogleden mag geen of slechts lichte oogschaduw worden gebruikt.

 7. Je kunt mascara op je bovenste oogleden aanbrengen en er met een tang een draai aan geven.

 8. De laatste make-up stappen zijn het aanbrengen van een blush en een lippenstift in een kleur die bij je past.

Avond- of feestelijke make-up voor smalle ogen

Avond make-up voor smalle ogen

Zoek twee tinten oogschaduw die je mooi vindt en die passen bij je kleurtype. De ene tint moet iets lichter zijn dan de andere. Kleuren mogen contrasterend zijn, glitter, glans en parelmoer zijn niet verboden. Je hebt ook een oogpotlood en mascara nodig. Avond make-up kan worden gedaan met zwarte mascara en eyeliner.

Technieken voor het aanbrengen van make-up op de oogleden:

 1. Reinigen en primer aanbrengen.

 2. Breng een licht pigment aan op het mobiele ooglid, als de schaduwen geen glitter hebben, voeg wat paarlemoer toe aan de binnenhoeken van het ooglid.

 3. Ook onder de onderste wimpers moet lichte oogschaduw worden gebruikt.

 4. Breng op de oogplooi van het bovenste ooglid een donkere, verzadigde schaduw aan en breng deze aan in de richting van de buitenste ooghoeken, waar u een extra laag donker pigment moet aanbrengen.

 5. Highlight onder wenkbrauwen.

 6. Teken een pijl op het bovenste ooglid met zwarte eyeliner, vervaag hem een beetje.

 7. Breng een laagje mascara aan op elk van je bovenste en onderste wimpers.

 8. Gebruik een rijke kleur rouge en lippenstift om de make-up af te maken.

Smoky Ice voor smalle ogen

Smoky Ice voor smalle ogen

Veel meisjes geloven dat als ze smalle ogen hebben, dan is rokerige make-up op het type Smokey Ice niet toegestaan. Donkere tinten oogschaduw en eyeliner zijn vaak onaangenaam voor meisjes met smalle ogen. Maar als je de juiste techniek gebruikt, ziet zelfs dit type make-up er harmonieus en aantrekkelijk uit op het gezicht. Maar gebruik het niet vaak. Het is niet geschikt voor normale dagelijkse make-up, omdat het er te pretentieus en formeel uitziet. Maar voor een feestje, een viering of andere feestelijke gelegenheden is smoking oogmake-up ideaal voor smalle ogen.

Make-up techniek:

 1. Reinig je oogleden met een normale reiniger.

 2. Breng primer aan op de oogleden en de zone onder de ogen, dat egaliseert de huidskleur.

 3. Grafiet, donkergrijs en parelmoer oogschaduw aangebracht in het midden van het bovenste ooglid. Het gebied moet schitteren als getint zilver. Verloop is gearceerd naar de binnenste hoeken van beide oogleden.

 4. Breng zwarte oogschaduw aan in de buitenste hoeken van de oogleden en vervaag daarbij naar opzij en lichtjes naar boven.

 5. De overgang van lichte naar donkere tinten wordt gearceerd, waarbij de applicator naar de wenkbrauwen wordt bewogen om de kleur te verzachten wanneer deze de wenkbrauwharen raakt. 5-7 millimeter voor de onderste lijn van de groei van de wenkbrauwen moet de arcering worden voltooid. Breng op de vrije ruimte onder de wenkbrauwen een lichte schaduw aan, die ook een glanseffect kan hebben.

 6. Nu naar het onderste ooglid. Neem een schuin penseel, doe zwarte of donkergrijze schaduw op het penseel en breng het pigment aan op de huid vanaf de binnenhoek van het onderste ooglid. Het is mogelijk om een beetje terug te gaan en de kleur 3-4 millimeter van de binnenste ooghoek aan te brengen. De oogschaduw wordt aangebracht tot in de buitenste hoek en verder. De donkere schaduwen op het onderste ooglid moeten naadloos overgaan in het donkere pigment op het bovenste ooglid om een vage driehoek te vormen.

 7. Teken met zwarte eyeliner of een potlood een pijl op het bovenste ooglid.

 8. De wimpers worden gekruld met speciale wimperkrullers. Een laagje donkere, eventueel zwarte, mascara wordt aangebracht op de bovenste en onderste wimpers.

 9. Voor een harmonieus beeld mag u de tekening van de wenkbrauwen niet vergeten, evenals pastelkleurige blush en lippenstift of een transparante glans.

Je hoeft niet alleen zwarte en donkergrijze oogschaduw te gebruiken voor een smoky eye make-up look. De combinatie van tinten kan verschillend zijn, als ze maar donker en verzadigd zijn, één ervan (lichter) moet een parelmoerglans hebben. Donkerblauw, pruim, dieppaars, terracotta, smaragd, moerasbruin of paarse oogschaduw kan worden gebruikt.

Bruiloft make-up voor smalle ogen

De bruidsmake-up voor smalle ogen

De toepassing van bruidsmake-up op smalle ogen – het is uiterst verantwoordelijk en vereist een zekere vaardigheid. Het is dus beter om dit toe te vertrouwen aan een gekwalificeerde specialist, een meester in make-up met ruime ervaring. Maar als u het zich niet kunt veroorloven een professional in te schakelen of als u het beeld vooraf wilt “passen”, kunt u de tips van onze deskundigen gebruiken.

Tinten oogschaduw en eyeliner zoals goud-beige, zilver en parelmoer zijn geschikt voor bruidsmake-up van smalle ogen. En ook die tinten die goed contrasteren met de kleur van je irissen… Een parelmoerglans is niet overbodig in bruidsmake-up, dus de glanzende schaduwen zullen perfect zijn.

De make-up reeks voor een bruiloft make-up voor het gezicht in het algemeen en smalle ogen in het bijzonder:

 1. Voorbereidingen treffen. De huid wordt gereinigd van onzuiverheden en gescrubd met de aankoop of huismiddeltjes. Een mengsel van gebakken koffiedik en zure room kan worden gebruikt. Vervolgens moet de huid worden opgestoomd door het gezicht in een pot met kokend water of kruidenaftreksel te stomen. Daarna de huid hydrateren met een leeftijdsgeschikt verzorgingsproduct. Na 5-7 minuten kan de resterende crème worden verwijderd met een papieren handdoek of een wattenschijfje. Om de poriën te sluiten en de huid voor te bereiden op make-up, moet een ijsschilfer worden aangebracht op alle delen van het gezicht, inclusief de oogleden en de zone onder de ogen. In plaats van gewoon water kunt u infusies of afkooksels van planten invriezen die goed zijn voor uw opperhuid. Na 5 minuten is de huid droog, klaar om make-up aan te brengen.

 2. Aanpassing van de wenkbrauwen – ze moeten duidelijk omlijnd zijn, geen uitstekende elementen hebben, voldoende schaduw van haartjes en voldoende dikte.

 3. Breng primer aan over het hele gezicht, ook op de oogleden. Het moet goed worden gemengd, zodat de overgang tussen de huidskleur van de hals en het gezicht niet opvalt.

 4. Op het gezicht concealer aanbrengen op de juiste plaatsen (roodheid, irritatie, puistjes, vergrote poriën), de zone onder de ogen bijzonder zorgvuldig behandelen.

 5. Als u een te brede neus optisch wilt versmallen, de vorm van de kin wilt corrigeren, het gezicht smaller wilt laten lijken, gebruik dan bronzer en highlighter. Of een cosmetisch product in lichte en donkere tinten. Donkere tinten worden aangebracht om gebieden te camoufleren die volume en lengte moeten verliezen. De gebieden die moeten worden benadrukt, worden bedekt met een lichtere tint make-up.

 6. Breng foundation en poeder aan op het gezicht.

 7. Breng lichte parelmoer oogschaduw aan op de oogleden. Het pigment wordt gebruikt voor het hele gebied van de wimperlijn tot de onderste wenkbrauwlijn.

 8. Breng parelmoer oogschaduw aan, één tot twee tinten donkerder dan het eerst gebruikte product.

 9. Een derde oogschaduw, dicht bij de eerste twee tinten, wordt in de buitenste ooghoeken aangebracht. Het moet een beetje donkerder, dieper en meer verzadigd zijn. Het pigment wordt grondig gearceerd, een lijn wordt soepel in de plooi van het ooglid aangebracht over een lengte van 1-1,5 centimeter.

 10. Begin een pijl te tekenen vanuit de binnenste ooghoek met een zware zwarte eyeliner. In dit geval moet de pijl niet dun zijn; hij moet geleidelijk breder worden naarmate u dichter bij de buitenste hoek komt. De uiteindelijke vorm van de wimperpunt hangt af van de individuele kenmerken van het ooglid. Als uw ooglid hangt, zorg er dan voor dat de pijllijn zo recht mogelijk is. Als de oogleden glad en gelijkmatig zijn en de buitenste ooghoeken niet blokkeren, mag het ooglid iets omhoog worden gebracht.

 11. Het onderste ooglid – accentueer het met een lichte parelmoer oogschaduw, de punt wordt geverfd met een extra donker pigment. Als je wilt, kun je een dun lijntje trekken met een eyeliner die je eerder hebt gebruikt.

 12. Draai de wimpers op het bovenste ooglid met een tangetje. Dit kan in twee gangen gebeuren, waarbij het instrument een tweede keer wordt gebruikt in 5-10 minuten na de eerste behandeling.

 13. De wimpers op het bovenste ooglid moeten dubbelgelaagd zijn, de wimpers op het onderste ooglid enkelgelaagd. Mascara moet donker zijn – zwart of donkerbruin.

 14. Je wangen zijn bedekt met een blush van een delicate maar intense tint, want bruidsmake-up staat gelijk aan avondmake-up.

 15. Zorg voor een discrete, pastelkleurige lippenstift. Maar als u van extravagante combinaties houdt, kunt u uw felle oogmake-up aanvullen met een rijke, sappig gekleurde lippenstift. Elke combinatie kan er prachtig uitzien in de bruidsmake-up.

Als er na het aanbrengen van de make-up wat losse pigmentdeeltjes op de wangen zitten, kunnen die worden verwijderd met een cosmetische borstel met een dikke en zachte pool. Om de laag primer en foundation niet te verstoren, legt u wattenschijfjes of papieren handdoeken onder de onderste oogleden voordat u oogmake-up aanbrengt. Na het aanbrengen van make-up op de oogleden verwijdert u de doekjes en hoeft u niets te corrigeren.

Probeer een bruiloft make-up voor smalle ogen lang voor de bruiloft. Zo kunt u experimenteren met tinten, texturen en technieken om een optimaal, aantrekkelijk en dramatisch resultaat te bereiken.

Voorbereiding op het aanbrengen van make-up

Voorbereiding op het aanbrengen van make-up

Smalle ogen kunnen nog smaller lijken als de oogleden gezwollen zijn en er wallen en donkere vlekken onder de ogen zijn. Daarom is het noodzakelijk om, voordat make-up wordt aangebracht, de huid voor te bereiden, te verfrissen en te verzadigen met voedingsstoffen. Er zijn veel manieren om dit te doen, en deskundigen raden aan een ervan te testen – een masker van groene thee:

 1. Koop losse groene thee en groene thee in voorverpakte zakjes. Het is belangrijk dat het product 100% natuurlijk is, zonder synthetische additieven, smaak- en kleurstoffen.

 2. Zet losse theezakjes en leg ze 30-60 minuten in de koelkast.

 3. Zet losse thee, kneus de blaadjes. Voeg een paar theelepels theebrouwsel en evenveel lepels zware room aan de brij toe.

 4. Doe het papje in gaaszakjes en breng het gedurende 15-20 minuten aan op de huid onder de ogen.

 5. Plaats gekoelde groene theezakjes op de oogleden gedurende 15-20 minuten.

Om tijd te besparen kunnen deze twee maskers parallel worden uitgevoerd. Spoel uw huid na 20 minuten af met het afkooksel van groene thee en breng vervolgens met gewoon water een voedende oog- en onderoogcrème aan met een product dat bij uw leeftijd past. In 5 tot 10 minuten kun je je opmaken.

Gebruik altijd concealer of highlighter om de huid onder de onderste oogleden en onder de punten van de wenkbrauwen breder te doen lijken. Als een highlighter wordt gebruikt, mag deze zelfs geen kleine glimmers of parelmoerdeeltjes bevatten, maar eerder een matte finish.

Veel voorkomende make-up fouten voor smalle ogen

Veel voorkomende fouten

De deskundigen hebben met de lezers van onze publicatie tips gedeeld over,Wat te vermijden in make-up voor smalle ogen:

 1. Zwarte oogschaduw, eyeliner of mascara moeten worden vermeden. Indien mogelijk kunt u het beste lichtere kleur cosmetica gebruiken – bruin, nat asfalt. Zwart is aanvaardbaar in avond- of feestelijke make-up voor smalle ogen en heel voorzichtig.

 2. Breng nooit eyeliner aan langs de slijmlijn. Pijlen worden altijd getekend boven de wimperlijn op het bovenste ooglid, onder de wimperlijn op het bovenste ooglid.

 3. Voeg de bovenste en onderste eyelinerlijn nooit samen in één ovaal.

 4. Bij het tekenen van de rechte pijl moet de punt minstens een paar millimeter voorbij het ooglid uitsteken en licht naar boven buigen, omdat de horizontale pijl de smalle ogen optisch uitrekt en ze scheel laat lijken. Als je echter een hangend ooglid hebt, is een gebogen pijl contra-indicatief, omdat de paardenstaart zich dan onder de huid van het ooglid ‘verstopt’. In dit geval moet een rechte pijl met een rechte punt worden getekend.

 5. Vermijd borstelen van links en rechts, schilder alleen van beneden naar boven en van boven naar beneden. Zo bereik je een open ogen effect. En als je het borsteltje zijwaarts beweegt, kun je de wimpers optisch verlengen, maar de snede van de smalle ogen nog smaller maken.

 6. Hou je wenkbrauwen in perfecte vorm. Verwaarloosde en te brede bogen maken smalle ogen onindrukwekkend. Hoe breder de wenkbrauwen, hoe smaller de ogen lijken, maar draadwenkbrauwen zien er ook onaantrekkelijk uit op een gezicht met smalle ogen. De gulden middenweg is wenkbrauwen, 5-7 millimeter breed, geleidelijk smaller wordend van basis naar midden en punt. De basis van de wenkbrauw moet lager zijn dan de punt. Achter de contouren van de wenkbrauwen mogen geen overtollige haren of pluizen zitten, en het gebied boven het bovenste ooglid moet zo min mogelijk vreemd materiaal bevatten.

 7. Als je smalle ogen hebt die ook nog eens te dicht bij elkaar staan, begin dan niet met de binnenste ooghoeken als je je wenkbrauwen op de bovenste oogleden tekent. Teken het vanuit het midden van het ooglid, met lichtere oogschaduw, foundation of highlighter in de ooghoeken. De neusbrug moet ook worden opgehelderd.

 8. Als je smalle, wijd uitstaande ogen hebt, gebruik dan eyeliners en potloden in donkere kleuren om pijlen te tekenen. Het begin van de pijllijn op het bovenste ooglid is in de binnenste ooghoek. De brug van de neus hoeft niet te worden geaccentueerd, het is beter deze voorzichtig te accentueren met een matte bronzer.

Algemene richtlijnen voor make-up voor meisjes met Aziatische trekken

Algemene make-up tips

Voor een harmonieuze look make-up op smalle ogen, het moet goed worden gecombineerd met de make-up op de andere gebieden van het gezicht. Stichting is een goede plek om te beginnen. Aangezien de huid van Aziatische meisjes een warme bruine tint heeft, moet de make-up een gelige ondertoon hebben. Als het meisje een lichte huid heeft, kan ze foundation met een roze tint gebruiken.

Donkere kringen onder de ogen van de eigenaars van een donkere huid en smalle ogen kunnen dekken met correctoren geelachtig, perzikkleurig. En meisjes met een lichte huidskleur gebruiken een concealer die een paar tinten lichter is dan hun huidskleur op het gezicht.

Wenkbrauwen van meisjes met smalle ogen zijn meestal recht, zonder een uitgesproken curve. Binnen een vorm groeien de haren naar beneden en zijn ze niet erg dicht. Daarom moeten de wenkbrauwen ook worden gecorrigeerd om de ogen expressiever en opener te maken. Gebruik een pincet om de haren die plat liggen te plukken. Het belangrijkste deel van het haar kan worden gekleurd met een speciaal potlood, eyeliner, mascara of verf. De wenkbrauwen kunnen dan worden uitgeborsteld met een borsteltje, zelfs met een gebruikt mascaraborsteltje dat is afgewassen. De haartjes kunnen worden gefixeerd en op kleur gebracht met make-up gel of wax, of met een make-up fixerende spray.

Zoek bij het kiezen van een lippenstift naar alle koele kleuren. Rood en alle kleurverlopen in deze groep gaan goed samen met discrete make-up voor smalle ogen. Kleuren die er natuurlijker uitzien, zoals mooi roze, beige of licht koraal, kunnen ook worden gebruikt. Dergelijke varianten combineren goed met felle oogschaduw en gekleurde eyeliner. Het is alleen belangrijk om te onthouden dat de focus op een bepaald gebied van het gezicht een. Markeer de ogen of de lippen.

Om de jukbeenderen te accentueren kun je een blush gebruiken in koel roze, perzikkleurige of daar dichtbij liggende tinten. Het blushpatroon kan op verschillende manieren worden toegepast. De standaard manier om een ovaal strakker te maken is om de huid vanaf de slapen tot aan de onderhuid te kleuren.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: