Fouten in huidverzorging op je 35e: top 10

Met een vlekkeloos gladde, soepele en stralende huid als twintiger hoopt elke vrouw deze schoonheid zo lang mogelijk te behouden. Maar tegen de leeftijd van 35 jaar beginnen de meeste vrouwen de strijd te verliezen met leeftijdsgebonden veranderingen van hun opperhuid, en kijken ze in de spiegel naar de eerste rimpels, verlies van weefselvolume en tekenen van hyperpigmentatie. Het natuurlijke verouderingsproces van de opperhuid kan niet volledig worden gestopt, maar wel aanzienlijk worden vertraagd. Het is belangrijk de huidverzorgingsprincipes voor het gezicht en het lichaam aan te passen aan de leeftijd en de individuele kenmerken van de opperhuid. De experts van Expertology portal stellen voor om te leren van de fouten van anderen door de 10 meest voorkomende huidverzorgingsfouten van 35 jaar onder de loep te nemen.

Wat gebeurt er met de huid op 35-jarige leeftijd??

gezicht

Schoonheidsexperts noemen 35 een lastige leeftijd. In deze periode is de vrouw nog jong, mooi, krachtig en vol energie. Veel vrouwen krijgen juist meer zelfvertrouwen en voelen zich mooier dan in hun twintiger jaren. Het fysieke verouderingsproces is echter niet te stoppen en op je 35e is huidverzorging niet meer zo eenvoudig als op je 20e.

Om uw huid op elke leeftijd goed te verzorgen, is het belangrijk te weten welke huidprocessen zich op bepaalde leeftijden voordoen. Met 35 jaar ondergaat de huid deze veranderingen:

 1. Uitdunnen.De basale cellaag van de opperhuid vermindert de aanmaak van nieuwe cellen, waardoor de huid dunner wordt. Dit maakt hem kwetsbaarder voor omgevingsfactoren.

 2. Gravitatie ptosis.Op 35-jarige leeftijd hebben de huid en de weke delen moeite om de zwaartekracht te weerstaan door een daling van de productie van de belangrijkste jeugdfactoren – elastine en collageen. Dit leidt tot verlaging van de gezichtscontour en verslapping van het weefsel.

 3. De vorming van expressielijnen.De huid zit stevig vast aan de gezichtsspieren die gezichtsuitdrukkingen actief houden. Een jonge en soepele huid keert bij elke glimlach, verbaasde blik, frons of andere emotie gemakkelijk terug in haar oorspronkelijke staat. Na 30-35 verschijnen, als gevolg van een verlies aan tonus in de opperhuid, de eerste expressielijnen op de plaatsen waar de gezichtsspieren gespannen zijn.

 4. Hyperpigmentatie. Naarmate de huid dunner wordt, reageert ze sterker op direct zonlicht. Hierdoor worden de pigmentcellen (melanocyten) die de opperhuid beschermen tegen de zon, in grotere aantallen aangemaakt en verzamelen ze zich op specifieke plaatsen, waardoor vlekken ontstaan. Gebieden die vaak aan de zon worden blootgesteld, zoals de rug van de handen, zijn bijzonder gevoelig voor het ontstaan van ouderdomsvlekken.

 5. Droogte. Na 35 jaar wordt er minder watervasthoudend hyaluronzuur geproduceerd. Dit leidt tot droge epidermale weefsels. Bovendien produceren talg- en zweetklieren minder afscheiding om een hydro-lipide barrière te vormen, die ook essentieel is voor het vasthouden van vocht in de opperhuid.

 6. Veranderende teint.De huidskleur kan doffer lijken omdat de bovenste epidermislagen minder vaak worden vernieuwd als het oestrogeengehalte daalt.

Het ontstaan van ouderdomsvlekken op 35-jarige leeftijd is afhankelijk van het individuele huidtype, de levensstijl en de juiste toepassing van huidverzorgingsbehandelingen.

10 veel voorkomende huidverzorgingsfouten na je 35ste

Fout #1 – “Loyaliteit” aan favoriete cosmetische producten

Op 35-jarige leeftijd vinden de meeste vrouwen hun “ideale” schoonheidscrème die echt werkt. Als een product eenmaal vertrouwd is, wordt het een trouwe, onvervangbare metgezel voor vele jaren. Naarmate de behoeften van uw huid echter elk jaar veranderen, raakt uw opperhuid gewend aan bepaalde chemicaliën en reageert ze mogelijk minder goed op de verzorging. Schoonheidsspecialisten raden aan uw huidverzorgingsproducten ten minste om de zes maanden te vernieuwen, om verslaving te voorkomen en om leeftijdgerelateerde weefselveranderingen effectief te compenseren.

Fout #2 – Een passie voor bubbelbaden

De huid moet op elke leeftijd minstens twee keer per dag goed gereinigd worden. Bij het kiezen van een reinigingsmiddel en make-up remover kiezen veel vrouwen voor formules die beter schuimen, omdat ze denken dat die hun huid een frissere, beter verzorgde uitstraling geven. Helaas is dit niet helemaal waar. Overvloedig schuim wordt verschaft door speciale oppervlakte-actieve stoffen. Naast het verwijderen van onzuiverheden verwijderen ze echter ook essentiële lipide-elementen van het oppervlak van de opperhuid die de weefsels beschermen tegen vochtverlies en de negatieve effecten van externe factoren. Na de leeftijd van 35 jaar kan deze fout het verouderingsproces aanzienlijk versnellen, waardoor de huid droog en futloos wordt.

Daarom kunt u het beste een reinigingsmiddel gebruiken met een minimaal gehalte aan schuimende bestanddelen. Voor mensen met een droge en zeer gevoelige huid raden schoonheidsspecialisten aan alle schuimen en gels over te slaan en de voorkeur te geven aan zachte reinigingsmelk.

Fout #3 – Overdrijven ’s nachts

Met 35 jaar heeft onze huid constante verzorging nodig. Uit de statistieken blijkt echter dat veel vrouwen ’s nachts meer tijd doorbrengen dan overdag. Dit komt omdat veel mensen ’s avonds wat vrije tijd hebben voor schoonheidsbehandelingen. Een veelgemaakte fout bij nachtbehandelingen is echter het aanbrengen van te veel “zware” nachtcrème op de huid. Een dikke laag crème kan ’s nachts niet volledig in het epidermale weefsel trekken. Gemengd met de afscheidingen van zweet en talg vormen de productresten een vettige film op het huidoppervlak, waardoor de lucht niet bij de cellen kan komen. Wallen en een vermoeide huid zijn een veel voorkomend gevolg van nachtverzorging.

Schoonheidsspecialisten raden aan een dun laagje nachtcrème aan te brengen na een voorafgaande reiniging van de opperhuid en enkele uren voor het slapen gaan. Als 30-40 minuten na het aanbrengen van de make-up sporen op het gezicht achterblijven, moeten deze met een droge papieren handdoek worden verwijderd.

Wat gebeurt er met je huid als je 35 bent?

Fout #4 – Onvoldoende aandacht voor hydratatie

Uitputting van keratine is een groot probleem voor jonge vrouwen onder de 35 jaar. Om het vochtverlies te compenseren, is het belangrijk al je energie te steken in het hydrateren van je huid. Bij het kiezen van huidverzorgingsproducten is het belangrijk te letten opnatuurlijke hydraterende factoren, waaronder:

 1. hyaluronzuur;

 2. glycerine;

 3. urea;

 4. aminozuren;

 5. Natuurlijke zuren en hun derivaten (melkzuur, malaat, appelzuur, enz.) zijn ’s nachts veel doeltreffender dan overdag..).

Retinol (vitamine A) is een ander doeltreffend ingrediënt om intens te hydrateren, fijne lijntjes en rimpels glad te strijken en dofheid te verwijderen. dagelijks gebruik van een vochtinbrengende crème met ten minste 1,5% retinol zal de epidermale weefsels aanzienlijk verstevigen en de leeftijdgerelateerde veranderingen compenseren die na het dertigste levensjaar optreden.

Fout #5 – De zonbeschermingsfactor verwaarlozen

De belangrijkste reden voor vroegtijdige huidveroudering is de overmatige blootstelling aan direct zonlicht. Crèmes met een hoge SPF (Sun Protection Factor) helpen de opperhuid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Helaas letten de meeste vrouwen alleen op deze indicator bij het kiezen van cosmetica voor het strand. Dermatologen benadrukken echter dat de huid na 35 jaar ook op een bewolkte dag bescherming tegen de zon nodig heeft. In stedelijke gebieden moeten dagcrèmes met een SPF-waarde van ten minste 30 worden gebruikt. In de zomer en op het strand moet dit cijfer worden verhoogd tot 50.

Fout #6 РDenken dat je elke gezichtscr̬me kunt gebruiken voor je oogleden

Boven de 35 jaar moet bijzondere aandacht worden besteed aan de tere huid rond de ogen, die bijzonder gevoelig is voor fijne lijntjes en rimpels. Helaas denken veel vrouwen dat speciale zorg voor dit gebied nutteloos is, en dat elke gezichtscrème op de oogleden kan worden aangebracht. De textuur van de huid rond de ogen verschilt echter van de epidermis in andere gezichtszones. De huid is dunner, bevat minder collageen en elastine en is minder gemakkelijk te herstellen en te beschermen tegen schadelijke externe factoren. Daarom vereist de oogzone speciale zorg…

Oogcrèmes zijn licht, bevatten blekende ingrediënten en trekken het tere epidermale weefsel effectief strak. Tegenwoordig biedt de cosmeticamarkt een breed scala aan pleisters en oogmaskers.

Fout #7 – Verwaarlozen van anti-verouderingsbehandelingen

Veel jongeren worden geconfronteerd met een psychologische barrière wanneer zij cosmetica kopen met het label “Anti-age”, omdat zij dergelijke producten associëren met de kenmerken van ouderdom. Er bestaat zelfs een veilige anti-verouderingsbehandeling voor mensen tussen 35 en 40 jaar die de opperhuid niet te veel belast. Op deze leeftijd heeft de huid al producten nodig die de weefselregeneratieprocessen versterken en ingrediënten bevatten die veroudering effectief tegengaan. Deze groep stoffen omvat antioxidanten, plantaardige oliën, hyaluronzuur, collageen en elastine. Als u op 35-jarige leeftijd geen antiverouderingsproducten meer gebruikt, kan dat leiden tot de volgende fase van ongewenste ouderdomsschade.

Niet alleen schoonheidsverzorging thuis moet op het juiste moment gebeuren, maar ook een bezoek aan de schoonheidsspecialiste. Een professional zal u helpen uw huidtype goed te identificeren, de huidige conditie van de opperhuid te beoordelen en behandelingen te kiezen om schoonheid en jeugdigheid te behouden.

Fout #8 РDe hals en het decollet̩ niet verzorgen

Veel vrouwen verwaarlozen de hals en het decollet̩ terwijl ze hun gezicht insmeren met vochtinbrengende en antiverouderende cr̬me. Ook al heeft het op 35-jarige leeftijd nog geen invloed op het uiterlijk, na enkele jaren zal een slappe en futloze nekhuid de ware omvang van de veroudering onthullen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de drie-zone-regel te volgen Рelke keer cr̬me aanbrengen op het gezicht, de hals en het decollet̩.

Fout #9 – Strikte diëten

Een dieet dat belooft 10 kg te verliezen in 5 dagen is een zekere manier om een einde te maken aan hormonale onevenwichtigheden, spijsverteringsstoornissen en ernstige huidproblemen. Grote gewichtsschommelingen zijn een grote belasting voor de opperhuid. Door een gebrek aan voedingsstoffen en vitaminen verliest de huid haar elasticiteit en vertraagt het stofwisselingsproces in de cellen. Comfortabel en veilig afslanken zonder nadelige gevolgen voor de huid. Het optimale tempo van afslanken is 1 kilo per week.

Fout #10 – Onzorgvuldig kiezen van kleurcosmetica

Zelfs zorgvuldige vrouwen, die alles weten over de inhoud van crèmes en maskers, kiezen lippenstift vaak alleen op basis van de kleur. Op mijn 35ste is deze luchtige aanpak een luxe die ik me niet kan veroorloven… De cosmetica komt in direct contact met de tere epidermale weefsels van het gezicht, waaronder de ogen en lippen. Het gebruik van cosmetica van slechte kwaliteit geeft vaak aanleiding tot allergieën en irritaties. Een verantwoorde en leeftijdsgebonden keuze van kwaliteitsmake-up is een belangrijke stap naar het behoud van de jeugdigheid en schoonheid van de huid.

35 is de perfecte leeftijd om meer tijd voor jezelf en je huid te nemen. Als u deze eenvoudige verzorgingsregels volgt, kunt u de eerste tekenen van veroudering van de epidermale weefsels vertragen en zo lang mogelijk jong blijven.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: