6 producten voor chemische lichte peelings en hun toepassing

Een milde chemische peeling is een zachte maar niettemin doeltreffende procedure die thuis, in een salon of een cosmetische kliniek kan worden uitgevoerd. Het maakt een complex resultaat mogelijk – verjonging en verfrissing van de huid, het wegwerken van onvolkomenheden en fijne rimpels.

Chemische lichte peelings: soorten, instructies en overzicht van 6 producten

Wat is een milde chemische peeling?

Een zachte chemische peeling is een afschilfering (peeling, reiniging, schrapen) van de huid op het niveau van de hoornlaag. Het is allemaal oppervlakkige peeling, zonder de diepere lagen van de hoornlaag aan te tasten. Tijdens de peeling worden alleen dode huidcellen verwijderd en worden de huidporiën verfijnd. Het levende weefsel wordt gewoonlijk niet of slechts minimaal aangetast om regeneratie en genezing te stimuleren.

Een oppervlakkige chemische peeling wordt uitgevoerd met cosmetische preparaten op basis van de fruitzuren AHA’s, retinol en andere soorten zuren in milde concentraties. Is het u ooit opgevallen dat sommige vruchten of groenten zuur smaken, soms zelfs zo erg dat de tong ongemakkelijk aanvoelt na het eten ervan?? Dit zijn de effecten van natuurlijke fruitzuren, die het weefsel waarop ze zijn aangebracht licht irriteren en “aanvallen”, maar geen grote schade aanrichten.

Voor peeling procedures kunnen worden gebruikt salon producten die worden toegepast door de schoonheidsspecialist, hij controleert ook het proces van blootstelling. Een lichte chemische peeling kan ook worden uitgevoerd met in de handel verkrijgbare cosmetische producten.

Het werkingsmechanisme van een chemische peeling en de doeltreffendheid ervan

Zodra het product met fruitzuren of andere actieve bestanddelen op de huid wordt aangebracht, vindt er een chemische reactie plaats. De hoornlaagcellen beginnen hun verbindingen af te breken. De cellen die hun functie al hebben voltooid en dood zijn (gekeratineerd), maar nog steeds aan het oppervlak van de opperhuid kleven, beginnen af te pellen. En de levende cellen beginnen onopvallend signalen uit te zenden dat ze meer voeding en nuttige stoffen nodig hebben… De peeling stimuleert de weefsels, versterkt hun processen, stimuleert de zelfvernieuwings- en verjongingsmechanismen, beschermt ze tegen negatieve externe en interne factoren. Een zure peeling wordt vaak gecombineerd met een mechanische peeling, waarbij de dode huidcellen worden verwijderd met behulp van ultrasoon geluid of met speciale scrubkoppen. Zo krijgt men een extra massage-effect op de oppervlaktelaag van het gezichtsweefsel.

Hoe doeltreffend kan een milde chemische peeling zijn? Zou een meer doeltreffende medium of diepe peeling beter geschikt zijn?? Lichte peeling is een thuis en in de salon toe te passen procedure, geschikt voor alle huidtypes (zelfs droge huid), met zeer weinig beperkingen. De middellange en diepe peelings zijn veel traumatischer procedures, die meer voorbereiding en tijd voor revalidatie vergen. Ze worden alleen uitgevoerd door gekwalificeerde specialisten in schoonheidssalons of cosmetische klinieken, vaak met behulp van plaatselijke verdoving of zelfs algehele anesthesie. De doeltreffendheid van milde chemische peelings zal duidelijk zijn na een dergelijke procedure of cursus van procedures.Waar een vrouw of een meisje dat regelmatig of periodiek een lichte chemische peeling uitvoert mee eindigt:

 1. Het verhogen van de natuurlijke vochtigheid van de huid, zonder gebruik van hyaluronzuurproducten of andere vochtinbrengende middelen. Dit komt doordat de nieuwe huidcellen die van onder de hoornlaag vrijkomen, beter in staat zijn het natuurlijke en noodzakelijke vochtgehalte van de opperhuid op peil te houden.

 2. Gebreken zoals verwijde poriën verdwijnen, Talgklieren, comedonen, mee-eters en andere kleine onvolkomenheden die verband houden met onbeduidend vuil, onvoldoende reiniging (d.w.z. dagelijkse behandelingen) en verhoogde talgafscheiding.

 3. Het aantal puistjes neemt af of ze verschijnen helemaal niet meer tussen de reinigingsbeurten door.Vooral als bij de peeling salicylzuur wordt gebruikt, dat een sterk antibacterieel effect heeft. Bacteriën en andere opportunistische micro-organismen die ontstekingen en pusvorming veroorzaken, worden gewoon vernietigd, en de poriën sluiten zich en er treden geen negatieve reacties op.

 4. Het reliëf van de huid wordt genormaliseerd, Schilferende, losse, onregelmatige, kleine littekens, inclusief oppervlakkige post-acne littekens verdwijnen. Dit komt door een toename van de activiteit van de fibroblasten, die eiwitten produceren die verantwoordelijk zijn voor de elasticiteit, stevigheid en lifting van de huid.

 5. normaliseert de kleur van het gezicht.De cellen, ontdaan van verhoornde resten, kunnen gif- en afvalstoffen afvoeren, beter ademen, meer voeding en stoffen krijgen uit zowel de bloedbaan als uit externe bronnen (maskers, crèmes).

 6. De lokale immuniteit van de huid wordt versterkt, Hun vermogen om negatieve invloeden te weerstaan, en ze zien er beter uit en voelen zich beter.

Het blijkt dat een milde chemische peeling is als een milde shake voor het lichaam (en voor de huid in het bijzonder), die de huid stimuleert om harder en beter te werken. Als gevolg van deze behandeling worden interne reserves geactiveerd, worden cellen intensief vernieuwd en geregenereerd en verdwijnen veel esthetische problemen.

Soorten lichte chemische peelings

Een milde chemische peeling is een procedure om de huid op te frissen zonder haar structuur en integriteit te beschadigen.Deze methode kan conventioneel worden onderverdeeld in soorten:

 1. Afhankelijk van waar de peeling sessies plaatsvinden – salon en thuis.

 2. Afhankelijk van welke actieve ingrediënten in cosmetische producten verantwoordelijk zijn voor het eindresultaat – fruitzuren, alfahydroxyzuren, salicyl- of kojizuur, retinol. Enzymatische of enzymatische peelings worden beschouwd als de meest zachte en milde, dus worden enzymen opgenomen in gecombineerde huidreinigings- en verzorgingsproducten, zoals scrubs – u krijgt een dubbel effect van chemische en mechanische peeling.

 3. Afhankelijk van de frequentie en regelmaat van de procedures – een kuur van chemische peelings (bij voorkeur 4-6 procedures om de 2 weken of op aanraden van een specialist, 1-2 keer per jaar) of periodieke thuisbehandelingen.

Als u naar een cosmetische kliniek gaat, zal een specialist, na een diagnose van de toestand van de opperhuid van het gezicht, het beste type lichte peeling kiezen die u in de kliniek of thuis kunt maken. Als u van plan bent de procedure zelf uit te voeren zonder een professional te raadplegen, begin dan met de veiligste peeling met de minst agressieve formulering. Als u merkt dat uw huid goed reageert, kunt u stoppen met producten die perfect werken of geleidelijk producten gebruiken met een meer uitgesproken werking.

Voorbereiding van de schil

Chemische lichte peelings: soorten, toepassingsstappen en beoordeling van 6 producten

Een peeling is een minimale, maar indringende impact op de huid. Als het zich niet op specifieke weefsels zou richten, zou het niet effectief zijn. Dat wil zeggen, het is conditioneel gezien een microtrauma aan de opperhuid, en de beschermende (gekeratiniseerde) laag wordt ervan verwijderd. Daarom is voorbereiding, hoe voorzichtig ook, een must. Waar het om gaat:

 1. Intelligente timing van de behandeling.Bij een mediane of diepe peeling zal uw schoonheidsspecialist u zeker aanraden een weekend of een vakantie te nemen, omdat het revalidatieproces tot een week of twee kan duren. Maar zelfs als u van plan bent een milde chemische peeling te ondergaan, heeft uw huid tijd nodig om zich te herstellen. Roodheid, zwelling, tintelingen, jeuk en een branderig gevoel en trekkerigheid van de huid kunnen ten minste 2-3 dagen aanhouden. Lichte afschilfering – een gevolg van afschilfering – kan voorkomen. Iedere huid is anders en reageert anders op invloeden van buitenaf, dus je moet niet verwachten dat je een peeling krijgt en dezelfde dag nog op date kunt gaan.

 2. Pre-exfoliëren van de huid.Gebruik een paar dagen voor de chemische peeling een mild geconcentreerde lotion op basis van fruitzuren. Ten eerste bereidt het de huid voor op een meer substantiële en intensieve behandeling en ten tweede ontdoet het de huid van het meeste stof en vuil en ontdoet het de verhoornde cellen, die ontvankelijker zijn voor de actieve bestanddelen van de chemische peeling. Niet exfoliëren met schurende middelen zoals scrubs. Omdat ze lichte schade aan de huid kunnen veroorzaken. Fruitzuur of andere chemische peelingbestanddelen komen in deze microscheurtjes terecht, wat niet alleen pijnlijk en onaangenaam is, maar ook niet gezond voor de huid.

 3. Probeer uw huid enkele dagen voor de behandeling te beschermen tegen zonlicht, wind en vorst. Gebruik bij het naar buiten gaan (20 minuten van tevoren) een vochtinbrengende dagcrème, gebruik in de zomer crème met SPF-filter 25 of hoger. Dit zal niet alleen helpen om de opperhuid voor te bereiden op de chemische peeling, maar ook om deze te ontstressen met de vooraf opgebouwde middelen.

Wel, natuurlijk de huid 3-5 dagen voor de procedure actief hydrateren, zodat deze snel en beter herstelt van de stress die de chemische peeling veroorzaakt.

Contra-indicaties

Peeling is niet alleen belastend voor de huid, maar ook voor het hele lichaam. Daarom is deze behandeling niet geschikt als de cliënt zwanger is of borstvoeding geeft. Het wordt ook afgeraden om de procedure uit te voeren tijdens “kritieke” dagen, omdat de gevoeligheid dan toeneemt. De peeling zelf is geen prettige procedure, en kan op dit moment zelfs pijnlijk lijken. Er mag niet worden geëxfolieerd als de huid laesies, puistjes, wondjes, enz. vertoont.e als de klant onlangs een nieuw kleurtje heeft gekregen.

Hoe de behandeling werkt

Als u van plan bent een milde peeling uit te voeren in de omstandigheden van een schoonheidssalon of cosmetische kliniek, verloopt de procedure als volgt:

 1. De cliënt ligt op de bank, een wegwerp beschermkapje wordt over het haar geplaatst.

 2. De peelers verwijderen make-up en reinigen de opperhuid van het gezicht.

 3. Uw schoonheidsspecialiste brengt het product aan op alle zones van uw gezicht, met uitzondering van de zone rond de ogen. De bereiding laat men gedurende de vereiste tijd staan (ongeveer 15-30 minuten), daarna moet men het met water afspoelen. Het peelingmiddel kan op de huid worden aangebracht om de effecten van het zuur tegen te gaan.

Aan het einde van de procedure legt de deskundige een verzachtend masker op het gezicht van de klant en terwijl het werkt, vertelt hij de klant hoe hij de opperhuid enkele dagen na de procedure moet verzorgen, wat hij niet moet doen, in het algemeen – geeft aanbevelingen voor de verzorging na het peelen.

Huidverzorging na een lichte chemische peeling

Na de procedure kunt u nog steeds een tintelend gevoel en een brandend, jeukend gevoel hebben. Om deze gevoelens te verlichten, kunt u uw schoonheidsspecialist vragen een huidverzachtende crème voor te schrijven. Vermijd onnodig aanraken van het gezicht totdat de opperhuid volledig is hersteld. Het aanbrengen van decoratieve cosmetica moet worden besproken met de specialist die de peeling heeft uitgevoerd. Make-up is toegestaan, maar verwijder make-up alleen met micellair water – was uw gezicht niet met kraanwater – dat kan uw huid uitdrogen en gebruik geen vette crèmes of lotions – die kunnen de poriën verstoppen. Als er korstjes of schilfers op het gezicht verschijnen, deze niet afscheuren – wachten tot ze weg zijn. En natuurlijk de opperhuid hydrateren en beschermen tegen UV-stralen met cosmetica met SPF 50.Voor huidverzorging en snel herstel kunt u deze cosmetische producten gebruiken:

 1. Biotherm Aquasource Diep Serum– Ideaal voor intensieve hydratatie en regeneratie van de opperhuid. Samengesteld met thermaal plankton, hydrateert en voedt het de huid met meer dan 30.

 2. Advanced Génifique Hydrogel Melting Mask van Lancôme.Deze cosmetische hydrogel kalmeert de weefsels en normaliseert hun hydratatieniveau. Het masker stimuleert een snelle regeneratie omdat het een complex van probiotica bevat.

 3. Garnier UV-bescherming Dry Spray met SPF 50 Expert Protect.Het is zeer comfortabel in gebruik, gemakkelijk aan te brengen en voelt niet aan op het gezicht, trekt onmiddellijk in en biedt de juiste mate van bescherming tegen de zon.

En voor wie thuis een lichte chemische peeling wil doen en het effect wil krijgen “zoals in de salon”,Een geweldig product om alleen te gebruiken:

 1. Mixit fruit acids facial peeling gel – een product op basis van een complex van zuren (appelzuur, citroenzuur, wijnsteenzuur, ascorbinezuur, melkzuur, glycolzuur en salicylzuur).

 2. Een 100% natuurlijke peeling van Planet Organica, waarvan de formule naast een complex van zuren ook plantenextracten en oliën bevat.

 3. Biomatrix Minda

 4. n 50% met amandelzuur. Gefabriceerd in Zuid-Korea, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de kwaliteit of effectiviteit. Het bevat hyaluronzuur, collageen en extracten van verschillende planten – citroen, groene thee, enz..
 5. De saem cell renew bio micro peel soft gel. Het is ook een Koreaans middel voor scrubben. Bevat plantaardige stamcellen, enzymen, cellulose, groene thee, hibiscus en calluszaadextracten.

 6. Biomatrix Minda

 7. n 50% met amandelzuur – een product dat geen reclame nodig heeft. De producten van dit merk worden gebruikt in schoonheidsklinieken en schoonheidssalons, dus als u ze gebruikt, krijgt u de verwachte resultaten.
 8. Aravia Professional met melkzuur – een universeel middel voor verjonging en regeneratie van elk huidtype, ook de oudere, gevoelige huid.

Als u niet zeker weet welke peeling u moet kiezen, welke het meest effectief en nuttig zal zijn, raadpleeg dan uw schoonheidsspecialist, hij zal u helpen het product te kiezen, op basis van de conditie van de opperhuid, de aanwezigheid en de ernst van gebreken en andere belangrijke criteria.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: